Ahojte, najprv chcem povedat ze toto bude velmi dlhe aj ked to budem pisat v skratke. Som uz velmi zufala a psychicky na dne ked uz idem aj sem po radu lebo sa nemam uz komu vyrozpravat a chcem pocut nejaky objektivny nazor a radu. Mam 23 a 2r dceru mam manzela vekovo sme na tom rovnako pozname sa uz asi 10 rokov chodili sme spolu 3r a manzelmi sme 5mesiacov. Dceru mame spolocnu. Byvame samy na byte jeho rodicov. Prve dva roky vztahu boli uzasne ziadne hadky, velmi sme sa milovali navzajom. Len problemy zacali ked sa nam narodila dcera uz som nanho nemala tolko casu on stale v praci ja stale pri dcere, ked mala 1r diagnostikivali jej cukrovku 1. Typu takze som bola nonstop s nou a vela casu travila v nemocniciach a on doma sam. Asi mesiac pred svadbou som zacala mat podorzenie ze nieco skryva stale vsade chodil s telefonom skryval si ho, rano siel do prace a po veceroch bol stale niekde vonku. Ked som ho poprosila aby som si ho mohla pozriet ked ho stale tak skryva nechcel mi ho dat a odisiel prec na cely den. Tak som sa zbalila a sla s dcerkou k mame. Ta mi povedala nech sa vratim k nemu ze isto ma nepodvadza ved ze je dokonaly chlap ze co blbnem. Zahodili sme to za hlavu on mi povedal ze mi ho nechcel ukazat koli tomu ze tam mal pobyt v tatrach ktory mal byt prekvapenie (klmastvo lebo na ziadnom sme doteraz neboli a preslo pol roka) potom bola svadba na ktorej som vsetko organizovala a pripravovala ja on si iba tyzden pred tym kupil oblek to bolo vsetko. 2 mesiace po svadbe sa nic nezmenilo iba zhorsilo stale bol prec ja doma sama s dcerou. Raz vnoci zaspal s telefonom pri sebe tak som sa odhodlala poziet don uhladla som heslo a pozrela a nasla co som nemala najst. Pisal si s inymi zenami a mal to poschovavane v archivovanych spravach pisal si s jednou 40r pani jeho byvalou ucitelkou on ma 24r ako sa na seba tesia aka je sexy ze na zakladke bola pekna ale ze teraz z nej nemoze srdiecka a podobne spravy vymenili si aj tel cisla. Chodieval k nej po praci. Boli tam aj ine zeny ale s nimi sa asi nestretaval, a dalsia vec nasla som spravy s vela asi 7mymi dilermi o tom ako k nim chodi po travu a vysvitlo z toho ze niekolko krat do tyzdna si s nimi chodil zahulit a potom sa taky vracial domov k nam. Vela krat mal krvave oci vysvetloval to tym ze mu napadal prach v praci do nich, ked som citila travu doma povedal ze to isto sused huli, aj zvraciaval vecer a to povedal ze ma migrenu, vzdy prisiel domov vecer zavrel sa do inej izby a povedal ze je unaveny s prace ale uz viem ze to z prace nebolo. Ked som toto vsetko nasla povedala som to mame a odstahovala som sa aj s dcerou k nej. Par dni pred tymto ako som to zistila som stretla jedneho muza starsi odomna 31r velmi ale velmi sme si sadli no ja som mu neodpisovala lebo vsak vydata s dietatom a on to chapal bolo nam to obom luto lebo sme si padli obaja do oka ale ked som toto zistila chcela som sa hned rozviest a tak sme si spolu zacali pisat. Mama s otcom ma nechceli nechat u seba ze sme iba 2m manzelia ze to musime dat dokopy ze ony neveria tym spravam ze vsak to bolo len nevinne flitrovanie a ze huli travu kazdy druhy ze mu mam dat sancu ze ved je to uzasny chlap. Inak tu travu hulil 2roky vkuse a zacal s tym ked som bola v 7mom mesiaci a skoro som vtedy potratila zacala som krvacat a bola som mesiac v nemocnici a vtedy zacat a trvalo to skoro 2roky vkuse co ma klamal a tahal za nos a takto chodil a tvrdil ze je v praci. Tak ja som sa vratila lebo mama s otcom ma donutili. Ked som bola zase s nim stale som bola v kontakte s tym novym muzom nevedela som si s nim prestat pisat. Dostala som tetaniu a tetanicky zachvat ked som bola naspät u muza s tych nervov tak mama ze teda nech sa vratim si oddychnut k nim. Tak teda som bola asi 3tyzdne u mamy a medzitym som sa stretla s tym novym muzom a vyspali sme sa spolu a viac krat sme sa stretli a opakovalo sa to lebo ja som bola presvedcena ze sa chcem rozviest lebo moj terajsi manzel ma hrozne vydieral ked mal dceru u seba pisal mi ze dcera ma rozbitu hlavu ze idu do nemocnice nech sa hned vratim pritom to boli vymysli, pisal mi ze je doma sam ze vracia krv nech sa vratim a podobne veci. Vypisoval mojej mame do prace ako ma chce spät a vymyslal si na mna ze som zla mama ze ked som tu s nim zila pila som skoro kazdy den a podobne veci moja mama mu uverila a vlastne ja som bola ta zla a on ta obet, uplne nimi manipuloval ze on sa s nikym nestretaval ze to boli nevinne spravy tak moji rodicia ma donutili sa naspät k nemu vratit ze neexistuje aby sme sa 2m po svadbe rozviedli ze to je len kriza ze to zvladneme. Tak ja som sa vratila a ukoncila vztah s tym novym muzom aj ked velmi nerada on to pochopil a uz nie sme v kontakte ale varoval ma ze s terajsim muzom uz nikdy nebudem stastna a ze je to len manipulator. No a co cert nechcel chodili nam do schranky upomienky o neplateni internetu co je hlupych 30€ a na starosti to mal manzel, kamaratka ma upozornila ze ma dlhy na socialke je to verejne dostupne na internete tak som si nasla ze ma dlh na socialke 1200€ plus dlh na zdravotke 600€ v pc na emaily som mu nasla ze nema zaplatene faktury od operatora a vypli mu cislo na 24h kym neuhradil, a asi najhorsie upomienky od nebankovky ze nezaplatil a zistila som ze od nebankovky si poziciaval uz od aprila a nic mi nikdy o tych dlhoch nepovedal plus som zabudla napisat ze so spolocnych penazi vyzbieranych na svadbe zobrat 4000€ a doteraz ich nevratil a zobral ich bez mojho vedomia, plus este chodili upomienky ze neplati uver na ktorom som rucitelom. Tak som sa dozvedela ze ma este ja za mojim chrbtom dlhy a ked som sa ho nato pytala opät zvalil vinu na mna ze moja chyba ze mi to nehovoril preto lebo som sa nikdy o to nezaujimala. Ale ja chudak som mala plnu hlavu nasej dcery a domacnosti plus liecbu cukrovky vsetko bolo na mne. Povedala som to aj rodicom o tych dlhoch ti ma pomaly vysmiali ze co riesim uplne blbosti ze to su male veci ze nech som rada ze sa snazi a chodi do prace a rozbieha vlastny biznis lebo zacal podnikat ako elektrikar. Ze za 10r sa na tom zasmejem ake blbosti som riesila ze plno ludi ma dlhy na socialke a zdravotke ze vsak postupne si to vyplati. A takto klamstvo za klamstvom. Postval proti mne vsetky moje kamaratky lebo ze vsetky su zle hlupe a vela piju atd takze teraz uz nemam vobec nikoho len sedim sama doma a staram sa o dceru a domacnost. Nechce ma nikam ani pustit do mesta alebo tak. Ked sa aj pohadame sprava sa ako psychopat zvali vsetku vinu na mna ako som ja vsetko pokazila a potom ide von zafajci si a pride zamnou a zacne sa mi ospravedlnovat ze to tak nemyslel. A ja uz neviem ci fakt riesim blbosti som taka rozkepena alebo som taka zmanipulovana? O tom ze som ho podviedla vie a vela krat mi to hadze na oci a vydiera ma s tym. Moji rodicia o tom nevedia a ked sa zacnem s nim hadat vydiera ma ze to povie mojim rodicom a viem ze ony by ma zato zabili. Lenze ja som to urobila aj preto lebo on zacal on sa stretaval s inou ale narozpraval ze s nou nikdy nic nemal a ja ked som to urobila som bola na 100% presvedcena ze sa chcem rozviest uz som pisala aj navrh na sud lenze nasi mi to vyhovorili nechcu o tom ani pocut a ja by som nemala ani kde byvat. Je mi fakt hrozne a neviem uz co mam robit ci sa to casom vsetko spravy alebo sa to bude takto vliest stale dookola. Este som zabudla napisat ze ked som byvala u mamy zistila som ze ma sleduje cez telefon uplne psycho proste. Niekedy sa ho az bojim. Doteraz mi stale kontroluje telefon s kym o com pisem cita si aj moje konverzacie s kamaratkami. Keby to moji rodicia videli tak ako ja uz s nim niesom lenze pre nich je to uzasny muz a musim s nim ostat este mi vycitali ze chcem rozbijat rodinu a dcera by vyrastala bez otca. Ja sa snazim ho znova lubit ale mne sa tak zhnusil ze mi tak dlho klamal a potom ma vydieral ze uz to nedokazem. Rodicia aj on mi tvrdia ze casom sa to spravy ze ho zacnem znova lubit ze to vsetko casom prehrmi. Chcem pocut vase nazory a rady lebo ja uz fakt neviem a nevladzem. Ďakujem ze ste si to vobec precitali 🙂
Necitala som to cele, ale neostavaj s nim. Urcite nie kvoli tomu, ze ta rodicia donutili...
Určite to s nim skončí,bol životný omyl. Potopi ťa v dlhoch. Keď nechce pomôcť rodina, vyrieš si bývanie iným spôsobom.
na 120% ukončiť ,,,ani som to nemohla dočítať, čo všetko ti spravil a naďalej robí...
Určite to ukonči.
A jeho dlhy sú aj tvoje dlhy, je jedno, že ty si nič nepodpisovala.
Čo najskôr si vyrieš BSM a potom rýchlo rozvod.
Je mi ľúto, že tvoji rodičia sa k tebe takto zachovali.
Ja by som svoju dcéru hneď brala k sebe a pomohla jej, toto nie je obyčajná kríza, nie som za to, aby sa hneď rozvádzalo, ale keď je pravda toto všetko čo píšeš, tak jednoznačne rozvod.
Hneď
Treba to ukoncit, skor ako bude este horsie a to ja takmer v ziadom pripade neradim ludom rozvod, ale naozaj sa mozes este aj ty zadlzit, ak to je vsetko tak ako pises, tak rozvod, aj ked celkom mi nie je jasne to, ze tvoje kamaratky su alkoholicky a ty nie, dost zvlastne.
Toto už nikdy nebude dobre je ešte mladý, nevybureny tráva, frajerky, dlhy..čudujem sa tvojim rodičom, že ťa stále posielajú spať a presviedčajú ako to bude dobre.Psychiku už máš v prdeli tiež robíš zvláštne veci.Rozved sa
Jediná otázka.Naco si sa za neho vydala?
@doriiis lebo som o tych spravach dlhoch ani trave nevedela na vsetko som prisla 2m po svadbe pred tym to tajil a ked som mala nejake pochybnoti vsetci ma len vysmiali ze on by take veci urcite nerobil
@domkakvet no on povedal mojej mame ze s mojimi kamaratkami iba pijeme, a ja ked chcem s nimi ist von povie ze nie ze zase budeme pit
Dalsia vec ze ja neviem ako sa rozviest ked on s tym nesuhlasi a hrozne ma psychicky depta ked len poviem rozvod, rozchod. Ja to nezvladnem sama a uz mi nema kto pomoct ked rodicia maju nazor aky maju. Ani financne to nedam kedze som na rodicaku a malu mi koli cukrovke do skolky asi ani nevezmu nemam sancu si najst dobre platenu pracu. Ked som aj byvala u mamy rozpraval o mne ze som ho ja podvadzala preto sme sa rozviedli a cely mesiac cela dedina rozoberala len mna aka som hrozna zena a vsetko sa to na mna valilo z kazdej strany plus on do mna hucal plus nasi domna hucali az sa vratim aj z toho som dostala tu tetaniu schudla som 6kil behom 2tyzdnov a stale sa nejak neviem dat psychicky dokopy.
Chod do krizaku. Tam ti pomôžu aj s rozvodom. To že on nechce rozvod, teba trápiť nemusí. Súd rozhodne
Ty môžeš brat výživné nielen na dcérku, ale aj na seba.
V krizaku ti pomôžu aj s mnohými vecami pre malú.
Keď s ním ostaneš potopíš aj seba. Pozeraj na dieťa, potrebuje vyrovnaných rodičov a nie nestabilné prostredie.
Popros rodicov, ze to proste nedavas(ja to inak nechapem, ved to je pristup ako v stredoveku, ze ta posielaju spat k takemuto muzovi) si ich dcera, potrebujes pomoc a strechu nad hlavou. Mozes im pripadne povedat, ze odides teda do krizoveho centra a uvidis, ako sa budu tvarit. Oni musia vidiet, ze si rothodnuta odist
Snažíš sa ho znova ľúbiť? to akože vážne?
@tanyag ja viem je to smiesne ja si to vsetko uvedomujem ale to mne navnutili ze mam s nim ostat a ze som len nahnevana koli tomu co urobil ale ze casom mu odpustim a zacnem ho znova lubit😅
@majlo1234 nasi sa ohradzuju aj tym ze moj otec je vylieceny alkoholik ked som sa narodila do mojich 6r stale pil a bil mamu mne sa moc nevenovali a otec uz vobec. Potom siel na liecenie a zije s mamou doteraz a ony ma stale prirovnavaju k svojmu vztahu ze vsak aj otec sa vyliecil a zmenil tak aj moj muz sa zmeni a bude nam spolu dobre. Ale ja viem ze takto to nefunguje navyse moj muz do ziadneho odvikacieho zariadenia koli trave nesiel.
Ja tomu rozumiem, ze to niekde moze zafungovat. Ale si ich dieta, sama si este skoro dieta(mam sestru v podobnom veku a neviem si predstavit, ze by si prechadzala niecim podobnym) a potrwbujes pomoc a zazemie.
Bez urazky, vasi su nejaki jednoduchsi? Lebo normalny rodic by ta este dnes spakoval, mlademu dal na pysk a viac by cez dvere nepresiel
Máš kde u rodičov bývať?zbal si veci a choď tu ta nič dobré nečaká.Cele to je zle.Ste príliš mladí na rodinný život, starosti.Nie vždy všetko čo povie mama je pravda.Tvoj otec chcel...muž ta namoci do dlhov
Tiež som čítala každú druhú vetu radšej...
Choď na úrad soc.vecí a rodiny.. poraď sa, upovedom o tom, nech to spíšu... Daj predbežne zverenie dieťaťa do opatery, návrh na výživné dieťaťu aj sebe... Pohľadala by som bývanie (kľudne aj s niekým, s druhou maminou.... prip.v azylovom dome, často vedia poradiť aj lacnejší nájom...) ak nemáš prostriedky. Požiadala by som o rozvod rozdelenie bezpodielového vlastníctva.... a teda ja by som skončila aj s rodičmi... Rodičia podľa mňa sú prvý, čo by mali pomôcť...hneď keby to bol aj rozmar, nie ešte takto.... Toho muža, čo si stretla by som nechala zatiaľ ako kamaráta, poriešila čo treba a potom v budúcnosti sa uvidí, čo život prinesie..
Tvoj býv. priateľ má pravdu, tvoj muž je manipulátor, presvedčil tvojich rodičov, že on je obeť, tvoje okolie, že ty si tá zlá a k tebe sa správa ako s nesvojprávnej, lepšie to nebude...musíš od neho utiecť, kým nezničí úplne život vášmu dieťaťu, bude to ťažké a budeš na všetko sama, ale pre dcérku musíš urobiť všetko, má len teba...ja by som za tú moju dala život a prevrátila celý svet naruby, len aby som jej pomohla.
Po precitani tvojho prispevku som dostala skvely napad, ja si tieto diskusie zacnem tlacit a od 15 ich budem davat citat dcere ako povinne citanie.
A k veci, jednoznacne rozvod, dieta by som zbalila a sla s nim do azyloveho domu. Nie je to ziadna vyhra, ale lepsie ako zivot po boku s tymto chlapom alebo rodicmi.
Dakujem krasne za vsetky rady, este som chcela napisat ze ten moj manzel sa odvtedy snazi a zmenil sa v tom ze zacal chodit pravidelne cvicit snazi sa vecer stravit s nami a proste snazi sa to zachranit ale potom ma napr vidi na telefone a hned ze s kym pisem chce vidiet spravy a podobne alebo mi posiela prispevky o nevere a podobne veci, takze ja uz naozaj neviem aj dnes mi poslal ze potrebuje psychologa a clanok o nevere a ja som mu nato povedala tak sa rozvedme ked sa pri mne trapis a on ze on to tak nemyslel ze ma miluje a chce byt somnou ja uz sa citim ako v pasci akokeby sa somnou zahraval uplne. Aj teraz sa musim s telefonom skryvat v kupelni lebo by hned cital s kym co pisem. Proste on sa aj snazi ze par dni je super navari uprace zajde do obchodu ale potom mi aj pol dna vycita ze mu nechcem dat pusu a pre koho sa stale malujem a take veci neviem akokeby rozdvojena osobnost. Alebo nieco mi vecer slubi a rano uz povie uplny opak. Vobec sa nanho neda spolahnut naslubuje mi ze pojde napr somnou s malou autom k dr a rano mi povie ze musi ist do prace a mam ist busom proste nic nevie dodrzat a to ma vytaca hrozne.
Jednou z čŕt manipulátora je, že mení plány na poslednú chvíľu, ale aj to, že vždy je na vine ten druhý a jeho obeť - ty - po čase začne o sebe pochybovať a všetku vinu preberie na seba...nikdy nebude nič dobré, čo urobíš, nenechá ťa na pokoji, ešte ani do telefónu ti nedovolí pozerať, si mu úplne podriadená, a to možno preto, lebo máš nesprávny vzorec z tvojho detstva, keď sa pozornosť venovala tvojmu otcovi (mimochodom, alkoholizmus sa nedá vyliečiť, len abstinovať), tebe sa nikto nevenoval a nadobudla si pocit, že na tebe a tvojich pocitoch nezáleží....
@salamistka vaaav tak toto je uplne vystizne
Jeho dlhý sú aj tvoje dlhy.
Cesta do pekla s takýmto mužom.
To sa nedalo čítať, nie ešte žiť s takým.
Ako píšu vyššie, skus centrum.
Nezmení sa, a teda tvoji rodicia sú co?
Ja by som dcéru ratovala hneď, a nie ešte posielala a smiala sa z dlhov?
Véd to je nezodpovedné žiarlive choré decko nie muž.
Zachran seba!
Ty máš extrémne zlý výber partnera a zjavne pokračuješ v tom v čom si vyrastala.. hrozné je to o tých rodičoch len čítať.. nie je tam žiadna šanca že ti pomožu? ak nie musíš si pomocť sama, buď si urobiť finančnú rezervu za pár mesiacov a počas toho plánovať odchod, alebo odchod hneď do krízového centra.. v tomto toxickom prostredí nikdy nebude tvoja dcéra vyrastať v poriadku..
No a budete pit?
Nemusíš s ním ostať, sú zariadenia pre matky s deťmi. Nájdi si nejaké a odidi od neho.
Tam ti poskytnú sociálne psychologické aj právne poradenstvo
Pomôžu s rozvodom aj s výživným pre dcérku, po rozvode aj výživné pre teba