Riešia vaše matky a svokry, že ako teplo sú oblečené ich vnúčatá?

23. mar 2022

Ahojte. Aj vaše mamy/svokry stále riešia ako teplo sú vnúčatá oblečené? Nie je im zimo? Je im dosť teplo? Ta čiapka je dosť hrubá? Nechceš dať ešte vrstvu? Ja už som z toho na prášky. Nebývame s rodičmi, ale vždy keď moja mama vidí deti, tak toto rieši jak zaseknuta platňa. 100x som jej hovorila nech sa nemieša do toho ako sú oblečené ale 0 bodov. Nadpis je prehnaný 😂, ale ona by bola schopná im pri 30 stupňoch dať sveter a šál.

stastna17
23. mar 2022

nie nastastie moja mama aj svokra su skor opacne 🙂 ale nikdy sa nestarali do toho, to sme mali vyjasnene este pred porodom. Stale si povedia svoj nazor ale vedia ze ja si urobim po svojom aj tak su to moje deti.

petamich
23. mar 2022

jednym uchom dni a druhym von 🙂 a dookola - nie nie je mu zima, nie nekycha lebo mu je zima a casom ich to prestalo bavit :D teda aspon tu moju ale mozno som mala stastie

danyelia
23. mar 2022

...som sa zľakla z toho nadpisu 😂

mariejenka
23. mar 2022

Mama nie,ta nas ako deto otuzovala,cize vnukov tiež nepreobliekava...svokra je iná.skola. Ale nechala som ju raz,nech oblecie podla jej názoru,a syn do 10 minút spotený,nervozny..bolo slnečno,18 stupňov
Dala mu pančuchy, zateplené nohavice, zimné čižmy,body, tričko,mikinu a zimnú bundu samozrejme ze na hlavu čiapku,do mínus 20.
10 minútová prechádzka,a boli doma s revom.

diamond007
23. mar 2022

Nie neriešili ani by som nedovolila riešiť
Deti otuzujem vzduchom, nevrstvim a radšej vezmem vrstvu naviac do tašky ako to dávať na ňu 🙂
V tomto počasí nedávam von ani čiapku dcérke, dnes bez mikiny samozrejme.
Pančuchy nosí len keď je +3 až mínus.

marzuz89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandyan
23. mar 2022

To mi pripomina moju starku😂😂 deticky lubia teplucko, v septembri dostal ciapocku na dnu,deku a tak...no ja to neznasam, ale jednym uchom dnu,jednym von a hotovo

leyla1675
23. mar 2022

Ooo a moja svokra ešte o mnoho viac je to na porazenie prečo je toto?? A prečo vtedy? Dávaj jej jest menej je tučná... Prečo ešte neje sama... A blaa bla blaa

egresik
23. mar 2022

😅ja si myslim ze toto je pre babky nieco ako choroba s povolania .... Snazim sa brat to s humorom :D

danyelia
23. mar 2022

Ahoj, no mne skôr vadí opak, ak členovia mojej rodiny dovolia deťom vyzliecť si vetrovku, čiapku, šál, zoberú ich zo škôlky bez otepľovákov v poriadnej zime len v legínkach a mikine, v zmysle ,,jaaj, veď to len tak rýchlo prebehneme do auta,, nevadí, keď na nich nasneží, odfúkne ich vietor, zamrznú, veď deti to tak chcú...😁 Alebo začiatkom februára, neter mikinka a holé brucho i chrbát a takto sa vyberie na korčule, no musela som zasiahnuť 😁 Takže najradšej obliekam podľa seba a počasia...

jaroe
23. mar 2022

Áno riešia. U nás konkrétne je to nenosenie ponožiek doma. Svokra má doma 25 stupňov, možno aj viac a má problém, keď sa decká vyzuju z ponožiek. Keď ich vidí obcas bez ponoziek aj u nás doma, kde máme 22-23, tak je už na infarkt. Celú návštevu ju baví hovoriť im, aby si obuli ponožky😁

jaroe
23. mar 2022

@danyelia ja náhodou také rýchle prebehnutie ako spomínaš schvaľujem a beriem to ako otužovanie. 🙂Samozrejme, keď je dieťa zdravé, nie je spotené atď...

x_mery_x
23. mar 2022

Nie, nevidi ho, oblikam podla seba a teploty, vzdy je o vrstvu viac obleceny nez ja.

danyelia
23. mar 2022

@jaroe Tak áno, za určitých podmienok to môže byť ok, no oni to zvyknú robiť, aj keď sú spotení po tréningu, majú len letmo vysušené vlasy z bazéna a tak, toto mi hlavne vadí...

travelllerka
23. mar 2022

Áno, svokra dookola rieši, ale ona nosí silonky aj v 40 stupňoch, takže chapem :D mama už nie, ale trávime spolu extrémne veľa času, zvykli sme si na seba, to skôr ja sa jej spytam občas, či obliecť teplejšie alebo menej, ale ona už baby naozaj pozná.

bashee
23. mar 2022

To zatial nie ale moja mama mi nezabudne kazdy krat ked pride vyhodit na oci ze maleho neprikryvam na spanok dekou. Mimochodom spi v spacom vaku. To pre nu nie je argument povie mi ze aj tak treba. Ze to iste preto sa mi v noci tolko budi lebo mu je zima. 😄🤦‍♀️A furt kazdy krat co pride aj 5x mi to povie.

azurova99
23. mar 2022

moja mama ano svokra nie, ona nejavi zaujem o vnucata

simsalabim
23. mar 2022

Svokra to velmi riesila... raz mi starsiu vynimocne strazila vecer, lebo som musela odbehnut s mladsou na pohotovost a manzel nebol doma - dcera uz spala, ked babka prisla. Spala oblecena k pyzamku s kratasmi a kratkymi rukavmi. V zime, lebo sme mali v byte veeeelmi horuco. Ked som sa vratila, dcera bola prezlecena do dlheho pyzama 😂

mareka49
23. mar 2022

Áno, riešia to mamy svokry sestry, aj my raz to možno budeme robiť našim dcéram a nevestam🤭

simca06022011
23. mar 2022

nie len deti ale aj nas... dceru posledne videl dedo ako vybehla v leginach a kratkych ponozkach nieco vziat a ten lamentoval dva dni o tom, vraj ani zaspat nemohol :D moj otec napr. je presny opak.. vraj otuzovat sa treba, on je ten typ co v trenirkach vyjde aj v snehu von...

katkami123
23. mar 2022

Všetci… dedkovia, babky… niektorí mi ich obliekajú, že to majú málo a ini zase vyzlikaju, ze sa v tom budú potiť 😀

ladygina
23. mar 2022

povedzme si tak, co svokry neriesia. maloktora z nas ma taku svokru, ktora by sa nestarala a nevedela obcas nieco proste najlepsie. presviedcanie o svojej pravde maju niektore ako keby v naplne praci

miadi
23. mar 2022

Ked bola mala prve 2r mama riesila aj cez Skype zdalo sa jej vecne malo . Casom si zvykla niekedy este frfle ked vidi ze nemaju ponozky doma alebo deti behaju bose vonku pol rok v roku ci nenachladnu.. ale chori nebyvaju Tak si zvykla a pochopila ze je to vlastne takto lepsie. Svokra nikdy neriesila moc co mà na sebe mala nevsimla si Iba mà vecne posielala donutra ze je moc slnko moc fuka moc hento tamto ked bolo dokonale pocko 😜😎

evica17
23. mar 2022

Riesi to u nas svokra. To furt ked videla nas von s malym, tak muz mal predbasku potom ked s nim bola sama v praci. Mne uz nic nehovorila lebo som ju v tom ignorovala. Najlepsie bolo ked bolo vonku 10 stupnov, ale oblacno a ona mi maleho zaniesla do kocika , tam mal fusak a priniesla nanho este asi 4 deky, ze aby mu teplucko bolo, zr ona sa na to nemoze pozerat.
A raz som jej dala kocikovat a ona utekala s kocikom ku svagrinej, ta vytiahla spiace dieta z kocika aby sa s nim.pofotit mohla a svorka ho zabalila este do deky a do dacoho, lebo ze zima je . Uz ho kocikovat sama nedostala a ani nedostane, jedine s nami ked ideme na prechadzku

bororka
23. mar 2022

@simsalabim Neverím 😂😂😂 Chcela by som vedieť, ako dlho sa nad ňou triasla, kým ju prezlieka 😂

Ja si myslím, že to je taká úchylka matky.. Aj kamošky s veľkými deťmi mi niekedy povedia, čo by som mala doobliecť abo vyzliecť. Kým toho nieje v daný deň veľa, len sa zasmejem.
Moja mama čo povie, tak mám potrebu kým je pri mne, robiť všetko opačne. Teda už nehovorí nič 😃 A svokra je zvláštne obmedzená a seknutá s rybkou Dory. Vysvetlím raz, väčšinou mi dá za pravdu. O týždeň to vytiahne znovu, zruším ju, že už sme to riešili a zbytok času dúma v pamäti.
Ja mám 5m malú, tak všetci sú najmúdrejší, lebo má studené ruky 🤦‍♀️ Už hovorím len, že otuzujem 😃

nikpa
23. mar 2022

Áno, rieši to moja mama. Vonku 20 stupňov, slnečno, prídem s deťmi na dvor a ona im ťahá z pod bundy hore na krk tričko lebo že im je zima. V zime zas nemám dobrý fusak a ešte mu mám dať na neho teplú deku. A čo to má jaku tenkú čapicu?! V máji ma zdr*be, že prečo nemajú ešte pančuchy 🙄🤦 ja už to ani nekomentujem lebo by som sa s ňou musela non stop hádať. Svokra tá nehovorí nič takéto ale skôr len preto, že si nedovolí. Za to jej mama (mužova babka) tá ma vie poriadne vytočiť, je horšia ako moja mama.

lubi40
23. mar 2022

jasne, ze riesili. Svokra chcela, aby deti nosili ciapku aj v dome, vraj je tam zima... Jednym ucho dnu, druhym von...

janba
23. mar 2022

Samozrejme 😀 oblecenia je na vnukovi stale malo 😀 neriesim to, jednym uchom dnu, druhym von 😀

danulicek
23. mar 2022

mali tú tendenciu, pretože mali pocit, že ich slabo obliekam. ale pochopili sme sa, vysvetlili sme si to, občas som vyzliekla, čo obliekli navyše, ony to potom obliekli znova, ale v zásade ich chápem, pretože sa odjakživa hovorilo, že deti treba riadne obliekať. a keď som tak kukala na iné deti "v skafandroch", asi aj mali pravdu 😀 od malička som deti obliekala ľahšie a možno aj vďaka tomu ich nemávam takmer vôbec choré 🙂 teraz si už povedia sami, že babka, nechcem to, je mi teplo 😀 a babka asi "trpí", ale rešpektuje 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz