Riadite sa srdcom alebo rozumom?

2. jún 2021

Dobrý deň, chcela by som Vám položiť túto otázku, ktorú môžete vidieť v nadpise - Riadite sa skôr srdcom alebo rozumok? Zaujíma ma to hlavne ohľadom vzťahov, lebo inde s tým nemám problém.

Situácie napr. :
1. Ste do niekoho veľmi zamilovaní, ale myslíte, že vyjsť Vám to nemôže. Alebo Vám trebárs ten človek už predtým ublížil, no nemôžete si pomôcť a aj tak toho človeka ľúbite. Je to pre vás taká tá veľká láska.

2. Niekoho máte len veľmi radi, ale zamilovanosť to nie je. No ten človek je spoľahlivý, zabezpečený a je tam proste veľa plusov. Mínus je, že to z vašej stany až tak neiskrí. Je to taký ten vzťah hlavne z rozumu.

Zaujímam sa o to, lebo neviem ktorým smerom mám svoj život uberať. Na jednu stranu sa nechcem sklamať, ale na druhú stranu, aký je to život, keď ho naplno neprežijete. Napríklad taká láska sa podľa mňa nedá naplánovať a keď niekoho milujete, tak neviete prečo. Hlavne by ma zaujímal názor starších, ktorí si odžili rôzne varianty vztahov a či to teraz lutuju/nelutuju.
(Pre istotu napíšem aj to, že som napísala len príklady a nevyberám si medzi dvoma mužmi. Viem, že najlepšia možnosť je nájsť v niekom všetko. )

roztlieskavacka
2. jún 2021

Žijem život ktorý je riadený rozumom, ale vnútorne-mysľou sa obcasne vrátim k tomu ako by bolo všetko inak keby to bolo srdcom

marianarem
2. jún 2021

Mame srdce aj rozum a podla mna nam ani jedno nebolo dane bezdovodne. Za mna je najlepsie zapajat jedno aj druhe. V niektorych situaciach mozno prevazi jedno z nich (raz jedno, raz druhe), ale to druhe ma vzdy minimalne poradny hlas.

lindous
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
2. jún 2021

Ako kedy, v takejto situácii, by som sa asi sústredila sama na seba a čakala kým stretnem tretieho, pri ktorom bude plesať srdce, aj rozum 😅 a aj v nevzťahových situáciach vždy hľadám medzi pocitom a ráciom akýsi kompromis, ak mám 2 možnosti a v každej je nejaké obrovské ale, skúšam hľadať tretiu

hvolkovamirka
2. jún 2021

ja sa riadim aj aj no a zatial mi to vychadza 🙂

autor
2. jún 2021

@roztlieskavacka A nelutujes potom, ze sa riadiš rozumom? Lebo niekedy mi príde, že keď sa aj rozhodnem pre tu lepšiu možnosť, tak to ľutujem, že mohla som sa radšej popáliť, ale aspoň to skúsiť.

autor
2. jún 2021

@lindous Ale tak nikdy nemáš záruku, že príde ten tretí.

lindous
2. jún 2021

Tak isto ako nemám istotu, že mi to s jedným z nich vydrží navždy a nestratím roky vo vzťahu, pri ktorom musím stále premýšľať "čo by bolo keby"...

Ale teda keby som proste musela, tak by som sa riadila skôr rozumom... Veľká láska opadne, keď sa biochemické pochody v mozgu skľudnia a pri prvom by mi potom zostal už len človek, s ktorým nie som kompatibilná... Po čase treba zamilovanosť udržiavať a rozdúchavať, takže o to by som sa snažila pri tom druhom, ak by ma čo i len trošku priťahoval
.. Ak nie, tak radšej sama, zo samoty mám menší strach ako zo strateného času v nanič vzťahu

spadnutaslivka
2. jún 2021

riadiť sa len srdcom je nezodpovedné, riadiť sa len rozumom je nuda :D najlepšie je z oboch v tej správnej miere.

janickacrazy
2. jún 2021

Vo vzťahoch sa treba riadiť srdcom, ale zapojiť aj rozum, napr. muž má može fyzicky akokoľvek priťahovať, ak viem že je alkoholik, gambler alebo sukničkár atp. tak je jasné že rande nebude. Ideálne je stretnúť muža, ktorý ťa priťahuje fyzicky a ani rozum nemá voči nemu žiadne výhrady. Ja som takého stretla, takže určite máš šancu aj ty. 😉

verkaveverka
2. jún 2021

Rozumom, ak sa riadis srdcom, každý ta len zneužije, ver mi. Najmä muži to vycítia a presne vedia, ako ta manipulovať.

anonym0001
2. jún 2021

Ja som uz skusala aj - aj. Ani jedno nevyslo 😂 Ale s tym srdcom to bolo prijemnejsie.

janeninka
2. jún 2021

Myslim ze je vhodne rozumiet svojim emociam - co ich vyvolava, co mi chcu povedat, zvedomovat si ich aj svoje spravanie. Neoddelovat rozum a city. Mna napr pritahuju muzi ktorych si vážim - spolocne hodnoty, vzajomna blizkost..

andreatytler
3. jún 2021

Riadim sa srdcom, nielen vo vztahoch ale aj v vsetkych inych oblastiach zivota a zatial sa mi celkom dari.
Podla mna zalezi od toho, ci je clovek emotivne alebo rozumovo zalozeny. Ja som emotivne zalozeny clovek. Pred vaznym rozhodnutim si mozem napisat krasny, dlhy zoznam pre a proti a vobec nic to pre mna neznamena. Ak mam pocit ze jedna volba je pre mna lepsia, vyberiem si tu volbu.
Prvy krat som si to uvedomila, ked som sa po skole rozhodovala medzi dvoma zamestaniami.

mariska30
3. jún 2021

@roztlieskavacka nápodobne

dzupi898
3. jún 2021

záleží ako to v danej situácii, ale mnohokrát skôr srdcom, ale už veľakrát som na to doplatila, to je fakt :/