Režim chlapa

9. apr 2023

Je podľa vás v poriadku, alebo zakladali by ste si rodinu s mužom, ktorého denný režim je, ráno vstane ide do práce. Po práci niekedy vybaví nejaké drobnosti čo život prinasa. Kameň úrazu pre mňa je, že po práci ide spať. Spí 3-4 hodiny, potom ide do posilky, obden. Podobný režim ma aj cez víkend, s rozdielom, že v posteli strávi väčšinu víkendu. Navarí obed, spí, cvičí. Naozaj mám obavu, že s tým spaním neprestane a deti by boli iba na mne. Mám chuť z tohto kvôli tomu spánku vycúvať. Ale neviem či je to normálne, ako to bude s deťmi, no myslím si, že ak si už teraz nevie nájsť lepší program ako posteľ, že potom pri únave z detí ju bude vyhľadávať 2x toľko ešte.

ivangeline
9. apr 2023

Ak chodi spat meszi 12 az 14,moze s detmi. ;D A ked pridu deti zvycajne sa prisposobuje cela rodina!

zorkahorka
9. apr 2023

Predpokladam,ze byva v byte a nema ziadne povinnosti. Zrejme dlho zil sam, a preto si vytvoril tento rezim. A z nudy. Aky mavate program? Chodite niekde? Skusas nieco navrhnut? Vytuahni ho von, najdite spilicne aktivity, zapajaj ho do domacnosti - nech uprace riad, povysava, pripravi ranajky...

archiebald
9. apr 2023

môj bývalý frajer a nie nezmení sa to a už vôbec nie kvôli deťom … Jeho život bol o spaní, práci a ten tvoj chodí aspoň cvičiť, ale môj chodil ku kamošom. Po práci ihneď si ísť ľahnúť (spával aj cez deň na HO, aspoň 2x na chvíľu) a víkend je na “oddych” čiže spanie. Prechádzky, výlety to bola zbytočná strata času on rád ležká a keď už tak kamaráti volali do mesta …Ja som nechápala, že prišla sobota, vonku krásne počasie a on zatiahol žalúzie a cely deň sme mali byt v posteli pričom pri mne spal. Išla som naschval do obchodu a bola tam aj 2 hodiny. To je tak keď nemáš v živote žiadne povinnosti. Mne hovoril, že on chce proste žiť takýto kľudný život.

autor
9. apr 2023

@zorkahorka o domácnosť sa stará, ale to je reálne len cez víkend že umyje riad po obede. Ine upratovanie to možno robí raz za 2-3tyzdne

liljana
9. apr 2023

Ludia sa vacsinou nemenia a menit niekomu zvyky je vacsinou marna namaha, ktora casom naserie a prestane bavit oboch. Na druhej strane sa ludia nedaju hadzat do skatulky ... Ale vacsinou plati, ze chlap co nebol doma nauceny rodicmi sa starat o domacnost, sa nebude prilis starat ani o deti.

komplikovana
9. apr 2023

a kedy ten clovek zije? Kedy travite cas ako zalubeny par spolu? Ak ide o chlapov, tak ti sa tazko zmenia. Ak tvrdi, ze s detmi sa to zmeni, tak netreba verit, lebo nezmeni. Preco nezacne so zmenami hned?

sejbipi
9. apr 2023

Nemôže ísť o nejaký zdrav.problém? Štítna žľaza? Hormóny? Psychické vyčerpanie, práca ktorá ho nebaví. Navrhla by som skúsiť vyšetrenie, môže ísť o niečo viac, než len zvyk

lb1984
9. apr 2023

Z mojej skúsenosti ani veľmi nie. Ale dosť to závisí aj od veku (mladší sa prisposobi ľahšie ako starsi), ako dlho tak funguje - ci to nieje jeho životný štýl a hlavne ci je pohodlný alebo aktívny typ príp zlaty stred. Ten spánok by som velmi ale neriešila. Môj pred narodením by spal stále a 90% času mimo jeho aktivít trávil v spálni- co poobedie to spanok aj cez týždeň po praci, ráno cez víkendy spal kým nešiel preč. Od narodenia malej co je už pomaly 6 rok som ho spat keď je mala hore nevidela a to naša dlhšie ako do 7 spat nebude a poobede max pol hodiny. Tiež keď bola bábätko on zabezpečoval nočné kŕmenie nech sa vyspím. Skôr ja by som sa obávala jeho záľub a trávenia voľného času- kamarati, turistika, cvičenie atď. lebo tam sa to mení minimálne.

sissy27
9. apr 2023

Mne by to vadilo aj ako partnerke bez deti, takze pokial je toto jeho pevny rezim a nie je ochotny na tom nic menit teraz, tak by som s nim ani nebola a nie ze rozmyslat o rodine. To kedy spolu travite cas a akym sposobom?

retatka
9. apr 2023

Však ten chlap ani nežije ,mrhá časom .
Koľko má rokov?Žije ako 80-ročný dôchodca .Žiadne výlety ,večere ,wellness,kamoši len posteľ ?No ďakujem pekne ,toto sa nezmení ,casom to bude len horšie .Hľadaj aktívneho muža ,čo bude plánovať výlety a spoločný čas s Tebou ,bude aktívne tráviť a nie doma v posteli .Toto nieje život ,ale len prežívanie. .

autor
9. apr 2023

@retatka tak boli sme aj na výlete, večeri, wellnesse, asi tak 1x všetko 😀 a zvyšok spí. On vydrží spať v noci aj 13 hodín. Mne to príde choré. Ešte by som chápala v týždni, že skoro vstáva do prace, tak spí poobede, ale on to robí aj cez víkendy. Vraj pred cvičením si musí pospat. Alebo v práci robí manuálne, tak mi tvrdil, že príde z práce, pospi si pred cvičením. To mi ešte dávalo akú takú logiku, ale nedáva mi to logiku v dňoch keď necvici, a je víkend, nie je ani v robote.

viestta
9. apr 2023

A co by mal robit ked nema ziadne ine starosti? Vsak je sam, tak nemusi ani vyvarat, ani vela upratovat, ani zehlit, ani zahradu okopavat, ani nic... Ked spravi vsetky obsluzne cinnosti tak je uplne jedno ci sedi pred telkou alebo spi.
Je otazka, ze co bude robit ked bude mat aj ine povinnosti a iny program. To sa ho treba spytat, ci si uvedomuje, ze raz bude mat aj ine a viac povinnosti a ako to planuje zohladnit.

archiebald
9. apr 2023

@viestta tak podľa mňa ľudia zvyknú mať aj nejaké záľuby, niečo čo ich baví, načo sa tešia keď už majú povinnosti “porobené”, taktiež asi každému prospeje aspoň raz za čas niekam ísť, niečo zažiť, vidieť, objaviť. Ak keď teda ja osobne popíjanie s kamarátmi po nociach v meste ani pozeranie Netflixu za zaľúby nepovažujem, ale budiš.

dankanka
9. apr 2023

Leňoch. Mne by to vadilo. Okrem toho, ak Tebe staci spat 6-8hodin a on musi 13+ h, tak toto by Ta casom iba viac a viac stvalo. U mna by toto bol dovod na rozchod.

viestta
9. apr 2023

@archiebald tento pan zalubu ma. Posilku. To si nepostrehla? Tam vyjde aj medzi ludi, aj zresetuje hlavu aj mu to prospeje na tele. Ci je zozonam nejaky zoznam vhodnych zalub, z ktoreho si kazdy ma vybrat?

archiebald
9. apr 2023

@viestta tak potom ma autorka super chlapa so záľubami. Spanie a posilka. Ktovie prečo teda nieje spokojná ✌🏻

alex49
9. apr 2023

Môže mať aj nejaký problém so spánkom. Síce api veľa, aké asi nie kvalitné. Bud sa nudí a spí alebo je unavený a musí sa vyspať, aby normálne fungoval.

dkethe
9. apr 2023

@ivangeline velmi zla rada/vtip. Deti ho budu obtazovat, bude na nich hnusny. A jedina aktivita ktoru s nimi bude robit, je to spanie.

Radim rozchod, nebude to dobry zivot. S lenivcom ho znicis nie len sebe, ale i detom.

svetlanka111
9. apr 2023

Prec prec prec prec..nezmeni sa.ba naopak sa to este zhorsi. Z tohto by som vycuvala. Daj si poradit.lebo o par rokov napises “som na vsetko sama”…moj muz je taky…zial..🫤

mon29
9. apr 2023

Závisí od chlapa, musíš ho asi lepšie spoznať robiť nejaký program celodenný, poobede skúsiť ísť hneď von a tak.. Zistiť ako bude reagovať a podla toho sa rozhodnúť. Ak bude uprednostňovať spánok, vzdala by som sa ho.
Ja mam chlapa tiež spachtosa ale funguje trosku inak.

lenka567899
9. apr 2023

@viestta ty si už tak ignoranta osoba že to je už fakt na hlavu

hederamonstera
9. apr 2023

Aj ja som milovala pred detmi vela spat, to bol proste moj oddych. Taktiez posilka a vecer kamosi, aj kazdy vecer. Ale tak ja som zena a dieta mi uz toto nedovoli a teda riadne ma to niekedy sere. Ale tak zatnem zuby a “sluzim”. Celkom som si aj uz zvykla ;) ale stale mi chybaju dni pred dietatom.

Bohvie ci sa chlap dokaze takto premoct, podla mna skor nie, ked uvidi, ze ty to zvladas (namiesto mna to nema kto urobit). Alebo sa ho teda opytaj ako si to predstavuje.

A neznasam, ked niekto kaze, ze zivot je len ked clovek niekde chodi a pod. Mna ani manzela to nebavi a nemame pocit, ze mrhame zivotom, kedze robime to co nas bavi ;)

januska12323
9. apr 2023

Spí 13 hodín v noci plus 3-4 cez deň? Kedy bol naposledy u lekára? Je to zvyk ale zdravý chlap toľko spánku nepotrebuje. Cez deň maximálne hodinový šlofik.

juliana30
9. apr 2023

Ja dúfam,že keď sa ešte raz narodím , tak budem muž!

autor
9. apr 2023

@januska12323 samozrejme nie každý deň. V týždni spí napríklad od 23-6 + poobede 3-4h. A cez víkend keď nespi poobede, tak v noci potiahne 12-13h, ale je to nepravidelne, ale keď môže, tak spí.

dankanka
9. apr 2023

To je neumerne, nezdravo vela...nebavilo by ma cakat kym sa chlapec vyspi..

lilitela
9. apr 2023

nie, vadilo by mi to, neverim ze sa zmeni, ked budu deti.

januska12323
9. apr 2023

Tak nech ide skôr spať.

nikkagab
9. apr 2023

Moje sestra má takového manžela. Když neměli děti, ještě sem tam někde šli, ale spíš večer s kamarády. Teď většinu víkendů tráví doma a nebo jde s dětmi sama, protože manžel polehává. Nemyslím si, že se to změní, maximálně se pár víkendů v roce na nějakou tu rodinnou aktivitu přemůže.

lija22
9. apr 2023

lol ved nema nic ine na robote, co by si nepospal? V takomto zivote ako ma on by som tiez takto zila plus este chodila po baroch 😁