Registračný poplatok a jeho vymáhanie

belisona
2. jún 2017

Dobrý deň, prosím chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosť s tým že keď si priateľ založil živnosť, do 3 dní mu prišiel zaplatiť poplatok 69e za registráciu, samozrejme že sme si nevšimli že ide o bezvýznamnú registráciu zo súkromnej firmy a nie zo štátu a zaplatili to. Máte s tým niekto skúsenosť, či sa dajú nejako vrátiť peniaze späť? Dakujem

natalienka12
2. jún 2017

@belisona ano to bezne robia skusaju...neda sa s tym urobit nic. Zaplatil dobrovolne.

belisona
autor
2. jún 2017

@natalienka12 dakujem za odpoved, aj som si myslela. Máme ponaučenie do budúcna

emi16
2. jún 2017

Bohuzial ta firma je legalna. Ako pisu v liste,je to poplatok za zavesenie na internet. Tato firma to posiela vsetkim kt. si otvori zivnost.
Je toho vela popisane o nich na internete. Staci si vygooglit. Ja som to naposledy pozerala pred 3 rokmi ked mi poslali list , ze mam zaplatit. No ja som si ich preverovala a nezaplatila. Su na trhu uz dlho a legalne.

bergsta
2. jún 2017

Pozrite si podrobne zmluvne podmienky - ako maju osetrene pravo odstupenia od zmluvy.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalienka12
2. jún 2017

@zltyslonik aha a ako bol uvedeny do omylu? Vies uviest?

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vil311
2. jún 2017

zaslať doporučený list o odstúpený od zmluvného vzťahu - podla zákona máte na to právo, žiadať o vrátenie zaplatenej sumy a napísať že o dannú službu nemáš záujem .
Ak to nepomôže pohroziť trestným oznámením - už len pre to aby nebalamutili obyčajných živnostníkov ktorý musia na 69€ pracovať celý deň.

marlenka222
2. jún 2017

V zivote neuznaju nic taketo. Naschval to posielaju aby sa ludia nachytali. Mali ste predtym bud volat na zivnostak co s tym (ak ste nevedeli ze este nieco treba platit) alebo hladat na internete co zaplatit aby nedoslo k tomuto. 69€ je dost velky peniaz hlavne ak clovek nema prijem ale je to este relativne malo nez to co vlozite do pravnikov a behaciek.

quaxi
2. jún 2017

@belisona ak este nepreslo 14 dni, mohlo by vam pomoct pravo odstupit od zmluvy do 14 dni pri predaji na dialku
http://www.aks.sk/aktualne-informacie/216-ochra...

magmolatus
2. jún 2017

@belisona Hej toto bezne chodi pri zalozeni zivnosti.
Ja som to sice nezaplatil, ale treba si čítať čo ti chodí.
Ešte ti takýchto somarín príde viac.
Ako radia ostatný, odstúpenie od zmluvy, doporučene a nic viac im nezaplatit.

Ďalsi krat budes vedieť, že máš platiť len danovemu uradu, zdravotnej a socialnej poistovne. Samozrejme aj tam su ochotný ti dvuhnut telefon a povedat ti co chces vediet.

Právne to vymahat nemá zmysel, je to sluzba, ktorú si si zaplatila.

@zltyslonik je to písané slušne a elegantne, len treba proste čítať, to je všetko a ked nie tak sa spýtať na nete.
Samozrejme je to legálne z ich strany.

janisa31
2. jún 2017

Neviem pochopiť, prečo ste si neprečítali a nezistili o čo ide. Veď 69€ nie je len taký malý peniaz. Podľa mňa nie je šance dostať peniaze naspäť. čo vám povedia? že ste si to mali poriadne prečítať, nič iného

bona_dea
2. jún 2017

jaaaaaaaaaaaaaj, to si pamätám, keď aj po mne to raz chceli 😀 treba čítať poštu a až potom platiť, holúbkovia

tomikejt
2. jún 2017

Nas upozornila pani na zivnostenskom ze to pride a nemame, resp.nemusime to zaplatit.

waggi
2. jún 2017

Nuž tak to je, keď to už raz dobrovoľne zaplatil tak teraz už nebude mať nárok na to aby mu to vrátili. V dnešnej dobe treba všetko poriadne čítať a hlavne si overovať lebo už tieto kadejaké podvody dosahujú také úrovne, že to až možné nie je, normálny poctivý človek by to ani nevymyslel

mimka11111
2. jún 2017

Treba dat pozor este na to,ci takyto poplatok nebudes musiet platit kazdy rok. Tym,ze si zaplatila prvy,suhlasila si s obchodnymi podmienkami a neviem,ci to v nich aj nemaju napisane,ze zaplatenim suhlasis s uzatvorenim zmluvy nadobu neurcitu. Tym padom ti kazdy rok budu posielat k zaplateniu tych 69-,..

oila
2. jún 2017

Urcite to neplatte ja mozem tiez potvrdit, kedze otvaram schranku castejsie ja ako priatel. Priatelovi tiez prislo toho viacej ale su to same nezmysli. Ak si to uz zaplatila tak ich urcite kontaktuj a spytaj sa ako sa to da zrusit. 😉

cajchana
2. jún 2017

Treba si vzdycky zakazdym radsej zistit na prislusnom urade ci to treba platit alebo nie, tam vam povedia a potom teda takto pekne varovat aj znamych co podnikaju aby take veci neplatili keby im to prislo domov. Teraz si treba vsetko preverovat a nicomu neverit

rybka16
2. jún 2017

@quaxi Toto sa na ich prípad nevzťahuje, lebo nie sú spotrebitelia. Jej priateľ je podnikateľ a uzavrel zmluvu ako podnikateľ s iným podnikateľom. Riadi sa to teda obchodným zákonníkom, nie občianskym.

rybka16
2. jún 2017

Mne toto pri založení živnosti prišlo tiež. Bez mihnutia oka to putovalo rovno do koša. Hlavne na začiatku podnikania, keď o veciach veľa neviete, si dávajte veľký pozor vždy, keď od vás niekto pýta peniaze. Radšej päťkrát prečítať a desaťkrát googliť, než zaplatiť takémuto podvodníčkovi čo i len euro. Peniaze od nich už asi späť nedostanete, ak sa s nimi nechcete rovno súdiť. Jedine, že by tam bola možnosť odstúpiť od zmluvy s vrátením peňazí, ale to dosť pochybujem. Alebo ešte možno skúsiť nejaký výhražný list od právnika, ale títo šikovníci sú veľmi otrlí, takže zastrašiť sa len tak asi nenechajú.