Reálna utópia

25. feb 2024

ahojte, už dlhšie mám v hlave myšlienku. čím si robíte svoj život alebo svoje okolie podobné utópii? čo robíte pre pokoj v tom chotickom živote? ako nájsť ten drahocenný pokoj v sebe?

janickacrazy
25. feb 2024

Ja pravidelne meditujem, som kludná ako baranček. Vyskúšaj.

la_dolce_vita
25. feb 2024

Niekto mudry povedal, ze netreba riesit veci, ktore nevieme ovplyvnit a o tom to je... Mat svoj maly svet, okruh dobrych ludi okolo seba a svoje zaujmy, aktivity.

viestta
25. feb 2024

Myslim na psychohygienu a som niekedy sebecka. Psychohygiena je pre kazdeho nieco ine a byt sebecka a mysliet na seba a uprednostnit sa v primeranej miere pred tym vsetkym ostatnym je tiez dolezite. Odpocinuty clovek s resetovanou hlavou sa vie odosobnit od chaosu a dokaze viac ako ten co sa iba nahana a necha sa gniavit tym chaosom.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
doriiis
25. feb 2024

Nechcem byť hnusná ale pred založením témy si treba zistiť,čo jednotlivé slová znamenajú.
To,načo sa autorka pýtaš nie je utopia.Vyznam slova utopia je úplne ina

autor
25. feb 2024

@doriiis 'súbor predstáv o budúcich ideálnych stavoch spolužitia ľudí. pojednáva o ideálnom usporiadaní spoločnosti.. my nedokonalí tomu rozumieme;)

doriiis
25. feb 2024

Alebo milá autorka:

Utopia – neuskutočniteľné želanie alebo zámer; neuskutočniteľná predstava; umelecký druh fantastickej literatúry
A tá tvoja poučka nie je celá.Na začiatku je,že:miesto, teda "nejestvujúce miesto") je významový útvar pozostávajúci zo súboru predstáv o budúcich ideálnych stavoch spolužitia ľudí.

Kazdopadne ani jedna definícia nie je to,načo sa ty pýtaš.Ale dobre.Necham ťa,múdru tak

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. feb 2024

@sheila121 a to uz prečo?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. feb 2024

@sheila121 čo sa deje? ja som sem nepísala so zlým úmyslom...

vorkola
25. feb 2024

@viestta nechapem, tej vete,, myslim na psychohygienu a som sebecka,,,Tak ako mozes byt sebecka, ked teda chces psychohygienu,Ved to je nieco, ze chces aby aj druhych mat v laske ,priat im dobro, neublizit, tak v tom pripade nemozes byt sebecka,

vorkola
25. feb 2024

@janickacrazy Tu meditaciu,ako robis, napr modlis sa. Ja ked sa modlim tak sa snazim kontemplovat, no nejak sa mi to viac nedari ako dari, ale ved Pan boh vie, ze to myslim dobre, tak som aspon trosku spokojna.Najsilnejsia a najmocnejsia je modlitba sv ruzenca.ma silnu moc.

janickacrazy
25. feb 2024

@vorkola nie, nemodlim sa, mám nejaké vedené meditácie, tam ti hlas rozpráva, čo máš robiť, plus je tam príjemná hudba, ale chce to cvik a čas, mne to zo začiatku tiež išlo ťažko, ale teraz sa dokážem úplne za pár minút sústrediť na "nič", žiadne myšlienky v hlave, úplný absolútny kľud, je to neskutočný pocit, super relax, naozaj odporúčam

viestta
25. feb 2024

@vorkola som sebecka aby som si vyhradila svoj cas pre moju psychohygienu. Ked som kludna, odpocinuta tak potom sa mozem plnohodnotne venovat aj tym okolo, nie je zo mna ustvate klbko nervov, ktore sa nakoniec vyvrsi na tych co si to ani nezasluzia. Mozno by to niekto nenazval sebeckostou, mozno by to nazval sebalaskou, v kazdom pripade aj ja som len clovek a ako taka potrebujem cas iba a len pre seba a vtedy vsetko a vsetkych odkladam na druhu kolaj (samozrejme ak ide o ohrozenie zivota a zdravia, tak seba presuniem na druhu kolaj ale ked nic take nehrozi tak som ja sama pre seba na prvom mieste. Aspon obcas ale uz viem, kedy presne toto potrebujem.

medda_beda
26. feb 2024

Vyleziem na túru, ku vode a to je premňa taký relax a reštart, že je to niečo až neskutočné.Milujem prírodu, zvieratá a to mi dodáva energiu a samozrejme aj moji blízky.A☺️Naberiem tam novú silu.A takto to chodím obnovovať.Cez zimu som si obľúbila lyžovačku ak sa dá a celoročné cvičenie.

ibatanecnica
26. feb 2024

@janickacrazy jáj meditujem aj ja, ale pre nás samonasieracie typy je ťažké by ť kludná keď ťa niekto dobre nas...rie 😂
autorka - žijem si vo svojom vlastnom svete s akceptovaním určitých vecí z vonkajšieho sveta a je mi tak dobre. 🙂

ibatanecnica
26. feb 2024

@sheila121 ja si myslím, že jej postačí pár minút

janickacrazy
26. feb 2024

@ibatanecnica No ak si taký typ, tam by bolo dobre popracovať na odstránení vzorcov z detstva. Lebo samotné meditácie na toto nepomôžu. Sú na to terapie, ale málokto je ochotný na tom pracovať.

ibatanecnica
26. feb 2024

@janickacrazy ale áno, ja viem, aj aký je to vzorec, Už na tom pracujem, len niekedy je to táááák ťažké

janickacrazy
26. feb 2024

@ibatanecnica tak to je super, že si to uvedomujes a snažíš sa, držím palce, nie je to jednoduché

autor
26. feb 2024

@ibatanecnica nechápem, o čo ide?

ibatanecnica
26. feb 2024

Autorka co nechapes? Ja zase nechapem otazke coho sa tyka

minenkak
26. feb 2024

Neriešim a v práci robím len a len čisto svoju prácu nič iné,doma mám svoj svet,Už dávno som sa naučila nerozmýšľať nad tým čo má nepáli a je mimo mňa a môjho muža,som naozaj moc sebecka