Ahojte, zeny ktorych chlapci museli podstupit obriezku, zaujimalo by ma, ze ako to prijali vasi muzi. Lebo mna z toho mojho uz porazi. Starsi syn bohuzial musi obriezku podstupit (ma skoro 11) a muz stale tvrdi, ze uz nebude chlap, ze sa mu budu smiat, ze bla bla bla (samozrejme nie pred synom). Proste zaseknuty v 16.storoci. Dnes som sa s nim uz skaredo pohadala, ked sa syna pytal, ci aj hovori, ze na aku operaciu ide. Ze nech to nehovori. Strasne ma nahneval. Ani argument, ze smiat sa budu len hlupaci a ze ani zena, ktora pride o prsniky neprestane byt zenou nezabera. Zevraj tomu nerozumiem…ani mna to netesi, ale beriem to tak ako to je… uz s tym nic nespravim bohuzial.
Preto ma zaujima ako to brali aj ini muzi… lebo uz fakt neviem co robit…
Dakujem
Muz ti povedal realitu, aka je v muzskej spolocnosti. Spoluziaci si na SŠ a VŠ robili srandu z obrezanych spoluziakov. Proste ich videli, ked boli napr. na wc(pisoare). U Zidov je to rutinna zalezitost na 7.den po narodeni.
🤦....to vám nenapadlo,že obriezka sa robí aj zo zdravotných dôvodov? Preboha
moj to bral v pohode ked som mu vysvetlila ake problemy by v buducnosti mohol syn mat. teda ani mna netesilo ze to musi zazit ale je to pre jeho dobro.
a navyse obriezku ma za sebou obrovske mnozstvo muzov ci uz z nabozenskych, kulturnych alebo zdravotnych dovodov. je to najcastejsia operacia. navyse ma kopu vyhod. jasne ze keby to nebolo nutne nedavala by som ale ked uz to musi by tak aspon ze to ma aj iste vyhody.
Nechápem. Syn má medicínsky problém a tatko to nevie pochopiť? Veď to nie je len tak, chce aby (doplň čo sa stane ak to nedáte spraviť) ?
Bolo treba vyššie napísať, že zdravotné dôvody.
Dobré ráno dámy!
Mužská obriezka sa vykonáva nielen z duchovných dôvodov,ale aj v prípade,keď sa nedá koža pretiahnuť cez žaluď,v prípade úrazu,std
aha.. tak to by ma vazne piclo, keby k tomu muz takto pristupuje.. miesto, aby chlapcovi poskytol oporu, este sam mu vytvara komplex.. by som mu razne prehovorila do duse, nech si svoje reci necha radsej pre seba.. co ine s tym mozes spravit?
@kornelies ale preco? Preco to spolocnost akceptuje? Je v poriadku sa smiat aj ludom bez ruky? Nohy? Hluchym ludom?
@januska12323 Ved to, ze to nevie pochopit. A pritom je to rozumny chlap. Vzdy sme nasli vo vsetkom kompromis. Stara sa, nemozem povedat krive slovo. Ale toto. Fakt nechapem
@koniarova pisem ze ju MUSI podstupit. Cize som myslela ze je to jasne
Tak to nie je zaseknutý v 16. Storočí ale je to blbec. 🤣 V 16.stor sa obriezka práveže celkom vykonavala viac než teraz.
Kopa dospelých mužov, ktorí i teraz konvertujú k islamu, si dajú urobiť v nasledujúcich mesiacoch či rokoch obriezku. A sú na to hrdí. Je to hygienické, aj štatistický majú vyššiu výdrž v posteli. Znižuje sa tiež percento prenosu HPV vírusu, a iných ochorení práve na predkozke.
Tvoj muž je v tom totálne mimo. Obriezka je pre muža skôr výhoda než nevýhoda. Samozrejme keď je urobená profesionálne
v 11 rokoch nikto nebude robit obriezku z ineho ako medicinskeho dovodu. kulturne a nabozenske dovody sa robia ked su este babatka.
Viem o dvoch dospelých a nikdy to nikoho nezaujímalo
Pre pana krala, ved mu nejdu odseknut pol penisu.
Moj muz sam zvazoval, ze by si to dal spravit, a ak by sme mali syna, realne by som obriezku zvazila ako prevenciu.
Kazdopadne, tvojho muza bohuzial nepresvedci nic, lebo ak nechape, ze syn MUSI ist tak co ine ho presvedci?
Asi z nejakeho dovodu mu tu obriezku musia spravit...
A keby sa muž porozprával s dr.?
Asi tak miliarda chlapov na zemi je obrezana. Ak tvojmu synovi odstrania predkozku zo zdravotnych dovodov, nie je co riesit. Mimochodom, sex s obrezanym je ovela lepsi ako s neobrezanym.
Tvoj muž je nevyzreté pubertálne decko. Predstava, že som v tvojej situácii a môj muž reaguje podobne, mi normálne dvihla tlak. Asi by som mu jednoducho povedala, že si môže ísť za prostitútkou, lebo kým sa nespamätá, sex so mnou mať nebude - ak teda má pocit, že v mojich očiach je mužom len preto, že má vraj dokonalý penis.
@reanda praveze pred nim to nehovori. Len dnes mu to povedal, ze aby nehovoril. Tak ma nasral, ze dovi… som mu povedala, ze nech si to laskavo uprace v hlave ….
@annm81 😂 presne ako decko. Ale nechapem to, lebo inac je to rozumny chlap… preto som zaskocena a prekvapena. Ked tak rozmyslam, tak za 13 rokov je to asi fakt prvy takyto vazny konflikt…
Tvoj muz je uplny sedlak.
Moze byt rad, ze nema doma hypospadika. Debil jeden.
Btw moj muz ma obriezku a nikto sa mu nikdy nesmial v skole ( ma 36r)
@koniarova bol pri vsetkych prehliadkach. Aj nasa pedina mu to vysvetlovala… on si ide v tomto svoje…
@veronikaszabova tusim ta nasral viac ako mna 😀
Tak tam potom ťažko radiť. Tvrdohlavý musí byť riadne.
On nebol u urológa keď ste to konzultovali? Nejdú mu odseknut všetko len spraviť kozmetický zákrok. Neviem ako by vystrajal ak by sa stalo niečo horšie a naozaj prišiel o "mužstvo".
Nechapem, ako vazne niekto podla textu nepochopil ze je to zo zdravotnych dovodov ked pise ze musi ????
Fakt ? 🙃
Muz nech sa strci, ani by ma jeho sproste reci nesrali. Akoze co si mysli , ze ked bude rypat a zhadzovat vlastne dieta tak mu to pomoze?
Otras
Ja na tom nic zle nevidim ani ako z pohladu zeny😎
A keď sa ho opýtaš, že čo by navrhoval on keby bolo rozhodnutie iba na ňom? Čo by ti povedal?
A čo je zlé na obriezke? Na tuto otazku co odpovedal muž? Rozum mi to neberie, že niekto považuje obriezku za niečo posmešné 🤦♀️ už len skrz tých hygienickych vyhod, by som to odporučila každému muzovi 🙂
a preco musi ist na obriezku?