Ahojte, ako by ste prosim reagovali v tejto situacii:
s priatelom sme spolu cca 3 roky, snazime sa par mrsiacov o babo..V nedelu o 1h rano, som sa zobudila na ukrutnu bolest v podbrusku, nejak som sa odkotulala do kupelne, prislo mi zle, vracala som, bolest stale neprechadzala, stale taka silna tupa bolest to bola..tak som sa nejak pozbierala a isla som zobudit partnera, ze mi je velmi zle, ci by ma zobral na pohotovost. On sa ledva zobudil a len mi zasomral, ze a na co tam pojdeme, vsak rano ma hodi ku gynekologovi a v pohode spal dalej. Bolo mi hlupe si samej volat sanitku, nakolko mame v garazi 2 auta. Prislo mi to proste zneuzivanie pomoci, ked by ju potreboval niekto v otazke zivota a smrti.
Tak som si lahla do postele a v bolestiach cakala do rana do 7h. Ked sa moj drahy partner zobudil, vzal ma gynekologovi a ten teda povedal, ze mam brucho plne tekutiny, ze mi praskla cysta.
Kolegyna z prace mi povedala, ze ju brala sanitka a druhu zase okamzite manzel na pohotovost...
Mna velmi zamrzel tento pristup od mojho partnera..Da sa na takeho cloveka spolahnut? Lubi ma vobec, ked mi nebol ochotny ani pomoct? Mam uplne pochybnosti v sebe, ako sa zachoval😒
@hederamonstera samozrejme, ze som mu povedala, ze ma to dost sklamalo, ako sa zachovak...ale on mi na to nic ani nepovedal..🤷♀️
Muž, ktorý je schopný spať ďalej ak ho partnerka žiada o odvoz na pohotovosť, tak neverím, že mimo tejto situácie je ukážkový partner. Pretože toto je za mňa vrchol sebeckosti a žiadna reakcia nasledujúci deň to len potvrdzuje. A s takým človekom by som ja osobne nechcela mať dieťa a ani vzťah.
Myslim, ze na plánovanie dieťaťa by si si mala najst niekoho schopnejsieho. To mu nevadilo, ze vedla neho stones od bolesti? Predpokladam, ze on keby mal len zastavené vetry tak by si volal sanitku a musela by si ho hladit po ruke kym si neprdne. Toto pre mna nie je chlap.
Zachoval sa zvlastne. Ale viem pochopit, ze ak tvrdo spal, v polospanku povie clovek rozne veci... aj si ho otravovala dalej, alebo si tichucko pretrpela do rana? Ak si ho uz nebudila, ale pretrpela, tak prepac, ale je to aj tvoja chyba. Mala si ho celkom prebudit. Ak si ho celkom prebudila, ale nebral ta vazne, tak je to chrapun.
Mne tiez praskla cysta, tiez som zobudila v noci chlapa a tiez mi na prvykrat odsekol, ze sa mam vratit do postele a lahnut si.. ale nedala som mu pokoj a ked sa prebudil znovu, vylakany hned volal zachranku. O tom, ze prisla o dve a pol hodiny radsej pomlcim...
Toto mi pride od neho totalna ignoracia, nechcela by som s nim dalek zit. Nebudila si ho pre nejaku hlupost, ze ta boli hlava, das si tabletku a do pol hodiny spis dalej. Tiez nechapem, ze si si tu sanitku potom nezavolala.
Tiež by sa mi nepáčil takýto prístup ale niekedy človek takto reaguje, keď nie je prebudený a pomaly nevie, čo sa okolo neho deje. Mala si stále na neho tlačiť, keď ti bolo až tak strašne zle, veď to nie je sranda takéto veci!
toto tu už raz bolo 🙂
No to by videl ten randal keby nevstal. V bolestiach asi nie ale na druhy den by som s nim vyrazila dvere. Ked budes mat infarkt alebo porazku nedajboh tak to tiez odignoruje? No a s tymto dieta...🙄Uplne som sa nasrala a to ho ani nepoznam🤯
No, nejdem hned pisat ze rozid sa, nezi s nim a podobne, co ti tu pisu.... V prvom rade aky ten chlap je vo vztahu a ci ti pomaha normalne? mozno mal zrovna slabu chvilku, ze mu proste nedoslo ze to mohlo byt ozaj vazne... skor si sa nezodpovedne zachovala v prvom rade asi ty... ja by som na tu pohotovost isla. chlapa by som riadne zobudila a spytala sa ci ma berie on alebo cudzi chlap (taxikar). Mimochodom, pripomenulo mi to hlášku mojho, ked mi o polnoci praskla voda, ci nemozem pockat kym sa vyspi :D ako co som sa mala urazit a hned ist pisat do fora aby mi tu radili ako sa ho mam hned zbavit a podobne kydy? pockala som na kontrakcie a chces nechces ides. Proste chlap je chlap, nie ako zena, obetava aj o tretej v noci, na ukor svojho pohodlia. Nehladala by som za tym hned nic specialne.
Mne sa stalo to iste.na sibacku v nedelu som ako casnicka vazila sudy s pivom a nieco chruplo bolesti prisli postupne v pondelok rano som uz nevstala z postele zobrala ma sanitka ale kedze nic nevideli poslali ma po infuzii domov ze mam ist svojmu gynekologovi ktory pracoval az v stredu v utorok prisiel muz vtedy este frajer k nam ked ma videl nalozil ma do auta a odviezol ku gynekologovi ktory ordinoval inde kde som podla obvodu nepatrila ze nech skusi nieco povedat vyvali mu dvere.hned ma poslali do nemocnice a do vecera som bola zoperovana s pretrhnutym vajcovodom a vnutornym krvacanim do brusnej dutiny.keby ma neodviezol a do rana by som zaspala uz sa pravdepodobne nezobudim.. Nie neni to normalne ze ta takto odbil.. Mozno podcenil situaciu mozno si neuvedomil co sa mohlo stat.. A ty asi tiez nie ked si si lahla a cakala kym sa pan velkomozny zobudi..lopatou po hlave takemu chlapovi nech sa zobudi.
Ked budete mat raz dieta v noci v 40kach s krcami tiez si pospinka najprv?
moj by isiel ci by chcel alebo nie :D.....ale bez ohladu on by so mnou teda utekal hned ak by som sa citila velmi zle...
Určite by som zvážila,či je to ten pravý na dieťa,lebo keď v ňom nemáš oporu teraz,čo bude potom...?
Tak toto nespraví človek, ktorý ťa ľúbi...
Necitala som vsetko. Ale poriadne si premysli, ci s takym clovekom chces zakladat rodinu. Nedopadne to dobre.
A preco si sa nevykaslala na toho somara a nezavolala si sanitky ty sama???
Vieš ... moja prvá otázka by bola, či bol reálne zobudeny a či skutočne registroval a reagoval na to, čo sa deje. Ono je ľahké súdiť. Sú ľudia čo sa v sekunde zobudia a sú ľudia, ktorým to trvá a ani netušia na druhý deň, respektíve sa im len niečo matne vybavuje. V prvom rade by som si vyjasnila toto a potom vyhodila dôsledky
No si sa mala na neho vyprdnut, zavolat si sanitku sama a nie sa skrz neho trapit, mne zacala pomaly odtekat plodova voda o 2hej rano a na 8mu som mala ist na kontrolu do porodnice, manzel podobnu reakciu mal ako tvoj, no maj ma rad, zavolala som si sanitku a rano o 10.00 uz bolo babo na svete.... Takze treba sa aj podla seba riadit a tiez auto mame pred chalupu
Ja by som to asi nebrala tak tragicky. Su to chlapi. Ja ked mojho v noci budim pre nieco tak ani rano nevie, ze bol hore. Ked som isla rodit som ho budila tiez v noci, tiez mi len povedal ze si mam lahnut a spat. Ale nakolko ho poznam ako vlastne gate, zopakovala som postup niekolkokrat, kym sa naozaj zobudil a vyplaseny vyskocil z postele. No a nezabi ho: sadol za pc a pustil si hru!!!🙈😀 to som mu skoro pc vyhodila z okna, nech sa chlapec spamata. Ale zase nemyslim si preto, ze by ma nemal rad..proste ma tvrdy spanok...a ine chyby😀ja tiez nie som dokonala, ale to neznamena, ze sa ideme rozchadzat alebo ze sa nelubime. Chlapom proste treba vsetko polopate vysvetlit, nadiktovat presny postup, niekedy aj viac krat.
A este k tomu, ze na druhy den nemal ziadnu reakciu...mozno sa len za seba hanbil. Moj tiez bezne nereaguje, ked sa zahanbi, ale potom mi povie, ze ho to mrzi.
Ak je v bdelom stave v pohode, vies sa nanho spolahnut, podpori ta, pomoze a pod., tak by som ho asi hned neodpisovala. Ale to je len moj nazor😉
@asia83 ak má tvrdý spánok, tak ho to nezobudí.
Preboha, to čo je?! Keď budeš krvácať, tiež ťa nechá ležať? Robila si už niekedy kvôli niečomu zbytočnú paniku? Alebo prečo takto reaguje? Fakt ma to mrzí. Takýto partner by mi nebol oporou
@asia83 ja ho nepoznám. Ale poznám ľudí ktorí majú 4-5 budíkov a nepočujú ich, taký tvrdý spánok. Dokonca si dávali tie staré budíky na tanier s mincami aby to dobre drndzalo. Niekedy bol hore cely intrak a dotyčný veselo spal ďalej. Ale to si predsa musí partnera poznať dotyčná.
Ak máva ľahký spánok a reagoval tak pri plnom vedomí tak sorry. Ak máva ťažší a zle sa budí tak možno ani nezaregistroval, čo mu partnerka hovorí.
Ja som muža musela obliať studenou vodou, keď som potrebovala do pôrodnice. A to som prenášala takze podvedome čakal a napriek tomu problém zobudiť. Potom už teda svihal. Ale budíček problematicky
Ja sa ta nechcem nijako dotknut, no ak si tak malinko asertivna, ze si po zamietnuti v pohode lahnes a v bolestiach cakas - proste nedas poriadne najavo, ze sa fakt jedna o kriticku situaciu - a ak sa takto spravas castejsie aj v inych situaciach, tak si tvoj partner asi navykol, ze 'sa nic nedeje'
Tym netvrdim, ze sa naozaj nic nedialo, prave naopak, urcite ta na tu pohotovost brat mal. Ide ale o to, ako si mu tu poziadavku podala.
Dufam, ze zdravotne si v poriadku a zvladla si to. Nabuduce skus asertivnejsie, alebo pohladaj partnera, ktory bude citlivejsi aj na jemnejsie naznaky
Ano ako pisu bol zaspaty nerozmyslal mozno blabla.. ok moze byt ale ziadna reakcia na druhy den? Zvlastne. Povinnost si splnil idniesol ta ku gyn ale ziadna prejavena empatia ake si musela mat bolesti a ze si ho mala zobudit poriadne alebo neviem vysypat si popol na hlavu jednoducho..
To že bola noc ho neospravedlňuje. Ak budete mať spolu dieťa, tak kritické situácie budú predovšetkým v noci, koliky,bolesť zubov atď atď to ta v tom s kľudom nechá samu,lebo veď je noc?! Ty si v tomto prípade počkala, hoc to nebolo celkom správne, (našťastie si v poriadku)ale dieťa do rána nepočká.
Ja som vedela, ze mam cystu, v tehotenstve mi ju zistili tyzden pred porodom. Nepraskla ani porodom, po sestonedeli tam este bola, 7 cm. Jeden vecer som dostala bolesti, zimnicu, napinalo ma na zvracanie, ale sama som vyhodnotila, ze asi praskla, sama som muzovi vravela, ze mozno a ze bude mozno treba ist na pohotovost. V minulosti som zazila aj vacsiu bolest pri cystach, tak som si lahla spat a v noci, ked som kojila maleho, to este stale bolelo. Rano som sla k doktorovi, uz len skonstayoval, ze praskla a vyteka, mne vytekala pomaly. Mozno preto som nemala az take bolesti. Moj muz by ale so mnou siel, kebyze poviem, ze treba. On je ale taky, ze aj ked sa zvijal na zemi od bolesti, ked mal zlcnikovy zachvat, tak ze nevolaj, netreba, nejdem nikde. Samozrejme, ze siel. Alebo, ked sa mi zacal prvy porod, tak ma zhukal, ze co som ho skor nebudila. No ale to vsetko zavisi od situacie konkretnej. Ja som tu cystu mala 7 cm a doktor mi povedal, ze sa moze pretocit a zaskrtit vajecnik, ze keby som dostala obrovske bolesti, tak hned smer urgent. Mozno ani sama si si neuvedomila, co sa moze stat. Chlapi ani zakladne veci ohladom gynekologickych zalezitosti nechapu. Bolo by im treba vysvetlit, ze ta bolest je mozno podobna, ako ked mu kopnes do vajec, polopatisticky. Tak sa k tomu stavaju takto. Ked nenaliehas, vyhodnotia to akoze v pohode, asi to neni take strasne, spim dalej. Ked mi deti horuckuju, tak ja nespim cele noci a chlap spi. To je proste tak...🤷♀️
Vieš čo, ja mam doma tiez takéto teliatko. A co na neho funguje? Proste do dostane príkazom. Startuj okamžite auto, ideme na pohotovosť. Vybavene. Keby dá nezdvihol, volám si taxík, ale to co by po takomto zistení nasledovalo doma, to si neviem predstaviť.
Mas partnera, pri ktorom si musis veci zariadit sama. Asi ta to tak nebolelo ked si do rana vydrzala.
Mozem iba zopakovat to co tu uz dievcata povedali, ze si mala bud trvat na svojom alebo si zavolat taxi ci sanitku. Mohol tvrdo spat a hovorit v polospanku. Ibak je s nim vsetko ok alebo ti ani nepoda kapesnik? Nestretavas jeho znamych, tvojich znamych, zakazuje, prikazuje a ty drzis hubu a krok, tak ako v tomto priklade?
Je pekne, ze mate 2 auta v garazi..
Ja sa skor divim tebe, ze si si lahla a nechala to tak...sice moj by hned na prvy raz vstal a hned by ma bral, ale moze byt, ze ked je clovek rozospaty, neuvazuje triezvo...
na tvojom mieste by som do neho hucala, dokym by ma nezobral
a nic si mu na to nepovedala po tom, ked sa zistilo, co to je? ziadny rozhovor?