Reakcia mojej maminy na 2-ročného syna

29. mar 2023

Caute, trosku som mimo, ale ved viem, mama az tak nemoze za to. Ja som tiez chodila k psychologicke (detske traumy), kedze u nas plac, a vyjadrovanie emocii je neprijatelne, objatie a pusinky tiez nehrozili... Velakrat som dostala aj bitky... Tak som v kutiku duse verila, ze nebude tak vychovavat aj mojho. Nepustim. Nesovolim. Ale tie jej pripomienky....

Syncek je citlivy, necham ho plakat, nekricim, necha si vsetko vysvetlit, vie co znamena byt nervozny, stastny atd. Proste je taky rozumny. A ked pocuje sladak, tak nehovorim, ze place, ale uz usta sa mu stavia na plac a v ociach ma slzy. Ma 2 roky. Tak ho pohladkam, a poviem, ze to je v poriadku, atd. 😊 Mama na to... Jooooojjjjj, neplac uz, chlapci neplacu, nebud hlupy. 🥴😲😮😓 NEBUD HLUPY............

Tak zle mi to padlo. Porpsoila som ju, aby taketo reci nechala pre seba a odisli sme.

Normalne som sa nasrala. 🤦🏻‍♀️

Prehanam? Mozno, ked sa ukludnim, budem to vidiet inak.

danielahamar
29. mar 2023

nepreháňaš, je to ok, ty si mama a máš nato právo - teda to je môj názor a viem presne o čom hovoríš, ako precituje 2r. , mám takého doma

minilla
29. mar 2023

Nie, tvoja reakcia nebola prehnana. Ozyva sa v tebe tvoje zranene vnutorne dieta, preto je normalne, ze nechces, aby tvoje dieta malo rovnake traumy z detstva. Je skvele, ze si to uvedomujes a chces syna chranit.

nelca0510
29. mar 2023

Neprehanas. Moja mama tak na pieskovisku dala môjmu dieťaťu po riti. Lebo ju neposlúchlo na 1x. Tak som jej povedala,že to vidím posledný krát,že moje dieťa nebude bit tak,ako mňa v detstve. Veľmi sa ofucala a urazila,ale nepolavim. Pre mňa ako matku je to neprípustné.

lyci
29. mar 2023

ja by som to nevidela az tak tragicky. mozno sa len pozabudla, ze si take reci nezelas. ale ak to spravila narocky a zvykne sa to opakovat, tak to je ine. maly si zrejme ani nevsimol, ani neuvedomil. a ano vacsina je velmi citliva na zle veci zo svojho detstva pri svojich detoch. podla mna je to ok, ze nechceme, aby sa to dialo aj im a snazime sa tomu zabranit

lauriik
29. mar 2023

Tvoja mama je stara skola. Aj moja svokra ma take debilne reci. Ked taketo nieco mojim detom povie tak ja im zase poviem to co im vzdy hovorim doma. Neurazam sa na nu, nekricim po nej, len proste dietatu poviem tak ako hovorim vzdy. Ona uz to nekomentuje, asi si mysli svoje. A ja tiez.

basulaak
29. mar 2023

Ak ste so synom ok a zvladnete taketo situacie rozhovorom je to obdivuhodne. Podla mna super. Mne vadia reci ked moj 2 rocny place a svokra mu hovori aky je skaredy. Raz ma nutila nech mu zacnem do tvare kricat hlasne bééé ked bude nabuduce plakat, ze ona mu to robi ked je s jim niekedy sama a ze pomohlo. No mne az zle doslo…

svetlonos
29. mar 2023

Robis to s malym dobre, s mamou ho nenechavaj a ked nieco zadre, hned ju zrus, ze takto sa k tvojmu synovi chovatnebude.
Pripadne sa s nou stretaj bez neho ci vobec. Do.... la uz teba, ze si potrebovala psychologa- povedz jej co ti sposobila. A ze neexistuje aby pokracovala v svojej psychopatii dalej u tvojich deti!

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
29. mar 2023

Co Ti poviem. U nas podobne to bolo...objatie som dostala od svokry, od mamy si nepamatam, rovnako ziadne prejavy hnevu ci zlosti nemohli byt, lebo to otocila proti mne...aj teraz to urobi, ked si dovolim nieco povedat, kritiku neznesie, urazi sa, stale ma potrebu ma poucovat ohladom deti a i.
A podobne chladne a bez emocneho pochopenia pristupuje aj k nasim detom. A my dovolime detom aj plakat, aj sa hnevat... Ona mala moznost vychovat deti ako chcela, Ty vychovavas inak a podla svojho najlepsieho presvedcenia. Par krat bola vyhrotena situacia, vacsinou ma len riadne vytoci...to dokaze aj cez telefon ci mail, takze casto k nej nechodime. Niet nic horsie ako fraza starych ludi, ze chlapci nemaju plakat...preto muzi umieraju na infarkty, lebo emocie drzia v sebe.
Normalne povedz synovi svoj postoj ako to stale robis a mame vysvetli, v com su jej reci zle a ako mozu skodit. Pokial to nebude pocuvat casto, tak mu to az tak neublizi, ked to Ty das na pravu mieru

evica17
29. mar 2023

Poznám to, také trpane frázy ako chlapci toto nerobia, a také znižovanie sebavedomia keď niečo robia zle ,že sú hlúpi, sprostí,robí bordel a budú a nimi iba problémy, a ako dostanú bitku. A čo robím ja, vtedy to znegujem. Nie nedostaneš bitku,lebo my sa doma nebijeme,slušne si veci vysvetlíme a dohodneme sa, a podobne. Lebo keď to poviem v súkromí danej osobe, tak pokrývka hlavou ale skutočne si to uvedomi až v danej situácii

evica17
29. mar 2023

@euka210 tiež si myslím že synovi to až tak neublíži,pokiaľ to nebude denne počúvať a bude mať protireakciu od autorky. A navyše ak to bude babka rozprávať stále,tak to dieťa si vytvorí voči nej averziu,ako máme my voči dedkovi,ktorý nám stále vravel aké sme tučné a čo máme robiť.

hennyinnsbruck
29. mar 2023

Pfu ja by som jej dala …..😖😖😖😖 tiez som mala vyhovu podobnu tebe (od mamy)ja malu uplne inak vychovavam a robim to dobre, to viem . Ale chcela som napisat- min rok mala ani nie 3,5roka vravi mi nevlastny otec, tato doba - to dieta ti je stredobom vesmiru. 🙈
Reku ano je aj bude . Kto iny to ma byt ked nie moje vlastne dieta ?
Ja som ale taka ze si hubu otvorim , takze ja by som to riesila trochu razne🙈🙈

lija22
29. mar 2023

neprehanas aj prehanas. Ty si sa velmi krasne zachovala k chlapcekovi, uplne krasne, tlieskam ti. No a mama,tak ako vie, tak ako jej usta narastli. Upozornila si ju a mozno skus rozhovor s nou na tieto temy

pipistrel13
2. apr 2023

tvoj syn vibec nerozumie pojmom nervozny a stastny a ani ziadnym.podobnym,rozumie len pudovo tomu aky ma pocit,to len na tu vysvetlovaciu vychovu...
tvoja mama sa nezmeni,na tej poznamke nic az take hrozne nevidim (deti by sa mala naucit zazit aj nieco neprijemne a vediet to nasledne spracovat,aby sa vo veku puberty nezrutili zo vsetkeho),v tejto situacii si skor mala ty traumaticku spomienku,najskor sa skus vysporiadat ty so svojim detstvom a po tom mozno budes vediet lepsie zhodnotit,co je naozaj ublizujuce a co je len situacia,ktoru dieta v pohode a bez traumy zvladne (nielen vo vztahu k tvojej matke,lebo precitlivela budes na vsetky taketo reakcie)
a aj primerany krik,resp.zvysenie hlasu patri k zivotu a cim skor sa to tvoj syn.nauci,tym lepsie pre nho

evelynka86
25. mar 2024

@pipistrel13 ja neviem ktora cast tej vety je horsia.. NEPLAC UZ..alebo CHLAPCI NEPLACU..alebo NEBUD HLUPY... a ty nic take hrozne na nej nevidis? Zapiera prejavovanie emocie, hovori ze chlapci nemozu prejavovat emociu a este sa aj vyhraza a znehodnocuje jeho sebavedomie, ze placu iba hlupi.. och, ani sa mi nechce vysvetlovat aky dopad mozu mat taketo vety na detoch..

pipistrel13
26. mar 2024

@evelynka86 ale ja som si asi pomylila diskusiu,lebo na takyto prispevok takto nereagujem a ani sa nestotoznujem s vlastnym predchadzajucim komentarom a to naozaj,nejako som musela viac citat a dopliest to alebo zle precitat prispevok

atibrav
11. okt 2024

Môj manžel tiež dostával od svojho otca výchovu ,,chlapci neplačú nerev,, má 31r a má problém s emóciami,nevie sa vyjadriť keď ho niečo trápi, býva mu do placu keď sa niečo stane alebo tak, sem tam pusti slzy, lebo som ho naučila plač,ak ti to pomôže plač,tak učím dcéru