Ahojte, prosím, skúste mi napísať svoj názor… dnes bol u nás technik na elektrinu. Prišiel neohlásene, môjho muža to naštvalo (bol doma s najmenším dieťaťom, ja som bola so staršími vybavovať veci mimo domu). Nemá rád, keď niekto len tak bez predošlého telefonátu príde.
Prišla som s deťmi domov, technik to dorobil, poberal sa preč. Muž sa ho pýta, či si po sebe aj uprace neporiadok (na dlažbe pred dverami zostali drobné kúsky plastu, šróbiky…). Tak technik zobral našu metlu a všetko rovno do trávy pred dom. A ešte mal poznámku, že presne si myslel, že to bude takýto prípad (akoze môj muž)…
Muž mi to prišiel vyrozprávať na poschodie. Vravím, že to si nemal pán dovoliť (súhlasila som s manželom). No môj muž do vývrtky, že či nechápem, o čo ide….že tam neide o to, čo pozametal do trávy… tak vravím, že sa mu teda ospravedlňujem aj za toho technika. Tak sa neskutočne vytočil, vraj som neempaticka. Ja som zostala ako mechom praštená. Myslela som, že sa v ňom nazbierali nejaké situácie so mnou z predošlých rokov, kedy som sa neospravedlnila za niečo, za čo som mala. Ale dnes som teda vôbec nechápala, kde som urobila chybu. Muž mi vykričal, že “ospravedlňujem sa ti aj za technika” som povedala sarkasticky. Ale nepovedala som to tak, boli tam aj deti. Nechápali sme to vôbec. Pýtala som sa ho, prečo bol na mna naštvaný (bolo to evidentné ešte pred tou mojou poznámkou). Vraj som na vine ja, lebo si neviem priznať chybu a prísť sa prvá ospravedlniť.
Ja som už v koncoch. Vždy ma doženie do úplného zúfalstva. Som fakt taká blbá? Povedala som, že pôjdeme ku psychológovi. Povedal, že psychológ mi potvrdí jeho slová. Vravím mu, že to nech nechá na psychológa. On ho vraj nepotrebuje, lebo on sa vie za svoju prchkosť ospravedlniť, on problém nemá.
Prepáčte, vypísala som sa. Potrebovala som to. Ďakujem za prečítanie.
No neviem, ale títo problém nikdy nemajú. Naozaj NIKDY. Keby co bolo chyba je vždy u tých druhých. Ale to už vieš.
Pravidelne sa ospravedlnujes aj ked nevies za co? 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Čo do teba skáče? Tam si mal otvoriť ústa na technika a nie skáče do teba!
Nech len ide k psychologovi, zrejme ho naserie aj ten
Obcas by pomohla by stranka aj na recenzie pre blbych zakaznikov. V style, tymto zakaznikom sa radsej vyhnite. Uz by k vam ziaden remeselnik ani nepachol. 🙂 1.aspon mate skor urobenu elektriku 2.tych par plastov by snad metlou zvladol zamiest aj manzel. Ved to nebolo hodinove upratovanie neporiadku po maliaroch, muraroch,...
@kitycat tiez som to nepochopila, naco sa mu ospravedlnovala
@autorka jasné, klasický sráč s prepáčením ten tvoj "muž". Po technikovi hodí uštipačnú poznámku nech si to po sebe odprace, aby si trošku vybil nervy a keďže to mu nestačilo, tak si ich vybil ešte aj na tebe. Ale ak si zvyknutá sa mu ospravedlňovať za niečo, čo si neurobila, tak sa ani nečudujem, že tvoje "ospravedlnenie" berie na ľahkú váhu a vníma ťa totálne pasívne, keďže sa tak aj správaš. Trošku asertivity vám chýba obidvom. A nezávidím technikom chodiť do takýchto rodín, kde je samé dusno. Najskôr sa dajte dokopy a keď budete spokojní, tak s radosťou zametiete ten malý bordel a vyhodíte ho do vlastného koša. Palec hore, že to skončilo na trávniku.
Keď si takéto správanie nechas...a ešte ideš rozmýšľať,že za čo si sa mu v minulosti neospravedlnila.Nechas zo seba robiť handru a hromozvod tvojho nevyrovnaného manžela a cudujes sa? Dávno si mu mala dve tri vylepit nech sa panko spamätá.
Asi som jedina,ale co mu vlastne vadilo? Iba to,ze prisiel neohlasene taky robil taky cirkus?
Poslat chlapank psychologovi,to je citlive,automaticky odpovedaju,ze psychologa potrebujes ty a nie on. Toto by som uz vobec neriesila. Nabuduce sa mu neospravedlnuj, ked za taketo veci nemozes. A este by som mu dnes ostro povedala,ze sa spraval ako blbec,ze svoju frustraciu vybija doma na clenoch domacnosti. Debilko
Pre BOHA!!! A ty sa mu prečo ospravedlňuješ za technika??? Lebo kedysi v minulosti si sa mu neospravedlnila? Môj muž keď chŕli síru, tak ho nechám tak a nereagujem. Ak by to obrátil na mňa či decká, tak mu poviem, že nech si zoženie toho technika a nech si to vybaví s ním. Ty to s tými ospravedlňovačkami trochu preháňaš. Každý normálny človek by to pochopil ako sarkazmus. Či u vás je to bežné, že ty sa ospravedlňuješ za chovanie druhých ľudí? Veď ho nechaj nech si ponadáva, čo ty máš s tým, že technik nepozametal podľa chlapových predstáv?
Zit s pocitom, ze muz vybuchol, lebo sa v nom nahromadili emocie, ze som sa mu volakedy neospravedlnila je divne.Tvoj muz je samonasieraci dolezity pako.Uz, ked ho technik na prvy pohlad zaradil aka je povaha asi to tak bude.
Ja by som muza vysmiala a nie mu davala za pravdu co si chce u teba potvrdit, ze technik je kreten.Neviem my si z takych veci hlavu nerobime aj tak to zamietol do travy a musel to uoratat znova
No dobre, dámy. Ďakujem za vaše postrehy a nazeranie na situáciu. Môj muž si poriadky s ľudmi vie urobiť sám, to ozaj ja nemusím riešiť. Aj technikovi povedal, čo potreboval. Mimochodom, ten technik je ten typ, ktorý začne vonku trieskať kladivom bez toho, aby to prišiel aspoň povedať majiteľom- to sa stalo susede oproti, chytila hysaky, čo sa deje, novorodenec jej spustil rev ako tur. Lebo tu sú otvorené dvory, dostanú sa v pohode dnu.
No ale iné som chcela. Viem, že muž je v mnohých prípadoch samonasierací typ. Ja by som to po technikovi upratala a neriešila by som.
Môj je v tomto taky zásadový, lebo on robí všetko na 150%. Technik ho videl hlavne s dieťaťom na rukách, ktoré spustilo rev, potom musel vypnúť elektrinu, takze akurat muž nestihol ani prikrm rozmixovať… a asi z toho to celé pramení.
Poznas syndrom padajuceho ho.na? Tak ten na Tebe praktizuje pan manzel. Neohlaseny technik, co si dovoli po sebe neupratat, zmetie mrdnik pred dom a este si dovoli mat poznamky? Manzel doma s najmensim dietatom, zatial co Ty si dovolis byt mimo domu a nieco riesit so starsimi (sa nedalo aj s najmladsim?) a po navrate sa neempaticky, sarkasticky ospravedlnis za technika? Sa divim, ze este neklacis doma v kutiku na klatiku drevka a nebijes sa v prsia "moja vina" 🤦🏼 Uz som to tu raz pisala, obcas pomoze tak od srdca poslat pana tvorstva kamsi.
@sojorez ale ja som ho poslala… mne nerobí problém sa riadne ozvať.
Ja som to dako nepochopila celé. A ten tvoj ďalší komentár kde ho obranujes už dupľom nie 🤷
@liljana blbi zakaznici ? to asi len na SVK. to bolo od neho protivne ze to 1 neupratal automaticky 2 naschval im to pred dom vyhodil nech maju bordel tam. U nas ked pridu nieco opravit poprosia o vysavac a upracuj po sebe. V zime si aj navleky davaju a zazelaju nam krasny den... To su profesionalne sluzby na urovni! A nie ze by som im ja mala nejaky bordel pripomenut a ze by ma este drzo hodnotili ze 'som vedel ze bude takato." Zial na SVK ten co je v Sluzbach je PAN a zakaznik len dalsi BLB .
@doriiis opytal sa ho ci to uprace. Povedala by som samozrejme a upratala to .Nevysmarila by som to do travy nech je bordel tam. Možno by som bola trochu nasrdena ze sa vobec pyta ale zachovala by som sa profesionalne. Srouby a plasty do travy nic co nie je organicke by som takto nevyhodila ..ved to nie su omrvinky z chleba.. On bol blb viac ako manzel nez zakaznik.
Tak to dopadne, keď sa stretnú dvaja debili... jeden je tvoj muž a druhý ten technik.
Pýtaš sa ci si fakt blbá a na každy komentár ktorý si dostala reagujes vlastne štýlom ze však on nič nespravil.... Tak vlastne kde je problém? V elektrikárovi ktorý sa dopredu neohlasil a potom pozametal bordel do trávy. Alebo ze si chlap nechal jeho nervy na tebe
To zaco sa mu ospravedlnujes ? za nic?
keby si za mnou dosla ze sa ospravedlnujes za technika tiez by som si myslela ze si sarkasticka. Lebo co sa ty mas ospravedlnovat za druhych..Normalne vies aky je tak si mala kaslat na celu situaciu a vyhybat sa mu nech si frkla sam pre seba nepotrebuje tvoju empatiu. ..big deal nikto neumrel. Uplne zbytocne ste sa pohadali pre uplnu blbost. Ale ratam ze mate minimalne 3 deti tak sa viete aj udobrit.
Ty sa vlastne ospravedlnujes aj v komentaroch.
Necitas, ze toto nieje normalne spravanie sa muza k tebe ?
Hodil spravanie technika na teba a este na teba nahucal.
Halooo dievca zobud sa, on robi vsetko na 150% a vyzaduje to zrejme aj od teba a bude aj od deti.
Ďakujem za reakcie, vysvetlili sme si to. Ja som pripustila, že to mohlo vyznieť sarkasticky, on pripustil, ze sa nechal zbytočne vytočiť a preniesol to na mňa.
Tvojho muža vytočil technik a keďže ten už bol preč (a možno nie len preto) sa prišiel vyventilovať na tebe. Mimochodom, vôbec som nepochopila, prečo si sa ospravedlnila mužovi za technika.
Ak mal muz problem s technikom, mal si to poriesit s nim. Naco ta do toho tahal? Ci ma len gule, ked je za rohom a nikto ho nepocuje??!