Ranné návštevy svokry

zufalkatimka
31. jan 2015

Babizne poradte,ja som uz zufala...moja svokra je straaasne zvlastna povaha a posledne dva mesiace som z nej na prasky.byva 5minut od nas, ale cely tyzden ju nevidiet,nezavola,nepride,ak ju nahodou stretnem hned prva veta je ze ju boli hlava,(aby som sa nepytala preco nebola u nas) ale akonahle pride sobota rano je u nas.bez ohlasenia,bez toho aby sa spytala ci sme uz vobec hore sa dotrepe rano medzi 8 pol9...dnes to bolo 8:20..ja v nohavickach,tricku,neumyte zuby,deti akurat doranakovali..potom mladsieho hned blazni ze sa takzmer vzdy pogrcka, starsieho si skoro nevsimne len mu odvrkne.proste vytaca ma.poradte jak to povedat jemne manzelovi ze mi to fakt strasne vadi lebo naposledy ked som mu povedala ze mi vadi ze si sama odomyka dvere a pride dnu(zas bez ohlasenia a klucom ktory sme jej dali keby sme sa nahodou vymkli)strasne sa urazil...poradte prosim jak na neho lebo sa bojim ze mi prasknu nervy a ja potom som strasne neprijemna.dakujem

tenerifka
31. jan 2015

@zufalkatimka Nechavaj v noci kluc zatoceny vo dverach, aby si nemohla sama otvorit, no a daj si nacas ked bude zvonit, k tomu v nej vyvolaj pocit, ze prisla v chulostivej situacii.
Alebo sa s nou normalne porozpravaj, ze si rada ze k vam chodi, ale vyhovovalo by ti to viacej az okolo 9,30-10,00....neviem, ja by som nemala problem jej to vysvetlit, ved ak je normalna tak to pochopi

maznacik007
31. jan 2015

vymen zamok ... keby sa pytala povedz ze ste stratili kluce... novy kluc jej nedaj a zamykaj ..

ale teda evidentne je problem najma manzelov postoj k tomu ... ten musis zmenit ... co tak dat kluc tvojej mame a nech chodi aj ona rano a nosi zatkovi granko do postielky...

stellamaris
31. jan 2015

@zufalkatimka vymen zamok a buducu sobotu zazvon svokre o 8.00 doma,s celou rodinou....ci sa jej to s rannou navstevu bude pacit 😀 urcite nie 😉

zufalkatimka
autor
31. jan 2015

Kluc vo dverach nepomoze,pretoze mame bezpecnostne dvere. A s nou sa normalne rozpravat neda,ona sa vzdy urazi aja som potom ta co len hucka jej synceka proti nej. Starsieho strazila a vylepila mu facku na pieskovisku zatoze hadzal piesok ked mal 2,5roka, videlo to dalsich 5susedov,potvrdila mi to jej kamaratka a ked som to povedla muzovi nech jej to povie co to malo byt ona sa rozplakala,povedala ze k nam.uz nikdy nepride a urazene odisla...potom sa jej isiel muz ospravedlnit a ona veselo svojim susedom a znamym rozpravala ako dala vnukovi facku.neviem co tym sledovala..takze bojim sa toho ze ked jej to poviem ja zacne mi tu revat ze jej nedovolim byt s vnucatami a zas sa ofuci a odide, a samozrejme muz bude na jej strane...

zufalkatimka
autor
31. jan 2015

@stellamaris to by som jej musela asi zazvonit rano o 5lebo 8hodin je pre ju normalny cas na navstevu..maznacik007 moja mam byva mimo mesta ale super napad;)

dzejn80
31. jan 2015

No dakujem pekne ☹ mne sa paci co ti napisala @stellamaris, oplat jej rovnako, rano pridite, okolo 8:00.
Hlavny problem ale vidim v tvojom muzovi. On sa musi postavit na tvoju stranu a dat mamicku doporiadku. A inak jemu to nevadi?

kacena4
31. jan 2015

myslim si ze tu si to v prvom rade musite vydiskutovat vy dvaja s manzelom a az ked mm bude stat na tvoje strane mozete "ist" proti nej spolocne. inak to nepojde. zazila som to. je to citove vydieranie. a nic s tym nespravis ak s tym nespravi nic mm. hotovo a bodka. mozes tu pisat, stazovat sa kolko chces. on si musi uvedomit, aku ma matku, ze sa vam montuje do manzelstva a nakolko si to chce pokaslat v nom tak nech si to uvedomi a spravit sa to da len rozhovorom medzi vami dvoma. tak hura do toho. drzim palceky nech si to uvedomi a stoji si za svojou novou rodinou, pre ktoru sa rozhodou a buduje si ju spolu s tebou, matku si nevybral ale teba ano. tak nech sa zamysli...

stellamaris
31. jan 2015

@zufalkatimka vsak to raz skus.Ona si to neuvedomuje,ze na navstevu je priskoro,takze tam skoc s rodinou,ked bude este rozospata v nocnej koseli. 😀
My sme mali podobny problem so svokrovcami,chodili k nam s klucom kedykolvek...........aj manzelovi to liezlo na nervy,ale netrufal si oponovat rodicom.A raz tak isiel o 6.30 rano k nim,otvoril si dvere klucom a ked rozospati svokrovci zistili,ze je u nich v byte,tak im manzel povedal,ze k nim prisiel na wecko,lebo doma je obsadene 😀 kukali ako puci a navstevy obmedzili.......a neskor sme vymenili zamok 😉

simca06022011
31. jan 2015

@zufalkatimka neboj sa, ked bude revat tak nech si reve.. ved je to dospely clovek preboha.. raz by dala facku svokra malej (este k tomu takej krpatej a za takuto hlupost), tak by som jej aj ja jednu strelila aby sa spamatala a nie to este ju lutovat 🙂
Jasne je to dost neprijemne, ze mas nieco negativne povedat v podstate cudzej osobe, ktora ale je uz tvoja rodina... ale ak ste s partnerom za jedno a teda, ze na navstevy sa nechodi o 8mej rano a ze sa najskor treba ozvat, tak jej to povedzte a hotovo. Nech pride o 9tej, alebo 10tej alebo na obed ju pozvite, ale trvaj si na svojom... kluc u nas maju svokrovci aj moji rodicia dokonca aj prababka, je to skor z bezpecnostneho hladiska vsade, ale aj tak nikto si u nas len tak dvere neotvori a nepride dnu... zazvonia dole... idu hore ak neotvarame otvoria si, ale vzdy vieme aj tak vopred ze pridu ;) Mali sme incident, ze ked sme sa nastahovali do bytu prisli hocikedy aj o 7mej rano a dobreze nam do postele neskocili vypusikovat synacika, ale to som rychlo zatrhla a vsetci to respektuju a je klud. Nenechaj sa vydierat, ani zastrasovat tym co komu povie.. ved ty vies ako to je ;) ak ta trapi ze za cely tyzden si na vas nespomenie, nepride a potom doleti v sobotu rano, tak jej to povedz, nech pride aj cez tyzden... pomoct, aj v sobotu moze prist, moze pomoct s detmi alebo povysavat :P Neboj hned ju to prejde... alebo urcite nejake najoblubenejsie jedlo syncika navarit pre celu rodinu 🙂 a ty si mozes dat zupan a vylozit nohy 🙂)) na chvilu, viac uz nepride :P

h2
31. jan 2015

@zufalkatimka To, čo mi okamžite napadlo (nechať kľúč v zámke...), Ti tu už baby písali. A to k vám chodí každú sobotu? V tom prípade mám ešte jeden návrh. V piatok jej zavolať, že ju k sebe pozývate na sobotu POPOLUDNÍ. Snáď ju v tom prípade nenapadne, aby chodila skôr. A keď príde, privítaj ju s úsmevom na perách a povedz, aká si strašne rada, že mohla prísť, lebo máš práve roboty nad hlavu a ona by Ti mohla postrážiť deti. A najlepšie by bolo, keby s nimi išla niekam von. Tak sa zbavíš svokry a oddýchneš si aj od detí.
Ináč, obávam sa, že od muža sa veľkej podpory nedočkáš, pre nich je veľmi ťažké ísť proti matke, akokoľvek nevinné by to bolo. 😖

simonka77
31. jan 2015

niekedy tu tymto otazkam nerozumiem. ved si dospela, svojpravna osoba a nevies si poriesit takuto vec? nestoji manzel na tvojej strane? v poriadku, poriesim si sama. bez ohladu na to, ci sa svokra urazi, rozplace, hodí o zem, ako sa hovori, "salám párky" . nehnevajte sa na mna, ale oplacat to rovnakou mincou mi pride detinske. kazdy clovek, ktory je v tyzdni pracovne vytazeny, je rad, ked je vikend. na druhej strane, kazdy normalny clovek ma v sebe tolko slusnosti a chochmesu, ze sa netrepe (ani k rodine) rano, a je jedno, ci je vikend alebo nie.
neviem, bojis sa coho? manzela a jeho reakcie? svokry a toho, ze bude vyplakavat? no tak jej podas vreckovky. tichej domacnosti? no a? hadam mi vo vlastnom byte nebude diktovat podmienky svokra (alebo vlastna mama). je smutne, ak zena nema oporu vo svojom muzovi v takychto veciach, lebo mi je jasne, ze tazko sa ide sam proti svokre/svokrovi, resp.niekomu z rodiny.
moj manzel stoji pri mne naozaj v dobrom aj zlom, respektuje moju mamu a ja jeho. aj ked ta jeho nerespektuje mna ) ale cca 3roky som sa snazila byt slusna, nereagovat na chujoviny. az raz, ked po asi 100tý raz komentovala nase nove byvanie som jej povedala, ze je jedina, komu sa stale nieco nepaci, a ak sa jej teda u nas tak velmi nepaci, nemala by chodit - aby sa necitila zle. hadajte reakciu? odisla urazena, nezabudla muzovi povedat na mna to a ono. a mesiac bola ako med, ale ja nie, som si povedala, ze stacilo, ved som dospely clovek, mam toho preziteho az az, a pokial sa ja k niekomu spravam slusne a on to nevie voci mne a mojim detom, hold nema u mna miesto, ani ked to je svokra. nevyhladavam ju, a je mi hned lepsie. vsetko ma riesenie, len mozno sa niekedy treba viac pozerat na seba a deti a na potreby svoje a svojej najblizsej rodiny, nie na to, aka bude z protistrany reakcia)

tenerifka
31. jan 2015

@zufalkatimka Ak ti ide o to, aby sa muz postavil na tvoju stranu, zacni ho chvilu predtym, nez by mala prist svokra, zvadzat, ze mas chut a tak, trebars sa zavrite do kupelne a ked bude v najlepsom, tak ona pride.....alebo mu dopredu povedz, ze rano, ked netreba ist do prace a ste v klude doma to nejako na teba pride.....ak je to priemerny chlap, nic ho nevytoci viacej ako ked ho vyrusia v tom najlepsom

monciky
31. jan 2015

@simonka77
uplne z duse mne pises🙂

matko10
31. jan 2015

@zufalkatimka povedz jej to sama, naco potrebujes k tomu manzela? Bud k nej uprimna a otvorena, povedz jej ze ti nevadia ked pride, ale nech sa aspkn ohlasi, pretoze neohlasenym navstevam neotvarate.Ste rodina a baba musi respektovat vase sukromie......a manzel? Nech sa uraza, nezije sam, ma manzelku a deti a map by stat pri vas a podporit to.Ked si nevie manzel poradit s mamou, urobis to ty......sak si neni nesvojpravna ze potrebujes k tomu asistenta?

mala_hobitka
31. jan 2015

@zufalkatimka Prepac ale tiez nechapem odovodnenie "lebo ona sa urazi".....sak nech sa urazi, teba tiez moze urazat to ze nerespektuje vase sukromie a vobec ju to netrapi. Keby sme vsetci neriesili problemy "lebo ten druhy sa urazi" no kam by sme sa dostali? Si vo svojej domacnosti tak mas pravo urcit jej hranice. Bodka. Staci si len stat rozhodne za svojim. Ked sa urazi tak nech. Cim raznejsie budes trvat na svojom tym jasnejsie das najavo ze ti nebudu druhy diktovat pravidla tvojho zivota a domacnosti.
Mimochom tvoj manzel sa moze urazat kolko chce. Presne tak ako spominal @matko10 nezije sam. To ze jemu nevadi ze matka mu chodi jak sa jej zachce k nemu domov je jeho vec jedine v pripade ze byl zil sam. Mal by ta naopak podoporit a byt schopny ako svojpravna osoba s triezvym pohladom na vec povedat matke ze takto to nejde tiez by sa jej nelubilo keby jej niekto chodil domov jak do kaviarne.
Kokos by som starej zobrala kluc ze kym sa nenauci ze ho ma len pre nudzove pripady tak ho nebude mat. Mne by tak svokra dosla raz, po druhy krat by som ju vypoklonkovala z bytu nech sa nabuduce ohlasi, je rano potrebujem klud. Dovi dopo. Urazi sa? nech. Bude od nej aspon na cas pokoj. Ja viem byt velmi zla ked sa ku mne niekto chova drzo.

eeffka
31. jan 2015

@zufalkatimka no keby mne vpalila o8,20 svokra do bytu tak na oplátku y som ja s deťmi u nich sedela do 21.30 🙂 my sme nočné vtáky... A k riešeniu.ženské veci si majú vybaviť ženy medzi sebou. Milá svokra,neželal si aby ste nás navštevovali doobedu,rozumeli ste? Stačí pokyvat hlavou.
U nás v rodine pokiaľ niečo povedia mužovi tak to akoby do buka povedali.... 2,3x mu niečo povedali napr akože prídu a..... nikto nebol doma,lebo on odcestoval,mne nepovedal a ja som mala program. Odvtedy riešia so mnou.A myslím že je im jasne ze pokiaľ nepresvedcia mňa ,neuspejú.tiež som bola roky za slušnú,odkedy som za sprostu ma ofukuju pierkom...

ada274
31. jan 2015

@simonka77 velmi trefne rozumne napisane. Dufam,ze zakladatelka cita. Fakt je, ze nie kazdy to dokaze. Ale aj tak si myslim, ze naucit sa takto slusne otvorene jednat sa da. Ide o to ci si chcem vo svojej domacnosti sefovat sama alebo nie.

mimla
31. jan 2015

Moja babka chodievala takto "telefonovať" v ktorúkoľvek hodinu. Aj o 8:00 ráno. Moja mama škrípala zubami,. pretože svokra sa nikdy nedohodla, otvárala si vlastným kľúčom a kecala do telefónu aj 3 hodiny a potom bez toho, aby sa nám s bratom aspoň 5 minút venovala, zmizla. Mama raz bola chorá a vymákla babku, ako prišla v pracovný deň a šmejdila po byte, na čo je moja mama alergická. Neznáša cudzích ľudí mimo obývačky. Predstavte si, že ležíte v bolestiach v posteli a tam vám zrazu vtrhne svokra. My sme mali taký byt, že sa dalo zamknúť za vstupnou chodbou (obyčajné panelákové dvere s tou bielou plastovou páčkou). Tam bol telefón, tam mohla telefonovať a ďalej sa nedostala. Mama ju aj počula trieskať do dverí, ale neskôr jej povedala, že bola chorá a zaspala, teda ju nepočula. Potom bola u nás tichá domácnosť a potom bol určený presný termín, kedy môže babka prísť. A následne sa to ukončilo celkovo.

Zato k babke keď sa išlo, tak na presnú hodinu, ani skôr, ani neskôr. Ani o 10 minút.

nyusika
31. jan 2015

ja by som sa bez slova obliekla a radsej sa sla prechadzat, alebo na nakup a nechala doma deti s muzom. a po hodine mu zavolala, ci tam jeho matka este stale je.

taketo radikalne riesenie by som ale aplikovala az po rozhovore s muzom, ze mi nevadi, ked jeho matka pride na navstevu, ale nie pravdelne o pol deviatej v sobtotu a bez ohlasenia.

matko10
31. jan 2015

@mala_hobitka ....velmi dobre si to napisala.Ved to sa da babe slusne a vklude povedat.....napriklad,....Pozrite mama, nemohliby ste sa ohlasit predtym ako pridete? Pochopte, my rano spime, neni som upravena a chceme s manzelom a detmi lenosit a spat,.....mne a detom ten vas neohlaseni vpad vadi,.....respektujte nas a predtym ako pridete, zavolajte..Babe to mozno ani nedochadza ze skodi, ona to moze vnimat tak, ze ste radi ze pride.Mozno ked jej to povie, tak to babka prijme a nebude s toho robit ziadnu vedu....)))

esterba
31. jan 2015

@zufalkatimka ked si taky typ, ze si nevies povedat svoje, tak si par krat privstan a 7:55 vystartuj aj s detmi "na cerstve rozky". S babkou moze rano konverzovat manzel. A ak mas aspon na to nervy, nechaj jej v obyvacke odkaz, ze milá babka, treba umyt riad, povysavat a ked stihnete, navarte rovno aj obed - pozyvame vas.

liebling98
31. jan 2015

@zufalkatimka na bezpečnostné dvere sa dá namontovať retiazka. Môžeš povedať, že kvôli deťom, aby hocikomu neotvorili.
Ináč, lepšie by bolo, ak by bol manžel na Tvojej strane. Skús mu naznačiť, že čo keby vás mamička vymákla v intímnej chvíli, či by mu jej ranné návštevy nevadili?

miadi
31. jan 2015

keby toto robila moja svokra nam manzel by mal vacsie nervy ako ja 🙂 on chce mat klud.Sam by jej povedal nech dojde poobede ked uz. A kluc ma a nechodi k nam ako sa jej zachce a nas dom je na papieri jej cize by mohla mat vselijake napady keby nebola normalna ale respektuje nase sukromie .Matka sa vzdy snazi viac vyhoviet svojmu decku ako neveste. Ty budes zla tak ci tak ale je to jeho mama mal by to snou vyriesit on 🙂A a ked on nechce tak potom jej to povies ty. Daj mu ultimatum bud jej to povie on alebo ty-on bude frflat ale aspon si ho varovala.Potom jej povies- Nech sa nehneva ale cez vikend rano si chcete uzit domacu pohodu a navsteva sa vam nehodi ale velmi radi ju uvitate poobede.

sasa1310
31. jan 2015

@zufalkatimka ako my ti máme poradiť ako na neho? Ty s ním žiješ, či? ty nevieš ako vlastnému mužovi niečo povedať? Preboha, veď s ním žiješ. To je potom aké manželstvo, keď sa mu niečo bojíš povedať lebo sa urazí alebo niečo....Nechápem. Myslím, že by si mala toto riešiť skôr ako svokrine raňajšie návštevy

A ostatné rady ako výmena zámkov a pod. nič nevyriešia. Tu je problém v komunikácií a nie vo dverách či zámku

petra7777
31. jan 2015

@zufalkatimka Nech sa ofučí raz a navždy a ty budeš mať konečne pokoj 🙂

mickao
31. jan 2015

Aj ku nam chodila svokra a to aj 4 krat denne. Bez zaklopania a pozdravu alebo odzdravenia. Prisla, no mna ignorovala. A to bolo jedno, ci som bola doma sama s malym alebo bol doma aj muz. Ja som bola vzduch. A to prisla do mojho a mm domu. Maximalna drzost. Zacala som sa chovat ako ona. Davala som kluce do dveri, takze musela klopat. Ked zaklopala, sla som otvorit a isla som po svojom. Vo dverach som ju ignorovala, nezdravila, neprihovorila som sa jej. Vosla dnu na 5 minut za malym a potom odisla bez slova. Totalna ignoracia. Pristupila som na to iste a potom uz prestala chodit. Pre mna je uplne nepochopitelne, ako niekto moze ku niekomu prist a ignorovat domaceho.

maslenka47
31. jan 2015

@zufalkatimka komunikovat neviete ani jedna ani druha. Ze sa urazi.. ked jej to normalne vysvetlis, bez osocovania a osobnych narazok, tak nema dovod sa urazit. Vela zavisi aj od toho, akym sposobom jej to podas. Naprikald jej navrhni, ze nebude chodit ona k vam, ale vy k nej (a obcas posli len muza s detmi a mas pol dna volno :P)

nezabuddka
31. jan 2015

@zufalkatimka Áhoj, neviem co tu pisali holky nechce sa mi to citat, ale skus to narovinu povedat svokre ked pride. Ze sa ti to nepaci a ze takto narusa tvoje sukromie, ze ju rada uvidis napr. na obed alebo kedy ti to bude vyhovovat ale teraz to je pre teba neprijatelne. Kludne, nekric na nu, neosocuj ju, nepoucaj, len vyjadri svoje pocity t.j. kazdu vetu zacni tym ze Napr. Vadi mi ked..., Pocitujem to ako ....ked. Najlepsie pred manzelom, aby videl ze na nu nekricis a ani nie si ku nej neslusna, len hovoris o svojich pocitoch a hlavne navrhni alternativy, ze kedy je to mozne aby ste sa stretavali.

martina833
31. jan 2015

ja by som to vyuzila, nechala jej deti a vyrazila na nakup 😀

lenbea
31. jan 2015

@zufalkatimka joj, už len ten nazov mi zdvihol adrenalin. ale bud rada, že cez tyžden maš od nej pokoj. my s nou byvame v byte a ona aj tri tyždne vkuse nevyjde z bytu... no dnes bola vyhodiť smeti 😀 😀 😀 ale tiež som z toho na prašky a nerozpravame sa o tom. ale k tebe, tak v prvom rade nechajte kluče vo dverach. toto si nemôže dovolovať, no nemala by si teda. a mužovi alebo priamo jej treba naznačiť, nech pride poobede. ak nepomôže, tak ju vkuse na všetko upozornuj, možno jej to pôjde na nervy.