Pýtate si od manžela povolenie?

lentilka184
11. júl 2023

Máme stále ten istý opakujuci sa problém kvoli ktorému sa hádame, a to je moja matka..viem že nasich velmi nemusi..Ide o to, že som si s detmi naplanovala prechadzku v meste s mojimi detmi a mamou o týzden,bude sa tam akurat konať akcia pre deti...a on sa kvoli tomu urazil, že som nezavolala jeho ale mamu...akcia je cez týzden poobede a on vacsinou chodi z prace unavený,tak som nato ani nemyslela že sa ho opytam..mama je rozvedená, je sama doma a vnučata vždy rada vidí a rada s nimi chodí von...s mamou sa stretavam 1 az 2x do tyzdna kedze je na dochodku a ja na MD. Neviem ci mam navstivit psychologa ja alebo manžel... :/

luckynat
11. júl 2023

@lentilka184 sak zavolaj aj jeho ze mozte ist vsetci….a nie ze ty sa mas rozhodnut ci zavolas jeho alebo svoju matku…to ze on ju nemusi je jeho problem, daj mu najavo ze to je tvoja mama a navzdy nou bude a on nech sa s tym vo svojej hlavicke vysporiada ako chce

hortenziaj
11. júl 2023

obaja k psychologovi :P nuž nepytam si povolenie, ale vacsinou idem ked je muz v praci,alebo prec. a ak aj nahodou pride domov a je prazdny, ze sme prec, velmi rad volny cas vyuzije pre seba, ide von, alebo si robi nieco z konickov, pripadne ide robit okolo domu.
cize pokial netravis u mamy kazde jedno poobede a vikend, ze by nemohol byt on s detmi, tak na tom nevidim nic zle, venovat sa im moze aj inokedy, alebo ist na tu akciu s vami.

koniarova
11. júl 2023

To ozaj toto? 😁

mikadooo
11. júl 2023

@lentilka184 povedala by som, prepáč, netušila som, že budeš chcieť ísť s nami, väčšinou si po práci unavený a chceš si oddýchnuť. Nabudúce sa ťa opýtam, či chceš ísť s nami. Za mňa - nič hrozné sa nestalo, on si niečo domyslel (radšej ideš na prechádzku s mamou ako s ním), ty si si niečo domyslela (bude po práci unavený, nebude chcieť ísť s nami, ani sa ho nebudem pýtať).

viestta
11. júl 2023

Nepytam si povolenie, nastastie my sme dvaja rovnocenni partneri, kazdy si moze urobit aj vlastny progaram podla svojho uvazenia, akurat si dohodneme time manazment

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2023

Ja som si v zivote nepytala povolenie od manzela na nic. Taku este nehrali, aby mne niekto rozkazoval, s kym a kedy sa mozem stretnut.

adamadent
11. júl 2023

Takéto veci oznamujem, nepýtam si povolenie.

lentilka184
autor
11. júl 2023

dakujem vam , tiez mam taky nazor..ved neidem do Pariža ale iba do mesta s detmi podvečer..ako malé decko je občas..

syslik81
11. júl 2023

a keby mama najskor pozvala teba a ty sa len pridas aj to by vadilo? ved moze ist s vami nemusi sediet doma ... ja sa nepytam oznamujem - zlato vtedy a vtedy idem s mamou a detmi do mesta-pridas sa?

viestta
11. júl 2023

@lentilka184 aj keby som sla do Pariza tak by som si povolenie nepytala. Jedine co by sme spolu riesili by bolo kto sa postara o dieta a ci budem mat dost penazi.

lija22
11. júl 2023

dufam, ze zartujes v tejto otazke, ale ok. Ludia sa urazaju kvoli kadecomu. Neries. Vykluckuj z toho elegantne, ze si mu predsa chcela dat priestor nech si v klude oddychne, ale samozrejme, ze budete stastni ked pride za vami ;) mamu nerus

lentilka184
autor
11. júl 2023

@syslik81 on ma pocit ze mamu uprednostňujem pred nim.. V tom je ten problém.. Pritom sam ma roboty vyse hlavy a nema cas ani na svoje koníčky.. Chápem ze chce byt s deťmi, ale ma nato kazdy víkend a aj cas cez týždeň po práci..

anketkarka
11. júl 2023

No keď sa hádate pre mamu častejšie, tak to nebude len o tom jednom popoludní. Asi ma pocit, že je na druhej koľaji. Jeho názor nepoznáme a ani podrobnosti hádok. Určite to nebude len tak. Povolenie si nemá kto čo pýtat. Ale zasa ani hádať sa pre mamu nie je v pohode. Muž prioritne chce mať pokoj a nie vyvolávať hádky. Takže niečo mu asi fakt vadí.

syslik81
11. júl 2023

@lentilka184 a mimo toho dna chodi s vami niekam? mu oznam ze je to jeden den zo 6tich v tyzdni a tie kludne stravis s nim a detmi na vylete

viestta
11. júl 2023

@lentilka184 nech by si sa s mamou stretavala hoc aj raz za rok, tak vzdy bude problem, lebo on ich nemusi.

lentilka184
autor
11. júl 2023

@lija22 kiežby som žartovala 😅.. Aj som mu to takto povedala ze som počítala s tym ze bude mat dosť po celom týždni v práci, ze pojdem s mamu a deťmi.. Ale.. Urazil sa aj tak,takze mame tichu domácnosť.. A to uz nema 18 ale 35🤦‍♀️

andrejka1974
11. júl 2023

@lentilka184 ale však prvoradé je sa spýtať aj muža že bude takáto a takáto akcia či pôjde s vami a keď povie nie tak mu poviem ok ale aby som nebola sama zoberiem mamu určite by som manžela neobišla

lentilka184
autor
11. júl 2023

@andrejka1974 o tej akcii mi povedala mama, ze ci nepojdem s deťmi.. Tak som jej povedala ze jasne prečo nie.. Nechodím takto kazdy den, tak mi to prišlo normálne

lentilka184
autor
11. júl 2023

@syslik81 jasne ved chodíme skoro kazdu nedelu na vylety a z výletu k svokrovcom.. Aj obcas soboty..

viestta
11. júl 2023

@andrejka1974 a ked mama zavola dceru s vnucatami na nejaku akciu tak ja neviem co si treba ake povolenie pytat? Oznamim, ze idem s mamou a s detmi na "zatah" a vec vybavena.

syslik81
11. júl 2023

@andrejka1974 ona ho neobchadza..ale mat manzela neznamena s nim travit kazdu chvilu .. a on kedze u svokry su kazdy vikend by raz za cas mohol aj s jej mamou niekam ist .. a je rozdiel spytat sa ci pojde a pytat si povolenie ci moze ist s mamou ... nieje jeho majetok .. ze on svokru nemusi je jeho problem .. jej to je stale mama .. a ta tu nebude vecne

euka210
11. júl 2023

@lentilka184 psychologa tu nikomu netreba, len si nastavit pravidla...kto je na prvom mieste v Tvojom zivote?...manzel alebo mama?
Ja 12r ked riesim program pre nas, tak sa pytam manzela, ci by sme sli. Aj moj byva unaveny, ma tazku fyzicku pracu a roky idu, ale vie sa kvoli detom a spolocnemu programu aj obetovat a ist, aj ked sa mu niekedy velmi nechce.
Pre mna je uplne prirodzene, ze sa opytam manzela. Ak by nechcel, tak si zavolas mamu, nic zlozite. S mamou sa vidas dost casto.
Nic hrozne, ani katastrofalne sa nestalo, 80% problemov vyplyva zo zlej komunikacie, take zaziva kazde manzelstvo. Vykomunikovat si to, aby ste tomu v buducnosti predisli...teda tym, ze sa ho nabuduce opytas.

viestta
11. júl 2023

@euka210 zasadny rozdiel je ten, ze ich mama zavolala na tu akciu, nie ona si ju vymyslela bez chlapa a jemu na truc tam zoberie mamu.

lentilka184
autor
11. júl 2023

@euka210 jasne ved takto riešime ostatné.. Ale ide o princip tohto.. Zavolala ma mama, co som jej mala povedať pockaj opytam sa muza ci pojde s nami a ked nebude chcieť tak pojdes ty? 😃 To mi prislo hlúpe..

euka210
11. júl 2023

@viestta tak toto som nevedela

euka210
11. júl 2023

@lentilka184 tak ked mama Ta zavolala, tak jasne ze pojdes s nou. A manzel to bud so svokou prezije ked chce ist aj on alebo bude mat poobede doma volno. Ked toto nevie manzel pochopit a spracovat...to asi len to muzske ego sa ozvalo, ked kvoli tomu sa nebavi... 🤦‍♀️

aandrea9
11. júl 2023

@lentilka184 mne nejde o povolenie. Spýtať sa ho, či pôjdete spolu alebo ty s mamou si sa mohla. Najprv diéty naplánovala a v ďalšom príspevku že mama ti zavolala🤔 a co? Mami spýtam sa, či pojde s nami aj muž. Bodka.

terezka1947
12. júl 2023

@lentilka184 dovolenie si nepytam,ani manžel odo mňa.
Normálne spolu rozprávame,plánujeme,hovoríme si o všetkom. Ale povedať si o plánoch mohla.....veď to sú normálne témy v rodine.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz