Kto je v práve čo sa týka dieťaťa? Žijem pod kamerami, ako v reality show, pri neustálych vyhrážkach straty strechy nad hlavou, najnovšie už aj syna, bitka nebola jedna, klame, manipuluje, izoluje ma od ľudí, vykazuje každý jeden znak psychického tyrana a manipulanta, čo si ľahko vygooglite. Prosím povedzte mi že len preto že to s čistou hlavou nemôžem zniesť, prídem o syna. Naozaj nevládzem. Sme v sledovaní sociálky kvôli môjmu pitiu (zavolal ich môj psychiater lebo som mu o tomto povedala), nič iné ich nezaujíma, len aby som nepila. Jedine ja sa o syna starám, jemu je vsetko ukradnuté. Prešla som dobrovoľne aj protialkoholickym liečením ale pod ďalším tlakom som sa znova napila. Psychologička urobila záver, že nie som alkoholička, len takto riešim tento nátlak, popri ktorom mám ťažkú úzkostno depresivnu poruchu. Napriek tomu ma držia v stave že syna do starostlivosti nedostanem a jeho otec mi veľkoryso ponúka možnosť "kedykoľvek prísť ho pozrieť". Prosím vás z posledných síl je možné niečo ešte urobiť?
Prosím tá, zbal seba i dieťa a utekaj. V krizaku ti pomôžu s právnymi vecami a budeš v bezpečí
On to stále dokáže pred cudzími hrať aký je skvelý, strašne sa ho bojím, psychické týranie len tak nedokážem a už vôbec nie keď mám na papieri protialkoholické
Už je raz rozvedený a exmanželke narobil peklo
co si mala spravit a nespravila iste vies.. ak milujes syna zostanes cista-bez alkoholu -zvladnes to ... pracuj na sebe a vasej buducnosti .. nepi ale vzdelavaj sa ...viem ze sa to lahko pise ale ty to iste das... ked nie pre seba tak pre dieta ... napis aoganizaciam pre tyrane zeny - pomozu ti ..
Práve preto by bolo pre teba ideálne krízové centrum, budeš tam mat odbornú pomoc a podporu
Ak si pod dohladom socialky, musis prestat pit. Neostava ti nic ine len pozbierat vsetku silu. Kvoli dietatu a potom odchod. Ale musis mat plan lebo inak sa opat napijes a o dieta prides.
Kto mi uverí keď sa to nedá dokázať modrinami?
Tak a prva vyhovorka preco sa to neda... Prajem vela sil.
Tyranie je aj financne, aj psychicke, tyranie nie je len monokel na oku. Ty potrebujes odist. Je uplne jedno ci ti niekto uveri, ze ta tyra alebo nie. Ty a dieta potrebujete odist od neho. Pre vas dvoch je jedina volba krizove centrum pre zeny
Robis to pre syna...nepi kvoli synovi...presvedc ich, ze si cista a naozaj to aj rob.. syn potrebuje teba (bez almoholu) a nie psychopata...
@beata_k ja som išla dobrovoľne na liečenie aj bez ich zásahu. Dobrovoľne som im aj povedala že pod týmto tlakom som sa 2x napila a nedodržala 100 % abstinenciu. Vôbec tu nejdem rozoberať v akých rodinách žijú iné deti a ako sa pije, len o tom nikto nevie. Len mi prosím nehovorte že keď už nevládzem tak moj3 dieťa pripadne tyranovi
Zial, ine rodiny nesleduje socialka. Teraz to mas o to tazsie. Volba je na tebe. Clovek raz poklzne a uz sa to s nim vlecie. Ozaj ti prajem vela sil.
@viestta jasné že je dôležité aby mi uverili, lebo inak mi syna zoberú zo starostlivosti. Mimochodom som vzdelaná, výborne zarábajúca žena, nie že by som nemala na chlieb.
@beata_k ale chápeš že on robí veci ktoré sú omnoho horšie a nikto sa tým nezaoberá
Hlavne si treba uvedomit ze alkohol nie je riesenie. Prave naopak. Ked uvidis pred sebou flasu-prave ta ta moze oddelit od syna. Nie muz.
Vtedy si povedz ze si silna. Ze chces mat syna. A pre neho budes silna. Musi to vidiet aj muz. Ze si silna a ze sa ho nebojis. A ked budes mat flasu v ruke tak ju tak akurat jemu “ trepnes po hlave”-dokazes ze si silnejsia nez alkohol. Dokazes to. Matka pre svoje dieta urobi aj nemozne.
158
Mozes ho udat na policii, ale najprv musis skoncit s pitim.
Kedze si alkoholicka s historiou pitia, tak ziaden sud nebude nakloneny ti dieta nechat...krizove situacie doteraz riesis pitim... ak chces odijst, tak do azyloveho domu alebo k svojim rodicom, kde oni zarucia, ze o syna bude dobre postarane a ty dlhodoba terapia. Inak ma on velmi dobre sance syna natrvalo ziskat. Kazdy raz, ked sa pojdes niecoho napit, mysli prave na toto... ze ta pri tom natoci, nafoti a pouzije...ak tie fotky a videa uz davno nema, v akom si stave potom a dieta doma... najhorsia situacia je to v tejto konstelacia aj tak pre vasho syna :(
Ján by som sa spojila s jeho ex. A nemyslim si, že musis nepit, aby si mohla volať políciu, to je blbost.
@anjelicek26 vieš ja nikdy nepijem do stavu že by som nebola schopná starostlivosti. Vždy je to aj tak na mne. Tomuto nerozumiem že tento chlap robí hrozné veci, núti ma ostať s ním pod hrozbou straty syna, úplne bezohľadne voči tomu že malý ma miluje a potrebuje. Len z čistej snahy ublížiť mi. Žiadne fotky ani videá nemá, nikdy som nebola v takom stave preboha
@sheila121 vieš toto je ľahké napísať. Keď ťa človek roky manipuluje. Prečo obeť môže za to aký hajzel s ňou zametá? Ja nevládzem vážne. Nemám nikoho. Nemám rodičov, súrodencov, v tomto meste ani priateľov. Niekedy mi je fakt ľahšie trpieť toto ako predstaviť si že v azylaku ani nebudeme mať na čokoládu pre malého
Autorka vazne my do toho nevidime. Nie z par viet. Ale on ma momentalne (vzhladom na to, ze to riesi socialka) vsetky paky v rukach. Najvyssi cas odijst... musis odijst... hlavne preto, ze syna milujes, musis si precistit hlavu aj za cenu ho vidavat par tyzdnov len cez vikendy... zariad si byvanie, zariad sa v praci, aby ti to vychadzalo, pozvi socialku na prehliadku a potom, potom zacni naplno o syna bojovat... ale potrebujes sa od muza odstrihnut a to uz vcera bolo neskoro... myslis, ze on sa zmeni, zlepsi? Ma ta totalne v hrsti...hore pises, ze si normalne zarabajuca sikovna zena, tak snad jednoizbak prenajat nejako pojde a odtial sa odrazite...
@anjelicek26 oni mi tvrdia že tento môj problém absolútne nie je dôvod na odobratie syna. A veľmi sa zameriavajú na neho (partnera) a chodia k nám práve v čase kedy vedia že on doma nebude. Ja som ale v koncoch, mám hrozné úzkosti, depresie, naozaj nulovú silu niečo robiť a jediné miesto kde môžem úprimne veci povedať je anonymný modrý koník
@anjelicek26 ja mám na hypotéku svoj 3 izbový byt momentálne prenajatý ale ak mi syna nedajú tak načo odísť. On ma u seba doma nechá. Za cenu že ma bude trápiť. Ale budem so synom. Tak čo mám robiť. Odísť bez syna alebo trpieť tu s ním
Ale pokial neodijdes, tak si zacyklena dozivotne v tejto situacii a on - on uz lepsi nebude...
Schválne mi hovorí že veď on ma nevyhadzuje. A anjelika hrá aj pred sociálkou. Ja vidím že tie ženy nie sú úplne padnuté na hlavu a vedia že tu niečo nie je v poriadku ale fakt neviem čo právne môžu pre mňa urobiť
@anjelicek26 ja viem že je to patetické ale prečo..prečo to takto muselo skončiť. Jediné čo som v živote chcela je šťastna rodina.
@anjelicek26 už u rodičov som o toto prišla a ja už strácam vôľu žiť
Uz davno si mala byt aj s dietatom v azylovom dome a nie zapijat to alkoholom.