Psychický teror

21. júl 2024

Ahojte, o vzťahu písať nejdem, v tom mám jasno, že musím odísť. Mám možnosť odísť do bytu, ktorý prenajímame ale neviem ako, keďže nájomníci odchádzajú o 2 mesiace a muž už hľadá za nich náhradu. Dopredu som mu nič nechcela oznámiť. Nedovolil by mi odísť do toho bytu lebo všetko čo máme je iba jeho napriek tomu, že máme BSM. Ako to urobiť čo najrozumnejšie? Neviem ako zareaguje keď mu to poviem dopredu. Kto žil s manipulátorom a narcistom ten to vie pochopiť.

dadka1997
21. júl 2024

A rodinu nemas ku ktorej by si mohla odist ?

sissy27
21. júl 2024

Za mna - ak potrebujes odist od tyrana, tak urcite nie do bytu, kde ma on nejaky spoluvlastnicky podiel. To ti este len zacne peklo… aj ked samozrejme vyzera to ako najjednoduchsia a hlavne ekonomicky najvyhodnejsia varianta, ale nebudes tam pokoj presne tak, ako ho nemas v spolocnom byvani, mozno aj horsie.
Takze byt tebou idem k rodicom alebo hladam podnajom.

stanulienkat
21. júl 2024

Ako mozes po rozchode odist do bytu, ktory patri len manzelovi? Skus rodinu, prenajom. Nepises, ci mate deti. Ak mate bsm, tak zrejme si kupil ten byt pred manzelstvom za svoje peniaze.

autor
21. júl 2024

@sissy27 otec alkoholik, z blata do kaluže. Podnájom neprichádza do úvahy. 700€ za prenájom platiť nemôžem. Už 3 roky rozmýšľam ako odísť.

pribinak
21. júl 2024

Je toto bezpečný nápad? Aká je pointa ísť do bytu kde má prístup?
Príde za tebou a musíš ho pustiť do bytu a nemôžeš ho vyhodiť

Ak nemôžeš ísť do podnájmu či k iným príbuzným tak odporúčam napr krízové centrum
Tam ti pomôžu aj s rozvodom a poskytnú ti aj poradenstvo

martul
21. júl 2024

Som jediná, ktorá nechápe?
Ste manželia?
Prečo je byt len jeho, mal ho ešte pred manželstvom?

mabenn
21. júl 2024

ty chces odist do "spolocneho" bytu? to je aky odchod?

trema
21. júl 2024

Do hocijakej malej garsonky by som sla. Urcite su aj lacnejsie byty. Spolubyvanie? Mas deti, domace zvierata?

autor
21. júl 2024

@martul všetok majetok je v bsm. Byt je spoločný a aj dom v ktorom momentálne bývame.Sme manzelia 13 rokov.

pribinak
21. júl 2024

Máte deti?

sissy27
21. júl 2024

700€ ? Izbu v BA zozenies za 200-250€, na zaciatok staci aj to. Ak mas dieta / deti, tak garsonka alebo jednoizbak sa da pri troche stastia najst za 500€.
Ak nad odchodom rozmyslas 3 roky - to nemas vytvorenu ziadnu financnu rezervu? Nezmenila si pracu na nieco lepsie platene?
Ako uprimne, co cakas, ked sa odstahujes do bytu, ktory patri aj jemu?

stanulienkat
21. júl 2024

Ked je vsetko v bsm, tak smelo do toho. Za 3 roky si uz mala mat plan, odlozene peniaze. Rozvod a delba majetku.

autor
21. júl 2024

@sissy27 čakám od toho to, ze na neho nemusím pozerať celé dni a keďže je to aj môj byt tak mám právo v ňom bývať. Kde je napísané, že by ma neobťažoval v prenajatom byte? A zbytočne platiť za podnajom je nezmysel.

autor
21. júl 2024

@stanulienkat odložené peniaze keď ti nedovolí pracovať? Asi nemáš veľa skusenosti s psychopatom a manipulatorom. Ženy, ktoré netušia čím si obeť prechádza by sa vyjadrovať nemali. To peklo, ktoré vás dostane na úplne dno nikomu neprajem.

pribinak
21. júl 2024

Chápeš že keď ti bude chcieť urobiť zle, že príde do toho bytu a ty ho nebudeš môcť vyhodiť keďže aj on je vlastník?
Toto sa ti tu baby snažia vysvetlit

Ak nemáš žiadnu finančnú rezervu, tak pre teba by bolo najlepšie ísť do krízového centra

Ako chceš platiť za byt ak nemáš prácu?

Ty nemáš žiadny plán, naozaj sa sa za celu dobu s nikým neporadila? Sú rôzne mimovládky ktoré pomáhajú ženám, skús nejakú osloviť a poradiť sa, aby si ten odchod zreálnila

autor
21. júl 2024

@pribinak mám plán, mám vlastné podnikanie. Ešte si vezmem čiastočný úväzok. Ak by mi prišiel robiť do bytu zle tak volám políciu. Už som v minulosti na neho podala trestné oznamenie za napadnutie a nebezpečné vyhrážanie. V dnešnej dobe polícia toto rieši. Neodidu len s napomenutím. Viem podať aj zákaz priblíženia.

luccija
21. júl 2024

Keď on hľadá nájomníkov a ty tam chces ísť, tak jedine mu povedat, že odchádzaš do toho bytu ty.Co iné?Ak máte deti a išla by si do podnájmu aj tak si bude chodiť pre ne a bude vedieť kde bývaš.
Máš to tazke

pribinak
21. júl 2024

Trochu chaos, raz nepracuješ, potom máš podnikanie, to že si dala TO oznamujes pod hodine diskusie …

Držím palce

sissy27
21. júl 2024

A ty si myslis, ze on ti v tom byte da pokoj? Ze ti tam nepride uprostred noci a nepusti si telku a podobne? Za to ho policia nevyhodi - on je vo svojom rovnako ako ty, a v podstate nic zle neurobi, ale co to spravi s tebou…
Ale napriklad adresu podnajmu mu nemusis prezradit a rozhodne nema pravo tam vstupit.
Rob ako myslis, ale na zaciatok je toto ten uplne najhlupejsi napad. Fakt by som isla do azylaku, podnajmu, na hotel, kamkolvek ale urcite nie do ineho spolocneho bytu, ved to nema ziadnu logiku 🤷‍♀️

autor
21. júl 2024

@pribinak odpovedala som na otázku ohľadom úspor. Úspory nemám keďže mi nedovolil pracovať.

klementinka58
21. júl 2024

od psychopata najlepsie utiect na tajnasa, ale ak chces riesit byvanie u vas v podnajme, tak mu skus napisat, ze chces aby si od vas oddychol a nacas odijdes s detmi do podnajmu. aby si ho moc nerozculila a dala do popredia jeho ego. Lebo ak mu splechnes ze odchadzas tak to bude cirkus. Aj ked neviem ani v tom prvom pripade ci nebude vyvadzat....