Máme v širšej rodine matku, ktorá má 3 ročného chlapca a veľmi sa o neho bojíme. Jeho matka má zvukové halucinácie, počuje šepot, je paranoidná, myslí si, že ju sledujú, že jej podstrkuju monitorovacie zariadenia, ktoré vkusne niekde hľadá. Keď prejde okolo policajné auto, tak kryje chlapcovi tvár aby si ho nedali do databázy a kopec ďalších chorobomyselnych rituálov. Všetkému tomu skalopevne verí, bola hospitalizovaná na psychiatrii, ale už k lekárom nechce ísť pretože sa boji, že jej chlapca zoberú. Otec dieťaťa sa o dieťa veľmi nezaujíma, má novú rodinu. Nemá niekto podobnú skúsenosť ako by sa to dalo riešiť?
Tak treba kontaktovať socialku.
Myslím si že ak bola na psychiatri a lekár by jej napísal že je psychický chorá už by dieťa pri sebe nemala. A neverím že nevedia na sociálke že dieťa žije s psychický chorou matkou .Ak matka bola v nemocnici kde bol jej 3 ročný syn v úschove batožín na stanici či kde. Takže ak bol u niekoho malý za ten čas tak sociálka to musela vedieť. Takže asi to bude celkom ináč.
@salome123 Určite to riešte. Moja mama bola tiež paranoidna a robila podobne veci, čo opisuješ. Keď som mala 9 zamkla sa a sadla si na parapetu pri otvorenom okne. Doteraz nevieme či skočila alebo len chcela pozornosť a nechtiac vypadla. Ak ju neviete presvedčiť alebo dostať k lekárovi, s tým, že o malého sa zatiaľ postarate tak jedine sociálka.
@salome123 určite to treba riešiť, duševné zdravie chalana môže byť vážne ohrozené.
V tomto dokumente https://www.dailymotion.com/video/x7ubsxr pripomína ti správanie tej ženy správanie tej matky? Mne tá epizóda hneď napadla.
@alickapusinka moja matka psychicky ochorela keď som mala dva roky. Bola aj hospitalizovaná viackrát, a ani jeden lekár neriešil že má doma malé dieťa.
@salome123 požiadať o zverenie dieťaťa niektorému príbuznému