Psychické zrútenie

sofokles1
1. mar 2016

Ahoj dnes som sa psychicky zrutila bolo toho vela na mna . Natlak , nestastie , smola , a ine veci 5 mesiacov v strese uz nevladzem viac fungovat . Potrebujem poradit dakujem

rybka13
1. mar 2016

ahoj, nepises v com potrebujes poradit. aj tak zelam vsetko dobre, nech sa mas lepsie.

misel0806
1. mar 2016

@sofokles1 ahoj daj blizsie info coho sa to tyka v com chces poradit daj to zo seba von vyrospravaj nedus to v sebe urcite sa ti aspon trosku ulavy. Je tu vela zien ktore ti urcite poradia teda aj ja ak mozem pomozem. Drz sa vsetko dobre a hlavne vela siil😉

lintu
1. mar 2016

tiež by ma zaujímalo ohľadom čoho potrebuješ vlastne poradiť 🙂 Tvojej dnešnej reakcií sa po toľkom strese ani veľmi nečudujem.

katka1981
1. mar 2016

@sofokles1, nezrutila si sa, inak by si nepisala, bola by si mimo, napis co ta trapi, co sa stalo, pokial sa neuzatvoris do seba, budes v poriadku, neboj, prekonas to.

katka1981
2. mar 2016

@sofokles1, ozvi sa, ulavi sa ti, baby ti poradia, neviem ake mate pocasie, u nas je dnes krasne slniecko, vcera to bol koniec sveta aj to pomaha na zlepsenie nalady a ak mas cokoladu, alebo banany, daj si.

jahodka11
2. mar 2016

presne tak,len napis, my sa posnazime poradit!!!

charity
2. mar 2016

@sofokles1 Vylez von na prechadzku, pozeraj na stromy, prirodu a trocha Ta to ukludni.

katuliena82
2. mar 2016

kym zvladas napisat ze si sa zrutila, tak si sa nezrutila. Asi by bolo najlepsie napisat co konkretne ta trapi, ak potrebujes pomoc, pripadne (to by bolo najlepsie) kontaktovat psychologa alebo nejaku blizku osobu. Lebo napisat "bolo toho na mna vela a zrutila som sa" je ako ked clovek napise na fb "uz ma to nebavi" a caka na otazky ohladom toho co sa stalo a rata pocet lajkov a komentarov. Ale v kazdom pripade drzim palce, nech sa tato situacia vyriesi a mas sa lepsie 🙂

sofokles1
autor
2. mar 2016

Moje zrutenie bolo toho vela na mna mam dve male deti strasne zle , neposluchaju a idu zuby im stale placu den , co den . No blazinec . Som sama na celu domacnost upratat 105 m2 je hrozne , varit . Potom problemy banke s uverom lietanie do bank lebo banka nesla podla dohodnutych podmienok . Jeden plat iba muzov a moj je je zastaveny lebo bol zestnany v zahranici a matersku som nedostala 12 mesiacov od kedy je mala na svete . Tam sa caka max 6 mesiacov ale potiahli to na dlhsie . Kazdy mesiac nam nevychadzaju peniaze ved 1100 euro a 900 euro vydavky . Strah o vsetko ako to bude. Zmenil zamestnavatela a bola to este vacsia katastrofa . Konecne je zamestnany na slovensku u normalneho cloveka . Ale tiez to je hrozne nespi vobec 3 dni v tyzdni ked chodi 1000 dokopy . Bojim sa ze zaspi za volantom 23 alebo 24 hodin nespi . Vybavovanie veci tu na urade na slovensku a cakanie a strasne . Mame stale smolu . Sama som vybavila uver a hypoteku tolko som lietala a s dvoma detmi to bolo hrozne .tam doklad vkuse nieco . Nema mi kto pomoct kazdy ma svoj zivot . Potom vsetci sa mi staraju do manzelstva . Muz je skvely ale lenivy . Starat sa o dom deti , domacnost a dvoch psov je namahave ked je clovek sam . Nemam si cast kedy odychnut som vycerpana nemozem fungovat nonstop. Posledne co sposobilo bolo ked mi vlastna mama povedala ze som tucna a ako prasa . Ze sa za mna hambia a ine veci co ma ranili . Vec som 10 mesiacov po porode ale zase taka obezna niesom . Muzovi sa pacim taka aka som. Ved 75 kg na vysku 169 , mam o 15 kg viac . Im sa to povie ked nie su v mojej kozi .

katka1981
2. mar 2016

@sofokles1, pisem ti IP

pribinak
2. mar 2016

Vsak nevar kazdy den, jedlo zamraz a daj do mrazničky, ked ides behať po úradoch a bankách, tak popros kamosku ci by ti aspon to staršie nepostrážia, ked ta unavujú psi, tak ich niekomu daruj.
Dom zas tak ozrutné velky nie je, standart, nemusi byt vyupratované tip-top, záhradu tiez nemusis mat plne nasrdení zeleninou

0silvia0
2. mar 2016

@sofokles1 pozri, deti máš teraz malé a teraz ťa najviac potrebujú, ver mi, že už nikdy takéto malinké nebudú a ver mi, že o pár rokov ti zaplesnú dvere pred nosom a tebe to bude možno ľúto... aj ja sa pamätám na stavy vyčerpanosti pri dvoch deťoch a pamätám sa, ako som bola rozhodená z toho denno-denného nekončiaceho kolotoča, manžel chodil na týždňovky do zahraničia, takže som bola na všetko sama... a tiež som mala záhradu a dom... dnes s odstupom času by som veľa vecí riešila inak, viac by som si vychutnávala chvíle s deťmi, lebo neuveríš, ale keby nebolo fotiek, už sa ani nepamätám, ako vyzerali ako bábätká...
A keď ti mama opleskne takéto niečo na tvoju postavu, tak jej povedz, že takýmito rečami ti nepomôže, ale môže ti pomôcť postrážením detí a ty si rada pôjdeš zabehať alebo zacvičiť 😉

katka1981
2. mar 2016

@pribinak,
@sofokles1, v tomto ma pribinak pravdu, var na dva dni, na dom sa vykasli, my sme boli rovnaki, klinicka cistota a teraz ti s kludom anglicana poviem, niekedy lietaju chumace prachu, vlasy po zemi a ja si poviem, no a co, upracem ked budem vladat. Dieta bude imunnejsie a ty kludnejsia. Nevolame navstevy, ked je bordel. To ti usetri cas a energiu. Skoda, ze to niektori ludia pochopia az po rokoch, napr. ja. Ajtak mam obcas strasne nervy, lebo ja proste milujem klinicku cistotu akoby tu nikto nebyval. Ale uz sa poznam, viem, ze to nie je lenivost ani pohodlnost, proste nevladzem, kaslem na to a ked mam viac energie tak sa to tu ligoce. Ozaj nestoji to zato. Radsej sa nejak pohraj s detmi. Neviem ako su stare, ale super hra je, dat im lekarsky kufrik, ty si pacient, lahnes si a dieta ta vysetruje a lieci, operuje a ty si oddychnes aj zadriemes 🙂

svetluska82
2. mar 2016

@sofokles1 juj neboj to zlvadnes. Mne sa pri vybavovani hypo osvedcil hypoporadca, on vsetko vybehal, my sme len sli podpisat zmluvy. Perfektna vec, Usetrili nam kopec casu a nervov. Ja asi nie som typicka zena, lebo vsak ja varim na 2 dni, ak som v robote vari muz on je zatial na PN. Upratujem v sobotu, cez tyzden zapnem roboticky vysavac a je to, celkom som spokojna. MY mame byt 120 m2 ale zas nemame dve male deti. Tiez som kupila vacsiu umyvacku riadu, takze vsetko pekne sa tam popcha. Co sa tyka vahy tak ja s nou bojujem cely zivot, ale konecne chodim na pilates a kadernicku a kozmeticku tiez mam pravidelne. Vsak si skus najat nejaku studentku,tkroa ti postrazi deti a ty na hodinku-dve vypadnes von. JA som nikdy nebola typicka gazdinka, takze moje okolie(svokra) tiez na mna kuka cudne 😀

damotka
2. mar 2016

Ahoj, žienka šikovná,
tak hlavne, vôbec nie si tučná - materi povedz, ak sa bude dať, že od nej si čakala podporu a pomoc a nie taký podraz. Viac jej nehovor, nech sa s tým vysporiada sama. Najradšej by som jej sama naložila. 😅 Viem si predstaviť, ako to všetko cítiš. Ale ty zvládaš všetko, ešte aj po úradoch lietaš a vybavuješ. Teraz pekne rozdeľ priority. Nič sa nestane, keď nebude upratané. Detičky cítia tvoju veľkú nervozitu a podľa toho sa aj správajú. Treba vybehnúť niekam do súkromia, tam sa vykričať a aj si poplakať. Tak sa čistí hlava a zvládajú emócie. Keď budeš mať chvíľočku času, napíš si na papier všetko, čo ťa trápi, očísluj to podľa dôležitosti a posledné miesta odsuň na neskoršie riešenie. S mužom si preberte svoje trápenia. Pochopila som, že on tiež maká a snaží sa. Ak si nemôže oddýchnuť, lebo cestuje do práce a pod. niet sa čo diviť, že v domácnosti ti nepomôže. Povedz mu, že mu to nezazlievaš, veď práve riešite zložité obdobie. Hlavne ty sa daj do poriadku. Keď je mamina kľudná, tak celá domácnosť ide lepšie. Neupratuj, keď deti spia. Aj ty si vtedy ľahni a na všetko sa vykašli. Možno to cítiš tak, že je kopec dôležitej práce a tak chceš využiť čas, ale najdôležitejšie je naozaj to, aby si ty bola pohodová. Nejaké rozhádzané veci, alebo neumytý riad, či kúpeľňa za to nestoja. Rodinné prídavky ti vyplatia, treba to urgovať. A čo keby si oslovila nejakú kamošku, aby ti bola s deckami nejakú tú hodinku a ty si zatiaľ vybehni mimo barák - nalapať čistý vzduch.
Presne viem, ako sa cítiš, ja som mala taký minulý rok. Obrovské finančné problémy, hrozný smútok za vnúčikom, ktorý odišiel deväťmesačný po hroooznom trápení, nepríjemné pocity v práci a nechuť do práce doma. Teraz sa to začína obracať. Hypotéka a pôžičky sú konsolidované a refinancované, prinieslo to 300€ navyše. Narodí sa nám opäť vnúčik a jeho srdiečko je v poriadku. Akosi som zmenila postoj v práci a aj domáce roboty sa stali akosi normálnejšími.
Vieš, ono to všetko navzájom súvisí a aj ty to ustojíš. Hlavne neprenášaj na detičky svoju nervozitu, lebo to bude len horšie. Kľudne mi napíš, rada s tebou hocičo preberiem.
Ahoj, drž sa.
Dana

bonaqa2013
2. mar 2016

jááj to poznám. máme troška väčší dom Kompakt 43 Prodom. Ale mne upratuje chlap - zapoj aj ty svojho. máme 4 deti - 1 postihnuté. mne veľa pomôže auto. deti nahádžem do auta a ide sa. V záhrade máme len trávnik - žiaľ nemám čas na sadenie, možno časom ale nie teraz. aj my máme psa - no je to trápenie, chlap mu spravil veľkú voliéru - takže aj to je riešenie, večer vypustím a pes behá po záhrade. Varím stále, ešte aj pre otca - je sám mama zomrela. ale ja milujem varenie. niekedy varím večer - keď už je troška kľud. A najmä jedlá ktoré sa dajú jesť aj 2 dni. Guľáše, segedín, paprikáš, aj polievky var aspoň na 2 dni - potom len prihreješ koĺko treba. V obchode si kúp PERSEN - na ukľudnenie. Aj magné B6. Ak sa budeš stále cítiť na figu, zabehni k obv. a povedz o čo ide, dá ti niečo ... S tou pomocou je to tak, že každý má svoju robotu, svoj život, ale mne sa aspoň bratia opýtajú ako by mi pomohli, ale s dcérou máme veľké problémy - nedá sa. Ale cením si aspoň snahu. Ešte chodievaj s deťmi na prechádzky, dobré je aj nejaký šport. ak máš blízko prírodu - beh je super - prečistíš hlavu....to som skúšala, funguje to. Kľudne môžeš napísať aj IP - odpoviem, poradím....

juhseverzapad
2. mar 2016

@sofokles1 Keď môj pracoval v zahraničí a ja som taktiež zostala sama doma s dvoma deťmi, tvoju mamu nahrádzal u mňa môj otec, ktorý mal stále blbé reči, tak mi pomohla vtedy moja 4-ročná dcéra. Ako som sedela za stolom, totálne zo všetkého vyčerpaná, skrátka mi bolo do revu, tak sa posadila predo mňa a začala : "tik,tak,tik,tak" Začala som sa smiať a všetko to zo mňa spadlo.

katuliena82
2. mar 2016

@sofokles1 ta plocha domu na upratovanie je taka normalna plocha, ale ak si taka vycerpana tak sa zmier s tym, ze nebudes volat navstevy. Ja teraz tiez neupratujem, len nutne minimum a povedala som muzovi ze nevladzem hostit a upratovat pred kazdou navstevou. Tvoj muz vela pracuje, od neho nemozes cakat ze bude este aj doma makat.. co sa tyka uveru, najlepsi su financni poradcovia, ti vybehaju vsetko a pozistuju. Usetris nervy a cas. Co sa tyka prace a penazi, kazdy ma blbe obdobie obcas, zazili sme s muzom tiez take. Ze sme naozaj doslova ratali aj centy... raz je clovek hore, raz dolu. Ale hlavne ze manzel pracuje, to je skvele. Deticky su unavne, ale z toho obdobia rychlo vyrastu a potom je cloveku aj smutno, hlavne ze su zdrave. A materi mudrej povedz, ze nech radsej pomoze a nepinda. Ze ked budes mat cas, tak si najdes cas aj na prechadzky a cvicenie...

katka1981
2. mar 2016

@katuliena82, no a toto co si napisala, to je krajsie ako od psychologa, ja vravim, ze taketo rady a slova su viac ako navsteva u psycholga, samozrejme jemu este za tie dristy musis platit a kde mas istotu ze to mysli uprimne a netlacha ti len poucky z knizky?!

lenka_21
2. mar 2016

@sofokles1 je cas vyhladat odbornu pomoc - psycholog a psychiater...

katuliena82
2. mar 2016

@katka1981 ja som bola u psychologicky a za 10 minut som sa jej vyrozpravala, ona uplne znegovala vsetky moje problemy, dalsiu polhodinu som pocuvala, ake to ma ona doma so svojim muzom. Dalsie dve sedenia mi rozpravala o sebe a svojom manzelstve 😀 aj to bolo vtipne, ze kto je u koho na sedeni... a na moje slova, ze sa chcem rozviest lebo uz nevladzem mi povedala "nie, vy sa rozviest nechcete. Najdite si milenca".....za 9 mesiacov som bola rozvedena a bez milenca 😀

rainyafternoon
2. mar 2016

Nechcem rypat, ale kebyze sa fakt psychicky zrutis, tak sem nevypisujes, tolko na margo tvojej prvej vety. Z toho co si napisala dalej...jaj boze muza mas leniveho, hlavne, ze pises jak sa onho bojis, ze jazdi za volantom aj 24hodin bez spanku...tak co? Neporobi doma a nepomoze ti ked pride po takej sichte? No ten je teda fakt hrozny! Ok, mas toho vela, vsetci maju, nie si jedina. Nikto ti nepomoze? No lebo vsetci maju vlastne zivoty, nie su zodpovedni aj za ten tvoj. To, co ti povedala mama sice na psychike neprida, co to vsak otocit a nechat sa tym vyburcovat k zmene? Muza asi doma moc nemas, nepotrebujes vyvarat pre armadu, daj si detox, deti si nauc na zdravu stravu. Zena zvladne aj to, co by uz desat chlapov umorilo. Stazovanim sa nikam nepohnes, leda tak do vacsej psychickej sracky. Takze hlavu hore a priprav plan prezitia.

rica1
2. mar 2016

@katka1981 toto je mimo tému ale to s klinickou cistotou ma pobavilo ja som taka ista. Neznesiem ani maly neporiadok. Mam len 9 mesacne dieta ale aj tak mam pocit že len upratujem ja to uz mám ako chorobu

0silvia0
2. mar 2016

@rica1 a ty akou rečou hovoríš? smartfonovou? 😝 😀

rica1
2. mar 2016

@0silvia0 uz som to nechapem skontronechapemlovala som text bol ok dam odoslat a taka hatlanina z toho. Som to uz aj skratila 😅 😀

rica1
2. mar 2016

@0silvia0 zase 😢 😀

rica1
2. mar 2016

@0silvia0 uz som to skontrolovala dam odoslat text bol ok a zrazu taka hatlanina z toho 😅 😀

sasa1310
2. mar 2016

@sofokles1 toto je na teba veľa?
Nadýchni sa, pozri sa okolo seba a zistíš, že si v podstate šťastná.
Máš dve zdravé deti (veľa z nás také šťastie nemá), máš manžela, ktorý sa stará a zarába. Máš kde bývať, máš čo jesť. Si zdravá aj ty aj tvoj muž.
A keď ešte stále budeš mať depku, tak si pozri nicky tuto mamičiek, ktoré majú ťažko choré deti a hneď ťa to prejde. Napríklad a.n.j.e.l.i.c.e.k a podobné mamičky. Tie majú starosti iné a nemajú čas na takéto depky ako máš ty.
Prepáč, ale tvoje problémy máme každá druhá.

minikiwi
2. mar 2016

@sasa1310 presne toto som chcela napisat ..o matkach ktore su pod Plamienkom a tak.....

veverickav
2. mar 2016

a kde byvate? prisla som deticky postrazit 🙂 ale seriozne......

nejake kamosky s ktorymi by sa dalo ist obcas von?