Ahojte, mojho znameho (starsieho pana) psychicky tyra zena. Ide o starsi par, kde zena muza neustala slovne uraza, velmi skaredo a nonstop, snazi sa ho roznymi sposobmi vyprovokovat aby ju udrel a mohla nanho zavolat policiu, a asi ho dostat z ich spolocneho bytu, zamyka pred nim vsetky izby v dome, v podstate ma k dispozicii jednu izbu a kupelnu, zobrala mu vsetky veci, berie mu aj jedlo a pod. Ja som s nim nebola dlho v kontakte, az teraz sa odhodlal a zdoveril sa. Zobrala mu mobil (ten uz ma naspat), peniaze, tv, internet, jeho doklady. Deti nemaju. On je dobrak, hanbi sa za to, hlavne ze je chlap a toto si necha, a myslim ze sa k nijakym krokom nepodujme a nebude to chciet riesit, ale rada by som mu nejak pomohla, odporucila nejake zariadenie kde by sa mohol obratit o pomoc. Este dodam ze pani je psychicky chora, kedysi davno aj chodila k psychiatrovi ale prestala. Rozviest sa nechce, ani delit majetok, pre nu je riesenim nech on odide bez nicoho. Ona nikdy nepracovala, on ano a ma dochodok ale ten mu ona berie.
Upresnim: to ona sa rozviest nechce ani delit majetok. On by aj mozno bol za rozvod. Tym ze su manzelia tak maju spolocny majetok aj ked ona nikdy asi nijak neprispela kedze nerobila. Ona ho chce podla mna vystvat akebo vyprovokovat tak, ze jej nieco urobi a ona bude moct zavolat policiu a dostat ho z bytu.
Z bytu ho len tak nedostane. Pozri na SK, tisícky žien sú mlatené do krvi a magor si žije ďalej v byte. V prvom rade musí chcieť on. Súd nezaujíma, či sa ona deliť chce-nechce akebo rozvádzať. A toto využíva na jeho psychicky týranie ešte viac. Takže treba mu to vysvetliť, že od jej vôle to fakt nezávisí a podporiť ho alebo nech takto dožije a trpí. Nič medzitým neexistuje, ak on od nej nechce odísť a nechce si dať pomôcť. Tvrdé, ale je to bohužiaľ tak.
nech ju dá zavrieť do ústavu a bude mať od nej pokoj...
ak je ona psych. chorá tak asi aj policajtom rýchlo dopne ako sa veci majú...
Ako mu moze brat dochodok? Ved ak by chcel, dochodok mu nezoberie, ak mu chodi na jeho ucet. Ak ma zena nejake afekty, volat policiu moze aj on.
Len ked je on v situacii, ze pre pokoj v dome vsetko znesie, tak tu je tazko radit
Ak mu berie dôchodok, tak si pán môže ísť vybavit na seba nový účet do banky a požiadať sociálnu poisťovňu, aby dôchodok zasielal na novy účet. následne jej on prepošle na ten účet, kde predtým chodili peniaze, nejakú časť, zvyšok si nechá.
Podľa toho čo píšeš môže ísť o nejakú chorobu u nej, daj mu na seba číslo, ze ak by sa niečo dialo, nech ti zavolá a sa dohodnite, ze ty zavoláš políciu a záchranku, ak by mala nejaký histericky záchvat.
Oni, budú zrejme psychicky zaostalý obaja. Ani, on sa v takomto manželstve nejako zdravo neprejavuje.
Tak keď sa nechce rozviesť, ani deliť majetok (nemalo by byť nahodou všetko jeho?), potom asi čaká na nejaký zázrak, že jeho retardovana žena sa spamätá, lenže to sa nestane. Je to totiž mentol, ktorý si to neuvedomuje. Môže teda ďalej až do smrti "chlapský" statočne znášať psychické týranie. Veľa šťastia.