Psychické problémy

Včera o 19:21

Ahojte. Mám 24r. Šťastnú rodinu no posledný rok mám veľmi problemy so svojou náladou,, často som smutná aj keď mi to nemalo co spôsobiť.. myslím negatívne,, za všetkým vidím len negatíva,,, nič sa mi nechce,,, často sa mi nechce venovať vlastným deťom (prosím neodcudzujte ma). Najradšej by som len ležala a mala pokoj od všetkým,,, nechce sa mi ísť von proste nič... par krát som si povedala ze by som možno mala ísť k lekárovi no na druhej strane neviem ci by mi pomohol (?). Nejaké antidepresiva užívať sa tiež bojím keďže po 2 pôrodoch mam nejaké kila navyše a nechcem pribrať ďalšie a bojím sa ze ostanem akoby závislá na liekoch a bez nich to bude také ako teraz alebo horšie..
V podstate ani neviem co týmto chcem " povedať ".. možno len nájsť niekoho kto bol natom podobne...

deti95060810
Včera o 19:37

správne nastavené Ad ťa práveže nakopnú...
podľa popisu vyzerá že máš depresie... skús psychol. popr. ti odporuči psychiatra...

lindous
Včera o 19:38

S doktorom sa určite poraď, depresia môže byť aj endogénna, nemusí mať zajvnú vonkajšiu príčinu, skús si o tom niečo pozrieť... je to choroba ako každá iná a treba ju liečiť pod dozorom odborníka, trvá to, nemusí to ísť hneď na prvýkrát, ale je to potrebné, netreba sa hanbiť ani báť... keď sa budeš cítiť lepšie, o to skôr budeš mať silu robiť aj niečo s tými kilami navyše napríklad, výjdeš z toho kruhu... držím ti prsty, nepodceňuj to...

zmrzlinka2021
Včera o 19:38

AD sú super v tom, že ťa fakt nakopnúť, prílev energie. A pravdaže pátrať po príčine, upraviť stravu, športovať, upratať si svoje priority

kat_n
Včera o 19:41

Neviem, či ti viem poradiť, ale môžem ti povedať aspoň moju skúsenosť s antidepresívami 🙂 Veľmi mi pomohli a bolo mi podobne ako tebe. Brala som ich 5 rokov a hoci bol kritický cca 1. mesiac (vtedy sa tie stavy na chvíľu zhoršili), po čase začali zaberať a vysadiť som ich mohla už oveľa skôr, len som sa bála. Po vysadení mi je stále dobre a nie som na ničom závislá. Priberanie tiež nebol vôbec problém. Možno by ti stačil na začiatok aj psychológ, ale ak by to došlo až k liekom, neber ich ako najväčšieho strašiaka. Navyše je na trhu veľa druhov a lekár ti môže predpísať aj také slabšie. Mne napríklad stačili aj také a teda nedošlo ani k priberaniu, ani poklesu libida,..

zobaka
Včera o 19:44

ja som sa rok trapila v takych stavoch, radsej lieky ako zaziva umierat, stabilizujes sa a o rok dva ich mozes vysadit, chod k dr.

danyelia
Včera o 19:53

...a možno si len ,,znudená,, príliš dobrým životom 🤷🏼‍♀️ Ja by som sa na rozdiel od liekov a psychológov ako prvý krok snažila zmeniť myslenie, začala sa venovať koníčkom, nejakému novému cvičeniu či športu (aj zhodeniu nadbytočných kíl) relax, kozmetička, masáž, kaderníčka, niečo pekné si kúpiť, vybrať sa na výlet s rodinou, aktívne oddychovať...aspoň to skúsiť, či Ťa to nakopne k pozitívnejšiemu prístupu k životu.

terezkaarthuramax
Včera o 20:01

@danyelia no neviem. Ja sa vela venujem koničkom, kupujem si veci pre radost.. ale psychicke problemy a depresie mam aj tak.. mam to narocne. Lebo ja mam akoby v hlave vyčitku ze si kupim to a to a robim to a to.

Autorka je mi to luto, sama mam tieto problemy uz dlhodobo a preto som aj sa vzdala tuzby mat deti.. ani by som to nezvladla... Ja beriem lieky uz roky a viem normalne fungovat..teda mam za vsetko vycitky ale aj tak sa venujem záľubám a aj tak si nieco kúpim
Skús ist k tomu dr pre teba je to o to potrebnejsie a dôležitejšie ako pre mna, pretoze mas deticky a tie ta velmi potrebuju.. drz sa. Budem na teba mysliet a ak takym veciam veris, aj sa za teba pomodlim
Vela sil ti prajem🧡

terezkaarthuramax
Včera o 20:05

A nik nema pravo odsudit ta. Urcite robis co mozes.

laura9876
Včera o 20:07

Ja som tiez o liekoch nechcela ani pocut a dnes si dakujem ze som to skusila. Urcite by som v tvojom pripade vyskusala aspon psychologa ktory ta moze naviest na dobru cestu a lieky nebudes vobec potrebovat. Ja mam tiez 24 a psych. problemy uz 5. rok a zacala som to riesit AD az v tomto roku kedy som si povedala ze uz naozaj staci. Drzim ti palce nech sa rozhodnes akokolvek

evkamotka
Dnes o 05:17

Kamoska na tom bola ako ty, rok a štvrť brala ad, nepribrala ani kilo no velmi si pochvaluje, pomohlo jej to. Ako ich po tom roku vysadila uz ich nepotrebovala. A ja beriem ad od leta a tiez som nepribrala. Vsak to treba povedať dr ze chces take, ktoré toto nemaju v možných nežiaducich ucinkoch. Napr elontril podporuje dokonca chudnutie 🙂

zobaka
Dnes o 13:55

Elontril bol super cele dni nemal clovek chut na jedlo a pri tom plno energie, ale panicke zachvaty a stavy ako na infakrt mi sposoboval skoda, lebo na depresiu zaberal dobre, len kto trpi aj uzkostou toho zlozi