Dobrý deň , ak je tu psychológ/ psychologička tak prosím len ti komentovať. Už dlhšie mam taký problém. A potrebujem na to nejaký druhý pohľad/názor na danú vec. Mám partnera a 2 detičky obidve sú jeho. Odkedy máme deti tak moja povaha sa zmenila , viac som uprednostnila deti pred nim. On pracuje krátky/dlhy týždeň 15h denne. Neviem , mam taký ako keby blok že akonáhle ma voľno musím ho “buzerovať” že aby mi pomohol, upratal, nemobiloval a podobne. Myslím si ze to mam od mojej Maminy tento blok pretože ona mi vždy vravela ze môj partner mi musí so všetkým pomáham , nebyť toľko na mobile a podobne. Lenže on nakoľko robí toľko veľa sa nevie až tak venovať ako by som si ja predstavovala. No a za toto sa vkuse hádame aj pred deťmi. A ja som z toho vyčerpaná , ja mu nechcem zle , nechcem doňho rýpať, neviem prečo to robím a neviem to nejak zmeniť. On keď ma voľno si chce oddýchnuť , robiť si co chce nakoľko nemá toho voľna až tak veľa . Ale ak si oddýchne tak normálne funguje , navarí, uprace , je s deťmi , ideme von a podobne. Len neviem , mám taký blok. A čo sa týka vzťahu odkedy máme deti sa ja do sexu nútim , neviem si to užiť , proste ma nič nebaví. Neviem prečo to tak je , možno už potrebujem normálne fungovať mať prácu a podobne. Preto rozmýšľam ze pôjdem do práce a proste celkovo ma nič nebaví, s deťmi chodit von najradšej by som len doma bola. Kričím po nich veľa krát a nechcem, potom dcérka je zlá z toho že som na ňu ja taká. Ja neviem čo mám robiť, neviem si užívať chvíle s deťmi , niečo mi chýba a ja neviem čo. V poslednej dobe len mobilujem a veľmi ma to štve a neviem to zmeniť , ja uz som normálne zúfalá z toho.
@colsami 1,5r a 3,5r .. dcérka chodí už do škôlky čiže je to lepšie ale po skolke je to horor , napriek všetko robí a ja mám veľkú trpezlivosť a všetko čo robi mi naozaj lezie na nervy ja už neviem .. neviem sa snimi ani hrať nič.. nič ma nebaví
Ty si proste vyhorela. On má zas časovo náročnú prácu a potrebuje oddych
Mama ti nejak pomáha?
No tak daj mladsiu do jasli a chod do tej prace. Nie je to polrocne babo, takze ak to ma prospiet Tebe a tym padom aj rodine a detom a vztahu, tak chod, ak to takto citis, lebo vidiet ze doma uz Ti to ide na hlavu (ano stava sa, nic specialne).
A "neviem to zmenit" a "vyhovarat sa na blok" - to je take detske, ako dospela osoba by si sa mala vediet ovladnut. Takze chlapa nebuzeruj, na mobile sice zavislacit nemusi (neviem ci je to len kde-tu oddych alebo naozaj zavislost), ale nemozes ho durit jak male dieta. Navyse, deti uz prichadzaju do veku ked uz sa im moze aj otec viac venovat (normalne aktivity ci doma ci vonku) takze by sa to mohlo zlepsovat.
@pribinak mama príde raz za mesiac .. bývame od seba hodinu a pol. A ja tam chodim raz za mesiac čiže sme 2x do mesiaca spolu.
@colsami priateľ chce využiť materskú čiže on bude s nim pol roka na materskej a ja v práci. Ja viem možno to je detinské ale neviem si pomôcť , ako to zmeniť. Jedine tak ze mi prospeje iné prostredie, praca. Vyjsť z tohto kolobehu.
Klasicky burnout
Bývate od seba hodinu a pol a príde raz za mesiac. Paráda
Však to by tu starsiu mihla vziat k sebe aj na cely víkend
Mne by vadili take reči. Nech nerype rečami a radšej viac pomáha skutkami
Presne o takejto buzerovacej ukricanej zene je film Az na veky, teraz bezi v kinach, velmi odporucam:
https://www.csfd.sk/film/1525068-az-na-veky/pre...
@pribinak predpokladam, ze jej mama este robi, takze je pochopitelne, ze toho casu az tolko nema, a vikendy mozno potrebuje pre seba, oddychnut si. Celkom nerozumiem tomuto pristupu, ze rodic je donekonecna povinny ratovat svoje deti, ktore uz maju svoj zivot. Proste to uz nie je ako kedysi, dnes proste vacsina mladych musi ratat s tym, ze tej rodicovskej pomoci bude menej a podla toho sa zariadit pri planovani poctu deti. Smutny, ale holy fakt.
Keď muž robí krátky, dlhý týždeň, keď má voľno choď z domu preč budes mať čas pre seba choď cvičiť, po obchodoch, za kamaratkou.No a mať režim nesadnúť na gauč s mobilom...keď si myslíš, že ti pomôže práca tak choď...zase prídu iné veci si myslím, ale, ak máš byť ukricana a nervózna tak choď do prace
@mandzula ved to pise v uvodnom prispevku, ako jej mama huci co ma a nema jej muz robit, citujem a kopirujem:
Neviem , mam taký ako keby blok že akonáhle ma voľno musím ho “buzerovať” že aby mi pomohol, upratal, nemobiloval a podobne. Myslím si ze to mam od mojej Maminy tento blok pretože ona mi vždy vravela ze môj partner mi musí so všetkým pomáham , nebyť toľko na mobile a podobne
@mandzula ano, to je fajn, ale co sa tohoto muza tyka, vraj ked si oddychne, tak pracuje v domacnosti a venuje sa detom dostatocne. Ale autorke to rypanie do muza samej vadi a nechce to takto. Mozno ta mama jej to uz ani dokolecka nehovori, ale podvedome si tieto rypanice prevzala do manzelstva.
Ake stare su deti?