Psychické a fyzické týranie drogovo závislou a agresívnou osobou, manipulátorom

veronikamarcinkova
24. okt 2013

Dobry den
chcela by som sa oyptat ktory organ pripadne kto alebo co nam vo velmi rychlej dobe cca 1tyzden pomoze s osobou ktora psychicky a fyzicky tyra ludi ktory ho maju najradsej vymysla si zdravotne problemy a diagnozy len aby sme ho lutovali a odpustili mu vsetko zle co napachal a mame podozrenie ze je drogovo zavisly nakolko zacal vynasat veci z bytu je to agresivny clovek a manipulator .... potrebujem velmi rychlo odpoved pretoze moja mamina je uz v koncoch a urcite sa zruti nakolko si toho v zivote uz zazila velmi vela vymena zamku na byte neprichadza do uvahy lebo brat je tak agresivny ze by dvere rozkopal zaroven by mamu prenasledoval a psychicky ju tyral bud po ceste domov z roboty alebo do roboty nakolko toto robi aj svojej byvalej prenasleduje ju vymysla si veci a historky bije ju pluje ohovara zatial este nikomu neublizil natolko aby ostali nasledky a bolo to dokazatelne ... potrebujeme co najrychlejsi sposob vyriesenia policia je zdlhava nakolko by sme podali trestne oznamenie a na to by bol predvolany dozvedel by sa to a zase by bol cirkus a nie maly mama toto uz nezvlada je to uz neunosne ja s nimi uz nebyvam mam svoju rodinu ale nie je den co by mi mama neplakala do telefonu ako to s nim uz nezvlada vyvolava mi aj jeho byvala ze ju prenasleduje hlada ... povynasal z domu veci zlato dvd prehravac vysavac fen kufor atd atd mame podozrenie ze je aj drogovo zavisly ... pocula som aj o moznosti ist za bratovou obvodnou lekarkou porozpravat jej o tom a ona vida predvolanie na psychiatricke liecenie a ze ak sa sam dobrovolne nedostavi predvedie ho v tom momente policia ? co je na tom pravda ? prosim rychlo nam poradte ako mame postupovat aby bol co najskor koniec tomu vsetkemu Velke dakujeme za kazdu radu pomoc

froschka
24. okt 2013

@veronikamarcinkova pokial sa jedna o zasah na psychiatriu tak pokial on sam nechce a teda je svojpravny tak ho tam nikto nedonuti. Musel by byt prichyteny v nejakom ataku alebo priamo pri ohrozovani a vyhrazani! Nech tvoja mamina nainstaluje kamery alebo odpocuvavie zariadenie a mate ho v hrsti!!!! Pokial si clovek nepomoze sam tak sa tazko docka pomoci.
Takze dokazy dokazy a ked ich bude dost tak v pricine zavolat policiu, dohodni sa s maminou ze ta iba potajomky prezvoni aby ju on nevidel volat fizlov a ty ich zavolas!

barcelona94901
24. okt 2013

no skočíš na políciu a spíšete to tam,stačí,že ty o tom vieš,je tvojou povinnosťou to nahlásiť
,nemusí mamina tvoja chodiť,ak nechce ,ale ty jej takto pomocť možeš.....to že syn bije matku normálne určite nie je,
vynášanie vecí z bytu?čiže krádež..,všetko nahlasuj.....
ak matke ubližuje,bije ju..možeš s nou skočiť na pohotovosť,k lekárovi..bude mať záznam a niečo v rukách..takto ťažko radiť..ked sami neviete či je drog.závisly,či je chorý..
píšeš,že potrebujete najrychlejšie vyriešiť,ale bez polície to nejde,oni tiež musia mať niečo v rukách ,aby mohli konať..
zamku vymen ,mamu zober k sebe.,zožen svedkov,nahrávky...ťažko radiť ,musiš všetko dokazovať,len tak niekoho svojprávnosti nezbavia ,ani lekár ,ani policajt nemože konať len tak ..a hlavne ak matka tvoja mlčí ,možeš dať trestné oznámko ty

michaela138
24. okt 2013

@veronikamarcinkova bez toho, aby tvoja mamina dala súhlas na trestné stíhanie, nakoľko tvoj brat je jej blízka osoba to však nejde. Čiže aj tvoja mamina musí byť rozhodnutnutá riešiť to cestou polície... a podať resp. aspoň udeliť súhlas na trestné stíhanie. V prípade ak bude doma robiť výtržnosti, je možné privolať políciu a tá ho môže na 48 hodín zadržať.
Nariadiť ústavnú psychiatrickú liečbu, resp. odvykaciu liečbu môže jedine súd. Pokiaľ si v kontakte s jeho bývalou priateľkou, nech sa aj ona obráti na políciu a podá trestné oznámenie.
Túto situáciu žiaľ za vás nikto nevyrieši, musíte nazbierať odvahu a riešiť ju sami, hoci je to nepríjemné.
Tvojej mamine by som ešte odporučila, zájsť na obec, zrušiť bratovi trvalý pobyt, vymeniť zámky a keď sa bude dobíjať do bytu volať políciu....a nahlásiť nedovolený vstup...

kiki68
24. okt 2013

pri agresivnom cloveku mozno nariadit psychiatricku liecbu, s tym,ze nemusite vediet o aku diagnozu hned ide, jeden chalan co ho poznam prisiel domov sfetovany a jeho mama sa tak zlakla,ze zavolala policiu,zachranku, chalan sa prebral na psychine,odkial ho ani nechceli hned pustit,lebo vraj museli vylucit ine diagnozy,takze odtial vysiel za cca. 2 tyzdne s tym,ze skonstatovali,ze si dal nejake LSD alebo co. Takze ked chalana brali hned,sice to bolo v Bratislave,neviem odkial ste Vy,tak mozno to bdue tiez takto rychlo. Kamosov brat je zase v base,mali doma velmi podobnu situaciu,riesili to podobne, on mi povedal,ze rodicia su radi,ked je v tej base,lebo doma sa to nedalo vydrzat. Tiez je v tej base cisty, tam cvici, ma rezim a sedi tam za drogy.

veronikamarcinkova
autor
24. okt 2013

takze bez policie to nepojde no drzte nam palce hlavne mamine aby sa dozila zajtrajska nakolko na slovensku vsetko tak rychlo funguje dakujeme
mamine som navrhovala odchod z bytu ku mne a vymenu zamku na jej byte ... len problem je v tom ze ja som po vecsine casu sama s malou a verim tomu zeby sa ten cely proces tyrania presunul na moju adresu k mojim dveram a tymto zatazovat moje dieta moja mama nechce nakolko som ja aj brat zila v nasilnom domacom prstredi no niekto sa z tym popasuje-dostane a niekto sa necha stiahnut prudom rieky-brat... a dalsia vec zijeme v podnajme ja s malou a muzom a ak by sa to vsetko presunulo na moju adresu v momente by susedia podali staznost na vystahovanie ... takze je to vsetko komplikovanejsie nez sa zda a kvoli jednej osobe by trpeli vsetci hlavne moja mala ja a manzel prekuseme ale mala nie nechcem ju zatazovat tym cim som si ja v detstve presla mali sme oca nasilnika

hradnapani
24. okt 2013

@veronikamarcinkova skuste hladat pre mamu ine docasne ubytovanie, ak nemoze byt u vas. Teraz sa musite postarat o nu. Je to tazke, ale inak ako trestnym oznamenim si nepomozete, resp. mala by ho podat asi mama, ale mozes aj ty..
Na druhej strane, pises, ze nasilie ste zazivali uz v detstve, takze zrejme aj brat bol jeho obetou. Dostali ste sa do zacarovaneho kruhu. Mama sa musi uz konecne "zobudit" a zacat konat.

veronikamarcinkova
autor
24. okt 2013

A to si trafila presne toto mama mu uz nesmie odpustat tak isto ako sa nastvala pri otcovi a riesila to tak to musi riesit pri bratovi lebo ju znici
Ju to dost boli lebo ho porodila a cely zivot sa o neho samozrejme aj o ma starala a urcite ma vycitky ze ked udre pestou po stole ublizi mu ale musi lebo ju znici

hradnapani
24. okt 2013

@veronikamarcinkova je to pre nu velmi tazke, ale ona by si mala uvedomit, ze nesie svoj podiel zodpovednosti za toto. Zial, je to tak. Ak chce sebe i synovi pomoct, tak pre ich vlastne dobro musi zacat konat. Lebo ak nie, brat znici ju a napokon i seba, tam ina cesta nie je. Pisem z vlastnej skusenosti, z mojej rodiny.

kveta
24. okt 2013

@veronikamarcinkova Brat uz mal 18 rokov? Je spolumajitelom bytu, kde byva mama?

veronikamarcinkova
autor
24. okt 2013

poznam to moj otec nicil mamu a nas nakoniec sa mama nastvala a riesila to vyriesila to tak ze otec musel ist k jeho rodicom byvat tam ich nicil tak ze dedko z nervozity schytal rakovinu no podarilo sa to vyriesit skoro a babka ju schytala tiez no nepodarilo sa to zachranit babka zomrela a rok na to sa znicil aj otec a odisiel aj on ostal iba dedko

veronikamarcinkova
autor
24. okt 2013

@kveta ano mal 18 rokov nie je spolumajitelom iba mama je

svano
24. okt 2013

@veronikamarcinkova možno by k získaniu dôkazov pomohlo poprosiť o pomoc susedov. Vysvetliť im,čo je vo veci a požiadať, aby neváhali volať políciu pri akomkoľvek náznaku,že sa tam niečo deje. Určite budú aj oni oveľa všímavejší a pomôžu.

digysa
24. okt 2013

@veronikamarcinkova Preco nemozete vymenit zamky? Keby trieskal do dveri, alebo ich vyvalil, tak by ste zavolali policiu. Byt nie je jeho..... Treba ho odstahovat, vsetky jeho veci (ak nejake ma) dat do jedneho kufra a napisat mu odkaz, ze ak sa nasilne bude snazit prist do bytu, tak poslete na neho policiu.

kattrin5
24. okt 2013

Tak isto sme to aj my ale s otcom lenze ten sa zblaznil a zacal utekat z domu a robil veci ze sam o nic nevedel. No na psychiatrii ho zavret bez jeho suhlasu nemozete. Nam povedali ze by sme ho najprv museli zbavit svojpravnosti a urcit opatrovnika ktory by o nom rozhodoval. Na toto treba posudok viacerych psychiatrov a podat navrh na sud na zbavenie svojpravnosti. Toto trva aj niekolko mesiacov. Ak je nebezpecny treba to nahlasit na policii a samozrejme by mal dostat zakaz priblizenia sa k mame popripade aj ku byvalej priatelka. Ak zatial nikomu neublizil do vazby by ho nezobrali. Toto moze trvat aj niekolko mesiacov. Ina cesta ale nieje.

kveta
24. okt 2013

@veronikamarcinkova Tak v takomm pripade ho treba vyrazit z domu ako pise Digysa.

dulkagabulka
24. okt 2013

su dve moznosti...prva, ze brat bude suhlasit s liečením...čo v tejto fazi zatial nie je pravdepodobne
druha moznost...mama musi prestat podporovat ho v narkomanii a agresii, vymenit zamky na byte a brata tam za ziadnu cenu nepustit...uz len pri zvoneni do bytu nech matka hned vola policiu, ze ju obtazuje...nie je majitelom bytu, nema narok tam byvat..mama mu dokonca moze zrusit trvaly pobyt

..nech mu vysvetli,ze vratit sa moze az vtedy,ked bude ochotny ist na liecenie..a ze je jeho matka, jedine mu moze cez okno vyhodit nejaky rožok,aby mal čo jest.
tymto sposobom zniči mamu a napokon aj seba..
treba riešit..nech mama nečaka...takyto človek musi vacsinou padnut az na dno,aby mal podnet na zmenu...
drzim vam palce

tequelinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz