Psychické a fyzické týranie

pinguu123
26. apr 2023

Ahojte,potrebujem od vás radu. Kamarátka mladá mamička žije s rodičmi a s bratom, brat ju fyzicky aj psychicky týra,nedávno jej zlomil nohu len kvôli tomu že potrebovala od neho niečo. Obrátila sa aj na políciu ale nič stým nevyriešila. Odsťahovať n môže keďže ceny išli hore až do neba a sama by nevedela platiť nájom, škôlku atď aj keď chodí do roboty.Do zariadenia sociálnych služieb ju nevezmú keďže chodí do roboty a nema písomne vyjadrenie od polície že je týraná.
Poraďte mi že ako to ďalej riešiť? , skoro každý deň sa jej vyhráža alebo ju napadne aj napriek tomu že má zlomenú nohu. Už som zúfalá a neviem ako jej ďalej pomôcť, každý deň s plačom mi volá že už to nezvláda a že boji sa.
Ďakujem

pribinak
26. apr 2023

@pinguu123 akože nedala trestne keď jej zlomil nohu? Lekár jej nedal potvrdenie ?

Nemôžeš ju na pár dni kým nenájdete zariadenie zobrať k sebe ?

ivette1223
26. apr 2023

@pinguu123 keby je to moja kamarátka uz býva umna

pinguu123
autor
26. apr 2023

@pribinak nepodala tretine oznámenie lebo keď jej zlomil nohu tak ju rodičia odniesli na pohotovosť (aj napriek tomu že chcela aby po ňu prišla sanitka,nemohla sama zavolať keďže nemala pri sebe telefón ), počas cesty jej zakázali povedať pravdu a keď ju lekar vyšetroval,a pýtal sa že čo sa stalo tak celý čas jej nevlastná mama bola pri nej a rozprávala ona.....povedala že sa šmykla a spadla zo schodov....aj keď chodia na kontroly s nohou nemôže ísť sama aby náhodou nepovedala pravdu...

sellycka13
26. apr 2023

@pinguu123 nech zavolá na 112 a brata dá zatvoriť na psychiatriu so sprievodom polície

pinguu123
autor
26. apr 2023

@ivette1223 keby som mala možnosť tak ju ku sebe zoberiem....bohužiaľ bývam 1 izbovom byte a mám tiež dieťa

pinguu123
autor
26. apr 2023

@sellycka13 už nie raz bola na polícii a vôbec nič nerobili, že majú to vyriešiť medzi sebou

pribinak
26. apr 2023

@pinguu123 dospelej zene zakázali …..pri dospelej stala nevlastná mater …..nevedela ju poslať von?
Ako nemôže ísť sama na kontrolu? Zavolám taxík a idem….

Ťažko pomoc tak keď takáto sprostá …..tak čo s ňou

Naozaj nájdi zariadenie: krizak či útulok a odvez ju tam.

Je mi ľúto len jej deti

lilyianka
26. apr 2023

@pinguu123 no ako tak čítam,tak tam nie je chorý len jej brat ,ale aj nevlastná mater.
Jeho zavrieť na psychiatriu (len keby to bolo také ľahké).

blue_violet
26. apr 2023

Ako mohla byť pri vyšetrení s dospelou osobou iná osoba? a hovoriť za ňu? Lekár ju mal poslať preč z ambulancie. A kľudne by tam mohla byť aj druhá osoba, má snáď vlastné ústa a môže si povedať čo chce.

pinguu123
autor
26. apr 2023

@pribinak nie je sprostá,len nedokáže ísť sama,zobrali jej zdravotnú kartu a aj doklady.....

pinguu123
autor
26. apr 2023

@lilyianka snažia ju vyháňať z domu, keďže chcú všetko mať pre seba....dlhé roky bývala od nich preč len rozmýšľa s priateľom a nevedela platiť nájom tak musela ísť ku rodičom bývať

januska12323
26. apr 2023

Zavolaj na políciu ty, že máš podozrenie z týrania. Kamarátke povedz nech povie pravdu. Nemáš ani rozťahovací gauč? Všetko je lepšie ako ju tam nechať.

pinguu123
autor
26. apr 2023

@blue_violet povedala že má veľké bolesti a lekár jej dovolil aby tam ostala

stanulienkat
26. apr 2023

Nech da aspon dieta jeho otcovi, lebo bude z dietata psychicka troska. Preco rodia do takeho prostredia deti? Nech hlavne uziva antiku.

pribinak
26. apr 2023

@pinguu123 tak zdravotnú kartu má mat jej lekár a ak nemá doklady, má volať 158

To všetko čo píšeš sú ľahko riešiteľné veci, len treba chcieť
Aj bez dokladov mize ísť do zariadenia, policajti jej na počkanie vydajú nový doklad

pribinak
26. apr 2023

Mimochodom políciu ak ste kamosky mizes volať aj ty. Vieš toho viac než dosť.

lucylaw
26. apr 2023

Ak je to tak, ako píšeš a vidíš, že si nedokáže pomôcť sama, už dávno si mala volať na políciu a všetko im povedať, iná možnosť asi neexistuje..Treba im povedať, že kamarátku obmedzujú na osobnej slobode a zastrašujú a vyhrážajú sa jej..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
26. apr 2023

Ten jej priateľ musí byt tiež dobrý výkvet keď priateľku a aj dieta necháva u takýchto ľudí

Dvaja pracujúci nie du schopní zaplatiť 1izbovy byt?

sissy27
26. apr 2023

@pinguu123 aku radu alebo pomoc cakas od nas, ked na vsetko je odpoved “neda sa”? Mame sa jej poskladat na byt, ci ako?
Zdravotna karta je majetkom lekara, doklady si vybavi nove aj kazdy tyzden, ak ona aj priatel pracuju, tak neexist, aby neutiahli podnajom alebo ubytovnu. Nevlastna matka nema co robit v ambulancii, po pravnej stranke je to cudzi clovek a ziadny lekar by sa s nou nebavil, pokial je pacient pri vedomi.

andreatytler
26. apr 2023

@pinguu123 Vy dve si spolu prenajmite vacsi byt.
Ak ty zavolas policiu, podla mna ona vsetko poprie ked policajti pridu k nim. Ked sa necha takto ovladat rodicmi ze necha inu osobu za seba rozpravat a necha si zobrat doklady a nic s tym nechce robit, tak jedine ju odtial dostat prec.
Asi je to preto, lebo jej rodicia pomohli a tak si teraz myslia ze mozu vsetko a v momente ked sa proti nim postavi, tak ju vyhodia aj s dietatom na ulicu.
Dostava pridavky od priatela?

moonlight1210
26. apr 2023

@pinguu123

Toto mi nedava zmysel:

pinguu123
AUTOR

Dnes o 13:55
nie je sprostá,len nedokáže ísť sama,zobrali jej zdravotnú kartu a aj doklady.....

pinguu123
AUTOR

Dnes o 13:57
snažia ju vyháňať z domu, keďže chcú všetko mať pre seba....dlhé roky bývala od nich preč len rozmýšľa s priateľom a nevedela platiť nájom tak musela ísť ku rodičom bývať

Tak chcu, aby odisla, alebo nechcu, aby odisla?

andreablabla
26. apr 2023

@moonlight1210 Myslím,že tam má byť: Rozišla sa s priateľom.

alex49
26. apr 2023

Kamoška je svojpravna? Pozvi ju na kávu, zavolaj aj jej frajera a porozpravaj sa s nimi. Dvaja dospelí ľudia zvládnu platiť minimálne garsónku. Ak nechce bývať s frajerom, tak si ju zober na mesiac k sebe, kým si niečo nenájde. Chod s nou na políciu, nech pôda trestné oznámenie na brata, policajti ju nemôžu len tak poslať preč. Doklady sa dajú vybaviť za chvíľu, povie, že preukaz stratila a vystavia jej nový, žiadny problém. Zdravotná dokumentácia je majetkom lekára, takže tomu tiež nerozumiem. Kam ju zobrali alebo schovali.

taminka1986
26. apr 2023

@pinguu123 vymyslene,aby jedna normalna dospela osoba nevedela a akoze nemohla takuto situaciu riesit...hlupost ako traky

0kristina0
26. apr 2023

@pinguu123 ked je tvoja kamaratka tupa tak nech trpi, aku inu radu by si chcela? Mala dokonalu prilezitost ho udat za napadnutie a ona sa zlakne nevlastnej matky? Conje zbavena svojpravnosti? Je mentalne retardovana? Ja som empaticky clovek ale za toto si moze tvoja kamoska sama.

slavomira236
26. apr 2023

@alex49 uz sa rozisla s frajerom tak som pochopila

lilyianka
26. apr 2023

@pinguu123 co tak azylový dom?
Inak ak jej zobrali doklady tak volať políciu, a pekne celú podarenú rodinku natrieť. Nech sa konečne vzchopí a otvorí si ústa.

mamutka
26. apr 2023

@pinguu123 ty bývaš s dieťaťom sama v tom jednoizbovom? Môžete bývať spolu, zmestiť sa. Alebo si prenajmete niečo spolu, väčšie, tak by som to riešila ja. A kamošku naučiť, že nemá na chlapa ani kuknúť, lebo nič nevie, nič nemá, nedokáže sa nijako zabezpečiť a chrániť, nech si neurobí ďalšie dieťa s ďalším krerenom, keďže nemá kam ísť.