Mladý pár sa k nám nasťahoval do susedstva s tromi americkými stafordmi… začali nám rozoberať pletivo… sused toho veľa nerieši úplný nezáujem … prikladám aj video https://m.youtube.com/shorts/AZXi9ZAVETs
Čo odporúčate? V rámci dobrých susedských vzatohov som už trpezlivosť vyčerpal.
@cowboy1986 👀👀👀 písomne ho vyzvať,aby zabranil jeho psom ničiť tvoj majetok, poslat to doporučene aj ked ste susedia,nech máš dôkaz ze ty si to riešiť chcel.
Nejdem hádať,preco mal ten pes taky kukuc a ze miesto toho vtáčieho zobu,by si dal vášho jazvečíka, no nebolo by mi všetko jedno! A ma tých psov 3. Aby nebol mnoziaren.
@cowboy1986 dajte si na vasho psa radsej pozor, lebo ak sa k nemu dostanu, tak bude zle. Inak na vasom mieste by som si tam radsej postavila tvarnicovy plot. Lebo mat s takymito susedmi len pletivo bude o hubu.
@mariejenka
@solange7 ten plot je síce nás… robili sme ho z dôvodu keď tam ešte nik nebýval aby sme neboli otvorený … ten plot mal stavať sused povodne ale keď uvidel že tam už nejaký je tak bol spokojný a povedal si že stačí … ja tvrdím že nestačí a odmietam investovať do toho plotu.. má troch psov tak nech si ich zabezpečí … otázka je či mi to prejde aj vyššie
@cowboy1986 ved ked sa s nim neda dohodnut, tak nebude tvoj problem, ak jeho psi zozeru na cudzom pozemku nejaku “dobrotku”.
@cowboy1986 on si musí byť vedomí toho,ze jeho psi ohrozujú vás, neviem do akej miery su všetky tri vycvičené ci ich dostatocne unavi, zamestná nech nerobia zlobu. Ja by som kaslala dobré susedské vzťah,keby sa bojim na vlastnom dvore mat pustené moje deti a mojho psa. Tiež mam susedov co mali amstafa a teraz maju cane corso, ale moji susedia su našťastie normálni ludia, tvoji zial nie,ked toto dovolia. Isla by som na obec.urad sa informovať,a potom neviem...
@cowboy1986 ako dlho už bývajú pro vás? Neskúšali ste si psikov nakloniť pamlskami? Piskotky, milé slovo? Za pokus to stojí.
@mariejenka psi absolútne neriešia… nevychovávajú .. psie vyslali sú po celom dvore nič sa nezbiera … psi sa dostali na ulicu cca pred tromi týždňami … napadli babku a jej vnučku takze opatrnosť je na mieste … ono ty psi sú neriadená strela … sú agresívny a skáču do plota … plot sme robili povodne 1.5m stym že mám obavy že to ten pes preskočí… a bolo mi povedane že mám opätovne pravdu
@mariejenka skúšal som im dať piskoty ale nie len na mna reauguju tak isto aj na druhého suseda … tam minule strkali v kuse 2a pól hodiny na neho
@cowboy1986 riesila by som to cez obecny urad. Ziadne babranie sa s nejakymi prosbami. Ked napadli babku a stale nikto nic, tak sa evidentne s nimi nedohodnes.
@cowboy1986 😔😔 ono aj na polícii,by vam povedali,ze kym sa nič nestane, nemajú co riešiť. To napadnutie bolo zaznamenane? Pes ako taký, nemôže za to, je to zviera, clovek majiteľ je zodpovedný. Riesila by som to,a kludne aj do televízie by som to dala,Kovesova sa zaoberá psikmi v zlých životných podmienkach.
@mariejenka tak oni nemajú zlé živ. podmienky... čo tam bude Kovesová riešiť
@mariejenka áno privolaný policajti to riešili ako priestupok
@zoro9836 žiadny zákon tá nenúti tá plot postaviť … výnimka je ak máš PSA lebo vtedy si musíš zabezpečiť aby sa netulal neohrozoval a podobne
@deti95060810 snazim sa len poradiť, pomôcť. O psovsa evidentne nespravne stará,a pri tomto plemene v počte kusov tri. Je to priam hazard.
No ja by som sa po💩💩 urcite by som to riesila ba obci. Ak by som nepochodila, spravila by som plot aj na vlastne naklady, nech mozem byt kludna vo vlastnej zahrade.
@cowboy1986 u nas nie priamy sused, ale o dom dalej ma v zahrade 4 psy, take zmesky nejakych vacsich plemien a tiez preliezli susedom plot a do nasho porobili diery a dalsim susedom podrhli sliepky. Manzel natahal okolo celej zahrady pri spodku plota kralicie pletivo a odvtedy je pokoj. Tych par eur co to stalo nam stalo za to, aby sme sa nemuseli bat o nasho psika.
@mariejenka ja som len zhodnotila nič viac... nemyslela som to ako urážku, alebo niečo zlé
3 psy to je už svorka, majú svojho vodcu,ten keď zavelí, že napadnú suseda tak ten plot preskočia,alebo podhrabú a napadnú ťa (tobôž ak sú zanedbávane vo výchove).....Záleží od toho nakoľko je vodca agresívny. Určite by som takto nebývala, veď vy ste ako na zlatej tácke pre tie psy....Zabezpečte si pozemok poriadne, maj na pamäti,že nie len do výšky,ale aj do zeme,podhrabanie im môže trvať 10 minút....Skús petíciu so susedmi spísať, alebo obráť sa na obecný úrad,ale nenechavaj to takto......
Ak sused nerieši a chcete zachovať dobre susedské vzťahy, jedine co vám ostáva spevniť plot aby ho rozobrať nevedeli. Dala by som cca do metra nejaké spevnenie.