Dobry den. Som cerstvo po rozchode. Mame spolu s ex male dieta. Aktualne byvame stale v jednom dome kupovanom na hypoteku. Planujem sa odstahovat k rodicom, ale mam otazky
1) ako prve treba poziadat o zverenie dietata do mojej starostlivosti? Urcia vyzivne, aj ked je na tom financne inak, ako bude trebars za pol roka?
2) aktualne navrhol, aby hypoteka presla nanho, lenze poznam jeho prijem zo zamestnania kde je na TPP a po vyplateni poplatkov by mu zostalo asi 200€. Ma este zivnost, kde zarobi pekne, ale danove ma urobene tak, aby platil minimalne odvody. Obavam sa, ze ak pristupim na to, aby si nechal dom, urobi sa chudakom a malej neda nic. Je velmi zakerny, uz dlho sa vyhrazal, ze narobi dlhy. Vykaslat sa na vyzivne, aby som mala pokoj od hypo, alebo radsej pockat, kym sa preda?
Preco si mala dieta so zakernym clovekom, ktory nema zaujem o svoje dieta/deti?
@nini1010 Prepac, ale ludia sa nemenia. Bud je slusny a ma rad deti, alebo nie je a nema. Ked sa ludia rozidu, tak iba konci spolocne hospodarenie a mozu dalej slusne vychadzat. Normalny slusny clovek sa dohodne s druhym slusnym clovekom, vypyta si to, co skutocne vlozil do spolocneho majetku, druhy slusny clovek mu da, co mu patri, prispieva na a vidava , stara sa o svoje dieta.
Miesto toho ona, ona mu brani vidat dieta, chce vytrieskat maximum aj z toho, na co neprispela, on sa zacne branit, spekulovat, zacnu si robit napriek a vsetci, vratane dietata, maju na konci v ruke s prepacenim velke how-no(w). Pritom staci vyberat slusneho partnera a byt rovnako slusny.
@majkeel mna by zaujimalo, ako vyplynuli z uvodneho textu nasledujuce veci:
- chce vytrieskat maximum aj z toho, na co neprispela
- brani mu vidat dieta
Pisala uz niekde inde aj ine veci, z ktorych toto vyplynulo, alebo je to cisto odhad z toho, ze si chce nechat zverit dieta a zrejme je stale este na md/rd?
@nini1010
@ljzozv otazka je uplne v pohode. Normalny clovek sa najprv dlhsie spoznava a potom si robi dieta. Tu sa vsetkym zda,ze je uplne normalne to robit naopak. Najprv decko a potom rozmyslat. Len mnohokrat je uz neskoro. Keby sa spoznavali aspon 2-3 roky,mlady.muz by sa tolko nevladal pretvarovat a mlada by vedela do coho ide.
@majkeel veľmi sa mýliš, ale veľmi, môj ex bol normálny slušný človek z dobrej rodiny, kde platili a aj platia silné morálne hodnoty, staral sa o deti atď. Preplo mu a úplne, deti sú už dospelé a vidia samé, ale preplo mu a áno zmenil sa a veľmi, videli to a vidia všetci.
@stanulienkat ja som bola vydatá skoro 12 rokov a zmenil sa ku koncu po rozvode už úplne a na nepoznanie, 12 rokov nepil, nefajčí, začal oboje, vianoce mu boli absolútne jedno, narodeniny deti atď, zrazu po 12 rokoch, myslíš, že hral chrumkavé ho 12 rokov?
A áno ľudia sa menia, ja som úplne iná matka v 35 bola ako 20....inak som všetko prežívala, inak vychováva dieťa teraz ako za "mladá" môj terajší muž tiež diametrálne odlišne vychováva malého ako deti z pravého manzelstva
@maciatkolulu ale jasne,ze kazdy sa meni-posuva,dozrieva. Ale je vacsia pravdepodobnost popalenia sa,ked sa niekto necha zbuchnut po 2 mesiacoch. Menime sa vsetci,ale ked je niekto hovado na zaciatku,uz to lepsie nebude.
@stanulienkat tak decko po 2 mesiacoch je to hop alebo trop 😎Hovädo ma veľmi nízku pravdepodobnosť na nápravu, aj keď nejaké percento to by sa snáď naslo😂😂😂
Mne bolo povedane,ze hypoteka nema suvis pri vypocte vyzivneho. Dieta ma mat zivotnu uroven ako rodicia. Dom nech preda,jed zan vela plati. Aspon tak mi to vysvetlila pravnicka