Dobry den. V 31 som sa rozisla so svojim priatelom, momentalne mam 32 rokov, ziadny vztah vo vyhlade ☹ . Zovsade naokolo pocuvam, ze sa mam ponahlat, lebo nikdy nebudem mat babatko.
Nesedim doma, do spolocnosti chodim, ale nedari sa mi nikoho najst. Dnes na mna vsetko dolahlo a citim sa pod psa. Aj keby som si niekoho raz nasla, bojim sa, ze uz nebudem môct mat deti.
Viem, ze vy baby mi nepomôzete nikoho najst, ale mohli by ste ma aspon pozitivnymi prispevkami a dôkazmi z vasho zivota res. okolia podporit, ze nic nie je stratene?
Dakujem pekne a pekny vikend.
Naša suseda chaluparka mala prvé dieťatko v 44!!! Neskoro sa vydávala a predsa aj v tak neskoršom veku sa podarilo.
@martinazh - nepanikar este ti ta s kosou na dvere neklope, plodna si este urcite zo desat rokov, ak sa velmi velmi velmi bojis daj si odobrat a zamrazit mlade kvalitne vajicka, ktore mas teraz - uskladnia ich a ked sa neskor aj po 40-ke objavi ten pravy, len rozmrazite, oplodnite, vlozite. Je to taka poistka, nebude ti uz tak lepit a uvolnis sa a ten pravy sa objavi urcite coskoro.
mám kamarátku toto isté som s ňou riešila pred asi rokom a pol má 33 rokou v máji bude mať 34 a za týždeň sa vydáva asi po polročnom vzťahu a ten došiel tak nečakane že tomu ešte aj dnes neverí 🙂 🙂 a za chvíľu bude aj mamina 🙂 🙂 všetko príde len treba veriť ja osobne som tiež mala prvé ako 33 a teraz mám 35 a čakám druhé neboj budeš mamina a aj vydatá a o to šťastnejšia lebo budeš vedieť ako dlho si na to šťastie čakala 🙂
dakujem baby 😵
moja dobrá kamaratka sa vydavala v 39 rokoch, v 41 sa im narodila krásna zdravá dcérka 🙂
@martinazh co by si nikoho nenasla.a aj dieta pride, neboj sa.ja som teraz mala moje prve dvojicky v 37 rokoch. Teraz ludia ziju dlhsie a v tridsiatke by si sa mala citit ako v dvadsiatke....hovori sa ze akonahle prestanes surit cas a hladat tak hned nato niekoho najdes.mysli pozitivne a uzivaj si zivota.muzi maju radi sebavedome zeny ktore nie su zakomplexovane a pozeraju na zivot spravnym okom. Zelam vela trpezlivisti!
Co ma prist to pride 🙂
@martinazh Ahoj, ja síce o mesiac oslavujem svoje 28. narodeniny a už som 3-násobnou maminou (ale ja som sa dosť poponáhľala 😉 ), ale vo svojom okolí a aj osobne poznám veľa žien, ktoré mali detičky po 30.-tke, takže určite máš ešte kopu času 😉 Dokonca poznám jednu čo prvého synčeka porodila v 38. a druhého v 40.
@martinazh ja som zacala smojim chodit v 30tke..nejak sme sa pozabudli (akoze deti neriesili,uzivali si) a moja tuzba po babu sa uplne rozzhavila az na prelome 33-34rokov. No a ked som mala 34,5som otehu. A dnes mame dokonca deticky dve.
Sestra sice bola vydata,ale nedarilo sa im mat deti. Teraz ma 35, noveho frajera(ten vsak teraz pracuje mimo SR,cize momentalne vztah na dialku),ale dufa,ze babo bude.
Kolegyna zas prve babo v 38.
Nic nie je stratene.
Nesil a prava laska si ta najde. A babo tiez. 🙂) drzim paste.
@martinazh Nepanikar, moja kamaratka Bola ako 34 rocna este single, ako 36 rocna sa vydavala a teraz maju prve babo (v 37). A vsetko v pohode. Dalsia kamaratka mala dvojcata az v 40ke, a ona vlastne deti ani nechcela, len sa nejak zadarilo 😀 No a tretia sa vydavala v 36 a hned na svadobnej ceste otehotnela. 😉 Takze vsetko sa da. Len sa nestresuj, isto nechces nejakeho chlapa,len aby ti urobil dieta. Urcite chces mat krasnu rodinku, tak si hladal muza, ktory ti bude vyhovovat aj po dusevnej stranke a nie len ako darca semena 😉
@martinazh Mne sa syn narodil ked som mala 33. Kamaratka sa rozhodla, ze predsa len xce dieta, ked mala 36. Maly sa jej narodil ked mala 37 🙂 Si mlada, zdrava kocka. Nemas sa preco bat. A hlavne nepodliahaj ani panike, ani tlaku okolia. Ten spravny chlap na Teba niekde caka a je jedno, ci ho stretnes dnes alebo o rok 🙂
ešte máš 10 rokov čas, potom už budú môcť rozprávať, že bábo nebudeš mať a nie teraz.
ja som mala synceka na 35ku a dcerku v 38ke a co dalej bude sa uvidi
@martinazh ja som rodila tesne pred oslavou svojich 33-och narodenin. tiez som sa napocuvala blbych komentárov a reci, hlavne jedneho stareho mudrlanta kolegu, ze preco ked som sa vydala som hned nezarodila, ze jeho dcera nemohla dlho otehotniet a bla-bla...podobné drísty.... ja som mu vždy odvrkla že ja nie som jeho dcéra, som zdravá a zarodím vtedy keď budem chcieť ja a nie okolie 🙂 🙂..proste je u nás akési nepísané pravidlo že akonáhle sa žena vydá, hneď musí zarodiť, ale my sme chceli ešte cestovať a užívať voľnosti, takže až 2 roky po sobáši sme mali syna. a to sme ho zarobili hneď na prvý pokus! 🙂 🙂 nevšímaj si reči ľudí, aj keď je to občas ťažké, ten pravý na teba ešte len čaká a objaví sa, keď to budeš najmenej čakať a stane sa len to, čo sa má stať. máš čas, netlač na pílu, zatiaľ užívaj chvíle voľna a nerušeného spánku, lebo keď príde bábo, moc toho nenaspíš 🙂...a tým čo ti neprajú a ťa otravujú povedz že nech sa starajú o seba a nie o teba, že ty máš svoje predstavy a plány a ich do toho nič.
no ja prve v 32 . a mam kamaratku kt. ma 36 a az teraz sa rozhodli ze to teda vyskusaju, ak sa zadari, a dalsia kamaratka sa dlhe roky snazili a porodila az v 35 takze nezufaj...zial ked nie je ten spravny chlap v 20 alebo 25 tak sa hadam sved nezruti...
@martinazh ja som sa rozišla s bývalým ked som mala 30, viac-menej on so mnou a to sme uz boli zasnúbení... bolo to ťažké a malá som podobné pocity ako ty teraz takže úplne chápem čo prežívaš... asi o dva roky som si našla terajšieho manžela a rodila som ked som mala 34... teraz mám 35 a mám sedem mesačného synčeka (prvé moje bábo)... takže hlavu hore a čo má prísť to príde a možno už čoskoro 😉
@martinazh zlatinko, z tohto si tazku hlavu robis uplne zbytocne. Vobec nie je pravda, ze nemusis byt neskor schopna mat deti. Toto vobec neplati. Takze by som sa nestresovala. Chapem, ze to na teba dolahlo a vidis vsetko cierne, ale nie je to tak. Ten pravy pride, hlavne netlac na pilu. Prilisne snazenie je skor na skodu a mozes zbytocne uponahlat veci. Nechaj vsetko plynut, samozrejme, ze chodit po svete s klapkami na ociach netreba, ale zasa ani silou mocou sa tlacit do vztahov. Co ma prist to pride. Mas casu dost. Si dospela, mas uz svoje zazite, urcite uz mas jasno v tom co vo vztahu chces a co nie. O to lepsie a rozumnejsie sa Ti bude vyberat. V takomto veku uz potom odpada to zbytocne dlhorocne vlacenie, ktore zvycajne nesmeruje nikam. Ukoncit vztah v tvojom veku teda nie je ziadna tragedia. Na zaciatok toho noveho mas teda stale casu dost a aj na zakladanie rodiny. Neboj. Obycajne ked to najmenej cakas, tak just stretnes toho spravneho. 😉 Ja som mala obe deti po 30 tke, prve ako 33 rocna, druhe ako 38 a vsetko bez najmensich problemov. Dnes je to uplne bezne. Tak pekne hlavu hore. 😉
kolegynka má 38 a čaká svojeprvé dieťa,nerieš,nesiľ a hlavne neber "hocikoho"len preto,lebo bio hodiny tikajú
@martinazh podla mna tak do 38 rokov nerob paniku, mozno si najdes dobreho partnera a budes rada ze mate dokonalu rodinku. Po tej 38 mozes zacat robit paniku, ze biologicke hodiny tikaju 😉 Do tych 38 je to uplne v pohode, tehotenstvo po 40 je uz narocnejsie, ale este aj to sa da zvladnut 🙂 Takze mas este 6 rokov klidek, mozno za ten cas stihnes aj 4 deti 😉 A fakt si radsej pockat ako mat dieta s hocikym, vychova je jedna vec, ale geny su geny
@martinazh ked som oslavovala svoju 30tku, tak ma nadaplo to isté a ešte mi aj moja mama dala ohromnú "silu" do života, ked zapotila, že "však nebudem jediná ktorá bude bezdetná". Uplna kravina. Ešte v ten rok som si našla manžela, ked som mala 31 sme sa brali a ked som mala 32 som porodila dcérku. Predtým som mala aj dlhý vzťah a aj tak mi nič nepriniesol, iba sklamanie.
Takže prestan sa hlavne trýzniť negatívnymi myšlienkami, nemysli tak zúfalo len na to dieťa, lebo v prvom rade by mala z teba vyžarovať spokojnosť a potom príde určite aj ten pravý partner. A deti prídu vtedy, kedy majú prísť. Dnes je ťažká doba nájsť si dobrého partnera ešte pred 30tkou, ked vela chlapov by chcelo ešte lietať a užívat si slobodu, ale väčšinu po 30 tke už tiež začína lákať rodinný život. A okrem toho, možno treba nie vždy hodnotiť podla zaužívaných "filtrov", lebo aj ja som si nikdy nepomyslela, že budem mať mladšieho manžela a predsa je to ten najlepší manžel, akého som mohla stretnúť a predtým by som sa na mladšieho ani nepozrela 😉
toto je len u nas taketo bludy,ze sa musis hned vydat,lebo nebudes mat decko. Inde platia zenam za to,ze si davaju zmrazovat vajicka,aby mohli mat dieta daleko po tridsiatke a teda nemusia sa ponahlat z pracovneho zivota ku kocikovaniu. V 32 je to uplne ok,aj v 35 je to ok, momentalne poznam viac zien,co si materstvo nechavali tak nejak ladom skladom,lebo nemali vhodneho partnera a bum v 38 ci 39 maju zdrave dieta. Co ma to pride, mozno by som pre istotu fakt zmrazila tie vajicka,nech to mas uplne sicher a mas po probleme.
Ja budem mat 30 a materstvo pre mna nie je priorita. Nehovorim,ze nechcem mat dieta a som iba karieristka,ale nejako to neberiem cele tak,ze uz by som mala mat decko,nech to volako stihnem este atd.
A tiez sa mi rozthrlo vrece s kamoskami,co mali partnerov aj par rokov, akoze dlhodoby vztah, potom to nejako doslo do bodu nula, takze rozchod a do roka mali noveho partnera a sup hned dieta. Ako keby im to tak osud zariadil. Pokial nechces aspirovat na Mariu Tereziu a jej 16 detureniec tak by som nerobila paniku 😉
Ja mam sice len 31 ale po niekolkych neuspesnych vztahoch som v tomto marci nasla uzasneho muza ... co ti poviem bol september akosi sa nam postastilo v decembri bude svadba a v juni buduceho roku sa snad narodi skvrna ... ak mozu mat baby babo aj po 40tke tak ver ze vobec nic nie je stratene ... ono sa to akosi tak nejak zariadi ak to budes strasne velmi moc chciet 🙂 🙂 🙂 urcite nezufaj vsetko dobre dopadne a najdes toho praveho 🙂 🙂 🙂
@martinazh
ani v 40tke nie je neskoro.....nebudem menovat nase celevriti,ktore rodili bez problemov po 40......hlavu hore..radsej ticha samota ako blba spolocnost,,,,za dobrym sa caka a dietatko ani po 40 nie je problem,dnes medina pokrocila.
Ahoj . Ja mam 35 rokov. V 34 som strea svojho princa, po 6 mesiacoch chodenia sme zacali pracovat na babatku, nedari sa. Po 10 mesiacoch ma poziadal o ruku a vo February mame svadbu.
Uzi si slobodu, uz ju druhykrat nebudes mat, spoznaj novych priatelov a objav nove zaujmi.
Tvoj princ pride. Ja som bola single 3 roky, nelutujem.
Radsej bud sama ako s debilom.
A co sa tyka okolia, ja som hovorila, ze cakam na princa. Teraz ked ho mam, tak su vsetci radi, ze som cakala.
Nestresuj sa. Ja som mala prve dieta v 35, druhe v skoro 39. A moja kamoska ma teraz v svojich 44,5 rokoch mesacneho syna 😉
Citam vela rad ze "nepanikar" a priklad znamej, kamosky, atd, co porodila v neskorsom veku. Toto je velmi individualna zalezitost, nemozes sa s niekym porovnavat. Ak chces vediet presne ako si na tom zajdi za gynekologom a popros o vysetrenie vajecnikov. Niektorym zenam po 35 prestava produkovat najpr jeden, cize mozu otehotniet kazdy druhy mesiac, a potom aj druhy. Samozrejme kedy to u ktorej z nas prepukne je individualne. Ak chces byt na 100% ista, daj si ti tie testy robit aj kazdy rok, ak zistis ze je vsetko ok budes v klude, a ak zistis ze uz ti vajecniky hapruju, budes vediet ze sa chces momentalne sustredit na hladanie partnera intenzivnejsie a nelutovat sa doma
A samozrejme zdravy zivotny styl nemoze nic pokazit. Ziadne fajcenie, vysad hormonalnu antikoncepciu, stravuj sa racionalne a sportuj. Urobis dobre pre svoje telo aj dusu.
ja trochu od témy, ale máte môj obdiv tie, čo sa vás to týka...mám 35 duševne sa cítim síce na 20, mám aj mladšieho partnera, ale na dieťa sa fyzicky necítim vôbec, absolútne....
sestra sa vydávala v 34, 1. dieťa stihla ešte v tom roku, 2. o 18 mesiacov 🙂 ešte stíhaš, neboj