Prosím poraďte mi so vzťahmi v rodine

andrejinka_
12. nov 2019

Ahojte potrebujem radu pretože asi mi z toho prepne. Sme spolu s priateľom 2 roky všetko bolo celkom v poriadku dokým sa nezačala starať do nášho vzťahu jeho sestra. Už dva krát volala jeho sestra na môjho priateľa policajtov a 2 krát podala na neho trestné oznámenie že ju akože napadol. Pritom celú hadku vyprovokovala ona lebo začala mi bezdôvodne nadávať keď sme prišli k jeho rodičom na návštevu (jej chlap ju vyhodil z 2 deťmi na ulicu a jedno dieťa nebolo ani jeho) tak si tam vymyslela že ju zmlátil tyčou a zavolala policajtov pritom mi sme odišli inam vykašľali sa na ňu a pili sme kávu s ich otcom matka sa otočila chrbtom a svedčila v prospech dcéri aj keď vedela že nič nespravil. Otec svedčil v nás prospech lebo on to videl. A teraz k veci od toho incidentu sa obaja rodičia neozvu priateľovi iba jeho otec keď niečo potrebuje opraviť tak vtedy je dobrý. Jeho sestra býva u rodičov aj s tými deťmi tam. Mi sa kvôli nim teraz často hádame a ja s už poriadne nespala mesiac. Prosím poraďte mi čo robiť ako sa správať aby ma neporazilo.

pribinak
12. nov 2019

Nestretavat sa s nimi, ak ano, tak napr u vas.

deti95060810
12. nov 2019

nechodiť ku svokrovcom...😉

andrejinka_
autor
12. nov 2019

Ďakujem žienky, myslíte si že rodičia sami obnovia kontakt ? Keďže oni nás začali ignorovať a mne je to ľúto strašne ako sa k tomu postavili, že syna majú len na to keď niečo potrebujú inak nič. Ďakujem za každú jednu radu a podporu.

deti95060810
12. nov 2019

@andrejinka_ potrebuješ to? ja by som o takéto niečo ani nestála...mne by možno po takomto incidente stačil tel. kontakt...

andrejinka_
autor
12. nov 2019

@deti95060810 úprimne ? Neviem či to potrebujem, neviem nikdy predtým som niečo také nezažila aby toto bolo v rodine. Mňa len trápi proste keď vidím ako tím ničia psychicky priateľa proste že ona je bohyňa všetko jej prejde a on odpadlík ktorí je dobrý len na výpomoc ...snažíme sa o bábätko a proste neviem čo robiť ak by sa aj podarilo proste čo by bolo keďže ona nám nedá nikdy pokoj keďže je sama nešťastná tak štve všetkých proti nám ... Preto som rada za každú jednu radu od Vás mamičiek lebo ja už neviem čo robiť aby som nebola zlá. Ak sa odmlčíme hodia všetko na mňa že ja stvem priateľa proti rodine .

0kristina0
12. nov 2019

@andrejinka_ bude to zniet sebecky ale ja by som nechcela byt sucastou takejto rodiny. Pozri sa v akom stadiu je to teraz a to spolu iba chodite, vies si predstavit co to bude ked sa vezmete a pride dieta?

vondolina
12. nov 2019

jasné, že jeho to ničí, ale najlepšie bude, keď sa odstrihnete a budete si žiť svoj život, lebo takto ešte pokazia aj vám vzťah a život aj tvojmu drahému!

andrejinka_
autor
12. nov 2019

@0kristina0 nie neznie to sebecky, ja som vďačná za každy jeden názor či už je kladný alebo záporný. Tak keď sme riešili tému svadba tak sme sa takmer obaja rozplakali lebo sme si istí že oni by na tu svadbu ani nešli keby ich aj pozveme. A deti no bojím sa že vždy budú v úzadí ak vôbec budú mať záujem o nich

andrejinka_
autor
12. nov 2019

@vondolina ďakujem veľmi pekne za radu. Vážim si to. Snažíme sa žiť svoj život bývame 20 km od nich a už 2 mesiace sme sa nestretli, len to človeka ťaží či to má nechať tak neriešiť a vyrieši sa to samo, alebo sa snažiť nejako to vyžehliť

andrejinka_
autor
12. nov 2019

Žienky veľmi pekne vám ďakujem za prejavenie záujmu mi aspoň takto pomôcť veľmi som rada, že nie som na to sama a nemusím to dusiť v sebe

cacianka
13. nov 2019

Pozri - moja svagrina byva inde aj my inde ako svokrovci.sme bližšie tak sme chodili o trochu častejši,najme ich syn , aby pomohol , skontroloval, nakúpil(su starsi a chorlavy).
Jeho sestra vzdelana pobozna katolícka ho viac x dourážala, zbuzerovala a huckala proti jeho dcere(s ex).
aj do mňa sa viac x pustila ale ja mam hubu slobodnu, dobrú slovnu zasobu tak som vedela skusne reagovat, brániť sa a nedala som si srat na hlavu.
ale prišli 2 echt vystupy ! A to bolo iba v súkromí, ziadne teatro policajti.len v kuchyni po veľkej oslave.
v 1.neskutocne dourazala svojho brata a aj mňa.
v 2.vyskocila na mňa, kym bol moj chlap v obchode, ze tam k nim nepatrim a pod. ...
Tak som sa zbalila a odišla.ani policajti nemuseli byt zavolany, žiadna veelkaaaa scena ako u vás, aj tak som toho mala plne zuby !
4 roky som tam vobec nebola, za 5rokov potom asi max.7x lebo sme išli okolo a boli vybavovat blízko
Moj chlap sa postupne odrazil, trochu povolil ake ani zdaleka to nie su teple vztahy.stretnutia oboch deti u svokrovcov je iba náhodne...
Čo tym chcem napísať ? Vy 2 si to velmi dobre a podrobne rozoberte, dohodnite si pravidla.
Lebo ak vas 2 neakceptuju bezdôvodne, rodicia si neurobia poriadok a pravidka s obomi a najme s dcérou, tak by som tam ja veru nechodila. Syn by mal jasne vyjadrit ze ak tam nebude mat slusny pristup od vsetkych v dome tak tam chodiť nebude.
Na pomoc im je dobry a na slušnosť nie ?!
Podpor ho aby si nedal rubat na hlave.
Svadbu neplanujte hned, nechajte to vychladnut a az potom sa rozhodnite a stanovte termin.
A ak sa to nezlepsi a ta opica tam bude takto vystrajat a útočiť, tak by som silno uvazovala o malej svadbe bez ucasti toxickych ludi. Kludne ak svokor pride k vam mu povedz ze je vitany ale nech si urobi poriadky doma, inak bude pozvaný iba on a deti uvidi iba on...
Ak ste si naozaj istí ze tvoj partner neurobil niečo cez ciaru

andrejinka_
autor
13. nov 2019

@cacianka ďakujem veľmi pekne za tento názor veľmi si/ ste mi otvorila oči ako sa k tomu celému postaviť. Máte pravdu,najlepšie je toxických ľudí ignorovať a vôbec tam nechodiť, keďže tam býva jeho sestra aj s deťmi. Krásne napísané, že ak otec bude chcieť je vítaný kedykoľvek. Ďakujem veľmi pekne ste úžasná za to ako ste/ si sa mi otvorila a aspoň takto mi poradila veľmi ste/ si mi pomohla . Myslíte, že matku to zlomí a príde aj ona za nami alebo aspoň mu zavolá ako sa má ? Či v to ani nedúfat ? Nie že by bol na to odkázaný aby ju počul, ale aspoň pre pokoj v duši. Veď predsa to je matka. Nie sme si obaja vedomí že by sme im nejako ublížili práveže naopak vždy sme pomohli keď potrebovali.

cacianka
16. nov 2019

@andrejinka_ ze sa odrazi by som asi necakala.hrdosť toxickej zeny to asi nedopustí .
Ale ak sa trochu uvedomí by potesilo.radsej vsak necakat, aby sklamanie az tak nebolelo.
Obcas nech zavola, posle pohladnicu. s otcom môže pokecat tf viac.ved podla toho ake budu reakcie.prosim ta nehadaj sa chlapom, lebo sa otravite aj vy dvaja.ja som len v rozčúlení hlasnejsie a tvrdsie vyjadrovala svoj nazor, podporila ego mojho chlapa ze naozaj nic zlé nerobí a chyba je veru na druhej strane.
Kludne ty, tu sa tyka aj neznamym 😇

madeleine
16. nov 2019

@andrejinka_ V rodine, ktora takto funguje, nieco nie je v poriadku, bez ohladu na to, co sa komu stalo. Deti boli nejako vychovane, niecim ovplyvnene a zili nejaky zivot. Rodicia tvojho priatela teraz zazivaju nieco, co asi nechce ziaden rodic, stat medzi svojimi detmi. Kedze jeho sestra zjavne nema kam ist, alebo ma dobre paky na rodicov, vyhrala ich rodicovska povinnost postarat sa o dieta nad synom, ktory je samostatny, sam (nezdetny) a poradi si. Kontakt obnovit mozu a pravdepodobne casom obnovia, otazka je, aky bude a ci toto je to, co do svojho zivota naozaj chces. Aj tvoj priatel ma na to nejaky pohlad a je to hlavne jeho rozhodnutie, ako sa so situaciou vysporiada. Aj ked si sestra najde noveho partnera a odstahuje sa, vztah rodicov a deti sa nemusi zmenit, ak je napriklad ich dcera zavislejsia, resp. zvyknuta zavislou byt, syn bude vzdy za toho samostatnehoa teda z tohto pohladu na druhej kolaji.

Tvojou ulohou je porozmyslat, ci v tom, co si hore sama opisala (lebo mi viac o tejto situacii ani rodine nevieme, kdezto ty ich poznas viac), chces nadalej zotrva a do buducna dokonca ostat ovplyvnena priatelovymi naladami, ci rodinnymi situaciami. Nehovorim, ze spolu planujete deti, ale pre tie to bude velmi velka zataz... keby k tomu prislo. S touto rodinou totiz bude chcit tvoj partner a casom asi aj vase deti travit cas a budete ovplyvnovani roznymi naladami, situaciami a sposobmi spravania, ktore ti nemusia byt prave po voli.

andrejinka_
autor
17. nov 2019

@madeleine ďakujem krásne za vašu radu. Po prečítaní som mala pocit, akoby mi obrovský kameň zo srdca spadol. Viete čo, bude to aj tím že súrodenci oboch rodičov sa vôbec medzi sebou nerozprávajú ani nenavštevujú, katastrofálne vzťahy. Preto som si zo začiatku nedávala hlavu do smútku, lebo som si vedomá že deti ( priateľ, sestra, brat) neboli vychovávaní k rodinnej harmónii. Ale nebola by som si pomyslela akú nenávisť môžu mať voči sebe súrodenci poprípade rodičia. Dnes prišiel jeho otec na návštevu resoektivne sme ho pozvali lebo bola zabíjačka tak si prišiel po výslužku. Tak ma zarazilo že jeho matka za 2 a pol mesiaca sa ani raz nespytala ako žijeme či sme v poriadku proste nič. Tá jeho sestra momentálne žije s ďalším chlapom niekde mimo. Takže u rodičov nie je už. Áno presne ste to vystihli, že sestra bola vždy odkázaná na rodicov. Stále od nich pýta peniaze a priateľ nikdy ani cent nedostal ani si nepýtal. Jej deti sú priateľové krstné deti. Kým bolo dobre sme ich bravali k nám na prázdniny robili im detské oslavy s tortami a pod. No dnes som sa dozvedela že všetkým tvrdí známim že ja som priateľovi zakázala kontakt s deťmi aj že nič im nemôže kúpiť pretože nebudem mať na kabelky nove. Akože totálna blbost. Mám veľké podozrenie že na mňa z nejakého dôvodu žiarli a neviem prečo. Už som zúfalá z toho vsetkeho. S priateľom sa nechcem rozísť pretože všetko vo vzťahu funguje. Okrem rodiny.

andrejinka_
autor
17. nov 2019

@madeleine priateľ má asi momentálne taký postoj že keby mohol už sa im v živote neozve. Musím sa priznať že som na neho vyvíjala mierny tlak aby zavolal prvý otcovi aby ho pozval atď. Bojím sa toho že priateľ dôjde do takého štádia že zavrhne úplne rodicov. Nechcem aby to tak nastalo pretože rodičom vždy treba dať uctu predsa mu dali život aj keď si ju kvôli ich správaniu nezaslúžia. Začínajú na mňa tlačiť aj moji rodičia keďže v našej rodine nikdy nič také nebolo a tiež ma tlačia aby som to nejako v ich rodine dala do poriadku pre pokojné roky spoločného zivota.

andrejinka_
autor
17. nov 2019

@cacianka ďakujem krásne za názor veľmi si mi pomohla a dodala silu bojovať. Dá sa žiť v pokoji a kľude bez žalúdočnej nervozity zo švagrinej ( toxickej ženy )? Nikdy si nemala chuť proste mať dokonalý vzťah švagrinky ? Neviem možno som čudná možno preto že som jedináčik a predstavovala som si švagrinú ako sestru,nuž teraz viem že to bola fakt len zasnena predstava. O ďalšej švagrinej ani nehovorím pretože to je ďalšia pohroma.

cacianka
18. nov 2019

@andrejinka_ napíšem prehľadne - mám sestru o trochu mladšiu, takže priepasť po súrodencovi nemám
v 1. manželstve som nepoznala nikoho z jeho strany, až o pár rokov jedna návšteva u brata, aj to iba že švagriná zorganizovala. druhého - nevlastného som poznala iba cez telefón. bolo mi smutno že moj ex má rozvrátené vzťahy s rodinou, po smrti otca pobudol v decáku a na svadbe boli iba 3 jeho kamaráti. toto ma malo varovať, ale mladosť , zaľúbenost, a vtedy sa nenosilo ako teraz že si pozrieť modely správania, práca, rodina. bol slušný zábavný pracoval nepil nič iné ma nevarovalo.ani nikto. až po pár rokoch sa ukázal že už nedáva a nezvláda zodpovednosť, pracovitosť, bolo to obdobie krízy v práci aj v živote. a tak skĺzol v sociálnom rebríčku, nezamestnaný, vysoké ego a prehnané očakávania veru nie je dobrá kombinácia na šťastný a spokojný život.
a potom som sa dozvedela o jeho podvodíkoch na mne blízkych ľuďoch, napriek niekoľkoročných snahách mu pomôcť, podporiť som sa už nasrala a požiadala o rozvod.
o nejaké 4-5 rokov som stretla súčasného partnera, zoznámila nás spoločná kamoška jeho kamoša.
ked náš vzťah sa prehĺbil a zdôverili sme sa, viac spoznali, tak sme sa zoznámili aj s priateľmi a rodinami . potešilo ma že má úplnú rodinu, a sestru s manželom a 2 deťmi.
mala som idealistické predstavy že budem mať rodinu nielen svoju ale aj jeho. často sme cestovali ku svokrovcom a aj sme vyhľadávali cesty ako sa stretnúť u nich aj so švagrinou. po čase sa naše vzťahy nejako zdivnili, mala blbé poznámky, začala nenápadná ignorácia, huckanie proti dcérke môjho partnera (má ju s ex). doteraz neviem čo ju žerie, , asi nejaká žiarlivosť, paranoja, alebo drbnutosť či čo. veľká katolíčka kresťanka, ale miluj blížneho asi vo svojom desatore nemá, má len 9...
asi bola šokovaná, urazená, žiarlivá že som sa vedela vyjadriť k veci, vyvrátiť jej blbé poznámky, ukázať že nemá pravdu, že som sa vedela postarať o jej brata a už mu nemohla niečo vyfabulované vyčítať a on málomluvný sa nebránil. má oporu môj chlap vo mne, má obranu ak treba, namiesto neschopnej ex má šikovnú praktickú a rozumnú ženu čo sa vie okolo seba obracať, zistiť, vypátrať, zariadiť, organizovať , nemá koho zhodiť, tak kope nožičkami a zraňuje. mali sme napokon 2 incidenty kedy sa vzťahy fakt vyhrotili .ten 1. bol hnusný, svojho brata počastovala ona aj jej muž urážkami, výčitkami a tým aj mňa. úplne bezdôvodne, mm bol v takom šoku a kolapse že som mu skoro volala záchranku. nejako sme to utriasli a prekúsli po čase, snažili sa odpustiť. potom zasa došlo k jej výstupu voči mne osobne, tak som sa zbalila a išla na vlak. môj bol vtedy s dcérou v obchode, tak som len stručne vysvetlila o čo ide a on išiel na vlak so mnou. nechcela som , predsa je to jeho rodina, jeho krv, ale a aj tak pochopil že jeho sestra fest prehnala. trvá to nejakých 10 rokov, on sa s nimi občas stretne ked príde k rodičom a sú tam náhodou aj oni, nejako jej odpustil, aj na posedenie na 50 ju pozval, ale ja striktne odmietam plánovať nejakú návštevu a stretko s nimi. radšej idem na pivo, prečítam si knihu, špáram sa v nose, ale odmietam stráviť s ňou nejaký priestor . na oslave som im ani ruku nepodala, slušný ignore, trochu obsiahla odpoveď na otázku či sa dá.
áno dá sa. a ľahko. svokra neriešila , tak neriešim ani ja.(so svokrou som sa stretávala veľmi často , pracujem v nemocnici a riešila som jej všetky vyšetrenie, operáciu , ožiare, stretli sme sa minimálne 50x a ani raz ma nepozvala. tak sa nepozývam ani ja. aj svokra som riešila 10x tu v nemocnici, narobil prúsery, ale ani to ich netrklo, tak prečo by malo mňa )
ach jaj teraz som si všimla že už som ti niečo podobné písala hore, skleróza

andrejinka_
autor
18. nov 2019

@cacianka celý čas som so zatajeným dychom čítala každé jedno slovo,po skončený tvojho vyjadrenia ma napadli len 2 veci. Prvé bolo obrovský rešpekt a poklona pred tebou, ako si dokázala všetko zvládať s prehľadom a že si sa z toľkého psychického tlaku nezrútila. Hovorí sa, že človek sa učí na svojich chybách, ale ďakujem ti že si sa podelila o svoje životné trápenia aj so mnou, a tým si mi ukázala, akým sa veciam môžem aj vyvarovať. druhé čo ma napadlo, že prečo život dokáže byť až tak krutí k ľuďom, ktorí si to vobec nezaslúžia viď. ty. Keby mám aj 10 klobúkov na hlave, tak ich dám pred tebou dole za to, ako si dokázala vytrvať tých X rokov ignorácie. Neviem asi je chyba vo mne, že sa trápim pre ľudí pre ktorých som JA ukradnutá, ale vnútri ma niečo zožiera, že čo ak sa neudobríme a tie vzťahy ( zloba, hnev, žiarlivosť ... ) nás sami zabijú. Ja nie som ten typ ako ty človeka že dokáže veľmi rýchlo a promtne ukázať človeku kde patrí pri takýchto výstupoch. Ja radšej skloním hlavu a pre pokoj som ticho a vypočujem si aj to čo nie je pravda a ani nikdy nebude. Neviem sa brániť pred takýmito výstupkami toxických ľudí . Vedela by si dať nejakú radu na toto ? Ako docielim to nebrať to tak tragicky aj keď to iné asi nikdy nebude a zmieriť sa s tým ?

cacianka
20. nov 2019

@andrejinka_ tazko radit takto na diaľku.nie som ani odborník ani hrdinka.takze klobúky si usetri😉
Som zrela zena bližšie k dochodku ako k puberte, nieco som uz v zivote prezila takze do staroby som sa už naucila niečo zo zivota😇
Tiez som bola tichá skromná utiahnuta.knizky kvetinky vysivanue , samotarka , nepriebojna.ale otrkala som sa.keby sme sa stretli tak by som ti opisala par zazitkov a par mojich vystupov.Bohdalova s Janzurovou su proti mne suvix !doteraz nechápem kde sa to vo mne vzalo.chlap o 40kg tazssi a 20cm vyssi zbrunatnel a treskol dverami a zdrhol.klepala som sa hodinu. To bol ex
Svagrina - poznamka sem, poznamka tam, blbe reci, ani sa to nezdalo len sme raz sedeli na terase a ked zasa zacala tak som slusne asertivne odpovedala a vyvratila jej reci.v soku zacala kricat a jej muž tiež, tak som strašne diplomaticky ale s vyrazom zraveho leva vyratala zopar preslapov.
Svokra inak dobra zena mala blbe reci proti partnerovej dcere - lebo krpana vymyslala.ale to bola nahuckana matkou a jej materou primutivnou.
Mala napr.poznamku nech dcerku nekontaktujte aspon pol rok.ani telefonat ani navsteva zuadbe darceky.nech sa dusi doma.tak ked sa to opakovalo viac x len som zahlasila "Fero ty si otec a ty si zodpovedny za svoje 5r. dieta.je to tvoja krv a aky priklad jej das ?bud sa budeš stale stretavat a vychovavat ju alebo sa teraz na polroka aj rok na nu vykasli.potom si ju ked bude mat 20 r.pozvi do pošty pre teba.vues kam ta posle. Zvaz si to."
Svokra sklapla.veľká katolícka...
Neviem ako a aku radu ti dat ?! Mne pomohlo hecovat sa samu seba, ze si fakt nezasluzim aby mi niekto sral na hlavu, odzubaval ma, robil so mňa debila, podvadzal.dospela som k tomu rokmi.
rokmi skusenosti, zazitkov, najdenia sebaucty, hrdosti.pomohki mi aj dobrí ludia okolo ked ma podporili a povzbudili aby som sa branila.
Aj ja mam chyby a dost velke, tiez nie som anjel, ale svoju dôstojnosť a pravdu som sa naucila branit a odmietam trpieť.natrapila som sa dost vecami ktore som zmenit nevedela (zdravie, blbych ludi, pracu) ale menim vsetko to co mi nevyhovuje tak aby to bolo lepsie.
mam jeden navrh Ked niekedy prides do BA dam ti školenie.skoro zadarmo - stačí hrncek horúcej cokolady 😛😇take story ti porozprávam čo som spomenula iba 3%zo 100% ze objednas aj chlebicek oblozeny
😁😜😀🙊

cacianka
20. nov 2019

aj mna to trapi vnútorne ze preco ?preco som reagovala az tak. Kde som urobila chyby ze sa toto deje, udialo alebo preco ma niekto uraza, preco niekto ignoruje, ale raz za cas si to v hlave preberiem urobim inventuru preco zaco ako a upokojim sa ze som naozaj konala cestne slusne a iba som sa branila.mam zas na dlho klud.

andrejinka_
autor
3. dec 2019

@cacianka ďakujem veľmi krásne za pozvanie, samozrejme ho príjmam a veľmi rada si vypočujem skúsenú ženu ktorá mi chce dať rady ktoré určite využijem v budúcnosti 🙂 aj obložené chlebíky zaobstaram všetko bude 🙂

cacianka
3. dec 2019

@andrejinka_ stačia 2ks😜