Ahojte už som to tu písala ohľadom manžela, ktorý nie je nikdy doma a stále chodí k rodičom.Začalo sa to ešte viac stupňovať. Ked ide do dennej tak ide od nás o 16.30 domov k rodičom príde o 17.30 celý čas je s nimi doma a potom tam aj prespí.Na druhý den ide do práce v práci je celý čas a ku mne príde až večer o 20.00. Ked ide do nočnej tak ide od nás o 16.00 aby stihol isť domov a z domu ide do nočnej po nočnej ide zasa domov k rodičom a ku mne a malej príde až o 16.00.Povedala som mu nech si dá žiadosť do práce ku nám bližšie tak nechce.. presťahovať sa bližšie k práci nechce lebo nechce brať úver. Tak čo zostáva mne? Rozvod alebo sa zmieriť s tým?
@eliska13 Ide tak preto lebo nechce ísť po tme domov k rodičom a zasa rano do práce by musel vstávať o pol piatej a zasa by šiel po tme a nechce isť po tme lebo mu raz srnka skočila do cesty a že vraj sa bojí tak chodiť.
@eliska13 proste on od rodičov ma bližšie tu prácu a od nás by musel cestovať autom hodinu a 15 minut ako som už písala a od rodičov to ma možno 20 minut a je hned v práci.
Dala by som na výber, či chce mať rodinu so mnou alebo s rodičmi. Nech si vyberie. Jeden dospelý vyspelý chlap nepotrebuje chodiť pred dennou, po nočnej spať k mame. Ak áno, tak buď nechce byť s tebou alebo sa nevie odpútať od rodičov. V oboch prípadoch by som s takým chlapom nebola. Že nechce ísť po tme a bojí sa.... to sú výhovorky. Tisícky chlapov a žien tak chodia denne, že idú z domu ráno o 4 aj skôr a večer sa vracajú neskoro, strávia cestou do práce hodinu tam a hodinu naspäť. A nepotrebujú rodičov, proste žijú so svojimi rodinami. Dala si mu alternatívy, presťahovať sa bližšie k práci či nájsť si prácu bližšie k bydlisku - oboje odmietol. To je jasná odpoveď. Čo viac ešte potrebuješ vedieť.
predpokladam ze si od svojho muza 100% zavisla vsak? V tom pripade s nim nepohnes lebo vie ze aj tak nic neurobis. Musis ho trochu vystrasit aby si uvedomil, ze ked sa to nezmeni pride o rodinu. Takehoto mamickine maznacika bude roky prosit a nic sa nezmeni. Postav sa na vlastne nohy a ukaz mu ze ho nepotrebujes 🙂
Porozpravat sa s nim ako dalej...Mozete sa prestahovat?..... a mozno aj ty casom tam najdes pracu a pod?..... Ale toto by som riesila s nim...Povedala som mu nech si dá žiadosť do práce ku nám bližšie tak nechce..A to preco?...No ja by som toto netolerovala...Komunikovala by som s nim....
Inak hodinu cesta do práce... to cestujú bežne ľudia v rámci BA. A poznám XY ľudí, čo denne jazdia do práce viac ako hodinu. Toto je iba výhovorka, jeden svojprávny chlap má byť s rodinou a nie s rodičmi. Postav sa na vlastné nohy, nerieš ho, nájdi si koníčky, možno brigádu (ak nepracuješ), nech nie si na ňom závislá. Ak teda nechceš rovno odísť. Ja by som s takým chlapom už dávno nebola.
Dostal by kopacky a mozno by sa uvedomil.proste by som zbalila zeba a dceru nechala odkaz a odisla...a podla jeho reakcie zistis ci mu stojite za to alebo nie.ak sa neozve a je mu jedno kde ste vies asi aka je odpoved ak dojde a bude prosit mojkat dam podmienku ak nesplni odchadzam nadobro to je co za manzelstvo ze on radsej s materou bude...
A kolko ma rokov, 20? Chcel to dieta? Byvate vo svojom, v podnajme, alebo u tvojich rodicov?Pride mi taky nezrely, mozno sa boji odputat od rodicov a prevziat zodpovednost za svoju rodinu. Bud potrebuje cas (neni este pripraveny na vsetku zodpovednost o zenu a dieta) alebo sa chce postupne od vas odputat, z toho teda by vyplyvali dve moznosti - bud budes cakat a pomaly riesit podmienky byvania, prace atd, alebo si najdi sebarealizaciu, postav sa na vlastne nohy a prestanu ta trapit tie jeho pobyty kdekolvek...
Bývame vo svojom, dieťa sme chceli ... máme obaja 35 rokov, byt je na polovicu ....
ak mas moznost niekam odist, zbalila by som si par "svestiek", seba a malu a odisla by som, ci by si vobec panko uvedomil a po akej dlhej dobe, ze nie si doma, nebola si a nejaky cas aj nebudes... inak taketo decko, ktore je prepojene pupocnou snurou, aj ked uz su to dospeli jedinci, to je najhorsie, co moze byt...
@viera Presťahovať bližšie sa nechce, lebo nechce brať úver... robotu si nechce dať bližšie lebo je v práci spokojný... on chce isť domov oddychovať,
@nairia odíst jedine k rodičom byt je spoločný.
toto tu už bolo xkrat
Tvoj príspevok si pamätám,od rodičov to mal kúsok a z domu desiatky km..Ako vidím všetko po starom 🙄
Ked odide ku mamicke, vymenila by som zamok a mohol by tam rovno ostat. On k vam chodi len na navstevu a asi na splnenie manzelskych povinnosti. Takyto zivot by som nezniesla.
jj, stihla som si precitat... ja by som isla, ak mas moznost a rodicia by boli ok s tym... nie je to nastalo (hadam sa pan manzel uvedomi), len na par dni, kym by mu docvaklo, ze ked on nie je doma, ani ty nie si povinna tam byt...
On to berie tak že chodí do práce a chce si oddychnúť a že ja som na materskej tak ja som povinná byť s dieťatom aj doma stále.
@23121974 ano dobre si pamataš
@liz_lemon xkrakt nie presne 2x
Tak podaj ziadost k rozvod, neper mu, nevar, nespi s nim....
Proste ja sa mu snažím pekne vysvetliť a on začne s tým že či chcem aby sedel doma a nechodil do práce lenže on je v práci 12 hodin a čo ostatné hodiny ? lebo minule pri nás nebol cez 29 hodín a z toho bol v práci 12 hodin... ked mu to poviem takto tak mu to je smiešne
A ked vidis ze pekne vysvetlenie nefunguje tak musis raznejsie.
Bože 🤦♀️ môj priateľ chodil na turnusy, po 10 hodinách v práci šoféroval 11 hodín domov. K svojej mame to mal 9 hodín, ku mne 11. Ani raz neostal spať ani v zahraničí (mohol počkať na sobotu a ísť ráno vyspaty) a ani raz neostal spať u mami aj keď som mu navrhla obe možnosti nech sa mi po ceste nezabije. Raz prišiel iba na jeden deň na otočku a mame o tom ani nepovedal lebo chcel byť somnou 🤭
Raz sa s mamou pohádal, že on má novú rodinu, že preňho je prvoradá moja pupkata maličkosť a musí si zvyknúť že už nie je jej malý synacik ktorému môže rozkazovať 😁
V 35 rokoch nebyť odstrihnuty od pupočnej šnúry mi príde moc. Dala si mu dve logické možnosti, výhodné pre oboch a vysral sa ti na to. Kopla bych ho do riti, to čo za človeka uprednostní rodičov pred vlastným dieťaťom 🙄
Ja si pamätám tvoje príspevky.Ty nie si povinná nic!keby ste išli bývať bližšie koľko by ste brali úver?teraz to máte za vlastné peniaze?to sú len výhovorky srnka, že nemôže ísť k rodičom po tme a čo je on malé dieťa?Prvoradá si ty a dieťa.Ked sa zmení čas a bude dlhšie svetlo pôjde k rodičom neskôr?sedí na 2 stoličkách absolútne by som to netolerovala veľmi smutné neviem poradiť on zo svojho pohľadu to vidí, že chodí do práce prinesie peniaze a finito.Su ženy, ktoré ráno šoférujú v tme a neboja sa.Su to len výhovorky za to, že není chlap a uteká sa domov najesť oddýchnuť pospať.A ty si sama doma s dieťaťom chorým, nespiacim a pod... .
Keď vidíš že to nikam nevedie, dokedy to budeš ešte trpieť. Kým si raz na návšteve u vás neurobíte ešte ďalšie mladé? A jeho matka tiež nie je kompletná a nepošle ho za vami? A neviem vlastne, prečo ste ten byt kúpili tak ďaleko od jeho práce, keď teraz "musí" prespávať u matky, vy ste sa doma ani nerozprávali alebo ako.. Tam je toľko otáznikov, že sa mi to už ani nechce písať ďalej.
@nairia skôr aby sa potom nedivil keď ho vlastné dieťa nebude poznať. Má šancu byť s rodinou, užívať si prvé roky dieťaťa. Tešiť sa s prvých krokov, slov. A on na to dlabe, mňa by zaujímalo od neho že čo u rodičov má, a doma nie. Keď bude mať 15 ročné dieťa, ktoré bude prechádzať pubertu a nebude potrebovať rodičov tak sa potom zbadá, že prišiel o najkrajšie roky 😪 veď netrpí iba žena ale aj to dieťa, to mu je tiež jedno? 🥺
Jednoduche riesenie..najst si blizsie pracu...teraz je vela pracovnych moznosti....Neexistuje aby jeden dospely zenaty chlap to takto riesil...
Neviem si predstaviť ako raz budeš riešiť prácu, škôlku, učenie s deťmi.Ved on s Vami nežije, stravuje sa u rodičov, spi tam...načo pred dennou tam ide 16:30??