Problémy vo vzťahu po spoločnom bývaní

5. máj 2023

Ahojte, snažím sa vyriešiť túto situáciu, len neviem ako. S priateľom sme spolu začali bývať a zrazu sa z neho stalo jedno lenivé hovno. On nerobí absolútne nič, ani "mužské" ani tie "ženske" práce. Už som skúšala krik, odstahovanie sa, dva týždne som doma nepohla prstom, vôbec ho neštvali špinavé plesnivé taniere, ani, že si nemá čo obliecť no hnoj. Ja už neviem čo mám robiť. To naozaj sa len rozísť s ním a neobzriet sa? Už nemôžem viac, pred tým taký nebol, vždy mal poriadok doma, pomáhal keď prišiel on ku mne atď. A zrazu toto. Môžem za to ja? Že som ho rozmaznala? Celé si to vyčítam, že si za túto chybu môžem ja :(

stanulienkat
5. máj 2023

Na toto je dobre spolocne byvanie. Zistis, ze s nim vlastne nechces zdielat zivot. Takato skusenost je neprenosna.🙂Podakuj sa mu a pobal sa. Predstav si, ze by si to zistila po 4 rocnom randeni bez spolocneho byvania. Zabite roky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. máj 2023

A mám odísť ja alebo ho vyhodiť? Obaja sme prepustili svoje nájmy a našli si spoločný väčší byt.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ildiko36
5. máj 2023

Keď maš kde isť by som odišla, načo taký chlap

autor
5. máj 2023

Žienky hnusilo sa mi tam žiť tie dva týždne čo som neupratovala. To bolo strašné, riady boli všade po stoloch, po kuchyni, plesnivé dózy, už ani nebolo z toho jesť 🤮 ale držala som a držala, dokopy mal 5 dní voľna celých za tie dva týždne a nič. Smeti už chodili po byte, smrad všade. To bola moja posledná možnosť, ale keď som videla, že nič tak už len odísť. Ale stále si aj tak lámem hlavu nad tým, či som spravila chybu ja.

tenerifka
5. máj 2023

toto zaozaj nepotrebujes, normalnych chlapov je ako maku, narazila si na vadny kus, zbav sa ho co najskor

autor
5. máj 2023

A keď je to naozaj moja chyba ako docieliť, aby som aj z toho nového do budúcna nespravila takýto hnus

janai1
5. máj 2023

To nie je tvoja chyba, to je výchova... Žiaľ, dosť spackaná

bluka2
5. máj 2023

Ale fuj, hľadaj si nový nájom

som_realistka
5. máj 2023

Prečo si myslíš že tvoja chýba? Píšeš že doma mal upratané, a u teba pomáhal. To si mu zakázala niečo robiť keď ste začali spolu bývať? Alebo si mu povedala že nič nemusí? Ako dlho spolu bývate?

autor
5. máj 2023

Bývame spolu 5 mesiacov. A tak, že som vlastne všetko robila ja, že keď mal on voľno, všetko už bolo spravené

tenerifka
5. máj 2023

ano, chyba. Nabuduce delba prace 50/50, vola sa to feminizmus= rovnopravnost pohlavi

som_realistka
5. máj 2023

To si veľmi rýchlo zvykol😊 aké, musí mať vládny gen, keď sa ničoho nechytil dva týždne, vymen ho. A nabudúce od začiatku deľba práce, nechať mu vyniesť smeti, požiadať aby umyl riad, prípadne pustil práčku, nemusis si ty nohy lamat

som_realistka
5. máj 2023

Preklepy😊. vadny gen

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miadi
5. máj 2023

A co ked sa len viac snazil kym ste spolu nebyvali upratal si nez si dosla nech nevidis aky mà normalne bordel a takto to realne mal v tie dni ked si snim nebola mal v byte tak ako teraz. Za 5m sa z dospeleho cloveka humusak nestane len Preto ze mal neplatenu upratovacku. Ja ked som mala upratovacku sum vzdy aj tak upratala nez dosla lebo by som sa hanbila 😂ona len cistila..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bubinkaaa
5. máj 2023

Buď rada,že nemáte ešte spolu deti...to by len začali problemy, ty jazyk po kolená,handra v jednej ruke a s druhou držíš dieťa a on rozvaleny na gauči s diaľkovým ovládacom...co ti mam poradiť???určite je aj medzi vami láska ...no dohovor asi nič neporiesil a ani už neporiesi....Všetko by bolo len dočasné....odid z kratšej cesty

dilino
5. máj 2023

To nie je tvoja chyba odid kým je čas a na žiadne sľuby že sa polepši zmeni sa to. Nereaguj chviľu možno áno ale potOm všetko bude po starom.Skonči to bud rada že nemate deti a má všetko pred sebou.Spoločne bývanie ukaže vždy najviac.Tam vidiš ako s achova či niečo urobi či nič.Ale toto je fakt na rozchod.Jabyť tebou nič mu nepoviem nájdem si byt.Jedneho dňa zbalim veci keby nebol doma ale v robote a už som preč.Až potom by zistil že si preč.Ak sa to dozvie určite ťa bude prehovarať aby si neodišla že sa zmeni never nezmeni.

domkakvet
5. máj 2023

Ak je taky urcite by som s nim dalej nebyvala.

lija22
5. máj 2023

fuj to je hnus. teda moj muz bol podobne osprosteny zo zaciatku vztahu, tak som ho musela okresat. A vies preco, ze u nich vsetko robila mama. A tak som raz u nich na navsteve povedala jeho mame. Dojedol a siel prec a tanier nechal na stole a to bola voda namoj mlyn. Odloz si tanier aspon tu, ked uz doma tonerobis a vlastne nic a vidite ved vy ste ho nenaucili, ze ked doje odprace sa noz, omrvinky, ze haby sa nehadzu kade tade atd atd ...no co ti poviem, ja som ostra, obaja sa hanbili. Uvedomil si. Takze to bol prvy krok. A este som nechala uplne stupidne odkazy nad umyvadlom, na chladnicke, nad linkou typu " dopil si, umy pohar a odloz", "dojedol si, odloz vsetko do chladnicky"...no uplne trapne ale hovorim mu ved vidis ake jednoduche ukoly a preco to nerobis, tak to rob!
Manzel je vyborny, vedela som, ze je moj osudovy ale musela som mu dat urcite mantinely ;)

maminkadeticiek
5. máj 2023

Skusila si,vies,mozes ist dalej.Vela stastia 😁

liljana
6. máj 2023

Ak chces s tym nieco robit tak.
Zaved "poplatky" za lenivost. Prestan platit svoj podiel najmu, ako on prestal upratovat svoj podiel na pracach v domacnosti. Jeho spinave veci neper, hod ich do kuta, kde ich nevidno. Zbav sa riadu, niekam ho odnes (domov,...), aby ste mali max po 2 kusy. Ak bude chciet cisty, bude si musiet umyt.
Druha varianta, ak nepride naprava, rozchod a rozhovor, kto z vas ma odist. Alebo si najdi nieco a rovno mu oznam, ze odchadzas. Niet nic horsie ako darmozrac, ci lenivec vo vztahu. Jeden sa prizivuje financne, druhy sa prizivuje na tvojej praci doma a oddychuje.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
6. máj 2023

Porozpravjte sa. Ak si to este neurobila.
Povedz mu, ze od neho cakas pomoc doma. Ze toto nie je hotel. A ty nemienis odmakat vsetko sama.
A ze ak je jeho pristup, ze na to ma partnerku, aby on uz nic nemusel, tak to nema zmysel, lebo nenasiel tu pravu.

Mozno len zistis, ze on hlupo myslel, ze ho tie dva tyzdne skusas a hlupo si povedal, ze on sa nenecha donutit nieco urobit len preto, ze ty si si postavila hlavu.
Ze miesto toho, aby pochopil, o co ide, si z toho urobil suboj Kto z koho a tvrdohlavo drzal.

A pokial sa uvedomi a zacne snazit doma pomahat, nezaspi hned na vavrinoch a davaj si pozor na tehotenstvo.
Pretoze materska a rodicovska mozu byt dalsie skusky, pri ktorych si povie, ze vsak si “cely den doma”. A zas sa vrati k nicnerobeniu.
Takze najprv by bolo fajn si vydiskutovat, ze dieta na jeho prispeni k spolocnemu cistemu byvaniu nic nemeni. Zije tam? Tak je povinny sa aj starat o to, aby za nim neostaval bordel.