Ahojte idem sem na vás s prosbou čo by ste robili na mojom mieste
S priateľom som 7 rokov keď mal 18 zistili mu vrodené cysticke pľúca zákaz fajčiť inak hrozí transplantácia pľúc...
Prestal na čas potom znova začal začala som to s ním riešiť že buď cigareta alebo ja
No tomu už je 4 roky naspäť tieto posledné 3 roky má znova klame pomáhala som mu prestať ale viete čo je naj? Mám s ním dcérku 2 roky ktorá je chorá atypicky autizmus a spinocerebalar ataxia.... A on mi ide prisahať na malé dieťa že už nefajčí strašne ma to serie
Lebo nepozerá ani na seba ani na našu dcéru a ide má klamať
Má aj dobré stránky
Ale čo sa týka cigariet je sebec veľký sebec
Klame a prísaha na svoje choré dieťa že to tak nie je
Snaží sa to zakryť svojim akože pekným správaním
Je náladový a už ani neviem či v tomto vzťahu chcem zotrvať ťa láska k nemu pomali odchádza skrz to že nepozerá na seba ani na nás.. mal pred 18kou stavy záchvaty pluk krv dva mesiace v nemocnici a chlapec chce asi tak znova dopadnúť ... Poraďte mi prosím vás ja toto už ďalej nedávam
V momente, keď človek uvažuje/dáva ultimátum, ten vzťah nemá zmysel a nemal by existovať
@jeminije Tu zial uz nic nepomoze...partner si je vedomi svojho zdravotneho stavu a napriek tomu je mu totalne lahostajne, ze sa sam zabija kazdou jednou cigaretou a je tak sebecky, ze nemysli pritom ani na svoju rodinu. Ak sa doteraz nezmenil, tak sa uz nezmeni.
Ak by muž prisahal na moje dieťa, už to by bol obrovský výkričník. A ak by prisahal na moje dieťa a zistím, že klame, že dokonca vedome klamal už pri prísahe, skončil. To je humus a úplne dno. A súhlasím s @janagem ak si musela vo vzťahu dávať ultimátum, znamená to, že ten vzťah nebol už vtedy v poriadku. Napriek tomu, že ti klamal a klame, si s ním urobila dieťa. Ako píše pribinak, daj si na súd žiadosť výživné a taktiež žiadosť o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti. Čo urobíš so vzťahom, je na tebe. Zmeniť sa nezmení. Ak ti vyhovuje žiť s človekom, ktorý prisahá na vlastne dieťa a potom klame, grc.
@jeminije Tak v prvom rade ty nie si jeho matka, ktorá ho má vychovávať a kontrolovať, či fajčí alebo nie. Ja teda osobne takéto hlúpe gestá ako prisahať na svoje dieťa neznášam a nechápem, za mna absolútne od veci. Tvoj priateľ je jednoducho slaboch, nemá pevnú voľu a nedokáže prestať s fajčením aj napriek tomu, že mu to škodí oveľa viac ako bežnému človeku. Možno by si sa aj čudovala, ale takých ľudí je veľmi veľa. Máme aj v rodine také prípady. Skor by som sa zamyslela nad celým vzťahom, ked si odmyslíš kauzu fajčenie, či sa dietaťu venuje, či ti pomáha, ked si chorá, postará sa o vás, zarobí, vezme vás k lekárovi, atd. Skús si to sama pre seba zhodnotiť, ako to vidíš. Druhá vec, ak to nefunguje, či máš kam ísť a budeš vedieť finančne žiť sama s chorým dieťaťom, lebo do práce asi nebudeš mocť ísť.
Ty nie si jeho mamička aby si mu kázala čo má a nemá robiť, on to má vedieť sám. Je mu jedno ako dopadne tak by malo byť aj tebe a zariadiť sa aby tebe s dcérkou bolo dobre.
Súhlasím s babami vyššie. Nechovaj sa k nemu ako k malému decku. Je to jeho problém,že si ničí zdravie. A dávať nejaké ultimátum a prisahať na dieťa 🤦🤦🤦, tak to radšej nekomentujem. Máte problém,ale fajčenie to zďaleka nie je.
Tak s takym by som si ani dieta nerobila ale to ti je uz neskoro radit.
@jeminije poziadaj ho, nech ti neklame, je to trapne. Povedz mu, ze akceptujes, ze si dobrovolne nici zdravie, ale on nech akceptuje, ze mas strach o buducnost vasej dcery. Kto ju zabezpeci, kto ti s nou pomoze. Ak si dobrovolne skracuje zivot, nech vymysli, ako dceru zabezpecit do buducna. Lebo ti skodi byt v takomto strese.
@jeminije asi by som si podala návrh na výživné pew dcérku a ….