Problémy vo vzťahu - klame a je sebec

jeminije
3. jún 2024

Ahojte idem sem na vás s prosbou čo by ste robili na mojom mieste
S priateľom som 7 rokov keď mal 18 zistili mu vrodené cysticke pľúca zákaz fajčiť inak hrozí transplantácia pľúc...
Prestal na čas potom znova začal začala som to s ním riešiť že buď cigareta alebo ja

No tomu už je 4 roky naspäť tieto posledné 3 roky má znova klame pomáhala som mu prestať ale viete čo je naj? Mám s ním dcérku 2 roky ktorá je chorá atypicky autizmus a spinocerebalar ataxia.... A on mi ide prisahať na malé dieťa že už nefajčí strašne ma to serie
Lebo nepozerá ani na seba ani na našu dcéru a ide má klamať
Má aj dobré stránky
Ale čo sa týka cigariet je sebec veľký sebec
Klame a prísaha na svoje choré dieťa že to tak nie je
Snaží sa to zakryť svojim akože pekným správaním
Je náladový a už ani neviem či v tomto vzťahu chcem zotrvať ťa láska k nemu pomali odchádza skrz to že nepozerá na seba ani na nás.. mal pred 18kou stavy záchvaty pluk krv dva mesiace v nemocnici a chlapec chce asi tak znova dopadnúť ... Poraďte mi prosím vás ja toto už ďalej nedávam

pribinak
3. jún 2024

@jeminije asi by som si podala návrh na výživné pew dcérku a ….

janagem
3. jún 2024

V momente, keď človek uvažuje/dáva ultimátum, ten vzťah nemá zmysel a nemal by existovať

barbora0308
3. jún 2024

@jeminije Tu zial uz nic nepomoze...partner si je vedomi svojho zdravotneho stavu a napriek tomu je mu totalne lahostajne, ze sa sam zabija kazdou jednou cigaretou a je tak sebecky, ze nemysli pritom ani na svoju rodinu. Ak sa doteraz nezmenil, tak sa uz nezmeni.

melanta
3. jún 2024

Ak by muž prisahal na moje dieťa, už to by bol obrovský výkričník. A ak by prisahal na moje dieťa a zistím, že klame, že dokonca vedome klamal už pri prísahe, skončil. To je humus a úplne dno. A súhlasím s @janagem ak si musela vo vzťahu dávať ultimátum, znamená to, že ten vzťah nebol už vtedy v poriadku. Napriek tomu, že ti klamal a klame, si s ním urobila dieťa. Ako píše pribinak, daj si na súd žiadosť výživné a taktiež žiadosť o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti. Čo urobíš so vzťahom, je na tebe. Zmeniť sa nezmení. Ak ti vyhovuje žiť s človekom, ktorý prisahá na vlastne dieťa a potom klame, grc.

janickacrazy
3. jún 2024

@jeminije Tak v prvom rade ty nie si jeho matka, ktorá ho má vychovávať a kontrolovať, či fajčí alebo nie. Ja teda osobne takéto hlúpe gestá ako prisahať na svoje dieťa neznášam a nechápem, za mna absolútne od veci. Tvoj priateľ je jednoducho slaboch, nemá pevnú voľu a nedokáže prestať s fajčením aj napriek tomu, že mu to škodí oveľa viac ako bežnému človeku. Možno by si sa aj čudovala, ale takých ľudí je veľmi veľa. Máme aj v rodine také prípady. Skor by som sa zamyslela nad celým vzťahom, ked si odmyslíš kauzu fajčenie, či sa dietaťu venuje, či ti pomáha, ked si chorá, postará sa o vás, zarobí, vezme vás k lekárovi, atd. Skús si to sama pre seba zhodnotiť, ako to vidíš. Druhá vec, ak to nefunguje, či máš kam ísť a budeš vedieť finančne žiť sama s chorým dieťaťom, lebo do práce asi nebudeš mocť ísť.

januska12323
3. jún 2024

Ty nie si jeho mamička aby si mu kázala čo má a nemá robiť, on to má vedieť sám. Je mu jedno ako dopadne tak by malo byť aj tebe a zariadiť sa aby tebe s dcérkou bolo dobre.

koniarova
3. jún 2024

Súhlasím s babami vyššie. Nechovaj sa k nemu ako k malému decku. Je to jeho problém,že si ničí zdravie. A dávať nejaké ultimátum a prisahať na dieťa 🤦🤦🤦, tak to radšej nekomentujem. Máte problém,ale fajčenie to zďaleka nie je.

0kristina0
3. jún 2024

Tak s takym by som si ani dieta nerobila ale to ti je uz neskoro radit.

0silvia0
3. jún 2024

@jeminije poziadaj ho, nech ti neklame, je to trapne. Povedz mu, ze akceptujes, ze si dobrovolne nici zdravie, ale on nech akceptuje, ze mas strach o buducnost vasej dcery. Kto ju zabezpeci, kto ti s nou pomoze. Ak si dobrovolne skracuje zivot, nech vymysli, ako dceru zabezpecit do buducna. Lebo ti skodi byt v takomto strese.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz