Ahojte žienky 🙂
Najskôr mi to prišlo blbé pýtať radu a diskutovať s cudzími, ale nakoniec rada poznám názor rozumných žien 🙂
Mám priateľa už takmer 4roky. Je to môj prvý vzťah, spoznali sme sa, keď som mala 20rokov.
Určite to poznáte, prvé roky boli super, keby ste sa ma spýtali, čo mi na ňom vadí, nevedela by som povedať ani jedno negatívum.
Teraz tých negatív je už viac ☹ .. niekedy vybuchne a je protivný na mňa, často mám pocit, že mu vadím(aj keď tomu nič nenasvedčuje), že dá prednosť kamarátom, je pohodlný... akoby som už nemala takú istotu v tom vzťahu ako predtým, niekedy keď som s priateľom a zaspávame cítim sa zle, niekedy až plačem a niekedy aj pred ním, nepovedala som mu ale dôvod, len som sa ho spýtala, či ma má stále tak rád. (on povedal, že ma ľúbi, že by ma nedal nikdy nikomu )
Myslíte že by som sa s ním o tom mala porozprávať? Ja by som aj chcela, len už viem čo ma čaká - začnem plakať a on povie,že sa mi to len zdá
Zažili ste to už niektorá?
Už ste spolu 4 roky a určite sa to v manž. nezlepší. Na to možeš zobrať jed.... Tam sa to potom bude stávať pravidelne tie jeho výbuchy hnevu, tvoj plač, kamaráti budú prednejší ako ty.... No neviem či to má význam, či by som len neporozmýšľala o takomto partnerovi....
@fallenkaa komunikácia,komunikácia,komunikácia..a keď sa to nezlepší, vziať nohy na plecia. A vieš, my ženy sme veľmi citlivé na tie veci a bude nám to vadiť čoraz viac, napr. to,že dáva prednosť kamošom...ja som s mojím sa porozprávala,vysvetlila mu to, dala dôvody, porušil to pár krát,ale vidím zmenu...treba chcieť a hlavne povedať, čo Ťa trápi a nenechávať to v sebe
Mam napad....utekaj.
@fallenkaa Len z vlastnej skusenosti - v 20tke ma clovek uplne ine priority, nez v 25. Je to normalne, vyvijame sa, menia sa nam nazory, pohlad na svet a na fungovanie partnerstva. Vas problem je normalny. Ide o to, ako sa k tomu postavite. Ak je partner z tych muzov, ktori to odbiju vetou "len sa ti to zda", je nacase uvazit, ci netreba zmenit sposob komunikacie. Totiz, strasne vela muzov nevie komunikovat s placucou zenou. Ja sama neviem komunikovat s placucou zenou 🙂
Skus mu napisat list, skus mu napisat e-mail, nejako sa dohodnite. Mozes mu pokojne uprimne povedat, ze jednoducho to nevies inak, ze sa vzdy rozplaces, preto mu chces radsej napisat. Uprimnost, ucta a laska su za mna najdolezitejsie veci vo vztahu. Ja osobne by som nevedela fungovat tam, kde jedno z toho chyba. Ucta znamena, ze povazujem za dolezite vypocut a rozmyslat o tom, co mi hovori partner. Moze sa stat, ze tvoj partner len o tvojom pocite komunikovat nechce, lebo ho povazuje za malicherny. Pripadne sa mu zda trapne sa o tom rozpravat.
Je len a len na vas, ako sa k problemu postavite - ci sa naucite rozpravat alebo to odsuniete. Ale kazdy odsunuty problem tlacite pred sebou a spomaluje vas. Aby sa nestalo, ze ich bude prilis vela.
Drzim palce.
kazdy vztah casom ochladne, menia sa priority, kazdy obcas vybuchne a je neprijemny, partnerovi tiez nemusi byt prijemne tvoje vyplakavanie... kazdy sme nejaky a mame svoje chyby, je len na partnerovi ci je ochotni tie chyby tolerovat. chlapi casom beru svoju zena ako istotu a neprejavuju velku snahu o to si ju "udrzat". mozno mu to naznacit- v niektorych pripadoch 100x povedat ze ti to a to nevyhouje...
vlastna skusenost. prvy vyzny vztah od 18 sme spolu. taha nam 11 rok a uz sme manzelia a mame krasneho maleho synceka. brali sme sa po 8 rokoch a tiez som si nebola ista a ani nejsom. nikdy nezarucim ze ma neoklame, nepodvedie, nepreskoci mu a nebude agresivny...ked to urobi, zachovam sa patricne situacii ale doteraz si viac menej vyhovujeme. zvykla som si ze jednoducho nechape moje srdcove vylevy, ani to ze si nevsimne ze som napr ostrihana aj ked mu to mesiac omielam ze sa pojdem dat ostrihat.. proste akoby sa o mna nezaujimal... ale sme spolu a je nam fajn. nic nie je idealne, nikdy.
mozno je tvj problem prvotne v nieco inom vo vasom vztahu, nechces dieta? byvate spolu? sobas? nie je toto primarna pricina ze rozmyslas preco este nie a z jeho strany sa nic nedeje?- my sme mali taku "krizu" ked sme boli spolu 6 rokov.
@fallenkaa no asi nastava u vas take to krizovatkove obdobie vztahu, kedy bud sa par rozhodne pre manzelstvo a cely zivot spolu alebo zisti, ze predsa to nebude ono a je lepsie dat priestor niekomu inemu, ci pre seba, ci pre priatela.
Nevidim do tvojho vztahu, ako fungujete a komunikujete, ale komunikacia, otvorenost, ucta, snaha pochopit druheho a uprimnost su ZAKLADOM pre zdravy vztah. Ak toto nemate po 4 rokoch chodenia a ty citis pochybnosti, ci je on ten pravy, tak je tam velka pravdepodobnost, ze vztah nema buducnost a pripadne manzelstvo by skoncilo rozvodom.
Zena sa musi dobre citit pri svojom partnerovi a musi on byt pre nu jej najblizsi a najlepsi praitel a pravdaze opacne.
Skus sama v sebe analyzovat ako vidis vas vztah, vasu buducnost a ci skutocne si vies predstavit pri nom stravit cely zivot, mat ho za otca svojich deti...