Problémy svokrovcov

29. dec 2021

Ahojte. Mám priateľa, sme boli vyše polroka, bývame spolu. Vzťah mame krásny, aj ja vychádzam s jeho rodinou dobre, aj on s mojou. Co ma trápi je to, že jeho rodičia majú osobne problémy. Svokor svokru napada, sikanuje ich mladého syna, je to totálny agresívny psychopat. Keď sme na návšteve vyzlieka ma pohľadom, správa sa ako úplný slizký had, keď viete ako sa správa v skutočnosti tak vám jeho správanie príde totálne nechutne. Problém je, že priateľ veľmi prežíva čo sa deje doma. Brat mu píše správy ako ho ma odtiaľ dostať, že sa doma hádajú, ako mu ma pomôcť, kúpiť auto, že chce ujsť... Príde z dosť psychicky náročnej práce a doma ho čakajú správy takéhoto typu. Som zúfalá, vidím ako sa trápi, že je myšlienkami inde, nevie ako doma pomôcť, čo ma robiť. A ja sa tiež necítim zrovna najlepšie keď ho takto vidím. Veľakrát som rozmýšľala ci by som sa nemala rozísť, aby mohol ísť naspäť domov alebo mu navrhnúť nech kúpi mame a bratovi byt nech je s nimi alebo ja neviem co, pochopte že som úplne zúfalá a moje pochody v hlave sú niekedy úplne od veci.... Prosím, poraďte mi čo mám robiť, ako si mame pomôcť?

michaelam2
29. dec 2021

kolko ma brat rokov? vy pracujete/studujete?

autor
29. dec 2021

@michaelam2 ma 16, my obaja pracujeme aj spolu žijeme

bmuller
29. dec 2021

ano, najlepsie by bolo dostat mamu a brata od otca niekam do oddeleneho byvania. akurat to nie je vobec lacne, tak ci by na to mali moznosti 😕

michaelam2
29. dec 2021

a mama sa ako k tomu stavia? preco je este stale s nim ked ublizuje aj synovi? tazko sa daco zmeni ak nechce ona

kacena4
29. dec 2021

je to problem matky ak ona nema zaujem odist od tyrana s dietatom nic nespravite nepomoze ani kupeny byt pre nich, takze najprv pohovor s nou a spolocne nieco podniknite budte jej oporov ze sa nemusi bat nahlasit ho ako tyrana a odist od neho. drzim vam palceky

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
29. dec 2021

Uz len ta veta, ze mate uzasne vztahy je uplny blud... Vyzlieka ta pohladom to priatel nevidi? A ak je jeho otec tyran davno mala byt ta zena prec aj s oboma detmi... Je uplne jasne preco tak rychlo spolu byvate. Nehovorim, ze to nie je pre vas spravne ale je to skratka utek.. Ty nie si zodpovedna ale tlak budes znasat navzdy, ak urcite osoby nespravia kroky..

autor
29. dec 2021

@kitycat vzťah mame s priateľom pekny, nie ze vzťahy navzájom. 🙂 Vidí to, aj sme sa o tom rozprávali, len nevie ako ma prísť za otcom a povedať mu nech sa mu nediva na frajerku.

autor
29. dec 2021

@kacena4 ďakujem krásne...

autor
29. dec 2021

@michaelam2 ona sa k tomu stavia tak ze keď mladší brat dosiahne 18 rokov bali svestky a padá z domu....

autor
29. dec 2021

@kitycat úprimne trochu ma zaskočilo že vzťah a bývanie je z priateľovej strany útek, nikdy som sa nad tým tak nezamyslala.

autor
29. dec 2021

@viestta veľmi rada by som jej pomohla ale neviem si predstaviť bývať 3 dospelí v 2 izbaku v podnájme.... 😔

veronika33
29. dec 2021

a načo čakať kým bude mať brat 18 rokov a potom od neho odísť, veď nech odíde so synom teraz

autor
29. dec 2021

@veronika33 ja úprimne neviem, sama tomu nerozumiem. Ten chlap je úplne prepnuty z toho co som počula... Brat je zakriknuty, navrhla som priateľovi aby skúsili pre neho psychológa že by mu aspoň trochu pomohol. Chcela sa vraj rozviesť, odísť ale netušíme čo sa zmenilo...

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. dec 2021

@roobett prepáčte hádam tu nebudem do nekonečna vypisovať priateľov otec, mama a podobne. Myslím ze je to každému jasné.

deti95060810
29. dec 2021

budúca svokra sa musí o seba postarať sama. keby bolo tak veľmi zle tak odišla by už dávno... a o dva roky bude mať kde odísť? Príde mi to zvláštne...
Inak byť na tvojom mieste tak sa do nich vôbec nemiešam...😉

cacianka
29. dec 2021

HM, nestarat sa....
Je to ich problém, to je pravda, ale ťažko riešiť tebe to čo náleží riešiť im.
A tvoj priateľ naozaj s dôverou poprosil /požiadal teba o tvoj názor a radu, ty mu chces pomôcť, tak skúste veľmi súkromný rozhovor iba s jeho matkou a chalanom. Pripravte si všetky argumenty, možnosti riešení, ktoré zvážte podľa toho kde žijú, aké majú príjmy, koho je byt, kde študuje brat a matka pracuje,
môžete dať návrhy a a vyjadriť im veľkú oporu a podporu, dať im vážny prísľub pomoci vo všetkých smeroch, ale rozhodnutie je na strane matky.
A vôbec by nemala čakať na 18 syna, to je fakt blbosť,
Skúste aj rodinnú terapiu, alebo aby sa mužov brat veľmi jasne vyjadril pred matkou ako vníma otcovu agresiu

lujza123
30. dec 2021

S domácim násilím je to ťažké. Môžte sa porozprávať s mamou, ale moc od toho nečakajte. Dostať ženu od tyrana je náročné, niekedy až nemožné... Samé výhovorky (na deti väčšinou), stazovanie ale reálne neodíde aj keby jej ponuknete nový byt iba pre ňu.

makova333
30. dec 2021

Ona odist uz nedokaze. Odpoved, ze odide, ked bude mat syn 18, je oddalovanim rozhodnutia, aby ho nemusela urobit teraz a hned. Svokru treba dostat k dobremu psychoterapeutovi, aby nasla silu odist. Zatial ju nema ani, ak by ste jej kupili byt. Lebo to nie je o byte, ale o jej nastaveni, o dlhorocnom psychickom tyrani. Obet si neraz tieto veci nesie az z detstva (nie vzdy,ale casto).

andraska
30. dec 2021

Tak ako prvé musia syn alebo mama niekoľko krát zavolať políciu ,keď svokor bude robiť bordel , potom zaziaday súd aby mu zamedzil styk s rodinou, mama satén čas zaziaday o rozvod, kde sme aby oni utekali a agresor sa bude v byte rozťahovať.nieje to ľahká situácia ale nieje neriešiteľná.yreba to riešiť kým sa nestane tragédia Svokra trpí týraná lebo je týraná to obete robia ,dokonca aj obranuju konanie týraná že si to zaslúžili že sú nehodné atď.Obavam sa o toho mladého chalana , môže reagovať skratovo voči sebe alebo tyranov, riešte to urgentne, volajte na linku pomoci zorientujú vas

autor
30. dec 2021

@deti95060810 snažím sa nemiesat, problém je v tom ze keď vidím priateľa ako sa trápi, prenáša sa to aj na mňa. Ja som z takých podobných pomerov, možno preto to tiež tak prežívam.

@lujza123 ten novy byt bol už taký hrot z mojej mysle... Ale možno nereálny, ťažko povedať. Zase nie sme milionári

@andraska ono je to trochu komplikovanejšie, nie vždy je to o fyzickom napadnutí, koľkokrát je to skôr psychicky nátlak, ako máva aj škrabance, predtým že ju bolia ústa, pera napuchnuta ale už to dlhšie nebolo a neviem ci psychicky atak je pre našu políciu dôvodom niečo riešiť.

stonoz
30. dec 2021

@deti95060810 a ani tam nechodim

stonoz
30. dec 2021

Ja by som tam urcite nechodila, a y ma psycho očumoval. Nech pride ona so synom. Chlapec nech ide na školu s intrakom a cez vikend u vas. Ona nech si pohlada podnajom alebo centrum pre tyrane zeny. Vy sami ste v podnajme,tak aky byt jej chcete kupit?