ahojte... cakame s manzelom babatko este par tyzdnov do porodu mam ale uz pomalicky rozmyslam kde ist rodit... V meste v ktorom zijeme neposkytuju nic proti bolesti a rozmyslam preto ze sa radsej rozhodnem pre inu porodnicu pre pripad ak by som to nezvladala.
A tymto zacal moj strach... moja draha svokra asi nie je nadsena ze som tehotna od zaciatku ma take poznamky napr co si normalna na co ti injekcia proti bolesti ked si vedela roztiahnut nohy tak to aj porodis. Dobre porodim aj bez toho samozrejme ale toto povedat? Alebo vsak pockaj ked ta dieta roztha, nebudes sa vediet v 9 mesiaci pohnut... atd
Padlo mi to velmi zle dokonca asi daco nahucala aj mojmu muzovi lebo nebol nadseny ze chcem ist rodit inde ze mi to netreba tie jej ustipacne poznamky ach...
Ja nechapem co sa ona do toho stara kde a ako ja porodim? Mam chut ju niekedy prefackat
Bojim sa aj toho hlavne ze ked sa male narodi bude sa nam starat do vychovy co davat jest, co nedavat a blbosti.
Dalsia uzasna poznamka bola ked sme nieco kupovali a ona mi zadrbe ze ja nebudem vediet dieta okupat ze to bude robit jen syncek. Manzel sa ma zastal takze mal stastie :D
Alebo ze sa narodi 5 kg dieta lebo som tucna.
zo zaciatku kupila par veci pre babo ja som za to vdacna potesila som sa ale z provokacie naschval take co bolo cisto len pre to pohlavie co ona chce. A ked zistila ze to bude ine pohlavie tak sa zacala rehotat ze len aby to tak aj bolo. ale dobre kaslat na to meboli to lacne veci ja som vdacna aj za 1 eurovu hracku
Ako to vy dokazete zvladnut? Teda ak take svokry mate
Nehovorim ze je zla ale ja mam pocit ze je nasrata ze som otehotnela a tym padom vsetko padlo financne na jej syna cize na manzela. Ja to uz mam s manzelom vsetko vyriesene takze sam nefinancuje nic a pomaha mi aj otec a mama.
Dakujem
V com ti financne pomaha otec a mama? V zivotnych nakladoch alebo nieco sem tam kupia pre vnucika?
Ty nechodis do prace?
@0silvia0 samozrejme ze len kupia nieco pre male... ale to kupila aj svokra nemozem povedat ze nie len to jej spravanie alebo skor slova zabolia
%
Nejak ju vzdy odfajci, že za Vasej doby take vymoženosti ešte neboli, alebo sa jej opýtaj, prečo je stále tak negativne naladena.. ale určite si všetko uľahčí ako epi, aniball a obmedz kontakt, keď sa bude dat. Držím prsty😊
@tramtada31 dakujem 🙂
Svokra za vsetky drobne. Nema Ta rada a zhadzuje Ta preco by si nevedela okupat babatko? A co budete mat dievcatko v jej chlapcenskych veciach? Ci chlapcek bude v ružovom? Tak to odloz pre druhe ak raz chces dalsie dieta alebo jej to vrat. Nech da niekomu co mà to pohlavie. Uz teraz riesi blbosti co sa jej netyka ver tomu ze bude mat vecne reci ked sa dieta narodi bude to horsie, . Ty chod rodit kde ty chces a o tom ci chces epidural ci nie jej vobec nemusis hovorit. A vlastne cim menej jej budes o sebe hovorit tym lepsie.
Wtf. Davno by som jej povedala svoje. :D
Mna celkom zarazil aj tvoj muž, že epi ti netreba? Tak on ani nevie ako taký pôrod kurevsky bolí a povie toto ?
So svokrou si narob poriadky hneď, nedovoľ jej organizovať váš život.. drzá ako ploštica, nechápem ako toto niekto môže povedať že dieťa bude veľké lebo si tučná. Aj keby si bola tak ti nemá čo tak hovoriť 😐
Vy byvate s nou? Ak nie tak jednym uchom dnu druhym von. Ak ano tak ti nezavidim.
toto treba cim skor zastavit, ak to nezastavite teraz a otvorene a slusne jej nepovies/te, ze takto to zial nepojde s narodenim dietata to bude len horsie a horsie :( v prvom rade by sa ta asi mal zastat manzel, od neho to aj inak vezme, sadnite si a porozpravajte sa, povedz mu tieto konkretne priklady a ze sa ta to dotyka a ze to nie je v poriadku a popros ho, aby ste sa s nou porozpravali 🤞🏻🤞🏻🍀
neviem čo chceš počuť.....treba to brať jedným uchom dnu, druhým von a robiť si po svojom....vôbec nechápem na čo preberáš so svokrou že chceš ísť rodiť inde.....ono čím viac jej budeš oponovať a dohovárať nech sa nestará, tým budú tie vzťahy s ńou horšie....ak bývate u svokry, tak sa jednoducho odsťahujte, ak nie tak si rozmysli o čom s ňou komunikuješ a obmedz návštevy u nej na minimum....do výchovy sa ti budú starať všetci okolo, nielen svokra....treba sa naučiť jednoducho vypočuť si a urobiť si po svojom....
Viem, ze je to tazke nepripustat si to, ze proste by bolo najlepsie, keby nieco taketo nepovedala. Ale to neovplyvnis.
Moja kamoška má takúto svokru🙄.A ešte s ňou aj býva pod jednou strechou 🤦.Teraz je tesne po pôrode...a není to veru ktovie čo.
Tak v prvom rade, ak ste manzelia, tvoju svokru jenvelke trt do toho, kto ako financuje rodinu. Pokial ju nefinancuje ona. Je normalne a prirodzene (u dusevne zdravych ludi) ze ked planuju dieta, vedia, ze jeden prijem na cas vypadne. A vo vacsine pripadov je to zenin a zivitelom rodiny je docasne muz. Co tvoju svokru do toho? Ak vam dava peniaze, treba to stopnut, lebo potom ma pocit, ze to cele riadi.
Poznamky typu “roztiahla nohy”? Dpc, to co je za chuderu? To sa nevies ohradit, ze co si to dovoluje?
A inak, ako si zariadis, tak mas. Ak ju stopnes v zaciatkoch, nebude sa ti montovat nikam. Nevesaj jej na nos, kde ides rodit, ako a preco. V zasade jej to moze byt u prdele. Skor si urob poriadok s muzom, tam je ssi pes tiez zakopany.
Moj muz svokru spacifikoval skor, nez len vyslovila, ze ved ona by s malickym chcela prist pomoct hned po porode a bla a bla. “Mami, nerob si starosti, to zvladneme”. Uplne to stacilo a pochopila. A potom prisiel Covid a nemohla prist ani do porodnice. A bol klud.
Prečo by sa vám mala starať do výchovy? teda ak si neurobila x krát opakovanú chybu mladých,že bývate s ňou....a k jej rečiam...jedným uchom dnu a druhým von....
Pár týždňov do pôrodu?
Ja si myslím ze na tejto planéte nieje nasratejsi tvor ako žena v 8-9 mesiaci.
Niektoré majú šťastie ze cele tehotenstvo strávia v eufórii ale väčšina žien máva podľa mňa ku koncu občas také stavy ze im lezie na nervy všetko a všetci len čo ráno otvoria oči.
No a samozrejme nič tak nepoteší veľrybu v 36 tt keď sa niekto 5689 x spýta "kedy mas termín?" alebo "Keď ste to robili tak nebolelo" (hahahá ake vtipne a otiginalne) pripadne "jeeej ty čakáš dvojicky?"
@janinah na stastie nebyvame ale byva 10 min od nas :D dufam ze manzel nebude tutko a nezlakne sa ked dieta bude plakat on tiez dakedy mamkin je mamkin maznacik 😡
@lujza123 to mi este na zaciatku povedala s tou epid. ale teraz pusta z ust uz ine perly :D asi pouzujem metodu jednym uchom dnu druhym von 💩
“Ked si vedela roztiahnut nohy tak to aj porodis”
Odpoved:
To ako sa vyjadrujete, jedna (predpokladam) krestanska matka a babka, a slovnik mate horsi ako krcmovy povalac. To aj pred kolegynami sa takto vyjadrujete? No hanbim sa aj za vas.
“Na co ti je epidural”
Odpoved
Ja som sa nestarala do vasho porodu, vy sa nestarajte do mojho. Porodit chcem tak ako je pre mna najlepsie, nie pre vas.
V prvom rade ale poriadky s muzom, uplne seriozne ho “donut” ist k porodu, inak podla mna ten chlap nikdy neuzna, co je to za peklo. Nainfikovany mamickou.
A z celeho najviac u mna zarezonovalo, ze vam platia tvoji rodicia. By sa mal tvoj chlap prepadnut od hanby, ze si zarobi na babatko a nevie sa postarat. Ale tebe mrkotat do epiduralu. To je co za chlapa??
@sasitimi17 suhlasim s tebou a aj v tom, ze epi je super, lebo to ozaj strasne boli (teda mna, ze som odpadla od bolesti) 😩 a ked si mozeme pomoct, tak preco nie. Chlapi nech su v tomto radsej ticho a svokry tiez. 🌷
Je to riadne hlúpa žena, ľutujem ťa, že máš takúto svokru 😐 po narodení dieťaťa to bude ešte horšie. Všetky tie poznámky a necitlivé hodnotenia smerom k tvojmu dieťaťu sa ťa budú dotýkať ešte viac. Pomôže len jediné. Styk obmedziť na minimum. Ona sa nezmení. V živote je ona šťastná? Ma kamarátov? Nie je náhodou rozvedena? Takýmito slovami hovorí jej nespokojnosť s vlastným životom
@gladys_07 neplatia mi rodicia nic uz som to pisala ze len pomahuju s tym ze sam tam nieco kupia nejake dupacky alebo hracku a tak ale to zas aj svokra kupi... teraz uz aj tak mame vsetko a zbytok uz s manzelom kupujeme kazdy mesiac daco z vyplaty
manzel ide k porodu ak stihne a nech vidi on si mysli ze to len vytlacit treba dieta 😀 uvidi jak mu zacnem vrieskat do ucha :D
to je pravda ze ta zena ma slovnik obcas jak chlap v krcme :D
@lusyf a ze vraj sa neda odpadnut od bolesti... ty si dalsi dokaz a moja mama tiez odpadla jak ma porodila takze nech hovoria co chcu...
@drahomirrra to staci napisat dpc...a je to uz OK?
Robis velku chybu ze si beries k srdcu jej reci. Ak je blba, nevychovana a este aj zla tak ta absolutne nemusi trapit aky ma ona nazor a co si mysli. Ona nie je dolezity clovek v tvojom zivote, najdolezitejsim clovekom v tvojom zivote si ty sama. Stoj si za tym co chces. Nikto nema pravo o tebe rozhodovat. Ona je toxicka, a s takymi ludmi treba obmedzit kontakt a drzat si odstup. Cim viac budes voci nej submisivna tym viac si bude k tebe dovolovat. Bojis sa ze ked sa ozves ju urazis, alebo ze sa na teba nahneva? Preto jej nemiestne poznamky prehltas a potom v sebe dusis? Ale ona teba urazat moze? Tym ze si ticho jej vlastne davas povolenie v tom pokracovat. Najlepsie co sa ti moze stat je prave to coho sa asi bojis. Ze sa povadite a nebude ta chciet vidiet. Budes mat od nej pokoj a to potrebujes a hlavne tvoje babo potrebuje kludnu mamu. Nie vystresovanu. Uz prosim ta nebud ticho. Ak sa ti nieco nepaci, ozvi sa. Napr na tu poznamku ohladom kupania by som sa jej priamo spytala ci si mysli ze som blba a neschopna a ci aj jej svokra rozhodovala kto bude kupat jej detsko. A ak by povedala ano, ze som podla nej blba tak by som povedala, vyborne uz sa nemame o com bavit a odmietla sa s nou stretavat. Ak bude chciet vidat vnucatko tak si rychlo rozmysli ako sa bude k tebe spravat.
@whatever1 to mas pravdu dakujem ze si mi to tak napisala 🙂 🌺💕
A dalsia vec, neobhajuj si pred nou svoje rozhodnutia. Ked jej vysvetlujes preco chces epidural, to je ako keby si od nej pytas povolenie. Nediskutuj s nou. Bud ju vobec neinformuj, drz si odstup alebo iba povedz ze ty to chces takto a je to tvoje rozhodnutie a tvoja vec.
@malva123 Nerozumiem komentaru.
Svokru mam super. Poviem Ti iba tolko. Pri prvom som si Epidural zaplatila a boli to najlepsie investovane peniaze v mojom zivote. Pri druhom mi nestihol ani zabrat,taky rychly porod. Tvoje dieta,tvoje pravidla!!!! Nenechaj sa!
Ja len na margo epiduralu... aj moja vlastna mama mala recu, ze co blaznim, naco si ho chcem dat pichnut... casom mi povedala, ze bola pozasivana az za usami, lebo rodila dlho, nevladala poriadne tlacit, ostala som zasprajcovana a tahali ma kliestami... ja som cvicila s aniballom, dala som si aj epi nakoniec, mala sa narodila na tretie zatlacenie a mala som 2 stehy.
Mozes sa riadit tymi co rodili pred 30 rokmi a uz si ani nepamataju ako to bolo a tymi stastnejsimi, co mali porod rychly a mozno lepsie znasaju bolest. Ty sa poznas a vies aka si a co chces.
Manzela by som obozbamila s tym, ze ked budes potrebovat radu vypytas si ju aj od tvojej svokry a ze on ma podporit teba a nie svoju mami.
Ja sa ti cudujem ze s nou preberas take zalezitosti ako kde budes rodit atd. Ved jej vsetko nevesajte na nos a oznamte jej ked uz bude vnuca na svete. Za dalsie, tu si hubu otvorit vies ale jej to nevies povedat? Tolko si ludia k tebe dovolia kolko im ty povolis, takze sa necuduj.
Mam tiez "uzasnu" svokru, najprv sa jej manzel snazil viackrat dohovorit, aby sa "unormalnila", snazila som sa s nou vychadzat... ale zial, nedala si povedat...tak sme obmedzili kontakt na minimum...chodieva za nou len manzel s detmi, ja som ju nevidela uz poriadne davno...a je mi fajn😁 a teraz vdaka korone mame o dovod viac, preco sa nestretavat😄
Ked ta skratka niekto nici, treba ho odstrihnut, alebo aspon kontakt minimalizovat😉