Problémy so susedou

lenka2710
6. apr 2023

Dievčatá, už som tu asi dvakrát písala, že mame problémy so spodnou susedou kvôli deťom! Viaceré ste mi tu poradili, že si to nemám všímať, alebo ju mam ,,upratat"! No stalo sa a dnes kto mi nevolal?? Polícia, že na nás pani ta a ta podala trestné oznámenie za rušenie občianskeho spolunažívania ci ako
Ma niektorá z vás skúsenosti?? Ze sa sťažuje na deti, že nemôže ani telku pozerať v kľude atd, no mam dosť
Mam prísť v sobotu na výsluch, no krásne sviatky budeme mat 🙄

bloger
6. apr 2023

@lenka2710 A čo jej ako tie deti majú robiť?

jan510
6. apr 2023

Toti je tazko dokazatelne pokial naozaj nerobis diskoteku po 22. Povies svoje stanovisko, oni to spisu a zalozia. Jedine zeby suseda mala fest dobre dokazy. Ak by si nocny kluf rusila diskotekou, hlasnou hudbou prevysujucou xy decibelov tak je tam ppkuta od 20 e nic prevratne. Susedske spory sa riesia casto a dokola len dohovory

vikss1
6. apr 2023

Coze? Mna porazi. Ako stare deti vlastne mas? Co robia? Ja nechapem skutocne niektorych ludi, ktori nemozu zniest troska detskeho vystrajania. Ved su to deti predsa, co maju ticho sediet a suchat nohami?

stanulienkat
6. apr 2023

@vikss1 vies, ale my nevieme skutocnost. Tam su dve strany. Nevies, co by ti povedala suseda. To asi nebude len detske podupkavanie.

melanta
6. apr 2023

Pani podala oznámenie, čiže polícia to musí riešiť. Prídeš, odpovieš na otázky, povieš o tom, čo deti robia. Polícia zistí, že deti normálne fungujú ako deti a oznámenie sa zamietne. Teda ak deti normálne fungujú ako deti a nie ako zver.

alenah31
6. apr 2023

@lenka2710 toto poznám. Musia ťa vypočuť - spíšu zápisnicu a podpíšeš sa. Policajti potom obchádzali osobne ďalších susedov a overovali si či je to pravda. Cca do 2 týždňov prišlo z OOP, že konanie na podané TO je pozastavené nakoľko je neopodstatnené. Na našu susedku podávala TO v jednom kuse jej svokra tiež kvôli nadmernému hluku, ktorá bývala o dve poschodia vyššie.

keiko33
6. apr 2023

Susedov tak nahlásila suseda nad nami. Strašná bosorka, aj nám roky znepríjemňovala bývanie, všetko jej vadilo. Vadilo jej, že susedia púšťajú práčku, že ich syn behá a robí hluk. Proste bežné veci, nič extra. Po 1,5 roku prišlo rozhodnutie, že skutok sa nestal. Aj policajt povedal, že keď jej všetko vadí, nech sa odsťahuje na samotu. Oni to musia prešetriť, veľkú hlavu by som si z toho nerobila. Ja by som sa skôr sťažovala na ňu, že vás stále otravuje.

chrobacik41
6. apr 2023

@lenka2710 no nie je nič horšie ako mať v "" super suseda🤦‍♀️ no zážitok zo včera, strihala som konáre zo stromov a mala som s mužom zapnuté potichu radio, sused kričí zo svojho dvora aby sme radio vypli že on to nemieni počúvať. Bola som ticho nič som nehovorila , potom znovu že vypni to radio lebo zapnem ja radio a stary (ako môj 71 ročný otec) nech dostane infarkt toto povedal. Stále som bola ticho. Potom som ho vypla ale odišiel na aute predpokladám ze nás išiel znovu udať. 2 roky čakáme na stavebné povolenie na prístavbu lenže on nás chodí udavat že robíme toto a toto. A pritom nerobíme nič proti zákonu. Nie je nad dobrého suseda , z druhej strany suseda ta len krúti hlavou že to ten sused robí a to ma chorú ženu a takéto veci robí. Ale to ze jeho synovia každý víkend tam štartujú motorku behajú s nou po záhrade a to už je 16 rokov to mu nevadí, ale keď v kulturaku hra hudba na plné pecky ( naposledy teraz v nedelu) vtedy nemukne, ďalší sused tiež pusta radio a dosť hlasno no ale naše mu vadí. Tiež čakám ze budeme mat návštevu že mu neviem co robíme ak máme zapnuté radio podotýkam potichu 🤷‍♀️

lenka2710
autor
6. apr 2023

8 a pol a 3 roky majú deti, baby ale ja to riešim už 8 rokov odkedy sme sa nasťahovali! Už sme aj podlahy menili, mame koberce, mame penové puzzle po celej obyvacke, minule sa hral malý normálne s autom po koberci a buchali aj na to, ved pre pána co do boha ma to dieťa robiť?? A to chodíme doobeda von, staršia je v skole, cez obed spi malý a poobede zasa von, o pol 9 už sú obaja v posteli! Celých 8 rokov nič iné, len nekric, nebehaj, nedup, nehraj sa s tým autom a stále dokola

lenka2710
autor
6. apr 2023

Ze ona ani telku nemôže pozerať 🤦‍♀️

anjelicek26
6. apr 2023

Niektorym starym ludom poriadne zacne zasibavat. Pojdes tam, povies, co sa deje, oni bohuzial musia presetrit kazdy podnet. Je to otravne, bohuzial. Cely cas sedi doma a pocuva kazdy pohyb nad sebou, co uz s nou... nema asi co ineho na robote...

lenka2710
autor
6. apr 2023

@anjelicek26 ved práve, teraz som 3 týždne riešila malého zdravotný stav, keď sa to zlepšilo, zase polícia, úžasné sviatky

anjelicek26
6. apr 2023

@lenka2710 Chapem, s nou nepohnes. Mna by drblo takto detom regulovat detstvo :( Nie je to fer pre nich. Stahovanie fakt neprichadza do uvahy?

januska12323
6. apr 2023

No tak nech ju nepozerá. Bože zo starej baby si robiť nervy.

lenka2710
autor
6. apr 2023

@stanulienkat prepáč ale áno, ja som nemohla napríklad ani vysávať doobeda, lebo syn by mohol byť náhodou po nočnej, keď mal maly 9 mesiacov a batolil sa na koberci samozrejme kopkal nozkami, tak už vtedy mi nakricala, že ma dá predvolať na úrad, ja si tu ani návštevu nemôžem zavolať, nejaké kamošky s deťmi, lebo to je už úplne čistá katastrofa

lenka2710
autor
6. apr 2023

Ešte aj na to klope, keď vyťahujem varechou alebo metlou hračky spod gauča alebo spod obyvackovej steny, proste fakt na všetko

777januska777
6. apr 2023

@lenka2710 pozri suseda je blbá a nech robíš co robíš bude blbá stále. Takže klud a nechaj deti byť detmi a susedu nerieš. Neboj aj policajti budú v pohode. Hlavne sa musíš od toho odosobnit, to je jej problém nie vas, ze je z bývania v byte na nervy.

dusankomoj
6. apr 2023

@lenka2710 vystriehni ju vo výtahu a daj jej po papuli👿 ale nie srandujem. Neboj nič sa nestane, policajti takéto ,,susedy" určite poznajú. Vysvetlíš a kľudne podaj trestné oznámenie aj ty,za obťažovanie!

keiko33
6. apr 2023

Presne toto také osoby robia. Čím viac ustupuješ, tým viac oni vyskakujú. Bratranca tiež tak roky terorizoval sused, dôchodca, ktorý býval sám. Až raz jeho žene praskli nervy a poriadne sa naňho vykričala, až z nej strach išiel. Odvtedy sa jej vyhýba. Ja by som jej s vražedným pohľadom povedala, že keď nedá pokoj, tak predám byt rómom. Možno, že tí jej budú vyhovovať viac.

gabika0825
6. apr 2023

@lenka2710 no ak som správne pochopila tak sa jedna o tvoje deti že robia hluk? A ona sa sťažovala? Myslím si že len tak zo srandy by to nerobila a my s vami nežijeme a ani vo vašej blízkosti že by sme vedeli povedať kto je v práve. Ak ale rusis nočný klud po 22 ze ti deti revu a dupocu po dome nie je to moc prijemne pre človeka ktorý vstáva ráno do prace a je nútený toto počúvať a hlavne keď je to opakovane.

lenka2710
autor
6. apr 2023

@gabika0825 ak si čítala, tak píšem že deti už sú o pol 9 obe v posteli a nie neplaču ani nedupu v čase nočného kľudu

vikss1
6. apr 2023

Presne, vobec by som sa nebala nejakeho vysluchu, je to predsa slovo proti slovu, nic ti nemozu. Pochybujem, ze sa u vas rozbijaju veci alebo co. Pani pravdepodobne len prehana ako 1000 inych neprisposobivych susediek.

renka30
6. apr 2023

Predpokladam, ze to nebude trestne oznamenie ale oznamenie o podozreni zo spachania priestupku voci obcianskemu spolunazivaniu. Tiez som to par x riesila ale ja som bola ako oznamovatel (sused na mna nahulakal na ulici, vynadal mi bezdovodne pred ludmi) a nic som si nepomohla hoci tam bolo x svedkov. Cize urcite sa neboj, podas k tomu vysvetlenie ako to vidis ty a dovidenia. Pokial opakovane nerusis nocny klud tak je to v pohode...

babulkomale
6. apr 2023

@lenka2710 podajte aj vy. Nenormalne toto uz. Lutujem vsetkych co musia zit v panelakoch.

luccija
6. apr 2023

@gabika0825 keď má niekto malé dieťa a v noci mu plače má ho vyhodiť z balkóna?nehovorím, že to je autorkin prípad, ale sú aj také deti.Je to nepríjemné, ale je to spolužitie aj naša suseda sa vždy okolo polnoci sprchovala a bolo počuť aj ružicu ako položí vo vani.

@lenka2710 vypočujú Ta a nič...Max zaplatíš pár eurovú pokutu.Pokym sa neodstahujete pokoj nebude.

luccija
6. apr 2023

@lenka2710 ako píše @anjelicek26 starší človek sedí doma a všetko ho vyrusuje

chadkroeger
6. apr 2023

žena pokoj !!! pani podala trestné oznámenie tak polícia musí spraviť výsluch. Ale ver mi, že aj oni sa na tom budú dobre zabávať (osobná skúsenosť). Ak na Vás neboli po 22 hod volané hliadky za rušenie nočného kľudu, ničoho sa netreba báť a hlavne užívajte sviatky v pokoji 🙂

zuzulka558
6. apr 2023

Zlatý náš panelákový vchod,, my sme tu všetci ako veľká rodina, 40 bytov ale žiadne problémy medzi sebou keby sa dalo grilujeme tu 🤣 raz sa tu jedna nasla ale tu sme ta upratali ze je úplne v pohode,, ja by som si z toho nič nerobila, mam brata na policajnom dôchodku už a doma sa rehoceme co všetko dokážu ľudia nahlasovať aké blbiny 🤣

20erika07
6. apr 2023

Skusenost nemam ale ked sa budes vracat z výsluchu, vracaj sa s velkym usmevom , mozno ta bude sledovat tak nech vidi aka si spokojna 🙂
Na tvojom mieste by som normalne žila dalej, vyklopkavacky totalne ignorovala, a ked by ma zas znova riadne nastvala aj tie puzzle a koberce by som dala na par hodin prec 🙂 a nech si podava TO kolko chce ,ona sa vyfarbi ,budu ju poznat ako vecnu stazovatelku. Vy nerobite nic zle, iba normalne zijete vo svojom byte, dokonca kde ani deti nemozu byt detmi. Kde to 8rokov teroru , ma stastie ze ma takych susedov, mojho muža by nechcela nastvat

matabb73
6. apr 2023

@lenka2710 aj my máme takého magora pod nami. Stale mu niečo vadilo. Že dcéra behá po byte. Čo ju mám priviazať? Stále som ju potom okrikovaka nech nebehá, tak sa sťažoval, že kričím. Že počuje vŕzgať hojdačka. Olepili sme spoje. Potom vyrástla, tak bol chvíľu klud. Keď bol lockdown a všetky deti doma, zas sa sťažoval. Že doma skáče. Že ja búcham papučami a podobne hlúposti. Jemu vadí aj keď doma vysávam. To som mu už riadne odpapuľovala, že aj jeho syn bol mladý a robil doma žúrky a to mu nevadilo. Odvtedy mám pokoj. Niekedy musíš dať tomu človeku najavo, že si nenecháš skákať po hlave. Na polícii normálne povedz, že ide o bežný prevádzkový hluk, nič mimoriadne nerobíte a suseda je precitlivelá.