Problémy so susedmi

netli09
11. apr 2021

Ahojte 🙂 idem si k Vám po radu.. lebo už som zúfalá a ťahá sa to rok už.. bývame v činžiaku a pod nami susedia sú živá katastrofa... byt sa predtým používal na kancelárie pravdepodobne a neskôr sa tu prespavalo raz-dvakrát do týždňa..ako sme sa sem nasťahovali a bývame tu mame s nimi nonstop problémy... začalo to búchaním na radiátor,neskôr nám nechali anonymný odkaz na výťahu,nechali nám list za dverami,sťažovali sa u domovnika,ktorý samozrejme prišiel za nami..a teraz písali email... prosím pekne vadí im, že sa rozprávame v byte,presnejšie v spalni že to počujú akoby boli vedla nás..(je to klasicky rozhovor medzi dvoma ľudmi..) že sa smejeme,často nám v byte padajú veci a dokonca,že nás počujú aj pri našich intím.chvíľkach..BLBOSŤ... najnovšie je problém pes... mame staforda fenku,ktorá je vychovaná nešteká,neknuči,samozrejme hneď ako našli další dôvod na spor to využili.. priateľ bol osobne dole za nimi,všetko si vydiskutovali a zrazu bola reč s pani... podotýkam susedia majú max do 30r bezdetní... na chvíľu to stíchlo 2mesiace cca. Teraz opäť,sťažujú sa na psa,že sa mu malo venujeme,že je to veľký pes a potrebuje našu pozornosť a je stále doma sam.. akože toto má dostalo... keďže nás pes sa má u nás ako v bavlnke...áno zvykne byt doma sám 8hod,čo sme v robote...mame kamery v byte a sledujeme ho.. celých 8hod prespí..keď prideme domov ideme s ním minimálne na hodinu von vybehat sa.. doslova všade s nami chodí okrem obchodov...má pozornosti a venovanie sa až až... dosť má to nahnevalo keďže asi pani nemala nikdy psika a zrejme nevie ako to chodí...mame sa s ňou hrať vonku a nie doma.. povedzte mi dá sa to? Keď príde k Vám s hračkou a chce sa o ňu naťahovať...samozrejme nič take že jej teraz cez polku bytu hádžem loptu to nie.. príde mi to už naozaj choré aby sme sa báli čo i len prdnut v byte lebo prídu susedia..
a asi najviac mi je smiešne,že nevedia za nami prísť ako ľudia a porozprávať sa.. musia to bud riešiť cez 3osob, alebo odkazmi..
Čo by ste robili v takejto situácii?
Chvalabohu sa sťahujeme do 30.6 by sme už mali byt v dome ale aj tak mi to nedá ešte pokoj...

amelie2017
11. apr 2021

Do 22. si mozete robit co chcete. Pripadne do 20, podla toho, ako mate uvedene v domovom poriadku.

ukulela
11. apr 2021

Vážení anonymni susedia, ktorým vadí nás pes, náš rozhovor, prdnutie v kúpeľni a dýchanie v kuchyni. Ešte jedna neopodstatnená sťažnosť a riešime ju ako obťažovanie. Je nepochopiteľné, že ako dospelí si neviete prxoblém vyriešiť osobné, ale ohovaranim a anonymami. Karma je zdarma, aby ste ešte na nás s láskou nespomínali .... Hela a Jožo d tretieho.

deti95060810
11. apr 2021

ešte viac by som s manž. sexovala, a tak isto aj ja im by som nechávala odkazy kde kade....Ako sa do hory volá....😉

mareka49
11. apr 2021

A kto tam ide po vás?
Rodina s dieťaťom a odrazadlom? 😁
Nie je hluk ako hluk.

netli09
autor
11. apr 2021

@mareka49 pevne dúfam,že áno :D nič v zlom ale prajem im to.. nech vedia čo je to naozaj hluk... chápem,že počuť veľa ale treba s tým rátať keď sa ide bývať do činžiaku..

netli09
autor
11. apr 2021

@amelie2017 samozrejme.. ale toto je nepochopiteľne naozaj..keby starší ľudia alebo rodina s malým babom,ešte tak pochopím ale toto nie... minule sme počúvali na tv hudbu o 19hod a zastavili si priateľa aby to okamžite vypol,že oni chcú relaxovať. To bolo jedine,čo osobne niečo povedali.. to bolo 1.

tncka
11. apr 2021

@netli09 do 22 by som im uz robila asi aj naschval🤣🤣,mozes sa aj o stenu hadzat a nemozu ti nic🤣ale to uz je na vas. Ked uz im prehnane vadi obycajny rozhovor,uz by ma vrcholne vytocili

fantaghiro21
11. apr 2021

Zavolajtr na políciu. Pošlite hliadku... . A zaručujem vám, za bude pokoj..

netli09
autor
11. apr 2021

@fantaghiro21 vlastná skúsenosť? My sme im povedali,že ešte raz budú mat niečo,nech sa páči nech prídu oni s mestkou políciou,je nám jasne že mi nič zle nerobíme.. čítala som niekde,že sa to dá riešiť aj nejak cez mesto,neviete náhodou?
Už naozaj mi z nich tečú nervy...

netli09
autor
11. apr 2021

@tncka veď jasne,len majitel je z toho nepokojný.. povedal nám že to chápe,že jednoducho to patrí k životu v paneláku,ale viete aj jeho to už otravuje... čo chápem

fantaghiro21
11. apr 2021

@netli09 áno dá, ale to je beh na dlhé trate...
Alebo sa osobne choďte spýtať, či zavolať...
Ak na vás vymýšľajú, je to istým spôsobom krivé obvinkvanie, narúšanie súkromia...
Takže pokiaľ nemôžte z toho spávať, sgrpcuje život,...

netli09
autor
11. apr 2021

@fantaghiro21 ďakujem za radu 🙂 určite sa už ideme pustiť do riešenia,lebo čo je veľa je veľa.
Ešte raz ďakujem a prajem pekný večer

tosomja
11. apr 2021

Aké odkazy?do schránky? Tak hoďte im naspäť, po tretej osobe im odkážte, že ak majú problém, nech prídu osobne. Úplne ignorovať.
My sme sa tu nasťahovali kde sme teraz a hneď na druhý deň mi prišla suseda búchať, aby som nepúšťala stále tú istú pesničku, lebo jej to lezie na nervy, potom prišla cez víkend, že máme službu na upratovanie a ona nebude celý deň doma , tak nech idem hneď teraz pozmyvať 🤣🤣 atď atď...až raz išiel hore môj priateľ a opýtal sa jej, či majú čierneho psa, lebo všetky chlpy z neho nám trepu cez balkón do bytu. Odvtedy sa ani nepozdravia a ani o nich nevieme 😱😄

littlebubble
11. apr 2021

@netli09 Je to váš byt? 🙂 Ak áno tak by som ich poslala do teplej krajiny a ak by to nepomohlo tak by som to riešila už ako obťažovanie.
Nerobíte nič čo by niekomu mohlo vadiť.Vo vlastnom byte sa cítiť ako väzeň lebo susedia.
Ešte k tomu mladí, bezdetní ľudia 😂😂😂.
Mne by nevadilo ani keby susedom deti behali po byte hore dole.Veď v bytovkách sú vždy nejaké zvuky.

Pýtam sa na vlastníka lebo tiež som si zažila pošahanca až agresora.Vtedy mal argument, že sme podnájomníčky a nemôžeme robiť nič.Potom som sa dozvedela, že sa kvôli tejto rodine každý odsťahoval.
Žili sme tam samé dievčatá a ledva sme boli doma.Tiež si vymýšľaľ aj so ženou.Aj polícia sa vraj volala 😂😂 a vysmiali ich.

uglybetty1234
11. apr 2021

ja by som sla priamo za nou a vydiskutovala si to. Rovno by som jej povedala, ze v byte sa spravame normalne a bez nijakych rusivych zvukov pre ostatnych, ale ak ona ma problem a zrejme aj paranoju, tak kludne sa mozem spravat tak,ze sa potvrdia jej vytky voci nam. Ak jej vadi, ze vas pocuje ako sa rozpravate, tak nech zbehne za architektom, ze navrhol prilis slabe steny. Ak jej vadi, ze moj pes nic nerobi a nerusi ju, tak kludne si zaobstaram macku a uvidi to rosambo. Ak jej vadi, ze ma pocuje pri sexe, tak mi je to luto, lebo vidim, ze aj ked sa snazim byt potichu, tak jej to prekaza, tak nic nebrani tomu, aby som sa oddala sexovaniu NA PLNO!
Uvidis, ze sklapne. S takymito iba takto.

fantaghiro21
11. apr 2021

@netli09 nie je zač. Ďakujem, podobne pekný vecer

netli09
autor
11. apr 2021

@tosomja jeden odkaz bol na výťahu,keď sme boli na dovolenke hneď ako zistili,že sme už doma a mame to prečítané to dali dole, list vo dverách sme mali a odkaz cez majiteľa bytu alebo domovnika..bol aj priateľ osobne ale žiaľ to nepomohlo.. nás už obchádzajú a píšu maily majiteľovi bytu. Parada :D tak vaša suseda si aspoň povedať dala.
My sa sťahujeme do domu v july cca tak dovtedy to chceme nejako doriešiť. 🙂

netli09
autor
11. apr 2021

@uglybetty1234 áno,tak ako píšete vadí jej úplne všetko. Čakám kedy jej bude vadiť vôňa z varenia alebo splachovanie... tá žena je maximálne zakomplexovaná.
Bol priateľ osobne,vtedy bola milá a dokonca povedala,že už dlhšíu dobu ani nevie o nás,že sme v byte... a pozrite.. nás opäť obišli a riešia cez iných..

ghostsgirl
11. apr 2021

@netli09 a oni akoze byvaju v kancelarii? V nebytovych priestoroch? To sa vobec moze?

netli09
autor
11. apr 2021

@littlebubble taktiež sme len podnájomníci,ale my sme zas neni taký,že teraz sme v podnájme a nič nemôžme.. každý mame svoje práva a je jedno či sme majiteľa alebo nie.. nemôže nás níkto takto obmedzovať a šikanovať

netli09
autor
11. apr 2021

@ghostsgirl nie nie, klasika cinziak

littlebubble
11. apr 2021

@netli09 To máte pravdu! Ja som sa ajtak sťahovala takže som to neriešila.
Keby som však žila s mužom v podnájme tak by som to určite riešila veď takto sa nedá žiť.

tosomja
11. apr 2021

@netli09 no ja by som tam išla alebo napísala na výťah, nech 💩 tichšie, lebo počuješ každé čľupnutie a je to z toho zle 🤣🤣🤣

ghostsgirl
11. apr 2021

@netli09 lebo si pisala, ze pred tym tam boli kancelarie a len obcas prespavali... Tak ak je to oficialne nebytovy priestor na ich mieste by som bola ticho

netli09
autor
11. apr 2021

@ghostsgirl nie nie, sú to byty v činžiaku len tento byt sa pravdepodobne dávnejšie využival ako kancelársky priestor.

melinnda
12. apr 2021

@netli09 my máme toto iste. Odkedy mame malé dieťa. Do vtedy bola s nami kamoška. Prvý krát prišla búchať na dvere, keď malý ešte nebehal, len do slova lozil a cupkal rúčkami po zemi. Tak som jej vo dverách povedala, či mám malého pri viazať o stoličku. Argumentovala tým, že vychovala 3 deti a ani jedno dieťa jej toto nerobilo. A ani nekricalo, nepistalo!!! Tak som jej do slova buchla dvere pred nosom. Od vtedy fungujú lístky do schránky. Aký sme hlučný, že si mame prečítať bytový poriadok. Ze od rána do večera je u nás hluk a buchot. A tak isto od večera do rána. Podotýkam, že malý o 20.00 už spí a my sme po tichu, aby sme si dieťa nezobudili!!! A o 22.00 spíme. A ona ma šťastie, že naše dieťa spáva od narodenia celé noci! A tiež sa stalo, že malý mal asi 2 mes a mal takú noc že mi do 1 rána plakal. Tak na druhý deň, keď ma stretla povedala, že nemohla spat, lebo malý plakal. Tak si musela dat tabletku na spanie 🤦‍♀️. A naše dieťa fakt glbem, aby nebuchal a hral sa na koberci, čo aj robí. Co je už naučený na to. A aby som ešte takú piskosku napísala. Bolo 17.00 prišiel priateľ domov. Malý chudák sa tešil, že tato, tato prišiel. A prebehol z chodby do obývačky 3x a už nám buchla na radiátor!!! A to sme 2x do dňa väčšinou vonku. No hold sme ľudia a ľudia. Tiež neviem, ako sa už máme čo svojom byte chovať. Keďže chápem chce kľud, ale pri dieťati sa do slova chodiť po špičkách nedá. Proste stále ma nejaký problém. Aj to ze jej praská stena, že si mame zavolať a zaplatit statika. No fakt kopec veci.....!!! Sa bojím, už aj dýchať hlasnejšie......