Problémy so sestrou a jej priateľom. Je toto normálne?

evulilik
24. mar 2013

Oslavu 1. Narodenin mojej dcérky sme preložili na Veľkonočnú nedelu ktora mi žiaľ oznámila že dovolenku 1,5 dňa si kôli mne a mojej dcére nezoberie. Tak pre pokoj v rodine som vyhovela. Potom mi zas povedala že jej priateľa mám pozvať osobne alebo mu poslať pozvánku . Pozvánky chce chceli aj tak dať urobiť ale to bi ma nenapadlo že aj jemu osobne .. Dala som teda urobiť a dnes som im chcela dať keď prídu poobede a už aj preňho nech to čert berie ! No ráno prišla moja mama ktorú som poprosila aby došla lebo mm nestíhal venčiť psa a tak som ju zavolala k malej. Hádajte o čo ma požiadala !!! Že (akože) sestra o tom nevie ale nech zavolám jej priateľovi a pozvem ho na oslavu. Ani švagrina ani svokra odomňa take by nežiadali. Hlavná vec že minulého roku sme zabudli že má ten jej frajer narodky a keď sme sa to dozvedeli tak sme mu o týždeň na to išli zablahoželať a madam sa tvárila urazene pričom nedala ani vedieť že bude mať len podotkla že aj pred rokom mal v tom istom čase. Inak moja mama pri sestrinom vyjadrení že si nezoberie dovolenku ( každému ten termín vyhovoval okrem nej) pritakala sestre že ešte nemá zmluvu na trvalo a že si neohrozí robotu ... No aké ohrozenie by to bolo ??? Mohla predsa aspoň povedať skusim si vymeniť smenu . Teraz som mame povedala nech sa preberie ja mu volať nebudem. Tak mi povedala citovým vydieraním že ako jej to môžem že ona ma vždy podržala .
Už mi je nagr. Jak sa tomu chlapcovi všetci pchajú do riti jak by bol papež .. Iba obyčajný smarkaty učňovkar čo si doraba maturitu. A iba keď dojde do dverí ta vám pride zle jake žlaby to s papule vypúšťa. Ale ani nesom tak naštvaná na neho ale na moju sestru a mamu .. Bo on len využíva čo sa mu ponúka. Je to hrozné že to tak poviem ale mojej sestre by trebalo poriadne spadnuť na hubu. .. Bo zatiaľ jej všetko vychádza .. Robi sa múdra a taka je na seba pyšna .. Najlepšie vedia ma dočista zdeptať aby som už ani nevedela či som fakt krava ja abo oni ... ☹

anjelicek26
24. mar 2013

@evulilik ako nic v zlom... co prosim tak strasne riesis rodinu? Koho je to oslava? Tvojej dcery. Organizuje ju kto - vy. Termin stanovite vy. Kto prijde prijde, kto neprijde, ten neprijde. Mala bude mat tortu, balony a darcek od vas aj tak. Kto nemoze prijst, moze jej prijst zagratulovat dodatocne. Hotovo, vobec to neries. Termin oslavy sa fakt oznamuje - ty ho vyberas ako vyhovuje vam, aby mala nebola unavena, aby ste vy mali cas. Nikto iny. Prestan si robit hlavu zo vsetkych okolo. Nech sa aj urazia. Ale tes sa na malej ziarive ocka...

exupery
24. mar 2013

A to ako fakt sa tymto zatazujes?Stanov datum,pozvi koho chces a uznas za vhodne a hotovo.Je to oslava,nie koniec sveta.

liwka
24. mar 2013

1. dcérkine narodeniny som aj ja brala citlivo- predstavovala som si krásnu oslavu u nás doma( v jej prostredí) s celou rodinou....no, vytriezvenie prišlo, keď moja mama oznámila, že ona nepríde (nemusí sa s mojou starkou- jej svorkou), starká mi pílila nervy, že ak pozvem JU (moju mamu), ona nepríde....
bola som totálne znechutená a nakoniec sme malej narodky oslávili s každým zvlásť.... odvtedy som sa poučila a mám ich všetkých ....vieš, kde 😀 - v prvom rade je to TVOJE dieťa, vedia, kedy má narodeniny, oslavu sprav- ja som ani pozvánky nerobila- každý sa ma pýtal, kedy sa bude oslavovať- povedala som termín a kto prišiel, prišiel....
tento rok mi moja rodina zasa spravila "milé" prekvapenie, keď sme boli dohodnutí na termíne v sobotu o 10:00 (bo MM musel na poobednú) a večer predtým (keď som sa serkala sama s prípravami a mala som toho plnú hlavu)- som sa dozvedela, že doobeda nemôžu prísť, lebo idú na pohreb nejakému príbuznému z xy- kolena (pohreb bol až o jednej poobede, ale oni museli ísť už doobeda autobusom, bo vraj švagor nemá benzín a nemôže ich zobrať- zaujímavé, že keď prišli poobede k nám (torta načatá, MM- ktorý mal mimochodom tiež narodky, v robote, takže mu gratulovali len akože....) mal benzín a mohol prísť na aute...

simca06022011
24. mar 2013

Nestresuj, urobte si oslavu, povedz kedy je termin (ja by som ani pozvanky nerobila, rozposli email, sms, zavolaj a neries 🙂) ) a kto pride nech pride... ja som to spravila takto, ine dni som gratulacie neprijimala, ked prisli inokedy dostali kavu a vodu a co bolo doma, ked somrali ze nie je torta a pod (kvoli svokre som oslavu posunula raz, lebo maju to predsa 200km a mali cestu, nevyhovovalo uz som to s nimi neriesila). Tak som povedala ze na oslave bola mali si urobit cas... bohuzial nie sme hop-hopky.. este aby sme sa priatelom priatelom prisposobovali a kdekomu 🙂)

beausa
24. mar 2013

ja viem, ze ide o velky den pre tvoje dieta, ale podla mna nejde o svadbu a podobne. Naplanuj datum oslavy, komu nevyhovuje len tak z rozmaru, jeho chyba. moj nazor. Ved je to oslava tvojho dietata a nie jeho.

prahaxx
24. mar 2013

nie, nie je to normalne, z komara somara.. zi hlavne svoj zivot, ostatne neries, robis oslavu pre dcerku? alebo pre rodinu?
svet sa nezruti, u nas tiez vzdy niekto chyba 🙂 a zijeme uz treti rok 🙂
daj si pravidla a hlavne sa ich drz, neustupuj, zachvilu Ta zozeru
prajem vsetko najlepsie Vam ale aj sestre

brisilda
24. mar 2013

ano je to normalne ...mne sa podobne veci uz par krat stali a tazku hlavu si z toho nerobim ...kto chce pride kto nechce nepride ...trosku ma to zamrzi ale tak ja som zla ja im to vratim 😀

zuzanockamt
24. mar 2013

ja ziadne velke rodinne seansy nerobim a mam pokoj sväty ... prve narodeniny sme oslavili v klude na 3-krat a nebol problem

petra141181
24. mar 2013

nooo nehnevaj sa je to tvoje dieta vasa oslava vas dom vase vsetko tak kto ti ma co kecat do toho koho maszavolat a koho nie? ty len pekne povedz ze sestrineho alebo neviem koho priatela buds volat vtedy ked bude oficialne clenom rodinny ja viem ze sa tesite z prvych narodenin ale ja by som to takto neriesila zobrala by som maku a sli by sme len rodicia a dieta niiekam na malu oslavicku do restiky a mali by sme svaty pokoj a ak je niekto normalny tak pochopi a pride zablahozelat malej bez kolkovanej ziadosti

sense
24. mar 2013

podla mna reaugujes prehnane...apropo tvojmu dietatu je to jedno ci tam bude pat al. desat ludi, pozvat si pozvala, kto chce nech pride.....a kto nechce nech ostane doma...urcite by som si kvoli tomu nekazila ani naladu ani den....

matam77
24. mar 2013

tiez z toho nerobim velku hlavu, oznamim, vtedy a vtedy, kto ma cas, pride, komu ochorie dieta, nepride. komu vyhovuje prist na zahradu, pride, komu nie (maju babatko alebo podobne), tak dohodneme iny termin doma. pripadne poslem z torty po niekom inom. a ked maju cas a sme vsetci zdravi, tak pridu, ja prichystam ale uz len nieco drobne. hlavne ze sa deti pohraju. ci uz v den oslavy, alebo aj o tri tyzdne .. je o v podstate jedno.

piacere
24. mar 2013

Podľa mňa nie je normálne, čo sa dnes stvára okolo narodenín dieťaťa (aj napriek tomu, že sú prvé). Pritom tomu drobcovi je to tak jedno 😉 🙂

Každý má svoje problémy, pre každého je ten jeho "problém" tým najväčším. Napriek tomu, to čo riešiš, je tak... malicherné.

🙂

vinifred
24. mar 2013

..pošli ich všetkých do prdele a máš pokoj.. 😝

rora
24. mar 2013

ja byt v tvojej situacii som nakoniec rada ze na oslave nebudu ludia ktori s tym maju nejaky problem. osobne som nieco take zazila na oslave dcerinych 1.narodenin, oslava bola v sobotu (ale madam svokra aj so svagrinou museli mat v nedelu, a to ani neprisli,isli sme my za nimi, bez zakuskov,bez pohostenia,lebo tie boli v SOBOTU,tak ked nedosli,mali prd)

awalancha3
24. mar 2013

..........najprv som chcela napisat, ze pises zmatene, aj formou aj obsahom, potom som mrkla na vek, ok, si mlada......Ale k veci- co má za ciel oslava 1 narodenin? ..aby prisli ti, ktorym na tebe a tvojej dcere zalezi.......aby jej zablahozelali uprimne a z celeho srdca......aj keby to mali byt len dvaja ludia na celom svete..............

cerez
24. mar 2013

Chápem ťa, že ti záleží na prvých narodeninách svojej dcérky, ale svoju povinnosť a dúfam, že milú si si splnila. Pozvala si a ako sa kto zariadi, tak príde. Kto nepríde, už si nikdy nezopakuje prvé narodeniny. Dôležité je, že tam budete vy ako rodičia a oslávenkyňa. Ostatných nerieš. Máš momentálne svoj vlastný život, vlastnú rodinu a na tom stavaj. Ľudí nezmeníš!

tinushka13
24. mar 2013

Ahoj, je tu mnohho názorov a každý má v niečom pravdu. Ale len ty vieš najlepšie ako to je a aké sú vzťahy a prečo to riešiš tak ako to riešiš. Ja som na tom podobne. Riešim krstiny. musím skloniť hlavu a vyhoviem svojej dcére. Pozvem všetkých čo by tam mali byť, aj keď najradšej by som tam mala iba krsnú. Nechcem to celé rozpytvávať, keďženetuším kto si to prečíta a ešte nebodaj sa to dostane do "tých správnych uší" a budem to počúvať.. konečne mám chvílu pokoj. Urob oslavu. urob povánky.. pošli pozvánky.. nuž kto príde ten príde a hotovo.. ďalej nerieš. Tak isto som to vyriešila ja. Dala som dátum a nech sa každý zariadi ako uzná za vhodné. Hádam sa ja a moja rodina nebude podriaďovať gratulantom... 😀

malinkaaninka
24. mar 2013

a čo ti bráni dať pevný termín oslavy,kedy tebe vyhovuje,všetkých obvolať pár dní dopredu,nachystať jedlo,pitie a hlavne pripraviť krásny deň tomu,komu je určený.kto príde,ten príde..nemôžeš vyhovieť všetkým.

aristka
24. mar 2013

ono sa to takto dá ,keď je len jeden drobček,ale máš úplne zbytočné stresy,ja mám tri deti,babka má 7vnúčeniec a nikto takéto caviky nerobí,nie je čas,ledva sa dáme dokopy na návštevu,takže kľud,je to oslava narod.tvojej dcéry,babičkia nech si diktuje a pozýva koho chce na svoje oslavy,ktoré bude organizovať,vyzdobte príbytok,spravte tortičku a odfotte drobca,nech má pamiatku,lebo aj napriek týmto cavikom,ktoré z toho robíte ,malá si to pamätať nebude a zostanú len fotky,ktoré si možno raz pozrie 😀

ewisam
24. mar 2013

ja ti poviem tak, ze drobec si vela pamatat nebude je jedna vec, druha spravte si oslavu podla seba urcte datum aky vyhovuje vam, kazdy kto bude chciet prist nech si cas najde kto nie, jeho problem... Teste sa z drobceka a ostatne neries, zblaznila by si sa 🙂

stanka810
24. mar 2013

Oslavu 1. Narodenin mojej dcérky sme preložili na Veľkonočnú nedelu ktora mi žiaľ oznámila že dovolenku 1,5 dňa si kôli mne a mojej dcére nezoberie. citam citam a nechapem, ale kto??? sestra? asi....takze takto, ked ja planujem oslavu tak si urcim termin a kto moze pride, ja sa nikomu neprisposobujem, je to o chceni

reanda
24. mar 2013

clovek by mal tak rad dobre vztahy v rodine, ale ked to nejde, tak to nejde, druhych nezmenis.. zariad sa tak, ako to najlepsie vyhovuje tebe a ostatni nech si trhnu.. ja som si povedala, ze druhe narodeniny dcery si oslavime iba my s nou spolu, lebo prve narodky tiez moc nedopadli, len som behala kazdemu okolo zadku, aby boli vsetci spokojni a dceru som si ani nemala cas vsimat.. mala sfukovala svoju prvu sviecku na torte a oni sa tam prekrikovali a ukazovali si nejake obrazky v mobiloch 😔 ..

majka99999
24. mar 2013

Ako pisu ostatni... Netreba robit okolo toho caviky. Oslava je vtedy a vtedy, ste pozvani. Sestrin priatel, ak pride ona, tiez. Ziadne osobne pozyvanie. Pre malu to bude zaujimave az neskor. Takze ziadny stres. 🙂 Hlavne, aby tam boli ludia, s ktorymi sa nepohadas priamo na oslave.

ninive16
24. mar 2013

Juj, koľko slov na autorkin vek atď.......
Evulilik, chápem, že sa ťa to dotklo. Každá z nás sa snaží nielen pre dieťatko, ale už tým,že vlastne dieťa je, tak určitým spôsobom "dostať" dieťa do rodiny, do ktorej má patriť. A keď tá rodina hľadá skôr dôvody prečo neprísť, tak je to obzvlášť ťažké. Oslava naplánovaná? Pozvánky odoslané? No už ti neostáva nič iné, ako čakať, kto príde. Z vlastnej skúsenosti ti napíšem, že neoficiálna oslava dcériných 1 narodenín bola tá najkrajšia. Ja, manžel, dcéra, moja mama. Aj fotky sú bezprostredné. Na veľkej oslave to bolo nafigu. Všetci sa tvárili ako si vychádzajú, manželova strana si vyhradila svoj kútik, no des. Tak sa netráp, zvládneš. Aj keď asi ani do budúcnosti zatiaľ s bezproblémovými oslavami rátať nemôžeš. Choď ty, manžel a dcéra kamsi preč a urobte si pekný výlet (tak na 2. narodeniny? ZOO? 😎 ) Nech ti všetko dobre dopadne 😀 😉

mamavera
24. mar 2013

tiež sa pridávam k ostatným, ktorým je proti srsti humbuk, ktorý sa okolo osláv narodenín detí robí. Malému chrústovi je to maximálne fuk, takže pre koho sa ten cirkus robí? Pre foto na facebooku....možnosť ukázať sa pred kamoškami, akú oslavu sme boli schopní urobiť....tiež by som vôbec neriešila, či si niekto preloží smenu, alebo nie. Nemôže prísť, nevadí, príde inokedy, pre drobca bude aj tak lepších pár menších návštev, ako kopa ľudí naraz. A predsa pre neho to robíme, či nie?

maruska24
24. mar 2013

presne, dieťaťa oslavu teraz nevníma, je mu to fuk. Na tvojom mieste, by som práve na tie narodeniny išla na nejakú dobrú večeru s manželom aby ste obaja oslávili prvý rok svojej ratolesti, bez zbytočného narodeninového cirkusu, toho si užiješ až až keď dieťa začne nejaké narodky vôbec vnímať. A urážať sa na rodinu kvôli tomuto? mať tak tvoje starosti.

digysa
24. mar 2013

@evulilik ak by sa to dalo tak by som si sestru aj mamu zavolala k vam obidve naraz a spytala sa ich, ci si pomylili oslavenca.....hlavny dovod oslavy je tvoje dieta a nie sestrin frajer. Jednoducho sa zabudli a doraz kladu na nespravneho cloveka.

Dalsia vec...sestra nema manzela, tak ju pozyvas s "hostom". A je ti jedno, akeho hosta si privezie....frajera, kamaratku, ci suseda z vedlajsieho domu. Frajer je frajer a osobne by som ho nikdy nepozyvala....
Ak by boli manzelia alebo snubenci, tak by som ich pozyvala spolu....nie zvlast.

Ak toto nedokazu pochopit, tak asi im nejde o tvoje dieta ale o nieco ine.

k_a_j_k_a
24. mar 2013

Ja by som to vobec neriesila, dala by som termin a ked pridu, tak super, ked nie, tak ich chyba. Ja som tiez bola v tom, ake budeme mat super oslavy a nic z toho nie je. Moji a MM rodicia sa ani nepoznaju a ani to zatial neplanujeme zmenit. Oslavy robime na dvakrat- moja a MM rodina. Pripadne, najnovsie som to zacala robit tak, ze napecieme tortu a ideme na oslavu kjednym alebo druhy starym rodicom., kde pridu aj prastari rodicia. Mne zostane doma poriadok a stari rodicia su spokojni, ze sme ich boli pozriet 😀

jania023
24. mar 2013

Prepac ale ja vobec nechapem tvoje trapenie..z prepacenim za vyraz ale ser na setru,ked nechce prist tak nech nechodi bude vam dobre aj tak,je to oslava tvojej malej tak si ju uzi naplno a kasli na nazory inych..nelam si tym hlavu,mne sa uz vela krat stalo ze sme sa na oslavy ocitli skoro sami lebo vsetci zahadne v ten den nemohli tak a sme tu a ani nas to nestve,oni prisli o skvely zazitok oslavu narodenin maleho drobca 😉

salma22
24. mar 2013

my sme pozyvali vsetkych na narodeniny nasich dcer kto prisiel prisiel a kto nie nie....tortu som odlozila aj pre tych ktory neboli alebo som poslala...aby si nemysleli ze ich pozyvame len koli tomu aby dostali darcek ...takze nerozmyslaj nad tym urobte si super oslavu na ktoru nezabudnete ved tam bude len ten kto ma 🙂 a nenechaj zo sebou manipulovat...drzim palceky