Problémy s rodinou a promócie

jackiem__
21. jún 2023

Dobrý deň, chcem otvoriť diskusiu na tému promócie a rodina. Nepotrebujem žiadne odporné komentáre, nakoľko ma táto situácia trápi. Ono je to na dlho, ale skrátim to. Chcem "počuť" aj iné názory.
Čoskoro mám promócie, bola som u rodičov a pozvala ich, mama sa so mnou začala hádať, na druhý deň, mi povedala, že nikam nejde, začala ma biť, samozrejme, som jej to nevrátila, neudriem niekoho, kto ma vychoval a dal mi život. A stále spomínala len jej mamu, hento, tamto, toto...
Otec mi povedal, že mám ísť preč...
Potom po niekoľkých dňoch, čo ma naurážala, mi volá, že niečo potrebuje, či neviem, tak som bola odmeraná, ako keby sa nechumelilo, že volá..
Mňa to veľmi nahnevalo, a to ma hocičo nenahnevá.. Napísala som jej, že je labilná, že nevie kontrolovať svoje emócie, nič viac, nič menej.. Je to môj názor, od mojich 14 do mňa stále s niečím ide (jej mama jej ubližovala, nikdy ju nemala rada) a všetko si vyžieram ja. Písala som nedávno otcovi, že nech mi dá vedieť, že potrebujem uzavrieť počet hostí.. Napísal, že nikde nejdú, kým sa nezačneme správať normálne.. Pozvala som priateľovu rodinu, čo ich mám veľmi rada a potom priateľov. Volala som s babkou aj tá ma odmietla, lebo nemá ako ísť, ja by som po ňu šla, aj tak povedala nie.
Je to pre mňa celé divné, že tam nebude žiadna rodina v kostole ani na obede.....a mama stále len manipulácie, všetko mi pokazila už druhú oslavu.. Podľa nej za všetko môžem ja...Písala som jej sms, nech mi dá vedieť, či idú, že budem čakať nič..

Ďakujem za normálne komentáre.

martul
21. jún 2023

@jackiem__ stále nerozumiem prečo vznikol konflikt, hádka a dokonca bitka?!!
Promócie máš v kostole?!!

viera
21. jún 2023

@martul Ani ja to nerozumiem...

ingridpisarova
21. jún 2023

tak hádam najprv trocha pointa vašich nedorozumení ?? nie len koniec , Zži si svoj život odstrihni sa od takých ľudí , ktorí ta vysávajú ,prečo by ta mali ako dospelú biť ???

o__o
21. jún 2023

Kasli na takúto rodiny, este by sa aj tam s tebou povadili, aspon budes mat klud.. inak, promocie v kostole?

jackiem__
autor
21. jún 2023

ano promocie v kostole, bude tam len priatel stat.. Som neskutocne vdacna ze ho mam..
.vsetci tam budu mat rodicov, to ma mrzi, ziadna rodina, .....lepsie vychadzam s mojim otcom, ale on stoji teraz pri mame, bez nej nepojde

mamina7070
21. jún 2023

@jackiem__ aka skola ma promocie v kostole len pre zaujimavost ? a inak neries nevolaj ich uz ich neprehovaraj kasli na to su to toxicky ludia a nemaju ta radi je tazke to prijat ale je to tak pozri si na nete nejake clanky podcasty k narcisticky rodic mama a uvidis ze sa tam najdes
najlepsie je odstrihnut alebo nastavit silne hranice

si skvela promujes mas priatela chapem ze ta to mrzi ale ziber si nie je lepsie ak tam budu ludia co ta maju radi a praju ti dobre ako ti co to takto uplne nemaju ?
a ak si veriaca tak mas Matku a Otca v nebi a ti ta neopustia a nesklamu a miluju ta bezpodmienecne a nekonecne

zastav ten generacny prenos nelasky

cimage
21. jún 2023

Uzi si to s ludmi, ktorych mas rada. Netrap sa, ze tam nebude tvoja rodina. Ty si vytvor novu, ktora ta nebude mat rada.

komplikovana
21. jún 2023

@jackiem__ netrap sa. Nestoji to za to. Len preto, ze su rodicia, im to vobec nedava pravo ta bit. Odporucim ti najst dobreho terapeuta, ktory ti pomoze spracovat tvoju traumu. Musis si uvedomit- rodicia su chori, nevedia lubit svoje deti. Nemat ziadne ocakavania od nich, ze jedneho dna sa to zmeni. Nezmeni. Dokazes toto pochopit? Chran seba, ak chces mat « pokojny a stastny zivot ». Urci si svoju vlastnu definiciu- kto je pre teba rodina a co to pre teba znamena.

jackiem__
autor
21. jún 2023

@martul mama nechce, tedaa nechcela, aby tam bola aj babka, jej mama, že na čo tam starých ľudí, som jej na to povedala, že aj ona raz bude stará, že nech tak nehovorí..

janinah
21. jún 2023

Tie tri miesta naviac pre mamu.otca a babku by som objednala a im oznámila.ze sú vítaní a miesta majú....viac by som neriešila.

mable123
21. jún 2023

Raz by povedali rodičia, že nebudú pri mojom úspechu a nezavolala by som ich už nikde... Keď vidíš, že to nefunguje prečo sa tisneš niekam kde to nejde. Niekedy sú lepší cudzí ľudia k Tebe ako vlastná rodina.

svetlonos
21. jún 2023

@jackiem__
Raz by mater na mna ruku polozila v tvojom veku ( co je u vas asi caste) - schytala by ju naspäť!
A to aby si uvedomila, ako sa vhova a ze nie som jej ani nikoho fackovaci panak !!!

S otcom v skutocnosti lepsi vztah nemas, inak by matku okamzite spacifikoval a nenechal dospelu zenu otlkat - zvlast ked si nic zleho neurobila.

Takuto super rodinu by som nevolala vobec a bola vdacna, ked tam nebudu. Len by ti to znova pokazili. Promocie v kostole? Tak predpokladam, ze tam chodia aj t oji rodicia - a takto sa chovaju k tebe?

Ani rodicia, zato ze ta splodili a vychovali, nemaju pravo otlkat ta, uz vobec nie ako spromovanu skoro.
Prehod svoje nastavenie. Verit v Boha neznamena nechat sa biť a takto so sebou zaobchádzať.

Pokial mas oporu v priatelovi a jeho rodine, je to super. Tej svojej daj jasne najavo, ze s tym svojim psychopatnym konanim uz nikdy u teba neuspeju. A tak sa k tomu aj postav. Bud sa da matka liecit alebo zisti, ze si na teba uz vyskakovat nebude. Pokojne aj kontak obmedz/zrus.

A prosim ta neber to ako mudrosti a blby komentar, tak to nemyslim.
Len pri tvojom opise som sa normalne rozculila, ze sa takto k tebe chovaju.

Prajem ti krasny zivot, bez psychoteroru a blahozelam k promociam. A nech mas peknu oslavu 🙂

jaskolka
21. jún 2023

@mamina7070 napríklad my sme mali (Katolícka univerzita v Ružomberku ). Normálne bola tá slávnosť v kostole.

abbey1
21. jún 2023

@mamina7070 Naša dcéra tiež mali promócie v katedrále.

kikushaa
21. jún 2023

Iba tolko, rodinu si nevyberies. Ak nechcu ist, nech nejdu. Uzi si svoj velky den s ludmi ktorym na tebe naozaj zalezi ❤️

mamina7070
21. jún 2023

@jaskolka
@abbey1
mne to pride krajsie ako v neosobnej sale ako je napr na EU len som chcela vediet

abbey1
21. jún 2023

@mamina7070 Určite. Bola to úplne iná atmosféra. Len teda kapacitne mohli len 2 pozvaní hostia byť. Našťastie katedrála má presklený vstup s obrovskými otváracieho sklenými dverami, tak videli aj príbuzní, ktorí zostali "za dverami".

jennky13
21. jún 2023

@jackiem__ dost smutne, tvoji rodicia sa naozaj spravaju nedospelo. Takto by sa rodicia za ziadnych okolnosti spravat nemali. Naopak mali by byt hrdí na to, co si dosiahla . Priklanam sa k tomu objednat miesta navyse, oznamit a viac neriesit. Do budúcna si musis uvedomit, ze velmi s ich pomocou a podporou pocitat nemozes. Neurob vsak to co urobila tvoja mam voci tej svojej - nezatrpkni, aby si sa raz nespravala voci svojej dcere(synovi) podobne.

nicegirl369
22. jún 2023

@jackiem__ ta mas promócie, alebo nieco v kostole? Nuz zjavne vymyslená téma a autorka asi nevie, ze sa promócie nekonajú v kostole.

meringe70
22. jún 2023

@nicegirl369 niektoré školy robia promócie v kostole.

cacianka
25. jún 2023

Po tomto by už boli promócie a všetky, opakujem všetky, moje slávnostné chvíle bez rodičov.
Aj zablovany telefón a všetky káble a cesty.

michellemary
29. jún 2023

@martul Ak promuje napr. na UCM v Trnave, tam je najprv omša...

ahhola
30. jún 2023

Autorka, ty nie si skutočná, však? Vojsť do rodičovského príbytku a hneď sa nechať zmlatiť, prosím, napis, ze toto bol prvý pokus umelej inteligencie o srdcervuci príspevok. 💔