Idem si k vam vyliat dusu a zaroven chcem pocut nazor od nezainteresovanych osob. Mam 26 rokov a byvam este pri rodicoch. Dovod? Este nemam tolko nasetrene aby som sama utiahla byt + vsetky svoje vydavky. Priatela nemam.
Vzdy som tuzila mat so svojou mamou pekny kamaratsky vztah ako maju moje kamaratky s ich mamkami. Lenze u nas to tak nikdy nebolo. Bola som vychovavana v direktivne. Co sa povedalo proste musela som urobit. Bodka. Na moje potreby na pozeralo iba jednym okom. Vzdy som sa snazila doma pomahat a takto to je aj dodnes. Varenie a upratovanie skoro na dennom poriadku. Nikdy som sa k rodicom nespravala neuctivo, nenadavala som im. Lenze moja mama mi obcas vykrikuje ked sa jej nepaci nieco a dava mi nepriamo najavo aka som neschopna. Tvrdi ze ak sa mi nepaci mam ist byvat prec, ze ona v mojom veku uz bola vydata a mala dieta, ze jej nepomaham, ze nic nerobim. Dalej mi vycita ze chodim ku kozmeticke. Ze na toto si viem najst cas. Podottkam ze raz v mesiaci idem na cistenie pleti kvoli tomu ze som v puberte mala problemy a talisto na obocko podla potreby. Ona ku kozmeticke nechodi a berie to ako nejaky nadstandard. Tiez mi obcas vycita ze sa flakam. Mysli tym ked chodim vonku s partiou. Kedze studujem aj pracujem malo casu mam na kamaratky. Zvycajne cez vikend v sobotu alebo nedelu vecer sa stretneme a to aj tak nie kazdy vikend. Ked sa trosku namalujem ( podotykam ze sa nemalujem takmer vobec) ak niekde idem, hned ma upodozrieva ze idem za frajerom. Vzdy jej hovorim ze nikoho nemam a neveri mi. Trapi ma to. Neveri mi akokeby som jej klamala. Na vela veci prehnane reaguje. Raz ked som ostala doma kvoli distancnemu vyucovaniu poprosila ma ci nenavarim. Povedala som jej ze doma ostavam kvoli skole a ze nebudem varit ked sa budem ucit. O niekolko dni na to mi to zacala vytykat. Vytyka mi aj ze stale studujem a co z toho. V nicom ma nepodpori. Citim sa ako jej trn v oku.
Chod do podnajmu nemusis mat cely byt. Staci prenajat izbu v byte kde ziju mlade baby ako ty. Ked ta mama poprosila navarit si mohla nieco rychle ako cestoviny za 15minut. Tvoja mama len chce aby si sa uz osamostatnila. A vek na to veru mas.
Moja rada sa ti Asi nebude pacit. Ale mamu nezmenis. No mozes zmenit svoj zivot . Ked sa odstahujes bude aj vas vztah lepsi. Nebude ti kecat do zivota ci sa malujes alebo ides ku kozmeticke nebude o tom vediet .. a budes jej vzacnejsia . Ked ti Niekto naznacuje dost Jasne ze mas odist tak hladaj cestu .. nehladaj riesenie ako zmenit cloveka. Jediny clovek nad ktorym mas moc si ty sama. Takze hladaj lacne ubytko izbu v spolocnosti ludi ako ty.. a bude ti fajn. Aj ked mama hotel je top 😜treba dospiet a posunut sa dalej .
Kozmetiku, stretka s partiou (konzumovanie alkoholu,jedla...),studium hradia rodicia? Ak nie nic ich do toho ako ty minas svoje vlastne prachy. Ak ano, najdi si brigadu,pracu. V kazdom pripade si ta tvoji rodicia nevazia a neberu ta ako dospeleho jedinca suceho robit vlastne rozhodnutia. Stale budes pre nich to male decko co musi doma porobit a byt rado ze moze spat pod ich strechou. Takyto deal by som nebrala. Jedna vec je vazit si rodicov,ale na ukor seba? Ved ty im nerobis hanbu tym ze zijes svoj vlastny zivot-kozmetika,kamosi,studium...akesi to maju pomylene. Odporucam odist skor ako tomu sama uveris,ze musis skakat ako ti rodicia piskaju. Preboha vsak mas uz 8 rokoch vek plnoletosti,tak to vyuzivaj 😉
Pardon az teraz citam ze pracujes. No takze zena,nikto ti nema co hovorit ako si uzivat svoje vydrete prachy. Studujes,pracujes mas pravo byt stastna s kamosmi,chodit na kozmetiku hoc aj kazdy den! Ze sa obcas flakas,toto povie normalna matka dcere? Vsak by mala byt rada,ze sa ti dari a chces byt pekna,vzdelana,mat okolo seba priatelov. Nie si jej otrok na to nezabudaj! Je mi luto tych ludi co si nevedia uzivat zivot a este k tomu nabadaju aj svoje uz DOSPELE deti 🤦🤦🤦
Odsťahuj sa., prenajmi si garsónku.
Mama jediná generácia a jednoducho už nemá kapacity vidie svet ako ty
Keď zarábaš, tak si vieš zaplatiť podnájom. Nie kvôli vzťahu s rodičmi, ale preto, že máš na to vek...
Toto lepsie nebude. Mama by bola najradsej, keby si bola "na poriadku", cize vydata. To je jej predstava a pokial to tak nebude, bude rypat.
@0silvia0 no neviem, ked ju upodozrieva, ze ide v 26 rokoch za frajerom. Takto sa nevyda. Vsak keby aj isla, tak co.
Odid čo najskôr prenajať si malú izbu nemôže byť až taký problém bude ti určite lepšie
Raz, keď bude lepšia nálada jej to povedz ako sa citis a čo Ti vycita.Si dávno dospelá áno môžeš aj oponovať prečo nie?Aj frajera mať veď nemáš 14 r.A kedy budeš mat našetrené?To môžu byť roky treba sa osamostatniť aj za cenu, že neusetris.
@amelie2017 no veď asi mamička chce vybrať vhodného frajera😍
@miadi tu chcem iba dodat ze nezijem v mama hotel. Pre mna mama hotel znamena zit s rodicmi zadarmo v ich dome a nechat sa obsluhovat. Ja im prispievam mesacne, nemam problem urobit aj nakup, varim, upratujem, mam vlastne auto, pomaham a odkedy pracujem ani 1 cent som si od nich nevypytala.
ahoj, chapem ta, mala som to podobne, tiez som bola dlho doma a rodicmi...
ale v prvom rade si dospela zena, ktora sice este studuje, ale si aj zaraba, nemate vo vasom meste internaty alebo ubytovne kde by si sa vedela ubytovat? alebo sa rozpravaj s inymi studentami, ktori byvaju po privatoch ci o niecom nevedia, aj keby si mala byvat s niekym na izbe tak ten klud bude na nezaplatenie.
mamine reci nezmenis, tych este bude, ale ved studovat nebudes vecne a uz je cas aby si sa zacala osamostatnovat.
To co je za vztahovy stredovek? Hlavne pracuj na co najrychlejsom odstahovani sa a v buducnosti na tom, aby si sa ty vyhla takemu vztahu s dietatom, ak ho planujes, samozrejme. Mamu nezmenis, mozes zmenit len miesto bydliska.
ako tu baby pisali vyssie, zdielany podnajom , ja som tiez tak zacinala. bud s kamaratmi alebo normalne s cudzimi, je to v pohode
Na to neexistuje ina rada len sa osamostatniť
Ja som byvala v podnajme s inymi 10 rokov.
Dakujem vam za nazory. Som ten typ, ze ked sa uz mam osamostatnit tak sama do podnajmu. Ked mi skoncia vzdelavania skusim si najst aj druhu pracu aby som utiahla sama 1 izbovy byt a aj vsetky vydavky. Bude to pre mna tazke kedze z ich strany nebudem mat ziadnu oporu ale zvladnem to.
Ked si typ, ze sama do podnajmu, tak zvladnes na zaciatok uplne v pohode aj sama v jednej izbe. Zdielane podnajmy, ze clovek je sam v izbe, su uplne v pohode. Nemas take vysoke vstupne ani mesacne naklady a zaroven si zijes svoje. Obcas sice natrafis na nejakeho exota spolubyvajuceho, ale to Ta trapit nemusi, najmy sa aj jednoduchsie menia alebo sa proste zavries v izbe a riesis len seba... Len je lepsie v zmiesanom kolektive - s chlapmi sa zije lepsie, povedia Ti, ked im nieco vadi a neintriguju (byvala som cca 8 rokov v roznych podnájmoch a najlepsi bol cisto s chalanmi). Zaroven ziskas novych priatelov a mozno aj uvidis ine moznosti zitia (s jednou spolubyvajucou som chodila do divadla a obcas aj do kaviarni, s chalanmi na koncerty a niektori mi ukazali mesto z ineho pohladu). Som introvert, ale ked som zila sama vo vlastnom, tak som obcas bola fakt osamela...
Naozaj o tom pouvazuj, miesto dalsej prace a trapenia sa sama urob krok osamostatnenia sa tymto sposobom. Ak Ti to nebude vyhovovat, tak podnajom sa da naozaj rychlo zmenit.
to co mas za pracu,ze potrebujes druhu,aby si utiahla podnajom v 1izbaku? 🤦🏼♀️🤔 dostuduj, vezmi si hypo a normalne zacni sama zit ....vek uz na to davno mas
@ayanamirei 1 izbovy stoji 400 - 470€. Do 300€ mam vydavky na mesiac ked byvam s rodicmi. Nie kazdy mlady hned zaraba 1000€ a berie bezhlavo hypoteky, pozicky a zije si ako kral.
Ked sa s tym zdoverim ocovi povie ved vies aka ona je. Nepaci sa mi jej spravanie. Ak jej co i len trosku oponujem vytiahne na mna reci ze som k nej neuctiva ze keby ona sa tak spravala k rodicom hned by ju vyflaskali. Ja si myslim ze ona si nesie aj z detstva iste vzorce spravania. Ako sa spravali jej rodicia ku nej tak sa sprava ona ku mne. Babka bola na nu prisna a nemali vzdy najlepsi vztah. Keby som mala viac financii odstahovala by som sa ale takto to musim iba pretrpiet. Ani neviete ako velmi ma to mrzi a zmenila by som to.