Problémy s rodičmi

butterfly24
12. máj 2013

Mamičky,prosim vas o vas nazor....:(som zufala z mojich rodicov...:(zacnem asi od zaciatku tym ze nas vyhodili 2krat z domu,1krat ked sm prisla s malou z nemocnice,a to len kvgoli tomu ze moj otec nesiel pre nas ale moj priatel a 2krat zato ze priatel nepracoval....odisli sme a uz sme sa nevratili,odstahovali sme sa k svokrovcom ani tam to nebolo ruzove,ved viete ako sa zije so svokrami..teraz byvame v podnajme,no ale problem kvoli kt.pisem ekj ten ze sme si vybrali pozicku,aby sme si vedeli kupit auto a na podnajom odlozili,vyrovnali nejake tie mini pozicky...problem nastal vtom ze moji rodicia sa smnou pohadali kvoli tomu ze preco im nedam zytch penazi len tak 200eur ze tu mate pomozte si...a ked sm im povedala ze mne kto pomohol,nikto mi nic nedal ked sme sa odstahovali nic,tak oni ze pekne si ich vazim a lubim ich...nadavali ze sm ich sklamala,a ze co sm to za dceru,a pritom ked tam idem na kavu tak im berem stale nejake darceky stale nieco,urobim im nakupy do chladnicky a tak...a musim dodat ze rodicia maju pekny prijem mesacne im pride okolo 2000eur a odnas chcu stoho mala...nerozumiem tomu:(to sm az taka zla dcera?!:(prosim vas o vas nazor....dakujem

maartinkaa
12. máj 2013

@butterfly24 celemu tomuto nerozumiem 😅 prepac, a nechapem ani tvojich rodicov, maju nadstandardny prijem a chcu este aj almuznu od vas? mam pocit, ze su arogantni a nevyspeli,,,,, 😕

liwka
12. máj 2013

@butterfly24 možno som sviňa, ale prestala by som chodiť na kávu- o darčekoch a nákupoch ani nehovoriac...

janinah
12. máj 2013

@butterfly24 netráp sa,si zrelší človek ako oni a zlá dcéra nie si ani náhodou...na také poznámky sa len zasmej a keď ťa na.erú,tak povedz,že im sporíš na pohreb 😝

maria117
12. máj 2013

@butterfly24 Coze? Toto mi pride nejake zvlastne od tvojich rodicov. Bud su totalne mimo alebo je tam este nieco,co si nenapisala,co ti mozno unika? Urcite nie si zla dcera,preco by si im mala dat len tak peniaze,kt navyse nie su tvoje ale pozicane? To mi pride ako poziadavka od niekoho,kto v zivote nepracoval/ nezivil rodinu a nie od rodicov. Je to prinajmensom cudne. Nemaju nejaky problem,o kt nevies? Netaja ti nieco? Alebo "nezabudla"si na nejaky ich sviatok/ vyrocie? Al len chceli vediet,ako dobre si zijete,co si mozete dovolit? Al to bola nejaka skuska,ci by si im dala i to posledne? Alebo oni nevedia v akej ste situacii? Len hadam,snazim sa vymysliet,co by za tym mohlo byt. Mas surodencov,vies porovnat,ci sa tak spravaju aj k nim? Al este stale neschvaluju tvojho priatela? Mozno si myslia,ze on/vy ich len tak preflaka al ze ho vyzivujes a ked mozes jeho,tak preco nie ich? (Si spominala,ze vas vyhodili z domu,lebo nepracoval). Co robi priatel? A preco vtedy nepracoval? Pomohlo to,ze vas vyhodili,aby sa rozhybal a zacal pracovat? Kazdopadne,mas vlastnu rodinu a si zodpovedna prioritne za nu,musis mysliet najskor na svoje deti/ dieta. Ak rodicia potrebuju pomoc,tak je pekne,ak sa im deti neotocia chrbtom, snazia sa pomoct podla svojich moznosti,ale taka roztopasnost,ze len tak,daj,lebo teraz akoze mas? Fakt divne.

domin85
12. máj 2013

@butterfly24 Citam to druhykrat aby som si bola ista ze citam spravne a krutim hlavou... Nehnevaj sa, ale nazastavam nazor ze deti su len na to aby "sponzorovali" ked vyrastu alebo robili opatrovatelku ked rodicia nevladzu. Nehovorim, je pekne ak to tak je, ale ak to moznosti dovolia, no nasilim si to ziadat a odvraciat sa chrbtom... Nie je to celkom v poriadku. Suhlasim s @liwka nechod tam na tu kavu, kasli na drobnosti a pockaj, ci si uvedomia, ze tam niekto chyba, ze predsa len ta chcu za dceru plnohodnotne. Lebo to ako sa k tebe zachovali rodicia, fuu, prepac, ale ku mne sa aj cudzi ludia casto lepsie spravaju ☹ (i ked mozno neviem cely pribeh, usudzujem len z toho, co si napisala sem)

0550
12. máj 2013

keby ma vyhodili zdomu takýmto spôsobom aj iným tak akože by skončili u mna ja som sa pohádala s rodičmi a 5 rok.som sa snimi nerozprávala a teraz je to tiež také minimálne a ked sa nám narodil malinký tak zrazu my volajú ale ja prídem tak eaz za mesiac a to len na 2 hodky.Nech sa na mna nikto nehnevá ale keby si bola akákoľvek mali by stáť vedľa teba a chápať ťa.

mistrall
12. máj 2013

no z pozicky, ktoru splacas ty nie si povinna nikomu platit nic, ja by som to uplne ignorovala, ako to od teba mozu ziadat..A darceky a take veci im nenos, asi som kruta, ale ked ty mas splatky a oni nadstandardny prijem..

selecta22
12. máj 2013

@butterfly24 tvoji rodicia budu asi tazke povahy co? aspon na cas by som obmedzila styk s nimi, snad im zacne minimalne vnucka chybat a na otazku, preco si im nedala peniaze by som povedala, ze nech sa nehnevaju ale peniaze boli urcene na to a to a ci potrebuju peniazky a ak povedia, ze ano tak sa spytaj, ci nemaju co jest, ze im radsej nakupis.

No a uprimne, ja mat takych rodicov tak ich mozem osrat.

linda20111
12. máj 2013

@butterfly24 Evidentne niesu normalni.. zaujimalo by ma ako mozu mat ti citovi retardi prijem 2OOOeur? No ale k teme... Ak sa tak spravaju k tebe, ze ta vyhodia z domu s malym babom, ja by som kaslala na nich. Prerusit kontakt kym sa nemienia zmenit. Ak sa nezmenia, tak ich problem. Ja by som im nic nevysvetlovala na co su tie peniaze z pozicky.. Poviem ti aki su moji rodicia: mama zaraba nejakych 45Oeuro, otec je nezamestnany a alkoholik. ale mama by mi dala vsetko, malemu kupuje oblecenie, hracky hoci ma sama malo a potrebuje pre svoju domacnost. A otec, aj napriek tomu ze bol viackrat na protialkoholickom lieceni, ked sme potrebovali pomoc pri praci na dome, nevahal a prisiel pomahat. Posledne peniaze co mal usetrene z predchadzajucej prace dal nam aby sme mohli dokoncit dom a nastahovat sa. Taki maju byt rodicia. Ti tvoji ani nemam slov na nich. Hnus!

maruska24
12. máj 2013

tak určite tam je ešte niečo, len tak dieťa z domu rodič nevyhodí, s bábom určite nie. Asi nemajú radi tvojho partnera. A keď ti vlastne takto ublížili, načo tam chodíš? Máš ty pre niečo výčitky svedomia? Tvoji rodičia majú nadštandardný dôchodok, taký vojenský mi príde, dnešný dôchodcovia o takom mnohí môžu len snívať. A pri takom príjme by ešte od teba niečo chceli? Sa im to máli? Musia teda veľmi rozhadzovať a žiť luxusne, keď majú pocit, že im ešte treba pridať.

cerez
12. máj 2013

Tiež si myslím, že sú tam ešte aj iné problémy, do ktorých nevidíme. Ale z toho čo píšeš vôbec nechápem tvojich rodičov. Ale ak už by som bola v ich očiach nevďačná dcéra, ktorá si neváži svojich rodičov a zatiaľ im aj z toho mála niečo donesieš, žiadne návštevy a kávičky by som u nich už nemala. Odmlčala by som sa, aby mali dôvod si myslieť to čo si myslia. Dnešná doba je pre všetkých ľudí zlá a ťažká, zvlášť pre mladé rodiny. Zadĺžený po uši na 30 rokov, každý mesiac z almužny do almužny, závislý pomaly na všetkých a všetci nás držia v hrsti. Ja som dal, čakám to aj od vás. Áno, treba pomôcť. Ale len v rámci svojich možností. Takže rodičia by sa mali uvedomiť a aj morálna podpora je niekedy viac než materiálno. Sme tu pre vás a my pre vás.

aha1
12. máj 2013

Mám dojem, že stakým mesačným príjmom ti mo´hli kúpiť bývanie na hypotéku a splácať. Vôbec ich nerieš pretože ťa iba vydierajú. Veď väčšina rodičou ak nepomože tak nezoberie. Ak prestaneš kupovať darčeky, chodiť na kávu a kupovať do chladničky ( veď tú by mali plniť pri tom príjme oni tebe ) tak si možno uvedomia, že nie ty si zlá dcéra ale oni sú zlý rodičia.

butterfly24
autor
13. máj 2013

ach ani neviete ako sa dobre citaju vase nazory...cloveka to podpori ze nieje to tak..sm fakt v koncoch!:(kamaratky nemam lebo tie co su okolo mna kt.sa hraju tak mi zavidia ze am dieta a niektore sa snazia a nemaju ho ale su zdrave..a preto to nemam ani skym prebrat,jasne priatel mi hovori to iste,snim sa mozem poradit,len sm uz nevedal ci dat na jeho nazor ze nemam tam chodit a kaslat na nich...uz bolo ked nas vyhodili tento mesiac vo februari,tak sm tam nebola 2mnesiace a nic:(neprekazalo im to!:(ale co je najhorsie ze mam 2 surodencov,maleho bratceka 6rocenho a sestru 14rocnu,a oni mi velmi chybaju hlavne bratcek:(((ked ho nevidim den dva je mi koniec:(boli sme stale spolu,vsak smnou aj spaval,asi preto to silne puto:(a co pocujem aj on je natom takisto...a ci sa spravaju rovvnako aj knim?vobec!!!ja sm na 18te narodeniny dostala pohar a sestra notebook...ja sm v jej veku nemohla chodit ani na krok,a ona moze aj cele dni byt vonku,mna dupali do skoly a ona nic....priatel pracuje vo vezeni,a preto nepracoval lebo nastup mal od januara 2013,tak kam sa mal hrnut na tie 3mesiace...otec pracuje na kamione preto ma taky prijem a este mam opateruje starku a maju dom kt.davaju do podnajmu,takze prijem je tam asi aj vyssi,ale mne sa zda ze ich nevedia zadelit....maju aj oni pozicky a tak..a stale su zadlzeny,vraj im mam dat peniaze na nedplatky co pridu lebo aj my sme tam boli a svietili elektrikou a kurili plynom...ale my sme mesacne prispievali 100 a plus sme nakupovali...ja uz nvm:(mama by ani nebola taka ona je lahko ovladnutelna otcom...otec je kruty na mna...7.meho sme mali meniny,ja dcera a mama...nikto nam nic nekupil,iba priatel...na druhy den mi pride sms od otca ze okamzite ale okmazite mam vstat a ist do obchodu kupit darcek a kvet mojej mame a mam ist knej a ospraveldlnit sa,lebo ze ked to tak neurobim uvidim,ze sa ma si vyberiem cestu...ale pytala sm sa ich ze ci chcu pozicat ale ze nie lebo sa nechcu zadlzit...a preco im mam tak dat peniaze?mne aj tych 200eur ej malo na najom...ja uz ich nechapem.....

miniatura
13. máj 2013

@butterfly24 tak prestne sa viem vzit do tvojej situacie....mna takto vyhodila dva krat svokra z domu..Povedla som si dost a vzoprela som sa..ked nas vyhadzovala druhy krat pytala som sa jej ci jej nebude chybat maly..tak vravela,ze mame vypadnut a zit si svoj zivot...a tu nastalo moje vzopretie..odstahovali sme sa vela,vela,vela kilometrov daleko a maleho a mna nevideli rok a pol....za ten cas ma kontaktovala len cez internet aj to spravami,ze som chudera a zatajujem dieta a ze lutuje svojho syna (mojho manzela)lebo ma musi zivit a som prizivnik (ja na materskej )....Za ten rok a pol co sme boli spolu a tahali podnajom sme si tiez vzali velku pozicku (na moje meno) a kupili si tiez auto..Ked sme po tej dlhej dobe prisli k svokrovcom tak zacala svokra vrieskat,naco nam je auto..takze chapete..nic vam neda a este ked si to sami platite,tak ste zly...Ja tych ludi nechapem....@butterfly24 vzopri sa..Ukaz ze ich nepotrebujes a aj napriek tomu,ze ti kadli polena pod nohy,tak si vstala a zvladla si viac veci ako ked si bola snimi..a taktiez by som nechodila na kavu....ja momentalne som svoju svokru nevdela od oktobra a taktiez oni nevideli nase dieta a vobec im to akosi nechyba....a ja som kludna

butterfly24
autor
13. máj 2013

dakujem ,miniatura ,asi budem musiet sa vzopriet a zit bez nich...v poriadku bez nich to zvladnem ale bez toho bratceka to bude hrozne...ale budem musiet byt silna:(kvoli malej...myslela sm ze takymito problemami trpim iba ja,ze iba v mojom okoli su takyto ludia..ale vidim ze su vsade...

atinag
13. máj 2013

hmm,rodinu si nevyberies...rodicia su,no po hlave si netreba dat skakat..ked je to nutne,treba sa vediet aj vzopriet... 😉

huxy
13. máj 2013

@butterfly24 to znie strašne,čo tu píšeš.teda nechcela by som byť v takej situácii.ale ak by náhodou,úplne by som prerušila kontakt s rodičmi.aj keď chápem,že si naviazaná na brata,ale takto budete stále trpieť len vy