Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...
@gemini2 - ake su to "jeho vydavky"? Pozri aj keby zarabal skutocne malo, bude musiet prispievat na domacnost, ved ty platis vsetko z coho? Z rodicaku hadam nie pre tri deti. Aj keby mu ostavalo len 140€ z toho, tak by ti poctivo aspon polku mal dat, aby ukazal "volu". Lebo takto to predsa nefunguje, doma je, spi, o deti ma postarane a nic neplati? Co je v hoteli? Tipujem, ze jeho vydavky su mobil, auto a podobne "nevyhnutnosti"
Ak jeho plat nestaci, nech si najde brigadu, inu robotu, chodi makat na stavbu po vikendoch, hocico, podla mna je zvyknuty na takyto komfort a financnu volnost, ale to je zly pristup do buducna, rodina nieco stoji a je to JEHO rodina, musi si to uvedomit.
@latvia oznamila som mu, ze ked mi nedava peniaze, tak s nim kocnim, aby sa vystahoval. a nato sa on rozhovoril, ze zarobi 650e. plati odvody- je zivnostnik, lizing za auto, obedy, benzin. Ja z RD platim najom 200e, poistky 38e, mobil 10e, skola synovi 15e, sama kupujem detom hracky a oblecko....On zo zbytku plati stravu- nevychadzame. Bez neho to asi neutiahnem, hlavne ked mi skonci rodicak....kam dam deti, ked pojdem do prace....som nutena byt s nim a to ma este viac zerie...
@anjelicek26 ja uz takto nevladzem dalej zit.... ☹
On zarobí 650 € a zostane mu 140 € a tebe z tých 200 € ma akože koľko zostať?To si neuvedomuje? 😠
@gemini2 - ale 650€ neni zasa tak malo hm a ak mu to ako zivnostnikovi fakt nevychadza, tak holt si musi najst normalne zamestnanie. A auto odstupit. Nie je mozne, aby si ty s troma detmi, s toho dvoma este v plienkach toto platila... nechapem, ako to robis fakt. Ved to sa hadam ani neda z tych penazi.
jeho sestra mi hovori, ze peniaze nie su vsetko ale ja vidim, ze bez nich to neide.....som zufala, preto sa tu musim rozpisat a snad mi niekto pomoze najst cestu...
@gemini2 fíha, preco mas pocit, ze by si si nepomohla keby si sa s nim rozisla? Minimalne by si mala nizsie vydavky na domacnost (pocet nahlasenych osob, spotreby). Tiez by ma zaujimalo, preco ti nedava ziadne peniaze, neukaze vyplatnu pasku...Co jeho vypisy z uctov? ani k tym sa nevies dostat? V com spocivaju jeho vydavky? To su dost vazne veci, aby jedna osoba tahala celu domacnost a deti a druhy si hospodaril sam. Nechaj mu vycislit vyzivne a nech ti minimalne toto dava. A takisto by mal prispievat aj na domacnost v ktorej zije a stravuje sa..
@anjelicek26 dalo sa, kym som mala uspory ale tie sa dnes uplne minuli....
@gemini2 Ahoj, už v otázke si si sama odpovedala ... ak nie si spokojná a šťastná Ty, isto nie sú ani Tvoje deti. Čítala som predošlé príspevky ... plne súhlasím so všetkým. Pokiaľ správne chápem, tak tu nejde o manžela. Skús sa mu tak málinko povyhrážať, že si budeš o príspevok nárokovať súdom, ak Ti niečo nezačne prispievať. Neviem nakoľko si aj zamilovaná, ale ja by som takého priživníka pod svoju strechu nepustila. Možno sa mi to ľahko uvažuje, ale nesmieš myslieť len naňho. Prvoradé sú tvoje deťurky a Ty.
@gemini2 - ake stare mas presne deti? Viem, ze mas male dvojicky, ake stare je najstarsie dietatko? Ono privyrobit sa da kadejako, ale chce to pociatocnu investiciu do vybavy, materialu, ja to vidim na sebe, ze po veceroch sa da za 2 hodiny usit podlozka do kocika, ak by si si zohnala rozmery na bugaboo a pekne latky (z ciny m2 len 2€, vatelin,) tak ta vyjde usitie podlozky cca. 6-7€ a predas za 20€ a po tych veciach je dopyt velky, a vela netreba vediet, podlozku usijes za dve hodiny, to sa da aj po veceroch zvladnut raz-dva dve take podlozky, kuk moj album, su to moje PRVOTINY site rucne a vyzera to pekne, keby sa tomu venujes, tak si pekne zarobis, ale vravim, chce to prvotnu investiciu, najlepsie sijaci stroj, nite, latky, nech mozes posit a tu ponuknut na bazary. Tu je bazar tusim zadarmo a tie podlozky som tu predavat hadam ani nevidela. Ide jar, ver tomu, nadherne, farebne, zlahne sa po tom zem, kuk .... latky..
http://www.ebay.co.uk/sch/luckyfabrics/m.html?h...
Ale v prvej rade spacifikuj jeho a jeho vydavky, to nie je mozne, aby ti nemohol aspon 100€ mesacne davat.
mam takmer rocne dvojicky a s ex manzelom 9roc. syma. som z vychodu, tu bude praca problem....
@anjelicek26 skvela ponuka ale ja ledva stiham domacnost, teraz mi susedina dcer vzala chlapcov von, tak som rada.....ale inak...nestiham
@anjelicek26 ..ako nehnevej sa...ale ty o com pises?..o akych podlozkach?..sa zobud...
ona o voze...ty o koze 😲 .....strasne
Určite by som si jeho výdavky preverila
@aaddeelliinnaa - len som jej navrhla, co by mohla skusit doma robit, ked deti spia, aby nemusela mat na krku darmozraca - teda ak sa nezmeni. To je vsetko. Pardon ak to bolo take "strasne" 😕
@gemini2 neverila by som mu ani slovo, pretoze auto si urcite dava do nakladov a odpisuje a bez dokladov to nie je mozne. Tiez mi to pride, ze je prizivnikom. Nikto mu predsa otcovske prava neupiera, deti moze vidiet vyrastat, ale živit chlapa?? To teda nie. Skusala si hladat jaslicky pre deti? Tie byvaju otvorene do 17 hodiny, tak by si mozno stihla aj pracu. Syn ti o 2 roky moze pomoct aj s mladsimi detmi..
@vero021 ako? ked sa vyhovara...oficialne som sa s nim vo stvrtok rozisla....moja mama na mna kricala, ze ho potrebujeme- ano, ona chce jeho auto a chlapsku ruku na robotu. Jeho sestra nechce zazit hanbu....ja chcem mat pokoj od vsetkych....ale bojim sa buducnosti....Sama s tromi detmi... ☹ ☹
@anjelicek26 inak tie latky su kraaaaaaaaaaasne, asi objednam a usijem navliecky na postel, take krasne som este nevidela 😕 myslis, ze su vhodne aj na to?
@gemini2 pozerám, že veľa nás sa tu snaží, ale ja by som naňho presne takto zhúrta, že poriešiť to súdom. Súd mu dá prikazom, koľko mesačne Ti bude povinný prispievať na deťurky. V každom prípade máš môj obdiv, že to takto zvládaš. Jeho výdavky presne nezistíš aj keby si sa neviem ako snažila. Veď kým sa my točíme okolo plienok, našich chlapov celé dni nevidíme ... a môžeme len tušiť kde asi sú.
@gemini2 ked je partner, mate zdielat vsetko.on ti ma pomahat aj financne, aj si ma vediet sadnut si s tebou a rozobrat problemy. jednostranne vztahy su nafigu. ak mas zit s niekym kto ti nepomaha, je to minimalne to iste ako zit sama....len zivis o jeden krk menej 😅
ake on ma tie "svoje" vydavky? lebo ak ty platis vsetko ostatne, tak takeho chlapa by som nakopla, ze najprv zabezpeci seba a nekuka na zbytok rodiny