Problémy s partnerkou

ascedant
11. okt 2023

Ahojte milé dámy a slečny. Viem , že je toto skôr ženské fórum, ale možno mi mne chlapovi poradíte. Čo mám robiť, som už zúfalý zo vzťahu s partnerkou resp , životom v domácnosti.
Cez koronu som dostaval novostavbu rodinného domu, po dokončení som sa presťahoval, a ona teda ku mne, Nechcem ju uraziť, ale v podstate prišla do hotového. Problém je, že v podstate celý čas, ako bývame spolu mi príde ako veľmi lenivá. Pracujem v strojárskej firme ako inžinier kvality, v práci trávim cca 8 max 10 hodín denne, Problém je v tom, že ona okrem toho , že keď príde z práce doma absolútne nepomôže v domácnosti. Ja keď prídem domov z práce, tak doma musím pravidelne robiť všetky domáce práce, aj keď nerobí mi to problém, povysávať,pustiť prať, navariť niečo. Len som demotivovaný z toho, že keď je napríklad víkend, som na všetko sám, upratovanie domu, varenie, vonku práca okolo domu, kosenie trávnika ...atď, Minulý víkend som robil veľké pranie a upratovanie, umýval okná..........
Poradte, čo mám robiť, ona akože povahou nie je zlá, ale je to len ten typ ,že kávičky, somariny a žiadna pomoc. Ja som z toho unavený , ťahá sa to už dlho a a už mi občas rupli nervy, a to nie som nervák, podotýkam nie som typ chlap, ktorý by ublížil žene, nepijem, nefajčím, nie som agresívny.

Ďakujem za Vaše názory.

pribinak
11. okt 2023

Však jej normálne povedz: Jana, pod mi pomôcť, nech to mame tu pekne

babovka2321
11. okt 2023

@ascedant a s nou si sa o tom rozpraval?

katkaseiner
11. okt 2023

ona mi pride len ako spolubyvajuca do prázdneho domu...nie ako priatelka/frajerka ktora chce s tebou zit v dobrom/zlom

madeline1
11. okt 2023

@ascedant tak jej vysvetli, ze byvate spolu, dvaja, mala by sa chytit domacich prac sama. Je to vsak take nestandardne na zenu, ved je u teba uz doma...

roja01
11. okt 2023

A to nemate deti. Az budu, bude to este horsie. Ak si poriadkumilovny a partnerka nie, budes vzdy ten co sa bude starat a pracovat v domacnosti... rozmysli si ci chces takto zit cely zivot.

tosomja
11. okt 2023

Tak dúfam, že aspoň prispieva keď už je ako doma. A jedného dňa príď domov a posaď sa k stolu, že si hladný. Keď nebude navarené, opýtaj sa jej, čo jedla, keď doma nič nie je navarené.
A asi by sa trebalo otvorene porozprávať, že ste rovnocenný pár a predstavuješ si to tak, že aj v domácnosti si pomôžete a bez toho, aby toho druhého trebalo prosiť.

joannita
11. okt 2023

@ascedant v podstate toto je bezny scenar vela domacnosti, len v opacnom garde. Zena maka ako fredka doma a chlap lezi na gauci.
Musis ju zaukolovat. Urob to, to a to. Takto a takto. Sama asi neurobi nic od seba.
Umy okna, vynes smeti, umy kupelku....skus to tak. Ja to tak robim s mojim a funguje to 😄

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roja01
11. okt 2023

Zeny, ked sa pisalo o tom, ze muz nepomaha v domacnosti, velke mnozstvo z vas sa ohradilo, ze muz nema pomahat, ale rovnocenne sa podielat na chodu domacnosti. Takze partnerka autora nema len pomahat, ale rovnocenne pracovat...

elenka74
11. okt 2023

Poznám takúto, ako je tvoja priateľka. Vždy bola ockova princeznička, nič nevie robiť, nevie variť, upratovať, nič. Jediné šťastie, že má takéto mamľasa manžela, ktorý toto všetko robí a teší sa, akú má doma krásnu princeznú. Ja by som tú tvoju partnerku na tvojom mieste kopla do zadku, takéto by nemali mať partnerov, ani deti.

rebrambora
11. okt 2023

Tak ako su taki muzi, su take aj zeny.
Povedz jej to, ze ti to vadi a ze si to potrebujete rozdelit. Ak nie a ak je to pre treba problem, cez kt sa preniest nevies tak bohuzial, nikoho neprevychovas.

cacianka
11. okt 2023

No už máš toho plné zuby, ok, tak konečne rozhovor.
Počuj Anča, nie je ti kokotno že vo všetkom čakáš na mňa ?! Nepríde ti na rozum, že tu bývaš, žiješ, že by si sa mala spolupodieľať na fungovaní domácnosť ?
Netuším, ako máte poriesene financie, či niečo prispieva na bývanie, ale hlavne tie domáce práce si treba slušne odkomunikovať a rozdeliť.

eliska13
11. okt 2023

@ascedant a čo robi celé dni bez deti?To budeš mať raz ťažké.Ona nie je lenivá, ale vychcana a egoisticka

januska12323
11. okt 2023

A už si jej to povedal? Respektíve druhá otázka prečo si vo vzťahu so ženou, ktorá ti vyhovuje akurát tak na sex? Dúfam, že aspoň tam sa činí.

karolinakr
11. okt 2023

Že si si zle vybral, rozid sa s ňou a najdi pracovitú..

karolinakr
11. okt 2023

Ked maš princezničku, čo viac času venuje kavičkam a vyzoru, musiš brat v uvahu aj jej negatíva..Ja by som s takou nechodila napriklad a ty piseš, že ste spolu už xy rokov...Takže?..

ascedant
autor
11. okt 2023

Tak keď sme boli predtým boli spolu , myslím pred nasťahovaním, boli sme tak, že v podstate len cez víkendy, Úprimne myslel som si, že sa zmení, dával som tomu šancu, ona paneláková baba. Rozprával som sa s ňou o tom, urazila sa. Druhá vec, ja mám rad poriadok, ale zas nie ze preháňať to z luxovaním, No poviem ti jej náplň práce doma, sú len kamošky, kávičky, telefonovanie. Ja viem, som debil že som to doteraz toleroval, priznávam moja chyba, ale som taká naivná povaha. čo sa týka financovania dom som komplet financoval ja, hypo a energie platím ja, ona len prispieva na nákup potravín. Veru deti nemáme, vzhladovo princeznicka nie je, ani ja nie som model, taka priemerná žena, no a sex ak 3-4x za mesiac je výkon , no neviem. No štve ma to, ale je to aj moja chyba , že som taký naivný

jozeffezoj
11. okt 2023

Ja ti poviem ako je.
Vyser sa ňu.
Už keď jej ešte len na začiatku musíš vysvetľovať tak banálne veci, tak keď prídu deti tak prídeš o nervy. Ale nie z nich ale z nej. Pretože taká osoba bude vecne unavená a zničená keďže nikdy robiť a ísť na dno určená nebola. A keďže doma nemusela pohnúť aninpalcom, tak dnes bude cele dni na mobile až kým ju sa nenudí sama seba tak ze si nájde princa života budila a nie vyzreteho chlapa co mysli na buducnost

hefo
11. okt 2023

Tak pokiaľ nemáte deti, rozísť sa nie je až taký problém (áno, tá zmena je náročná, ale podľa toho ako o nej píšeš, to nemá dobrú budúcnosť).

lucimichi
11. okt 2023

@ascedant ja kebyže doma ani v záhrade nič nespravím, muž by ma kopol do zadku. Práce máme podelené. Buď chlap a nie handra!!

katkaseiner
11. okt 2023

@ascedant ok bola to chyba, zalaskoval si sa...ale napriek tomu sa ti otvorili oci este pred prichodom deti, tu a teraz by som to skoncila. Ona u teba nic nebude robit prirodzene...je len zadarmo spolubyvajuca...nic viac, nic menej. Zid radsej z kratsej cesty

zmrzlinka2021
11. okt 2023

@cacianka to jednanie je ako zo slovenskej hry, kde vystupujú sedlaci

zmrzlinka2021
11. okt 2023

@ascedant veľa žien tu má takých mužov mamlasov... Ony robia slúžky, spravili si s nimi deti a skončili dosť zle

eliska13
11. okt 2023

@ascedant panelakova baba nemusí variť a upratovať?ospravedlňujes ju

domkakvet
11. okt 2023

@ascedant ked ty upratujes tak ona robi vtedy co, ci iba tak kuka na teba, lebo neviem si to celkom predstavit, no a ako bolo spomenute povedat jej pod mi pomoct, nech to mame cim skor hotove.

katkazuz
11. okt 2023

@ascedant
Poriadny rozhovor, ale úprimne neverím, že sa zmení. Buď rád, že si to zistil ešte pred deťmi a manželstvom.
Za mňa radím- rozchod.
Veľa štastia ti želám, aby si si našiel vhodnejšiu partnerku.

ascedant
autor
11. okt 2023

@eliska13 Pravda, na tom sa nedá ospravedlňovať nič, ako bolo napísané je ako spolubývajúca, musím to poriešiť, nájsť si rozumnejšiu

ascedant
autor
11. okt 2023

Keď robím doma, väčšinou, ide niekam von.

syslik81
11. okt 2023

no aspon vidis ako sa citi 90% zien ..ale tak este ti chyba dieta na ruky a robit to aj s nim ... a co mas robit? napisat harmonogram prac ako pre deti a podelit si pracu alebo vymenit partnerku-lebo ta sa iste nezmeni

lenkit
11. okt 2023

@ascedant nezmení sa. Bude to iba horšie.
Nemáš pocit, že Ťa využíva? Bývanie zdarma a fullservice? Ako to vyzerá doma u jej rodičov? Je jedináčik?