Mam problemy s mojou mamou .. uz naozaj neviem co robit ☹ .. mam dve deti ktore nadovsetko lubim no lenze je tu problem moja mama. S mojim priatelom a otcom nasich dvoch deti sa len zriedka stretavame. Nebyvame spolu a tak raz za cas chodim ja za nim s detmi ku nemu domou alebo on za nami na par hodin. Ked ale idem za nim s detmi zacne moja mama vystrajat ze ma uda na policii ze som vraj "uniesla" vlastne deti! podotykam ze su moje! .. a ze ma ohlasi socialke ze nech mi vezmu deti lebo ze sa o ne neviem postarat atd a pritom cele dni travim s nimi ja staram sa o ne ja cele dni kedze som sama doma s nimi. Chodim s nimi po lekaroch ked treba vsetko ☹ moja mama je pravda ze pije a to neznasam na nej. Moju kartu od bankomatu ma ona a robi s mojimi peniazmi co chce a ja uz neviem co mam robit ☹ bojim sa vlastnej mami niekolko krat ma zbila vyhodila von z bytu ked bola opita vystrajala rezala si zili predomnou. Co mam vlastne robit ? ☹
@evelynm praveze toto chceme obaja s priatelom ist inde byvat zeby sme boli spolu s detmi konecne...lenze ja sa neskutocne mojej mami bojim ☹ mam s nej strach ze co vyvedie alebo tak ☹ som na dne s toho .. ☹
@saskaaninka , si plnoleta. Proste si zabezpecte byvanie, zbal si veci a chod. Nepotrebujes mamin suhlas. a co urobi, je jej rozhodnutie a jej zodpovednost. S tym, zial neurobis nic. Ty si vsak zodpovedna za svoje deti a za prostredie v ktorom ziju. Viem, ze to asi nie je lahke, zrejme si bola na nu odkazana, lebo si mladucka a deticky si mala ako neplnoleta, vsak? Ale to sa zmenilo, takze drzim palce, nech sa ti podari byt sama za seba a za svoj rodinku.
@saskaaninka nerieš mamu, TY SI MAMA. chráň svoje deti. chceš, aby vyrastali v takom prostredí? tie deti to veľmi silno cítia a vidia. a nevyhováraj sa, že čo keby. je ľahké povedať, že sa bojíš, čo vyvedie. ťažšie je sa zdvihnúť a bojovať za svoju rodinu a tvoj pokoj a pokoj tvojich detí. nerob to kvôli sebe, keď nechceš. ale MUSÍŠ to urobiť kvôli svojim deťom
@saskaaninka a teda hlavne, keď aj partner chce, to máš pol cesty k úspechu...
a co pri nej este robis? utekaj cim skor od nej, deti patria rodicom hlavne (ak to nieje inak sudom urcene)...chces aby sa tvoje deti na to pozerali? a preco vlastne uz davno nebyvas s otcom dietata ked maate 2 deti?
@evelynm uz tolko krat som bola pevne rozhodnuta odist od mami osamostatnit sa s detmi a priatelom zacat zit normalny zivot bez stresu a strachu .. ☹ .. ano dcerku som mala dost skoro no co uz ale milujem ju nadovsetko a viem sa o nu postarat aj o maleho .. lenze ked si spomeniem na moju mamu mam strach panicky strach z nej ze co mi urobi ked pride domou opita atd ☹ ..
@saskaaninka , prave preto sa zbal a chod prec. Prekonaj strach - kvôli TVOJIM detom. Nehladaj dovody, preco to nejde, ale sposob, ako to pojde.
Vela krat som bola uz u neho doma presli 3 dni a prisla policia po mna ze mam ist domou ☹ alebo moj dedko s babkou ze okamzite mam ist domou aj s malou a to uz som mala u priatela vsetky pomaly veci ☹ ja uz fakt neviem ako odist od nej chcem hlavne pre deti to najlepsie ☹
@saskaaninka ak sa o deti riadne staras a mas cisto doma aj keby ta udala...sockari ti nic nemozu
@terenshill o deti sa riadne staram kazdy den navarene upratane cisto je doma s malou sa hram chodim s nou po lekaroch aj s malym ked treba .. len moja mama ma moju bankomatovu kartu vybera peniaze stamadial nechce mi ju vobec dat a ked odidem s detmi na prechadzku von uz mi vyvolava ze kde som a neze zmyznem za priatelom no otcom nasich deti lebo ze zavola policiu na mna ☹ ..
@saskaaninka preboha, ako mohla po teba prist policia, ze mas ist domov!? Co si male dieta? Ved mame povedz, nech policiu kludne zavola.....co im povie? Plnoleta matka 2 deti je s nimi u otca tych deti? Rozhodne sa odstahuj, tu ina cesta nie je. A bankomatovu kartu si vezmi naspat. Ak neda, zrus ucet a zriad inde....akebo ju zablokuj a ziadaj vydanie novej.
@saskaaninka si plnoletá, takže žiadna polícia ťa späť k mame ťahať nebude, max čo môžu urobiť je, že v prípade, že tvoja mama nahlási tvoju nezvestnosť, tak ťa nájdu. zistia, že si v poriadku a to je všetko - bez tvojho súhlasu ani len nebudú informovať mamu o mieste tvojho pobytu... a pokiaľ budú tvoje deti v jednej domácnosti s alkoholičkou a jej výstupmi, tak ver, že sociálka prísť môže... ty si v prvom rade zodpovedná za seba a za deti, nie za tvoju mamu... čo sa týka tvojich financií - ako je možné, že tvoja mama používa tvoju kartu, tvoje peniaze a ty "nevieš čo máš robiť" ?? no buď jej tú kartu zobrať alebo ju dať v banke zablokovať, nechať si vystaviť druhú a nedať ju mame...
@simsalabim no prisla po mna raz policia ku nemu domou ze mam ist s nimi domou ☹ uplne ani vtedy priatel nechapal preco ze som dospela ze ci nemozem ist ani za nim s vlastnym dietatom ... no uvidim ako to dnes bude kedze som volala mojej mame do roboty a ta je zase " naliata " ... ☹
Ak si svojpravna, tak môžeš odísť so svojimi deťmi aj hneď. Kartu zablokuj v banke, vydajú ti novú a tu nedávaj nikomu!
neako sa mi nezda ze by za tebou sla policia a nutila ta ist domov = si plnoleta deti tvoje a ste u otca......bankuvybavis hned- novu kartu na tvoje meno ajej zakaz narabania s uctom..zbalim sa odidem nekomunikujem.. az sa ukludni tak sa stretnut niekde vonku.. priatel uz nech hlada byvanie tak aby ona nevedela adresu easy..
@sissy27 budem musiet asi zablokovat tu kartu a zrobit si novu inak to uz ani ja s tym nevidim :-/ .. a uvidim ako to bude dnes ked aj dnes bude vystrajat ked pride s prace tak okamzite volam priatela nech pride po nas po deti po mna a idem prec od nej lebo ja uz som z nej na dne a moje deti nechcem zeby toto videli a poculi ako ona ziape po mne a vyhraza sa :-/ nechcem zeby moje deti mali dokazene detstvo a psychiku kvoli nej ...
@saskaaninka a spytala si sa policie, ako na to maju pravo? Ved toto je na udanie!!! Ci by akoze urobili, keby plnoleta svojpravna osoba povedala dovi, ja nikam nejdem?! Nebodaj ta este aj odviezli vo svojom aute....sorry, to akoze pilicia nema co robit? Nabuduce nech sa preukazu papierom. Mimochodom, mojmu manzelovi ako slobodnemu buchali, trieskali na dvere - hladalu kamarata, s ktorym byval. Povedal, ze neotvori - bal sa, bol sam doma...sice robili cirkus, za tymi zatvorenymi dverami, ale museli odist. Papier nemali nijaky. Nejde mi do hlavy, ako sa spravas poslusne a pokorne. Si dospela, si matka, mas zodpovednost za seba a deti. Nikoho ineho. Matky sa nemas co bat.
@silaviat no ale prisli po mna najskor policia prisla a za nimi moja babka s dedkom ze okazite mam ist domou proste hamba jak fras a ja plnoleta ☹ .. moja mama mi cele detstvo pokazila uz len tym ze pila a nestarala sa o mna ale ja sa o svoje deti staram riadne vzdy im navarim upracem pohram chodim von s nimi nic im nechyba ☹ ..
@saskaaninka no ty nemas problem s mamou, ale sama so sebou....a to som zvedava ako dlho to bude bavit tvojho priatela, robit cvicenu opicu, musi ta mat naozaj rad 🙂
narobili ste si skoro deti, je to tak, tak ked ste sa hrali na doselych, tak sa tak aj chovaj a spravaj sa ako dospela....co ine ti poradit?
@saskaaninka no moja zlatá nie že "asi budem musieť" - to už včera bolo neskoro !! a ty si jej tú kartu a pin dala dobrovoľne? máš dve deti, začni sa konečne správať dospelo a zodpovedne, aj by som tvrdila, že v priateľovi máš podporu, ale nie som si tým celkom istá, keď dovolí, aby jeho deti aj s tebou vyrastali takto !! ak to nevieš ty, tak dávno sa on mal postarať o to, aby ste všetci žili v kľude...
@sissy27 kartu som jej vobec nedala dobrovolne a ani pin od nej .. mala som ju v penazenke a ona mi ju vybrala z nej a pin nasla od nej medzi mojimi papiermi co mam odlozene ... uz kolko krat nas priatel vzal od nej prec ale stale niekto prisiel ku nemu domou a mna vzal s dcerkou prec od neho a to som ja trucovala ze nikam nejdem ze uz ostavam u neho byvat a on to iste povedal .. tu komediu ste nemali ani vidiet co to bolo ..
@saskaaninka este to s tou kartu by som pochopila, ze sa da zobrat, ale pri prvom bankomate sa da pin zmenit
a ako niekto dokaze vytiahnut nasilu z bytu zenu s dietatm, ak tam stoji dospely chlap a policia, to mi do hlavy teda nejde......
😠 😠 😠
@saskaaninka no tak v momente, ako si zistila, že ti zmizla karta, si to mala hlásiť v banke aj na polícii ... a naozaj sa mi nechce veriť, že po teba prišli policajti - to čo im mama narozprávala? to by musela nahlásiť, že si nezvestná a po 24hod by ťa začali hľadať - ale ako som spomínala vyššie, bez tvojho súhlasu nemôžu mamu ani len informovať o tom, kde sa nachádzaš, max môžu povedať, že si živá... teba nikto odnikiaľ nemôže zobrať, len ty sama sa môžeš zdvihnúť a ísť a teda fakt neviem, či ľutujem alebo obdivujem tvojho priateľa, buď teda ste obaja rovnakí, že robíte čo sa vám povie, alebo ťa strašne miluje...
si mladučká, nemáš veľa skúseností, ale máš dve deti, priateľa, tak sa konečne vzchop a rozhoduj sama za seba
@saskaaninka kebyze nie si dospela, tak ti mozno to co pises uverim 😉 mas 19, takze nikto ta nemoze znikadial nasilu zobrat, jedine ze by si bola nesvojpravna z nejakeho dovodu. a policajti sa tak akurat vyprdnu tahat domov 19 rocnu zensku lebo ich o to poziadala jej mat .... k tym 2 detom co mas v profile sa radsej ani nebudem vyjadrovat...
@saskaaninka mas 19 a dve deti. Nemoze ta nikto od nikoho odviezt, pokial si svojpravnna. Pin si mozes zmenit, mozes si ist dat vystavit novu kartu, mozes si zalozit novy ucet a dat si posielat peniaze tam. Nechapem preco to neurobis. Vobec. Ked tvoj priatel chce s vami byt a mas moznost byt s nim, tak na co cakas prosim ta?
@sissy27 no ona im vtedy povedala policii ze som utiekla s detmi prec ze ona nevie kde som atd.. a ked prisli buchat na dvere ku priatelovy nebolo mi vsetko jedno .. priatel otvoril dvere a policia sa opytala na mna ze ci som tu on povedal ze ano je a co ? a policia ze zavolajte nam ju tak som prisla a oni mi povedali aby som si laskavo vzala svoje veci aj dieta a sla s nimi lebo ze moja mama ma hlada ze plakala a neviem co ze ci sa neviem jej ozvat aspon ze kde som ze ma strach ... a ked som im povedala ze ja si azda mozem chodit kde chcem s vlastnym dietatom tak mi povedali aby som nebola drza .. a to bolo vsetko ..
@saskaaninka tak vies co, urob to takto. Na tu policiu chod ty, povedz, ze ti matka brani s detmi odist k otcovi a nech ti pridu adistovat pri vystahovani veci, lebo sa bojis, ze to skonci nasilim. Veci si s partnerom zbal a za asistencie policie odid. Ak po teba niekto pride, neotvarat, nekomunikovat, ak ta odchytia niekde na ulici, volaj policiu. Nahlas si trvaly pobyt u otca deti, k uctu a karte sme ti uz tiez povedali svoje.... zacina predlzeny vikend, konaj, do buduceho tyzdna mozes byt prestahovana. Inak, celkom by som bola zvedava, ako ta proti tvojej voli od priatela vzali. Omracili ta a odniesli ta na rukach?
@simsalabim tiez si predstavujem ako to mohlo s tym odvedenim od priatela nasilu asi prebiehat 🙄 zatial nic, ziaden vysledok...
Natoto policia co pises nema predsa pravo,TO len v pripade ak by si nebola plnoleta ,tak ako to je ? si ci nie si plnoleta ?
Lebo ak si,tak sa tak chovaj,a nedaj sa manipulovat vlastnou mamou.To je neuveritelne co pises....
Pobal si veci a sup k priatelovi,policiu nech si vola mamka,dedko babka,to je fuk,ak si plnoleta nic nemozu!
fakt neuveritelne toto co pises...
@saskaaninka , osamostatnit sa. A zaangazovat aj otca deti.