Ahojte. Potrebovala by som od niekoho nestranný názor, preto som sa rozhodla napísať sem. S manželom sme spolu od 15 rokov, 7 rokov chodenia, 2 roky sme manželia. Máme spolu krásneho ročného chlapčeka, bývame u jeho rodičov. On začal podnikať v pneuservise, ešte rozbehol niečo ďalšie - vracia sa niekedy až o deviatej večer, vidíme sa málo, jedine nedeľu má voľnejšiu. No a problém je v tom, že mi v ničom nepomôže, málo niekam chodíme, s malým vydrží len chvíľku - donesie mi ho s tým, že on chce byť u teba. Keď máme niekam ísť, stále ho brucho bolí alebo je unavený, pritom keď ho zavolajú kamoši , tak ho to hneď prejde. V ničom ma nepochváli, no keď niečo urobím zle, tak mi to vie pekne vytknúť. Minule sme si mali ísť sadnúť a zase ho brucho bolelo. O chvíľu mu zavolal kamarút, či sa s nimi nejde kúpať a zázrakom mu nič nebolo. Opýtal sa ma, že či môže ísť a hovorím mu, že nie, veď ti nie je dobre. On že,ale keď si predstavím, že budem ležať v tej vode... Hovorím, tak pôjdem s tebou--- ale to nie, Pritom ho ozaj púšťam s kamarátmi samého... A podobných situácií je veľa. My dvaja spolu sa chodíme najesť alebo kúpať už pol roka, furt to odkladá, že nabudúce pôjdeme, hento bude, toto bude, a nič z toho. No zavolá kamarát a ostatné mu je ukradnuté. Nakoniec tam išiel, vôbec ma nerešpektuje a takými argumentami ma niekedy napadne, že ja mu nato nemám čo povedať. Neopýta sa, či mi netreba pomôcť s niečim, nedeľu by najradšej celú preležal- viem, má toho v práci dosť, snaží sa... No tá jeho povaha- väčšinou sa s ním nedá ani rozprávať, buď nemá náladu alebo mu je zle. Iba rána sú pekné, z roboty príde ako vymenený väčšinou. Ľúbim ho, no tých pekných chvíľ spoločných začína byť strašne málo. Myslíte, že tá práca ho tak ubíja? Lebo on mi vždy nato povie, že je ustatý po celom týždni. A rozprávala som s ním o tom, no on je schopný tuším každú takúto vec hodiť na moje triko...
No,ano,to je ta muzska povaha,a nie len tvoj muz je taky,su vsetcia v celej svoj podstate,zalezi len ake finty zena pouzije a ako to preziva.Ono to vyznie smiesne,ale to su tie jaskynne sposoby,ze muzi tvorili tlupu a domov doniesli kus zvanca a tak to je aj dnes,len v inej podobe.
Oni by velmi chceli mat doma pohodu,zazemie,ale zabudaju,ze aj zena ma neake potreby.Zatial moja rada je,ze trvaj na svojom a ked pojde s kamaratmi,normalne sa mu nanominuj,ved si jeho zena,prava ruka,a ci to kamarati pochopia,ta uz nemusi trapit.
Hm, čudné....nechaj mu dieťatko na celý vikend, nech vie ako to je a skus sa nezaujimať, rob to čo on robi Tebe ...snaď sa uvedomí...
@25nikus25 hmmm, ma nieco so zaludkom, ked ho stale boli ?
...asi by som sa s nim o tom porozpravala ...ze s kamaratmi moze ist a s vami ( tebou a dietatom ) nie....ak sa s nim neda rozpravat napis mu mail, aspon si to lepsie premyslis ...napis ako sa citis, po com tuzis ...neobvinuj, len mu daj nazriet do svojho srdca a spataj sa ho ako by to riesil on keby bol na tvojom mieste - uvidis co urobi
Aj ja by som mu nechala dieťa na celý deň.
Ja by som dala takéto podmienky 1x ideme spolu ako rodina napr. do ZOO 1x bude on s malým doma (alebo na prechádzke...) ty si choď vtedy sama na nákupy, na kávu s kamoškou.... a za to môže ísť on s kamošmi.
Netvrdím že to musí byť striktne takto dokolečka, ale dať si na chladničku papier A4 na neho 3 stĺpce ja/on/spoločne a zapisovať si tam kedy sa čo robilo a aby to po mesiaci bolo ako tak vyrovnané. 😀
urci si pravidla. kazdy druhy vikend pojdeme niekam ako RODINA na vylet. cuduje sa ze maly chce byt s tebou? ved ho nevidi cely tyzden tak jasne ze chce byt s tebou. nechaj mu priestor aj pre seba, ale s tym ze ok, tak tuto sobotu si bud s kamosmi ty a nabuducu pojdem s kamoskami na kavu ja. nech je s malym tiez sam. a ze mu bude revat? nech ho zabavi je to jeho otec. Ono je to vsetko podla mna o tom co si mu schopna tolerovat. Chlapi su velmi jednoduche tvory, treba im nastavit pravidla, verim ze sa to casom spravi.
@0silvia0 on na také veci- že zabezpečiť peniažky aby boli, to je strašne snaživý, stále niečo podniká, ja ho aj chválim zato... no z jeho strany sa pochvaly nedočkám. a ten program sama s malým - to robím stále. Teraz som dokonca išla na noc k našim, že či mu chýbať budeme, no volám mu že teda u našich sme, že tu asi prespíme a on že dobre. Žiadny náznak. keby mi povie, že poďte domov so mnou alebo sa aspoň opýta na dôvod...
@zuzulik280 No keby mu malého nechám, má tam rodičov svojich a hneď je malý u nich. To asi začnem praktizovať, keď budeme sami bývať, aby to bolo efektívne 🙂 Ďakujem
@25nikus25 ako keby si písala o mojom mužovi. Presne taký istý, keď ja chcem ísť niekam, má milion výhovoriek, ale keď mu zavolajú kamaráti, tak letí i s gaučom, ak sa na ňom pred chvíľou váľal.
Vyriešila som to tak, že chodím bez neho, viem, že to vyzerá blbo, že som vydatá-nevydatá, lebo i muži sa po mne, keď som niekde s malým pozerajú a myslia si, že som asi slobodná mamička, ja to narovinu ani nevyvraciam.
Minule som mu naznačila, že sa cítim ako vydatá-nevydatá a mali ste vidieť, že sa mu to teda moc nepáčilo, že si takto pripadám, tak začal si so sebou bez reptania bra´t aspoň syna (keď sa za mňa hanbí 😀 )
Ide o to, časi zorganizovať i bez muža, vyzerá to síce blbo a všelijak - ja i na firemné rodinné akcie chodím s pradedom a všetci ho majú za mojho manžela, na čom sa zabávam - snažiť sa mu ukázať, že si vieš poradiť i bez neho a uvidíš, ako bude skákať, ba volať ťa, aby si išla s ním. Skus.
@jennky13 Vidiš- toto je veľmi dobrý nápad. Komunikácia formou písania nám vždy šla lepšie, keď sme skajpovali počas chodenia. Aj sme si hovorili, že sa nám tak problémy lepšie riešia 🙂 Vyskúšame, ďakujem. A s tým žalúdkom- má ho taký citlivejší, už ho vyše dva mesiace posielam k lekárovi, no potom mi povie, že už sa to zlepšuje... neviem, či ho tam dokopať mám, alebo za ruku doviesť jak malé dieťa...
@mysicka36 dobry napad 🙂 ale nerealny... teda aspon u nas by to nefungovalo - stale by tie jeho stretka s kamosmi boli nazyvane obchodnymi rokovaniami a to by sa predsa potom nemohlo ratat 😀 😀 😀
ale ano - je to super napad... fakt 🙂
@jalito No ja to aj robím, že s kamoškami chodím, aj s malým,aj bez malého, Inak by som sa skoro nikam von nedostala... no malý je väčšinou u našich. A keď nie, tak si ho najprv uspať musím,potom je ochotný. Máme to tuším presne ako vy - na oslavy mojej rodiny chodím buď sama alebo som sa raz tak vytočila, že som zostala doma. Len tie názory- že veď ty si vydatá už nie? Keď idem s kamoškami niekam večer. Povedia mi buď naši alebo svokrovci, že a ty nejdeš s Dodom. My jak sme sa zobrali, len spolu chodíme. Akože toto sami tiež nezdá príliš normálne, že iba spolu chodiť. Treba sa vyventilovať. Takže tiež som ako vydatá-nevydatá.
@sirinka presne aj mne to tak pripadá, ale aj v prítomnosti malého? ani jemu sa nevie venovať dlhšie ako 20 min... Ako sú dni, keď sa bláznime jak malé deti, milujem to, práve toto jeho šibalstvo na ňom ľúbim veľmi ( okrem iného samozrejme) , no on je väčšinou taký namrzený... tiež mám svoje nálady, no on taký domov chodí čoraz viac.
@kaktusik007 :D ach títo chlapi naši, každý je iný a pritom sú si takí podobní :D
@25nikus25 ked syn podrastie, vytvori si s nim zase iny vztah, teraz je dietatko viac zavisle na tebe. To by som az tak neriesila, tu naozaj skor ide o vztah vas dvoch, ked ako pises nie je schopny sa uz premoct ani na to, aby absolvoval rodinnu oslavu, je to zle a dost vazne by som po tom isla. Preco, co mu vadi, co mu chyba... Ako by si to predstavoval, hladat riesenia...
@25nikus25 mam doma podobneho chlapa..ale ked chcem niekam ist..zoberem auto a idem 🙂 .prvy rok som sa citila rovnako..ten stereotyp ma ubijal..treba vyuzit starych rodicov..ale aj manzela a vyjst si von aj s kamaratkami ,vypnut fon a poriadne sa opit 😉 velmi to pomaha 😀 raz za pol roka som si veru vysla von,ked uz aj na mna toho bolo vela..alebo na nakupy.. 😉 ved preco by mali chlapi chodit..a zeny nie? 🙂 zbytocne sa budes zozierat otazkami..a riesit tu na MK svoju situaciu..vela mamiciek je tu..na ala super manzelstvo,super deti,super vsetko 😀 napisat svoj problem..tak ta zozeru aj s topankami 😉
A nepovedal mu niejaky kamarat nieco o tebe, ze si napriklad teosku pri sebe, alebo sa vulgarne spravas, lebo podla toto mi vyplyva, ze sa za teba hanbi , a skusila by som urobit este jeden kompromis, kedze tak vela pracuje aspon jedenu nedelu v tyzdni by som ho nechala vyspat nie cely den ale napriklad do obedu nepovedala mu k tomu nic o mesiac by som to ueobila zasa a pokial by to nezabralo a stale by mal vyhovorky, ze je unaveny atd... Tak tam bude iny problem moj mqnzel tiez vela pracuje, ale a tiez sme dlho spolu, ale on praveze so mnou chce chodit, tak nechapem preco tvoj nie, musis na to prist kde je pes zakopany a ked ste nemali este dieta chodili ste spolu von na vylety....
Každopádne ďakujem za názory a rady každej z Vás. Skúsim to s tým naplánovaním - že raz spoločne, on sám, ja sama. A vtedy mu malého aj nechať, aj keď viem, že svokrovci sú k dispozícii a on to isto využije. Povzbudili ste ma, snáď sa to zlepší. Nech máme všetky v manželstve čo naviac tých krajších chvíľ. Deti sa nám raz osamostatnia, s mužom zostaneme starnúť. Snáď mu toto obdobie prejde a bude lepšie 🙂 Ďakujem
jaj a este nieco..moj chlap si dlho hladal cesticku k malemu..ale teraz neda na neho dopustit.. 😉 ale to zblizenie prislo asi az ked mal maly 2 roky..a nieco som tu citala,ze tvoj nema rad oslavy?? 😀 uz mam pocit,akoby sme pisali o jednom chlapovi 😀 😀 😀 ani moj..bud bude nohou triast,ako o zivot..alebo vyfajci celu skatulku..nema rad oslavy..ani nic..to je povaha.. 😀 ja spolocenska..on nespolocensky...asi je to fakt..protiklady sa pritahuju..ide to niekedy tazko..ale da sa fungovat,ked clovek chce 😉
@25nikus25 Akurát, že potom to začne i vadiť - ako mne. O všetkom rozhodujem sama, moj manžel sa vo vzťahu len vezie, má rád svoj klídek a pohodičku - hlavne nech mám kamarátov, fotbal, a o ostatok, nech sa stará ona. Časom to prestane baviť, ale keď mu niečo naznačím, že by sme mohli teda ísť od seba, keď sme spolu aj tak minimum, začne sa durdiť ako moriak.
@lucenka911 Myslím, že mu nemal čo o mne také niečo povedať. So všetkými jeho kamošmi som v pohode - ono je skôr problém v tom, teda tak mi to môj muž povedal, že oni nemajú priateľky a čo by som tam sama žena robila... že sa rozprávajú o autách a tak. Je to v poriadku, ja ho skutočne nechám s nimi ísť a bola by som oveľa tolerantnejšia, keby sa toľko čo kamarátom venuje aj nám. A neboj, nechávam ho vyspať - v nedeľu doobeda som s malým dolu v kuchyni a on hore spí- komentár mám až k poobedňajšiemu spánku. Keď sme spolu chodili, tak áno, vtedy sme spolu chodili von viac, no to študoval a mal viac času...
@25nikus25 ked sa s nim budes rozpravat / pisat, povedz mu asi to najdolezitejsie, co si napisala sem: Ľúbim ho, no tých pekných chvíľ spoločných začína byť strašne málo.
Ak tuto vetu nepochopi, poterbuje este dospiet na rodinu .... musi pochopit, ze jeho okrem kamaratov potrebujes aj TY a najma vase dieta. ze aj vy si zasluzite jeho pritomnost, nei len kamarati ...
a na priblble priprci rodiny ze kde ides samam ked si vydata, argumentuj manzelom - ved aj on chodi a nevycitate mu nikto nic ... ked zacne chodit s teboum, nebudes musiet chodit sama.
@jalito Bože, ako keby svoju situáciu čítam. A tiež je taký pracovne zaťažený? Či to z tej roboty nemajú, alebo je to ozaj povaha... Ja som si už aj dreve sama rúbať začala a myslím, že toto je moja chyba. Som dosť samostatná, keď nespraví on, spravím ja. Nedupnem si proste, ustúpim. Ale neviem to inak. Vy ste pravdepodobne dlhšie manželia, však? A na toto jeho správanie si si zvykla alebo ešte dúfaš,že sa to zmení?
Nema niekoho?Mozno v tom bude ina zena a nie len kamarati. 😕
@asimama Dúfam, že aj na ňho to príde. Ja viem, že nás ľúbi, nevraví to síce často, no poznám ten jeho pohľad, keď sa s nami ráno lúči do práce. Len to s tým malým nevie a jeduje ma to... Lebo malý potom stále plače za mnou, keď mu len mliečko idem ráno spraviť, nevie sa s ním zahrať tak. Takže si len počkať, kým si k sebe viac cestu nájdu? A to aj keď idete na oslavu niekomu z jeho rodiny? Lebo môj vtedy až také problémy s tým nemá.. Keď to prostredie jemu nie je až také blízke, tak vtedy ho brucho začne bolieť a už to začína.. Bubi ja nikam nejdem, mne je zle, ustatý som a neviem čo...
@25nikus25 nezrelý chlap pre rodinu, rodičovstvo, manželstvo... ak s ním chceš zostať, máš dve možnosti: buď budeš trpezlivo čakať, kým dozreje alebo si nájdi kamarátku s dieťaťom, s ktorou budeš tráviť spoločné chvíle aby si nebola sama. Asi mu aj lezie na nervy že sa mu stále prosíš o spoločnosť, čo by na druhej strane mala byť z jeho strany samozrejmosť. Ale niektorí chlapi sa nevedia hrať s malými deťmi a nevedia čo s nimi. Začni hrať jeho hru a rob si program sama so synom a uvidíš, či zareaguje.