Ahojte baby, poraďte mi, čo robiť, ja už nevládzem.
Odkedy mi zomrel otec, ja už neviem, čo s mamou. Zaplatili sme pohreb, nerobili sme z toho vedu, hoci už predtým sme im požičali väčší obnos peňazí. Predtým, ako ma ukameňujete, áno požičali, na dobré slovo, keďže sa už nedalo všetko iba dať do daru. Okrem toho, že mali požičané, nakupovali sme im, platili do elektriny, keďže nezvládali.
Otec zomrel, mama predala dom, s tým, že si kúpili garzónku a zariadili sme jej ju. Polovicu vecí z domu rozdala, lebo kto by to chcel.
Dodnes jej pomáhame, ale prišlo na to, že aj manžel sa musel vrátiť zo zahraničia, konkr. Izrael, syn chodí na súkromnú ZŠ, druhé na sukromnú MŠ, takže pomenej. Jedlo jej vždy kúpime a ona sa kdekade sťažuje, že nemá čo jesť.
Okrem toho, sa mi dostalo do uší, že predáva garzónku, chce podnájom, alebo dokonca, že by sa nasťahovala k jednému chlapovi, a bude u neho bývať za pomoc.
Požičiava si, nám nič nevrátila, ale odvšadiaľ sa mi vracia, že chce nám pomôcť.
Dnes mi povedala, že sa chce ku nám nasťahovať.
Je to moja mama, nemá iba mňa, ale ja toto nedávam už. Žijeme od nej na 200 km, ale už sa hanbím ísť do rodného mesta, lebo čo zase vyviedla.
Čo by ste robili?
Ja by som jej uz hlavne nedala ziadne peniaze a vzala ju k psychiatrovi
Niekedy je to s takymito ludmi tazko ak tam bude odmietat ist tak nemas vela moznosti.. a teda pokus sa zistit kam sa leju vsetky tie peniazky co jej davate, co zvysili z predaja domu, a co bude mat ked preda garsonku
Ahoj, tak my sme mali s mojou mamou prípad akoby cez kopirák. Zomrel mi otec, ona z dôchodku nevyžila. Čo mali od nás požičané peniaze nevrátila, ešte roznášala somariny a popritom, potrebovala som peniaze na syna.
Poviem Ti jedno, je to Tvoja matka, ale musíš sa odvážiť urobiť čiaru za tým, aby si sa cítila za ňu zodpovedná a povedať nie.
Moja nebola ochotná ani k notárovi, predala dom a ako si Ty z toho niečo videla, tak aj ja. Dodnes mieša problémy, tiež vypisuje kdekomu, ale už nemá nikoho.
@nin12345 proti jej vôli ju tam nedotiahne.
To bude už vekom.. ako tvoj otec sa pominul, muselo ju to psychicky ovplyvnit. Do toho pomaly začína starecka demencia. Krôčik po krôčiku.
Pán tvoj rozhodol, že nemáte uctievať nikoho iného než Jeho a máte dobre zaobchádzať s rodičmi. Ak by u teba dosiahli starobu jeden z nich alebo obaja, tak im nepovedz: „Mám vás už dosť oboch“ a neokríkaj ich a povedz im slová láskavé a povedz: „Pane môj, zahrň ich milosťou Svojou, tak ako mňa vychovávali, keď som bol malý“. (Korán, 17:23)
Ja viem, že je ľahké to napísať ako cudzí človek. Iné je byť konkrétne v tej danej situácii. Ale skús sa zamyslieť nad tým čo všetko ti dala keď si bola dieťa. Potom nádych výdych, a potom začať riešiť jej zdravotný stav. Určite jej nedovoľte ísť bývať k cudziemu mužovi a predať garsónku. Ktovie čo jej ten dobrák nahovoril aby od nej možno aj len vymamil peniaze. Môže byť ľahkou obeťou.
Čo robí s peniazmi??? Predala dom, kúpila garsónku, veď to jej muselo zostať strašne veľa peňazí! A čo jej dôchodok? Vy jej všetko možné platíte a kupujete, ona si ešte požičiava a nemá čo jesť? Tak kam idú všetky tie prachy?!
Hold treba hlbkovu analyzu. Kolko ma dochodok, kolko ju vyjde najom, energie. Ak nevychadza, treba sa so surodencami dohodnut, ze lazdy prispeje tolko a tolko, ten plati to a to. Garzonku prepisat na vsetky deti, mama s pravom dozitia
*zaplatit jej denne obedy z obecneho uradu/zakladnej skoly a robit pravidelne nakupy.
Roky? /práca? /penzia? Mohlo jej preskočiť zo samoty, aká bola v mladosti? Keď nemá žiadne spoločenské ukotvenie, ťahá sa s pochybný i existenciami, ktoré ju vycucnu z penazi, aj z tých, ktoré nema (predaj garzonky). Poznám tetulu, 66. vdova 7 rokov a drží rodinný dom sama, dôchodok nič moc, ešte chova svine a sliepky, aby mali mladí mäso a vajcia. Niekto si v starobe udrží dom, druhý nevie udržať garzonku, a to tetuš mala tatka alkoholika, umrel po 40. Zachráň tu garzonku, oberu ju o ňu, kamoši z mokrej štvrte.
Smer psychiater
Odstrihnut zo zivota
Ak to nie je na psychiatra,tak jej nepomahaj.Uz davno je dospela. ;)
Na čo míňa peniaze?
poradiť sa s lekárom, a s právnikom že čo s tým...lebo inak skončí na ulici...
Neviem kolko ma rokov … ale zacala by som zhanat DS alebo nejake zariadenie. Trauma zo smrti bol spustac a evidentne nejaka Dg bude a nevie prebrat zodpovednost, demència a podobne pliagy zacinaju velmi nenapadne … nie zo dna na den.
Zober si dovolenku a chod s nou k lekárovi. Zisti kam dala mama peniaze, nemohli sa vyparit.
V prvom rade zisti kam tie peniaze idú. Nie je možné aby predala dom a nemala čo jesť.
No ak predá tú garsónku, to bude posledné, na nájom asi nebude a skončí ktovie kde
Kto zdedil otcov podiel ? Všetky deti ste sa zriekli v prospech mami ? Netušili ste, že je labilna a nezodpovedná ?
Vysvetlila by som jej, ze ju uz nebudem dotovat. A ak preda byt, ze nebude mat kam ist. Ja by som ju urcite k sebe nezobrala. Znici ti rodinu, manzelstvo. Musi mat uspory z domu, ak nie je velmi stara, nech ide na brigadu. Nevies, ci nahodou nesponzoruje nejakeho chlapa.
A čo si tym pomôže, že predava garsonku a namiesto 170 bude platiť 550 najom? Vsak jej na suche rožky neostane, to je kolosalna hlupost.
Potom už len bezdomovkyna alebo naozaj ju budeš mat na krku do smrti
1 Ked nema čo jest, z akeho dôvodu rozdava a nepredava veci?
2.Kam išli všetky peniaze z domu?
3.Čo ked ju ten priatel vyhodí a to sa može stat
4.Ked jej stale pomahate a furt nevychadza, kam dava všetky peniaze?
Dom dôchodcov v tejto situacii asi bude naj riešenim a platit ho platobnym prikazom, lebo všetky peniaze minie a nebude mať na zaplatenie
Mohla aj podvodnikovi naletieť, starym ludom sa to stava často, su toho plne noviny..Aj u nas panovi architektovi vybielili byt, odovzdal ciganom všetky peniaze, povodil ich po byte, po smrti ženy sa dal na alkohol a prišiel o všetko
Neviem, koľko má rokov, ale nenamotal ju niekto ces facebook, príp. nemá nejakú poruchu?