Ahojte, s mužom sme spolu 15 rokov.
Momentálne prežívame "krízu", cítime to obaja, že čosi nieje medzi nami v poriadku.
Problémy je ale v tom, že s manželom sa veľmi ťažko komunikuje.
Ja mu vravím, že je to normálne, že ľudia majú vo vzťahu aj krízu, však sme živé bytosti, každý iný, každý chce, cíti veci inak ( dokonca aj odborníci tvrdia, že kým je ešte čo naprávať, tak je dobre).
Ale jeho reakcia pri problémoch je sa uzavrieť, zakukliť a nekomunikovať.
Čakať na lepšie časy a hlavne nech sa to celé vyrieši samo, bezbolestne a rýchlo.
Inak to je veľmi inteligentný muž, ale pri takýchto osobných veciach je to s ním ťažké.
Pri problémoch iných ľudí vždy trvdil, že pravda je asi niekde uprostred.
A akonáhle sa to tíka nás, akoby sa mu zapol Error, Error
a absolútne nevie čo s tým.
Komunikovať o tom nevie ( alebo nechce).
No čo s tým ženy???
Pozri, chlapi su jednoduche tvory. Potrebuju pokoj, plne brucho a prazdne gule.
Mam par kamaratiek, ktorym stroskotalo manzelstvo, kde boli obaja v rovnakom veku a kde chlapovi vo veku okolo 50-tky preplo.
Ze nevie, ako dalej.
Realne vedel, chcel si uzivat mlade masko, citit sa ako macho, lebo mu udierala na mozog kriza stredneho veku a zrazu pocitil, ze starne, plesina, sediny, ovisajuce kontury, maly vykon.
Najprv tie zeny napadlo, ze chlap potrebuje psychologa, ze to nema v hlave ok atd.....co ten chlap realne potreboval je kopnut do guli.
Dufam, ze to nie je tvoj pripad. Vsetko je o komunikacii, a daj na svoj 6º zmysel.
@tenerifka Vieš čo, keď tak nad tým uvažujem, my obaja máme tento komunikačný problém medzi sebou.
Ja si síce sama viem všetko v hlave rozobrať, veľmi racionálne, a vždy sa z mojich problémov viem vyhrabať sama ale už medzi nami dvomi to také ľahké nieje.
A čo sa jeho tíka, áno je to taký pštros...keď je problém, strčí hlavu do piesku ( nevidí, nepočuje, nerozpráva).
Veď aj teraz túto tému doma vždy začnem iba ja.
Keď sa ho spýtam prečo je smutný, že nevie🙄.
Inak vidím veľkú podobnosť s jeho otcom...manželstvo im stroskotalo na komunikácii.
Svokor bol skvelý chlap, cestoval po svete, zastupoval firmu pi zahraničí, rodený diplomat.
Ale akonáhle mal riešiť súkromie...koniec!
tak ak iny problem nie je, neryp sa v tom a daj tomu vplny priebeh, ak takto fungujete 15 rokov, on sa nezmeni. Zi zivot stastne a spokojne v ramci moznosti, a nechaj nañho, ako s pripadnym problemom s tou svojou pstrosou povahou nalozi
@tenerifka Tak ja sa snažím žiť spokojne ale žijeme v jednej domácnosti...nemôžem ťa stále ignorovať 😉.
tu nejde o ignoráciu, ale každý sa potrebuje so svojimi problémami vysporiadať najskôr sám v sebe. Niekomu to trvá dlhšie, niekomu kratšie, ťažko takto poradiť, ale jednoducho sa ho nepýtaj na veci, prečo je smutný, čo mu je atď., pravdepodobne nerád o takých veciach hovorí, resp. ich ani možno nerieši. Rieš s ním bežné veci, čo budete robiť cez víkend, čo budete variť v ten či oný deň, kam pôjdete na dovolenku, také veci, ktoré nepotrebujú nejaké ťažké rozhodovanie, nech vidí, že stojíš za ním, že si jeho oporou, mužovi to /zväčša/ stačí ako komunikácia. Presne ako píše diskutujúca predo mnou. Nechaj veci tak, ako sú, pravdepodobne ako prišli, tak aj odídu. Muži sú proste úplne, ale že úplne z inej galaxie 😀
Moj je taky isty,on vobec nekomunikuje o problemoch. Ja osobne som tiez typ zeny,ktora nema potrebu rozoberat problemy dopodrobna a donekonecna a cele dni o tom rozpravat. Ale trosku komunikacie musi byt. Vzdy ma to vytacalo a aj vytaca na nom,ale zvykla som si. A zatial sa nam vzdy dari vsetko ustat. Len je potom zbytocne vela nedorozumeni. U nas musime vzdy vyckat,nech si to utriedi v hlave a potom sa to da riesit. Zrejme to bude aj u vas takto nejako
A je problém v tom že sa spolu nerozprávate alebo že existuje problém o ktorom sa nerozprávate? Lebo to čo píšeš ja akosi veľmi neurčité.
@ckocka Je to tá druhá varianta, sú isté problémy o ktorých sa nerozpráva
Muž je k tomu ešte aj veľmi urážlivý a vtahovacny, takže aj pri snahe čosi vykonunikovat a vysvetliť to nieje jednoduché.
@marca12 Áno, takto nejak to je aj u nás.
Ken keď ľudia sú SPU tak dlho, veci sa kópia a treba si občas ich aj vykonunikovať...
Tiež nemám potrebu to rozpytvavat hystericky do nekonečna.
Chlap chce problém riešiť a nie sa o ňom rozprávať. Skús rozhovor štýlom ideme rozobrať konkrétne možné riešenia, nie filozofovať o pocitoch. Ak teda môžeš navrhnúť nejaké realizovateľné riešenie.
O akých problémoch konkrétne nerozprávajte?
Lebo môj muz tiez nie je nejaky rečník ale problem definovať vie aj povedat ze sa o nom nechce baviť (napr. veci z prace, povie ze ma starosť v práci ale preberat to nechce, tak rešpektujem, nevyzvedam, nerypem).
nie je mozne,ze nejaku ma?moj ex bol tiez smutny a uzavrety bez priciny,a lutostil sa sam nad sebou az vysvitlo,ze ma inu...
Akonahle sa to vas tyka, strci hlavu do piesku? Po celych 15 rokov, alebo len teraz?