Problémy s budúcou svokrou

pokladik5
1. okt 2012

no zacalo to tak, ze priatelova mam si nevie namna akosi zvyknut, som od priatela starsia o 5 rokov a s dietatom, ako stale sa stara domna co mam a nemam robit, stazuje s a na svoje vlastne deti , ja ked sa chcem postazovat tak zmeni temu , svojmu synovi mojmu partnerovi akosi nedava radi do zivota do buducnosti skor ho vola na svoju stranu , a este teraz ako naschval cakame spolocnedieta a ona mi uz teraz radi co kupovat co nekupovat ako sa starat , a to sme este len na zaciatku spolocneo byvania.. ale pripadam si ako keby som mala 16 rokov bola neskusena matka a pritom som moje prve dieta vychovala sama bez ex. a svojho syna povazuju za 12 rocneho neschopneho cloveka. uz ma to nebavi a hadat s a nemienim , , mate take skusenosti niektora ? ako to riesite ?

tinki
1. okt 2012

@pokladik5 ahoj, mám také skúsenosti, tiež som si tým prešla..a radím ti, ak sa chceš vyhnúť zbytočným stresom, čo najskôr si na to zvykni a začni to tzv. "zneužívať"...určite si šikovná a čakáš prvé dieťa, tak chceš ukázať, že vieš sa o neho aj ty postarať...
Tak povedz to svokre..že si jej vďačná za rady, ale v niektorých veciach sa chceš zariadiť podľa seba, lebo si chceš tiež užiť materstvo...
Bude sa ti do všetkého montovať...stále, s tým nenarobíš nič. Ale keď ťa zlosť prejde, uvidíš, že niektoré rady sa ti zíjdu a v konečnom dôsledku, ako bude dobre, keď bude po ruke, ak budeš musieť niekam odbehnúť...
Buď k nej úprimná, nie drzá ale úprimná...a čo sa týka tvojho priateľa, s mamou si to musí zariadiť sám, aby ho už nebrala ako dieťa...

mima4
1. okt 2012

@pokladik5 dôlezita rada: nebyvajte s nou!! To je zaklad 😉

sisaha
1. okt 2012

@pokladik5 odstahovat sa dostatocne daleko od nej... Aj moja "svokra" mala tendenciu zasahovat a "radiť", ale kedze tiez mam jedno dieta z predchadzajuceho vztahu, nevolala som ju k ziadnym "starostiam" a zrazu zistila, ze to zvladam...Maj svoj nazor na cokolvek, kludne hod poznaku, ze tak sa to robilo kedysi...a rob si podla svojho.. Cim menej si budes od nej brat (rady, peniaze), tym menej ti bude zasahovat do tvojho zivota.

pokladik5
autor
1. okt 2012

@tinki ahoj, no cakam uz druhe dieta, a dokazala som to s prvou aj bez svokry, hej to uz som je povedala ze vecsinou chcem podla seba si riadit system vychovy ci ostatneho , a aj o s parterom som uz rozpravala o tom nech uz jej povie ze neni maly chlapec ale on ako keby s a jej bal, vzdy ked s a nieco medzi nimi zomlelo tak on hned utekal za nou ako kedy bol maly ... a teraz ostali dozvuky , ako skusam si na to zvyknut ale moja mama ma nehava zit vlastny zivot , rady zoberiem vseliake ale od tial potial, lebo predsa uz som dost dobre na tom z vekom a som sebestacna. ved uz vela som si dokazala a svokra to vie a predsa si neda povedat.

pokladik5
autor
1. okt 2012

@mima4 uz nebyvame snou 3 mesiace, prideme knej na nastevu raz za mesiac a to je este horsie ako keby sme tam boli kazdy den

pokladik5
autor
1. okt 2012

@sisaha o to s a pokusam , ale ona sama zacne a ked jej poviem ze tak nie ze ja po svojom tak ona mi povie ze nie tak ona napr, mi ukradne moje dieta a spravi posvojom a take ....

tinki
1. okt 2012

@pokladik5 ja ťa chápem, ja mám tiež mladšieho manžela a vždy keď môže, tak mi to vyhodí na oči...ale kým on jej nepovedal, mama dosť, tak to samé neprestalo..Musí sa jej on prestať báť....No a keď hovoríš, že s ňou nie ste často, tak to musíš zvládnuť...Keď uvidí, že na ňu nereaguješ, po čase prestane..
MOja svokra chcela chodiť mi pomáhať malú kúpať, že ju mám určite zavolať keĎ prídeme z pôrodnice. Ja som ju nevolala, šak načo..A ona mi po týždni volá, to kedy chceš malú kúpať, veď deti sa kúpu každý deň..Nechápala, že ju dokážem sama okúpať...
ale už si na mňa zvykla... 😉

sisaha
1. okt 2012

@pokladik5 asi jej to nepovies dostatocne dôrazne. Niektorym svokram treba danu vec povedat polopate a este k tomu doložiť vetu, že ty, alebo tvoje dieťa je zvyknute na takyto režim a taky bude aj dodržiavať. Ak nepochopi - navstevy treba predlziť na 1x za dva mesiace, az kym nepochopi...

pokladik5
autor
1. okt 2012

tak nahorsie som to mala asi vcera, ked sme tam boli po mesiaci , ona mi hovori ze vo februari si berie mojho partnera do polska - stim ze budu vikend na hoteli byvat na orave, ale to ze ide mi vybrat kociar ze ona kupi kociar, a ja jej ze ale dam vam fotky aky chcem a ona na to ze nie ze ona vyberie taky aky s a jej bude pacit, ja ze fajn ale tam s a bude vozit moje diata a nie jej , potom ze jej dcera ako moja buduca svagrina kupila uz autosedacku premna , ako super ale vrchol vsetkeho je ze kocar uz nemma kupovat s vajickom ale bez lebo autosedacku uz mam od svagrinej. potom som je povedala ze som si uz na internete zacala objednavat veci pre babetko a ona ze to je este skoro ze namam kupovat lebo budem plakat a oni sa za mojim chrbtom dohaduju co budu kupovat, sila.. no a do tretice vsetko dore, ze ma perinku ktoru mal jej syn druhy syn treti syn dcera je dalsie vnucata a ze aj ja ju mam mat pre mimi a ja ze nie ze tak perinku vyuzijem raz a ked ich mam mat min. 5 kus tak jejperinku nevyuzijem ani raz , a ona ze tak ked pridem knej s malym tak ona si ho da do tej perinky sama .. ako nechapem. potom som stratila slova

sympa1
1. okt 2012

@pokladik5 fuuuuu...mna az pot oblial...tak toto si vazne nenechaj...kocik by som si kupila sama!!!! to akoze kde sme??? no toto si vyries s priatelom...nech pdkaze matke ze si kupujes sama svoj kocik a hotovo..alebo ako sa dohodnete..musite hlavne spolu hovorit o tomto..jemu to vyhovuje ze mama rozhoduje za vas??? ak ano...nebude to dobre ani do buducna

tinki
1. okt 2012

@pokladik5 to aj mne svokra išla vyberať kočiar..ale som jej povedala, že nech si kupuje pre svoje deti..A v tom sa ma manžel zastal..že s kočiarom chodíme my, tak my si ho aj vyberieme...Musí on, ináč to nevidím..

pokladik5
autor
1. okt 2012

@sympa1
@tinki , ked chce zaplatit tak nech a peniaze a zaplati ja s partnerom si vyberieme spolu sami , ale ona o tom ani pocut nechce, , a partner jej nepovie nic on je ticho , hlavne ze bude mat, sak neee, oni to dieta budu kocikovat ja s a len hambit budem , ak vyberie daky starodavny .. ale vsetko som jej vytkla a ona ako keby hlucha bola ako keby ona cakala dieta zamna... a to neni spolovice co robi ona ... a ked sa chcem o to ropravat s partnerom tak mi povie ze co mam stale proti jej mame ze ona s a tesi ze bude mat vnuka ci vnucku , ale dore nech sa tesi ale potichu .. ved mne to znechucuje ..

tinki
1. okt 2012

@pokladik5 to ťa prejde..chce to ale veeeeľa času..Skús sa na to občas pozrieť aj ich očami, ako to oni vidia, troška ťa prejde zlosť..A keď nie, tak napíš, hoci aj IP a vyhovor sa..Svokry máme podobné.
Lebo niekedy nie je dobré pred partnerom nadávať na ich mami, lebo sú to ich mami..treba ho len posunúť správnym smerom.. 😉

pokladik5
autor
1. okt 2012

@tinki da s a to zvladnut ale , clovek si predstavuje svokru milu , ale toto to je nie milost ale utrpenie, skusam si na nu vyknut uz dva roky ale nejde mi to , mozno este tomu dat cas , ale to pochybujem , ale dakujem za radu ...

sintra
1. okt 2012

No nehnevaj sa, ale to co ma znamenat? Ved sa k tebe spravaju ako k nesvojpravnej 😕
Ja by som to riesila slusnym, ale raznym a jasnym vymedzenim hranic.

bodka13
1. okt 2012

@pokladik5 moja rada je, najskôr si musíš ujasniť ty s priateľom=manželom ako chcete spolu žiť 😉 je veľa párov s vekovým rozdielom,keď je staršia žena -ale ten muž by mal byť na tej istej vlnovej dĺžke naladený ako žena ....našla som tvoju ďalšiu tému "muž a počítačové hry" , ak bude doma všetko ok a ostane mu voľný čas,kľudne môže relaxovať aj pri PC,ale nemalo by to byť na úkor vašeho vzťahu 😉 a povinnosti Vám ešte len pribudnú 😉
PS: na svokru si nemusíš zvykať,stačí že sa budete vzájomne akceptovať po vyjasnení si vašich problémov 😉

pokladik5
autor
1. okt 2012

@bodka13 ano vsetkosi vyjasnit, aleako ked svokra si nechce dat povedat, a priatel je ponej tvrdohlavy, a tie pc hry su zasahujuce do vztahu to nie je volny cas to je od rana do vecera, ked je doma v sobotu v nedelu , po nocnej sa zobudi a nie aby siel zamnou a dal si sommnou kaffe ale on k pc.. no az si myslim ze som skocila dva krat do tej istej rieky. alebo som ja zla, zena, ale pri tom som dobra ma vsetko aj svokru som dobra alebo ta zloba zomna vyzaruje.. ja uz neviem,

pokladik5
autor
1. okt 2012

@sintra ja skusam vsetko ,no zla nechcem byt , hadat s a nechcem mila som rozpravam s a o vsetkom , ale uz ked s a na temu ja a dieta a jej syn tak ako keby som mala tich 16 rokov

wiki20
1. okt 2012

Možno ti nepomožem ale napíšem vlastnu skusenost 🙂 ja som s buducou svokrou vychádzala super, víkendy som trávila u nich, pomáhala som jej varit, piect, pili sme spolu, rozprávali sa, pripravovala náím ranajky, no akonáhle zistila že som tehotná psychicky ma donutila íst na potrat, vyhrážkami že vyhodí mojho priatela na ulicu (jedného už tak vyhodila)boli tuhé mrazy A KU nám íst nemohol tak som na výber nemala, vyvolávala mojej rodine arobila všetko rpeto len aby som na ten potrat išla čo do teraz lutujem.. Zanevrela som nanu nechcem ju do konca života vidiet a tak isto ona mna. Miluje priatelovu exfrajerku, volá ju k sebe domov, na oslavy, na nakupy, piju spolu, len aby mi spravila napriek. No otehotnela som druhý krát asi mesiac po potrate (čo sa má stat stane sa) nevedela to prehlnut, chcela spáchat samovraždu, volaal právnikovi koli záveti, predstierala infarkt a newem čo všetko. Nakoniec sa s tým zmierila ale vidiet sa nechceme. Ja som povedala že moj syn bude mat len jednu babku.

Nikdy som nechápala vtipy o svokrách a podobne ale teraz to plne chápem. Síce je mi to luto ale človek s tým nič nenarobí 🙂

henikav
1. okt 2012

@pokladik5 ja by som povedala ze tu je hlavne dolezite vidiet na koho strane stoji tvoj partner. Pokial stoji pri tebe, tak ti moze byt svokra ukradnuta, teda ak neplanujete zit s nimi pod jednou strechou. Ja sa s mojou svokrou nestykam vobec, manzel tam obcas skoci sam a ja a moje meno je tabu, na tuto temu maju zakazane sa bavit a respektuju to vsetci, aspon sa nehadaju na mne ale na milion inych blbostiach. Co uz tie svokry su hadam vsetky podobne 😀

pokladik5
autor
1. okt 2012

@henikav asi su vsetky rovnake, hej tak vecsinou je na je strane , ako na mojej , ale tak niekedy da za pravdu aj mne ale to je velmi malo , ale asi to bude najlepsie ked sa jej vytratim zo zivota a nebudem tam chodit ..

pokladik5
autor
1. okt 2012

@wiki20 tak to si na tom horsie ako ja, ale tiez spomenula ze s jej synom nemozem mat dieta, lebo on neni schopny s apostarat sam o seba, a ja ze ale je to moj partner a on sam ked chce mat dieta tak preco nie , ved vie do coho ide sam , a ona na to ze ale on neni chalan pre teba , a to som nepovedala vsetko od zaciatku ako to vsetko vlasstne zacalo , to tu vypravam uz vlastne od polovice spolocneho zivota.. ale niekedy ani ja svokru nechcem ani len poznat keby s a to dalo .. keby s a dala vybrat svokra..

wiki20
1. okt 2012

@pokladik5 presne to isté vravela aj ona že sa nevie postarat ani o seba , newie po sebe ani riad umyt tak jak on može mat dieta dokonca ho nutila aby ma nechal. Možno pochopíme ich zmýšlanie ked sa dostaneme do pozície svokry my 😀

pokladik5
autor
1. okt 2012

@wiki20 tak na to sa tesim , ale preco to brat z ich strany take kriticke ved su to nasi partneri , a ja ako svokra urcite nebudem zla, mam to po mamine , je mila na bratove frajerky.. , ale moja svokra ublizovala a robila peklo zo ziota nie len mne ale aj jej dcere s partneerom aj jej druhemu synovi s frajerkoou , lebo ona im chcela inich partnerov. napr, mojmu vysnivala jeho ex milenku -len milenku kt, si vodieval raz za mesiac domov ako pubertiak a doteraz si snou pise .. ale na to som si zvykla ked som jej povedala ale on keby chcel ju tak si nenajde mna... tak potom zadrela ze ja som zlatokopka a k... a pritom ani on ani jeho rodina nic nemaju .. ale to uz preslo aj ked ja na to zabudnut nemozem...

wiki20
1. okt 2012

@pokladik5 možno si neuvedomuju že aj oni sa dokážu o seba postarat a možu mmat vlastné životy. Alebo sa boja že ked im potomkovia odídu tak ostanu samé. No na to človek asi nemá odpoved proste ulohou svokry je znepríjemnovat život 😀 No na tvojom mieste by som nanu zanevrela. Proste by som si povedala že mi nestojí zato sa znervoznovat a riešit to a radšej si užijem tehotenstvo 😉

pokladik5
autor
1. okt 2012

asi mi nic ineho neostava,
@wiki20

sintra
1. okt 2012

@pokladik5
a kolko mas vlastne rokov?

maminuska
1. okt 2012

@pokladik5 tu ani nejde o to čo kto povedal alebo nepovedal , tu id eo zrelosť tvojho partnera.
Osobne si myslím že si dvakrát do tej istej rieky vstupila.
Ja som pred rokom písala že mám vcelku fajn svokru , ale ono sa to dosť zmenilo , postupne ako sa narodila spoločná dcéra. Dve deti mám z prvého manželstva.
Postupne sa nám začalo zasahovat do sukromia, kritizovať moje prvé deti, snaha ich vychovávať .... je tam toho veľa. Ja som prerušila kontakty, správam sa slušne, nenadávam na ňu pred manželom ale nechodím tam, ja a moje deti z prvého manželstva - do nášho bytu , podotýkam , býva v našom byte na ktorý platíme hypotéku a nedá sa užívať ani vedľajší byt kde sme chodili na víkendy lebo su prepojené a ked ste aj zamkli tak vyklopkávala... alebo volala na deti aby jej odomkli.
Ťažko sa mi o tom aj píše. S manželom sme uzavreli tichú dohodu , nehovoríme o nej a snažíme sa žit si svoj život.

pokladik5
autor
4. nov 2012

jaj , vcera osm bola po dvoch mesiacoch u buducej svokry, z dovodu ze priatelova sestra tam doniesla veci pre moje mimi, jak sme s a rozpravali tak som je spomenula ze si kupujem vecicky pre mimi z internetu a tak a ona mi zadrie ze nekupuj si nic , ze mi ti zhaname vela veci , ked s a babo narodi ze kopec podostavas a co potoom ked budes mat toho moc , a jaj jej na to , ze predam ked to potrebovat nebudem , a ona urazene na jej syna potlapkala po pleci a povedala mu ze potom aj mne daj peniaze ked budes mat nazvys , to myslela ze ako ked kupujem nieco ze mam miliony ako ze som odkazana len na jej veci co oni kupovali svojim vnuckam pred 8rokmi ? ako pomoze to ale kazda jedna mamicka si kupuje sama co sa jej paci , no nie ..

armica152
4. nov 2012

no poradím ti z vlastnej skúsenosti.. tvoj partner to musí zastaviť, ale ešte pred sobášom. Mne tie problémy nastali po sobáši, a vkuse bolo všetko na mňa zlé, všetko kritizovala, očiernovala pred celou rodinou ,mužom, až celkom rozbila manželstvo. Lebo môj to nezastavil. Takže radšej nech to tvoj partner zastaví teraz, a ak nie, radšej sa ani nevydávaj. Ja som už milion krát olutovala že som sa vydala