Problémy s bratom, ktorý nás psychicky ničí.

ardnaxela1989
17. mar 2020

Mam 30 rokov a som slobodna matka jedného dieťaťa bývam u mamy mam ešte staršieho brata ktorý nás psychicky ničí aj mamu aj oca aj mňa nikto si sním už nevie dať rady všetko závidí ešte aj to ze bývam u mami a pritom on býva sám má vlastnú rodinu a doteraz mu mama dáva nemalé čiastky každý mesiac ale jemu je všetko malo mne vyčíta ze ja využívam mamu a pritom jemu dáva ešte viacej mama si sním nevie dať rady útočí aj na ňu minule oca vyhodil zo svojho domu a výčitkami ze aspoň už nebude u nich jest nasla som si nového priateľa prišiel tu robiť cirkus mama pracuje v zahraničí takže tu nebola ale ona vie ze mam priateľa a on tu narobil cirkus a chcel ho vyhodiť ako keby toto bol jeho byt nadával mi urazal ma a najhoršie je ze všetko ešte vecsia na fb a ľudia sa len z toho smejú ešte ho v tom podporujú nevieme co mame robiť nikto si sním už nevie dať rady

pribinak
17. mar 2020

Nemôžeš ísť bývať k priateľovi? Budeš mat kľud

ardnaxela1989
autor
17. mar 2020

@pribinak ešte sme spolu krátko nechcem hneď k nemu ísť bývať aj keď to navrhoval

kittykat22
17. mar 2020

@ardnaxela1989 nemas problem s bratom, ale s rodicmi. Ja ako matka ti mozem napisat, ze toto nemas riesity ty, ale rodicia. Ti musia povedat bratovi kde su hranice a ako sa ma spravat. Odstahuj sa k partnerovi - mate spolu dieta. Neviem si predstavit lepsi padny dovod na spolocne byvanie. Kedykolvek sa mozes vratit. Inak vypada to, ze vy mate doma nejake problemy v rodine. Ty mas s niekym dieta a odmietas sa odstahovat, brat ma rodinu a rodicia ho platia? 🙄 Mate to doma zvlastne nastavene.

ardnaxela1989
autor
17. mar 2020

@kittykat22 no teraz co mam priateľa tak sme spolu necely mesiac mala nie je jeho a mama veľa krát bratovi vynadala ale on na kričí a hocijak sa správa aj k mame no mama mu pomáha fynacne kvôli deťom a im to nevychádza tak mu ona ešte dáva peniaze

kittykat22
17. mar 2020

@ardnaxela1989 s priatelom si mesiac - takze to nie je otec dietata? Tak to chapem. Otazka je, ci by si to aj tak nechcela skusit - mozno to dopadne. Keby nie, tak sa mozes vratit. Si v nezavidenia hodnej situacii.

ardnaxela1989
autor
17. mar 2020

@kittykat22 nie mala ma rok a jej otec sa ňu vôbec nezaujíma po mojich predchádzajúcich skúsenostiach sa bojím už z niekym hneď začať byvat keďže sa tu už nejedná len o na ale aj o malú mama ma ubezpečuje ze to jej je byt ale mňa to psychicky ničí tie jeho výčitky ze ja využívam mamu ze kvôli mne sa obmedzuje ze si tu nosím chlapov co toto je prvý po 9 mesiacoch mam pocit ze tato situácia nemá riešenia možno som sa otrebovala len vyrozprávať

bmuller
17. mar 2020

@ardnaxela1989 Vyhodil otca zo svojho domu? A tvoj otec co na to? Tak bolo by mu pekne na oplatku zamedzit pristup do vasho domu a bude klud.
... A mama mu preco dava peniaze, lebo by jej neukazal vnucata? A co na to bratova manzelka, ta sa nehanbi za spravanie muza?

ardnaxela1989
autor
17. mar 2020

@bmuller môj otec sa zobral a odišiel mama mu dáva peniaze lebo ľutuje deti lebo veľa krát by nemali čo jesť keďže môj brat z toho mala co zarobí po vyplateni úverov ešte dáva na trávu a myslím si ze jeho žena sním už dlho nevydrží lebo ani ku nej sa nespráva najkrajšie proste nikto si sním nedá rady

bmuller
17. mar 2020

@ardnaxela1989 No tvoj brat ma akurat tak co hovorit, ze ty niekoho vyuzivas, ked nie je schopny uzivit svoju rodinu a musi ich zivit jeho matka.
Podla mna si s rodicmi sadnite a porozpravajte sa, ako vidite tu situaciu. nie je predsa mozne, aby sa takto spraval k otcovi a matka mu este dava prachy.
A inak kasli na jeho blbe reci a fejsbuky, a ked bude pindat, tak mu mozes napisat, nech si riesi svoje dlhy a nenechava zivit svoju rodinu jeho vlastnou matkou. Pripada mi ako typicky prizivnik a neschopak - namiesto toho, aby riesil svoje sr.cky, poukazuje na inych (teba), aby odputal pozornost od svojej vlastnej neschopnosti a seba urobil lepsieho v ociach inych.

oli18
17. mar 2020

@ardnaxela1989 keďže tvoj brat fajčí trávu, mamine peniaze neidú na jeho deti, ale na trávu. Nech mama kúpi vnúčatám, čo potrebujú a bratovi peniaze nedáva. Možno ak bude čistý, bude sa inak správať.

mala_hobitka
17. mar 2020

Dokým jeho správanie budete trpieť, dovtedy to bude robiť. Treba ho odstrihnúť - fyzicky, emočne aj finančne. Aj rodičia by si mali uvedomiť, že kým mu budú pomáhať tak dovtedy bude nastavovať ruku a nič sám nezmení. Miesto vďačnosti sa k rodičom chová ako k otrokom. A oni mu to trpia...nuž tak to čo čakajú? Že jedného dňa sa on zmení? Nie, oni musia zmeniť prístup.
Ty ani rodičia nemáte problém s ním. Vy máte problém sami so sebou - necháte si nadávať, kričať na seba, necháte sa využívať a ešte mu aj pomáhate. Vykopnite ho zo svojich životov a basta. Toxický človek je čistá škodná.