Problémy po smrti švagra

18. apr 2022

Ahojte. Pred rokom zomrel švagor (mladý, náhle, na covid). Švagriná naďalej aj s deťmi býva u svokrovcov. Po roku si našla priateľa a tu nastal problém. Mama (svokra) ale aj svokor to zatiaľ nestrávili, je to ešte čerstvé. Snažíme sa im dohovoriť nech sa do nej nestarajú ale predsa ich to ešte bolí a už má "náhradu". Nevieme čo plánuje, či zostanú, nechcem sa vypytovať aby si nemyslela že vyzvedám. Ja jej prajem byť šťastná ale ako pomôcť rodičom ktorí sa trápia?

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henka123123
18. apr 2022

Jedine riesenie je odstahovqt sa od svokrovcov ked chce byt s inym chlapom

autor
18. apr 2022

@hazelgracegus veď práve, nechcem súdiť lebo som nebola v jej situácii, našťastie som nezažila to čo ona... Nedokážem si predstaviť čo by som robila ak by som bola na jej mieste, takto som to vysvetľovala aj rodičom ale keďže oni prišli o dieťa tak to je ťažko ☹️ ich pochopí kto? Ona práve nemá kam, nemá zázemie, a deti ani nechcú ísť od starkých a starkí nechcú aby deti odišli, tobôž k ,,frajerovi,, píšem starkí ale sú to relatívne mladí vitálni ľudia, čerství dôchodcovia.

mogaa
18. apr 2022

nuž, ona musí počítať s tým že býva u svokrovcov a pre nich je to ešte skoro, rok je krátka doba aby sa vyrovnali so smrťou dieťaťa.....ona má právo zariadiť si život "po svojom" na druhej strane mala by brať ohľad na to že býva u svokrovcov a spôsobuje im tým bolesť....takže nebyť im na očiach s novým priateľom....

luccija
18. apr 2022

Svokrovci nemôžu určovať či odíde k frajerovi či nie.Ked sa rozhodne odísť odíde...len, keď nemá kam ísť, aby sa nestalo, že o rok bude po láske a u svokrovcov by mala roky domov.Tazke rozhodnutie každého rodiča by bolelo, že už má niekoho iného, ale reálne musí žiť ďalej.

janinah
18. apr 2022

Nemôže mať všetko.Nech je rada.ze ju tam svokrovci nechávajú bývať .Nemôže im tam do domu ťahať cudzieho chlapa sťaby náhradu za ich syna je to vrcholne neempaticke voči nim.Treba žiť ďalej.tak nech popracuje na osamostatnení sa.nech aj ten druhý muž sa posnaži a nájde bývanie inde.Deti s tým nič nemajú.pojdu bývať tam.kde pôjde bývať ich mama.ze chcú ostať u babky je málo.oni o tom nerozhoduju.

qwert87
18. apr 2022

Nechcem súdiť, ale ja by som teda po roku mužovej smrti neprišla s novým chlapom do domu u svokrovcov. Veď to ich musi bolieť. Nech sa stretávajú mimo domu, u neho, na výletoch a čas ukáže čo bude neskôr. Možno o pol roka bude bez chlapa a budú narušené aj vzťahy so svokrovcami. Ja ich úplne chápem.

mamutka
18. apr 2022

Je to veľmi smutné pre rodičov. Je fakt ze ona nemôže prestať žiť, ale po roku sa mi to zdá skoro. Ma asi veľa času, keď teda je sama na deti a stíha aj nový vzťah. Ma teda čas aj vybudovať si to zazemie, pracovat a odsťahovať sa. Kto vie ci ten novy bude taky trpezlivý, keď bude žena lietať medzi prácou a deťmi.

simca06022011
18. apr 2022

Svokrovcov chapem, tiez nam takto zomrel mladý chalan v rodine, rok je to a jeho manzelka sa z toho veru este nepozbierala. Nie to aby mala nového...
Mala by sa odsťahovať. Smutok uz viditelne nemá, moze si zacat zit svoj zivot.

janickacrazy
18. apr 2022

Akože nemá kam ísť? Ona rodičov nemá? Alebo teda k novému frajerovi sa bývať nechystá? Hádam si ho tam nechce nasáčkovať? To už by bolo trochu veľa. Proste tvoji rodičia sa budú musieť s tým vyrovnať. To neznamená, že tvojho brata nemilovala. Proste je to mladá žena a potrebuje lásku aj pomoc s deťmi. Moj bývalý si ma tiež našiel rok po smrti jeho ženy a miloval ju veľmi. Tiež boli všetci z toho prekvapení, že je to skoro a bla bla. Možno aj bolo, on s tým tiež nebol úplne vyrovnaný, v podstate s takým niečím sa človek vyrovnáva roky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. apr 2022

@janickacrazy nemá už rodičov, nikoho

@zoro9836 práveže dali s nebohým mužom do domu všetko čo mali. Ona momentálne robí na čiastočný, čo si budeme hovoriť, je to málo. Myslím že aj ona by však rada zdvihla kotvy ale držia ju tam deti. Nechcú odísť, už zas nie su tak malé aby nechápali čo sa deje. Chýba im otec.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
18. apr 2022

moj otec si nasiel "nahradu" po 10 rokoch a svokra (mamina mama) to nikdy nestravila. takze len tolerovat a vysvetlovat svokrovcom ze smutit je jedna vec ale zit musi dalej a byt dobrou matkou detom nie depkova matka zo smutku...

eeffka
18. apr 2022

Ty riesis svagrinu? Jej manzel bol tvoj brat a ty sa ejj bojis opytat? Mlada, nemlada nema kozu na ksichte? Este ani hrob nesadol a ona si k svokrovcom vodi alebo prezentuje noveho frajera? Ako mam dost. Nech si zbali kufre kedze dosmutila a ze to ani dlho netrvalo a najde si vlastne byvanie

autor
18. apr 2022

@eeffka bol to mužov brat, svokrovcom hovorím *rodičia, mama, otec*, ale my so svagrinou nie sme pokrvne nijako spojené, v ich dome ja nemám nič a preto sa do toho nestarám. Len ma mrzia tie vzťahy. Ona si ho tam samozrejme nevodí ale stretávajú sa už v podstate oficiálne ale mimo domu. To by muž narobil poriadky. Ona ani inú možnosť nemá, jedine bývať k frajerovi, ale on býva momentálne u rodičov. Letmo ho poznám, dobrý a slušný chlap len šťastie na ženy nejako nemá.

eeffka
18. apr 2022

Svagrine by som ja teda povedala co som napisala tebe, a popravde je mi cudne ze jej tvoj manzel pekne narovinu nepovedal ze sa sprava nemiestne. Zbalit tasku,ist do prace a tak obhanat frajerov. To uz musi byt teda terno, ked byva este sam s rodicmi.

kamatopo
18. apr 2022

Tak je to aj v biblii,,pokiaľ smrť nerozdelí,, nuž a žiaľ Bohu rozdelila a každý má právo na kúsok šťastia. Ja si to neviem a ani nechcem predstaviť že by som prišla o syna, ale smútok rodičov je jedna vec a ďalší život švagrinej druhá vec. Ak sa cíti na to aby mala v živote druhého muža a v ňom oporu tak musíte ju rešpektovať. A hlavne ju nedávať do pozície aby si vyberala medzi ním a deťmi ktoré môžu byť postupne proti nej stvane. Ak nemá naozaj nikoho ani rodičov tak ju treba pochopiť že nechce ostať sama. Deti vyrastú a čo ďalej???

kamatopo
18. apr 2022

A ešte otázka. Koľko má švagriná rokov a koľko jej deti???

autor
18. apr 2022

@kamatopo ona má 33, deti 11 a 9. Toto si myslím aj ja, že predsa nezostane sama do konca života, tiež určite túži byť milovaná aj keď je to len rok po švagrovej smrti. Ale zas chápem aj svokrovcov, smútok vie zatieniť zdravý úsudok. Deti v žiadnom prípade nikto neštve, sami ju do tejto pozície stavajú čo má. Tiež mrzí

kamatopo
18. apr 2022

Nemusí to byť priame stvanie, stačí že vidia od svokrovcov určite napätie a sami budú chytať strany. Chýba im otec a toho nikto nenahradi. Nezávidím tvojej švagrinej. Má deti v tom najcitlivejšom veku. A sama je mladá. Ťažke osudy majú niektoré ženy. Asi na tvojom mieste by som jej bola oporou. A hlavne deťom. Ak je to dobrý muž a poznáš ho vieš ako tak čo od neho môžte čakať. Myslím že lepšie ako keby to bol niekto úplne cudzí a len by ste hádali či jej ublíži, alebo deťom. My tiež teraz riešime niečo podobné. Tak viem že pochyby sú vždy. No treba dať tomu šancu.

oslo1
19. apr 2022

No tak vidim, ze ste Tu vsetky empaticke vdovy.
Neviete, aka smutna, stratena a zufala sa po smrti manzela citila svagrina.
Neviete ten pocit prazdnoty, zufalstva a toho, ze sa nemate s kym porozpravat o beznych problemoch.
Ja to tvojej svagrinej prajem , aby mala novy vztah. Rok po smrti manzela je ok, vsak aj smutok sa nosi rok. V minulosti Bola svadba aj 3 mesiaci po umrti manzela, manzelky, lebo jednoducho s partnerom je zivot lahsi.
Neviem co chcete svagrinej dohovarat, noveho partnera tam nevodi, iba s nim randi.
Neviem kolko penazi vrazila s muzom do rodicovskeho domu, dufam ze cast ma napisanu na seba, v tom pripade by si partnera vodila k sebe.

Ja som sa tiez v zivote pozerala na kazdy stranu, co niekoho nepohnevam, nedotknem sa, neublizim.
Teraz som sa stala trochu aj sebcom, doprajte jej kusok toho stastia.
A nie nie, neplanujem si najst noveho partnera, moj manzel Dal latku velmi vysoko.

sense
19. apr 2022

Áno švagriná ma nárok byt šťastná ale aj svokrovci majú právo smútiť.
Takže švagriná by sa mala postaviť na vlastné nohy, začať normálne pracovať a osamostatniť sa. Deti môžu predsa naďalej navštevovať starých rodičov a chodiť na prázdniny.