Ahojte, budem písať radšej anonymne aby ma tu niekto nespoznal.
S manželom sa budeme rozvádzať, absolútne si nerozumieme, hádame sa, škaredo sa somnou rozpráva, nadáva mi a prestal mi dávať peniaze na stravu. Ja som na RD ešte s malou a z rodičáku mu dávam 200e na šeky, 30 mám telefón a 50e tankujem. To co mi ostane mám na svoje potreby a potreby malej.
Presťahujem sa naspäť k rodičom, sama si podnájom dovoliť nemôžem. Keď dcérka pôjde do škôlky pôjdem do práce, zatiaľ by som chcela aspoň brigádu keď mama bude vedieť postrážiť dcérku.
Idem k otázke, keď sme sa zoznámili on už dom mal, tak som sa presťahovala k nemu, aj keď sme hypo refinancovali a som tam ako spoludlžnik zrejme nebudem mat na nič nárok o to mi ani nejde.
Ale stále sa mi posmieva, že on mi platiť na malú nebude nič, keďže ja mu už nebudem prispievať tak on musí zo svojej výplaty platiť hypo, elektrinu, TV, mobil atď co je cca 800e plus vraj mu 200e ostane na naftu do práce a 200na stravu. Zarobí cca 1100-1200, podla služieb. Že vlastne jemu nič neostane na alimenty.
Som z tohto až zúfalá z jeho správania, že ako môže za naše problémy trestať malú, ze ju o niečo chce ukrátiť.
Výživné má prednosť pred všetkými poplatkami.Ked nemá bude musiet predat dom načo by mu bol, keď bude sám.Jednym uchom dnu druhým von.Mas nárok na polku splátok
Sprav to čím skôr ako planujes
Potrebujes pravnika (myslim, ze ti ho mozu pridelit zadarmo), tym, ze ste este manzelia, mas narok na vela veci, ako ti baby napisali, polovicu splatok hypoteky pocas manzelstva, a samozrejme vyzivne na dceru (a mozno aj na teba). Sud bude zaujimat manzelov prijem a podla toho urci vysku vyzivneho
Ty mu davas z rodicaku a on cim prispieva na dieta? Ale to je jedno, aj tak sa rozvedies. Panko si moze mysliet co chce, o vysporiadani majetku rozhodne sud, rovnako ako o vyzivnom. O vyzivne mozes poziadat uz dnes, aj pocas manzelstva mas narok na vyzivne. Nehadaj sa s nim, ries to cez sudy.
Z rodicaku by nevidel nic. Odid s malou uz teraz a z rodicaku radsej prispej niecim mame. Malu mozes dat do jasliciek a ist do prace, pripadne ti malu povaruje mama. Nezila by som s nim uz vobec
@nyusika neodkladné opatrenie - vo veci výživné na maloleté dieťa ,
a okamžite podať návrh - nieto mu ešte dávať 200 na poplatky ! Rodicsky príspevok sa preto tak volá lebo je pre rodiča = pre potreby dieťaťa, sakra.
Výživné = prednostne musí platiť, tak si hneď skontroluj a okopiruj všetky doklady k domu, jeho platové dekréty, zmluvy, vyplatne pásky , výpisy z banky, prípadne kľudne výber 50% z účtu, všetko schovaj mimo obydlia do bezpečia.
Pozor! Mas narok nielen na vyzivne na malu, ale aj na seba! Sud nebude zaujimat ze musi poplatit tv a mobil 🤣 vyzivne ma prednost pred inymi vydavkami a tie co nie su nevyhnutne neberie sud do uvahy. Nedaj sa oklamat su to len jeho silacke reci.
Haha, pekne ti hrá na city že ti nebude platiť na malú. No ak nebude mať z čoho, hold, dom bude musieť predať. Dieťa je aj jeho, má povinnosť ju živiť, takže s tými jeho rečami sa nedaj vytočiť.
Z rodičáku mu prečo dávaš 200e na šeky? To je príspevok na starostlivosť o dieťa!
Prepac, ty mu davas 200e??? Na co? O tom som este nepocula, ze matka dava z rodicaku nieco manželovi 😲
Urcite sa porad s pravnikom, na peniaze urcite narok mas.
Aleno skus medialnu poradkynu
odíď čo najskôr a nedaj sa zastrašiť debilom. O peniazoch sa s ním vôbec nebav, nech sa teší, aký je chytrý a ako s tebou vybabre, o to viac ho sekne, keď mu na súde vysvetlia, ako to bude v skutočnosti. Držím ti palce
Este mi napadlo, na tvojom mieste si zozen dokaz ze z rodicaku mu davas ty a on neprispieva na malu. Sudcu to bude velmi zaujimat.
@zorkahorka akože nepočula? Ja tu často čítam že z rodičaku ženy dávajú na šeky na dom ...všetko majú na polovicu...hlava mi to tiež neberie , ake zas ani ten jeho príjem 1100 a mať hypo 800 🙈🙊 veď to je masaker...preto musela prispievať.
Preto rozhodne všetko ries s právnikom autorka ....máš nárok na polovicu splátok aj na výživné dokonca aj na seba ...aj keď ten jeho príjem je fakt nízky no na súde mu môžu povedať že nech sa snaží viac...neboj to ty jemu sa môžeš vyhrážať čo všetko ti ešte bude musieť doplatiť...keď už.
Teraz rýchlo k mame a keď máš komu nechať dcérku aspoň brigáda 2-3 x týždenne a čo najskôr práca ...bude dobre.
@apolka77 hm, ja sice tiez platim elektrinu, vodu, internet - lebo sme si podelili platby este pred narodenim deti, ked sme postavili dom. Ale prave preto mi muz kazdy mesiac posiela na ucet peniaze, aby som mala z coho gazdovat... bez jeho pomoci by som uz davno mala na ucte nulu
Toto mam tak rada takychto hrdinov, ktori hned, ze vyzivne necakaj a neuvedomuju si, ze je to pre ich dieta, ze ide o starostlivost. Ak keby my mamy sme si za tie peniaze mali uzivat zivot alebo co. To je uplne dovidenia.
@petranelkova
a este klasicke - zoberiem ti deti, nikdy ich uz neuvidis...kks dovtedy im ani ranajky nespravili, ale zrazu otcovia roka
Autorka:
1. Okamzite mu prestan cokolvek platit. On ma povinnost prispievat na dieta a aj na teba, kym objektivne nemozes pracovat. Brigadu si samozrejme najdi, ak ma byt kto s dietatom.
2. Hneď podaj neodkladné opatrenie na zverenie dietata do výchovy a a zaviazanie jeho prospievat na vyzivu dietata. (toto sprav hned, ani nemusis byt este odstahovana). Sud by mal rozhodnut do 30 dni.
3. Odstahuj sa najskor, ako sa bude dat. (uz vcera bolo neskoro, pri jeho spravani ake popisujes)
4. Najdi si pravnika a porad sa s nim, ako postupovat, ked si spoludlznik (ak budes chceit brat casom hypo, bude lepsie, ak nebudes spoludlznik na inej nehnutelnosti - tu ti moze robit problemy, ale zas ty mozes ziadat splatky hypo, ak by sa nechcel dohodnut na vynati teba z uveru. Pozor, musi suhlasit aj banka, ale zas pri zene na RP s tym mozno nebude az taky problem).
5. Ak by si citila z jeho strany velky tlak na teba, vyhladaj psychologa/psychoterapeuta, pomoze ti prekovat rozvod a narocny cas po rozvode.
Drzim palce.
Boze, to kde nachadzate takichto tragedov??? Ty mu davas 200e z rodicaku? 😲
Ak by si tie peniaze pouzila na chod domacnosti ( potraviny atd. ) a potreby pre malu tak nepoviem, ved ste predsa rodina, ale co to je za chlapa ktory zaraba a este od zeny na RD si pyta peniaze?
Sak ked sme traja tak si sadnem s zenou k stolu a pozrieme sa ake mame spolocne prijmy a ake vydavky a podla toho sa zariadime aby sme vedeli fungovat a nie ze nikto nevie ake ma ten druhy vydaje a rodina bude trpiet.
To, ze mate medzi sebou problemy chapem, ale ze chce vlastne dieta trestat formou neplatenia alimentov.....sorry, to je fakt suteren toto.
nech do roboty ide autobusom ako bežní pracujúci - zostane mu 200 e čo neminul na benzín...
a hotovo už sme našli aj e...🙂
Ahoj, ty si spoludlznicka na hypoteke, takze musis tam mat aj nejake majetkove pravo, nie si len rucitelka?
Sud absolutne nezaujimaju vydavky tvojho manzela. Ich zaujima jedine jeho prijem+vydavky na malu. Na jeho vydavky sa nik nebude pytat. Vacsinou urcuju vyzivne okolo 20%zo mzdy, ale nie je to urcene.
Kedze si matka v domacnosti...nemas prijem mozes si pytat peniaze aj na seba.
Takze tvoj myli sa moze pocitat s nakladmi okolo 300-400euro.
A ked ti nedava peniaze na jedlo, tak ty mu nedavaj na seky!
mas narok na polovicu splatok hypo, odkedy figurujes ako spoludlznik, resp. ked vies dokazat, ze si to s nim platila.
nereaguj na jeho provokacie vobec, nehadaj sa s nim - samozrejme, ze ti bude musiet platit vyzivne.
a urcite by som mu nic nedavala z rodicaku, preboha..,.
velmi chvalim, ze sa snazis najst si brigadu a ked sa da, odstahuj sa hned.
predtym este vybav predbezne opatrenie a zverenie dietata do tvojej starostlivosti, ci ako presne s to pise - mam uplny vypadok mozgu dnes asi 🙂
ale snad vies, o com pises