Problemoví susedia

ladybug138
9. okt 2021

Ahoj. Pisem ohladom problemu s nasimi susedmi. Byvaju pod nami, su tu v podnajme. Byvame v klasickom panelaku, takze je tu vela veci pocut...ale aj tak, su velmi hlucni, ten chlap co tam byva strasne reve, ako keby tu byval sam. Kazdy vikend je tam akcia...bud maju kamosov alebo sa zabavaju sami. Poslednu noc boli taki hlucni, ze mi obudili dieta. Predtym sme sa stazovali domovnikovi, volali sme policiu, kontaktovali sme majitela bytu, ktory ich chcel hned vyhodit. Ja som sa vtedy zamyslela nad tym, ci je to naozaj az na vyhadzov a v tom case to naozaj az take strasne nebolo, takze som to zamietla. V poslednom case je to horsie. Na majitela mam v pripade problemu cislo. Sami sa za nimi obavame ist, ten muz je agresivny a casto opity (dokonca som ho pocula hovorit, ze nemu je to uplne jedno kolko amme deti, ze je to nas problem a on sa chce zabavat). Mojmu muzovi to az tak nevadi, ale mne velmi. Cez hluk od nich nepocut skoro ani televizor. Viem, ze majitel ich vyhodi, ak budem znovu volat. Ja sa vsak desim, ze sem pride este niekto horsi...velmi ma to stve, lebo tento byt bol nas vysnivany a momentalne nemam cas riesit nic nahradne. Co by ste robilo vy?

mogaa
9. okt 2021

@ladybug138 susedovi v čase keď bude triezvy nech manžel povie že ak bude aj naďalej taký hlučný, zavoláte majiteľovi bytu....ono občas sa to dá zniesť ale určite nie stále....

3tato
9. okt 2021

Myslím - že na mieste tvojho muža by som to riešil ja ako chlap.
V prípade, že by ani slušné dohodnutie sa nestačilo, riešil by som to asi ráznejšie.
A posledná možnosť, zavolať majiteľovi a je po probléme.
Neviem do akej miery je pravdepodobné, že tam majiteľ zase ubytuje nejakých "asociálov", nepoznám miesto bydliska.

Bohužiaľ, v dnešnej dobe sa stáva čoraz častejšie, že ľudia niesú navzájom k sebe ohľaduplní, starajú sa len o seba a je im jedno, že svojím správaním obťažujú susedov , či okolie. V takom prípade treba jednať s nimi rovnako, na iné zaobchádzanie nereagujú.
Pevné nervy 👍

chelsey987
9. okt 2021

Určite by som opäť volala majiteľovi bytu a žiadala o ich vysťahovanie. Požiadať ho o vysťahovanie spolu s políciou, ak by to robili problémy. Poprípade poprosila aj susedov, aby stáli na vašej strane a trvali na vysťahovaní. My sme tak za týždeň vysťahovali pani, ktorá pila s bezdomovcami. V pondelok prišla a piatok bola pobalená.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madeline1
9. okt 2021

@ladybug138 a preco vy by ste mali riesit nahradny byt? Ved ked budu s nimi problemy, na majitela cislo mate, budu si hladat podnajom inde

lenuska9999
9. okt 2021

@ladybug138 ak sú takí neohladuplní a nedá sa s nimi normálne dohodnúť, tak by som to riešila cez majiteľa, aby ich jednoducho vyhodil. Ono sa to da zniesť pár krát, ak majú susedia party, ale ak je to na dennom poriadku tak určite nie. A podla mňa si majiteľ dá už pozor na to, koho tam nastavuje nabudúce. Myslím, že pre neho je tiež lepšie mať normálneho nájomníka na dlhú dobu a mať pokoj. Véd prenajať byt tiež stojí čas, sú to obhliadky, paoierovacky atď. Nehovoriac o tom, ak mu susedia volajú a sťažujú sa.. Plus utekajú mu peniaze keď tam musí často niekoho hľadať.. čiže toho sa podľa mňa neboj.

pribinak
9. okt 2021

@ladybug138 hluk po 22.00 ak sa to opakuje volám policajtov, ak je to jednorazová akcia, tak vydržím.
Máš cislo na majiteľa? Už 10x by som mu volalla a spojila sa aj s inými susedmi.
Akože všetko má svoju mieru a aj tolerancia k podnájomníkmi

katulastraka
9. okt 2021

Volat majitelovi nech ich predsalen vyhodi a dakovat bohu, ze su len v podnajme a nie je to ich vlastny byt 😂😂😂

fajnova
9. okt 2021

@ladybug138 my máme nájomníka v byte a raz robil nejakú akciu. Susedia nám zavolali a chalan dostal podmienku, že ešte raz sa to zopakuje, tak odchádza. Odvtedy je kľud. Treba riešiť určite s majiteľom.

martinajurkechova
9. okt 2021

No veru dakuj Bohu, že sú len v podnájme. Ostatným susedom nevadia? Čo keby ste sa dohodli viacerí a išli za ním spoločne? Žiaľ nemáš isté, že keď sa aj po dohovore trochu ukľudnia, nebudú v tom pokračovať opäť o pár týždňov.

1katus1
9. okt 2021

@ladybug138 zavolaj majiteľovi ale skrátka nech im nepovie ktorý susedia sa sťažovali aby si s ním nemal problémy. Prípadne zavolaj v noci.ked bude robiť problém aj policajtov aj niekoľko krát keď bude treba.

ladybug138
autor
9. okt 2021

Ďakujem Vam vsetkym...ja som velmi stastna, ze su len podnajomnici, na druhu stranu ja nerada robim niekomu zle, viem, ze su tam viaceri a niektori nejako nemaju byvanie, a preto byvaju spolu, ale uz to zacina byt neunosne fakt, keby to bolo raz mesacne, ale ja viem, ze kazdy piatok aj kazdu sobotu tam stopro nieco bude, dneska bolo chvilku ticho, dufala som, ze bude klud a predchvilkou tam niekto zazvonil...akurat som kontaktovala susedu z druhej strany, ci ona s nimi nema problem.
Byvame v lokalite, ktora nie je lacna, su tu najdrahsie byty v meste, podnajom sa pohybuje okolo 600 eur mesacne, preto mi nejde do hlavy, ze takyto asociali maju na taketo byvanie..nehladiac na to, ze fajcia vnutri, aj na wc, vsade je tym padom smrad...problem je, ze oni su po upozorneni par dni potichu, ale potom zase robia hluk...takze zajtra pisem majitelke.

mariejenka
10. okt 2021

@ladybug138 za mna ,ako majiteľa bytu by úplne stačilo, že fajčia vnútri. Fuj.

ladybug138
autor
10. okt 2021

@mariejenka hej, aj mne...nam to na wc smrdi jak v piatej cenovej...ale myslim, ze aj majitelka bytu je fajciarka...ale stopro ten byt bude zdevastovany, lebo tak trieskaju dverami, ze by som sa velmi cudovala, keby to bolo ako zo zurnalu...dnes som sa spojila so susedou, potvrdi, ze je tam hluk, takze idem to riesit

lily09
13. dec 2023

@ladybug138 a co keby ste sa zabavali aj vy? Napr. Rano o 6.05. Nocny klud uz nie je... Ja viem ze to nie je jednoduche, ale aby ho aspon trklo