Problémové návštevy

3. jan 2022

Baby, mate ja vy v rodine takeho cloveka, ktory sa furt tisne na navstevy, aj uplne nevhod, ze uz vola ze je pred domom alebo na ceste, ale on nikoho nikdy nepozve ? Byvame zatial pri mojich rodicoch, mamina raz pozvala svokru na navstevu, a ked odchadzala tak jej povedala ze kedykolvek nech pride. A svokra to vzala doslova a chodi furt. Ale ona tam nechodi vyalovene kvoli nam, pretoze sa nasackuje rodicom do obyvacky a nas az tak neriesi. Ale nikdy nezavolala nasich na kavu, navstevu. Co robit ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. jan 2022

@viestta ved to, ze oni pridu unaveny z roboty, chcu si kus oddychnut a ist spat , hocikedy aj o 8-9 uz spia a ona tam sedi ako kvocka.
A ani muzovi nikdy neprislo divne, ze ich nikdy tam nevolala, ak uz , tak so slusnosti aspon raz za cas

prasiatko30
3. jan 2022

nech jej dohovori jej syn - teda tvoj muz, myslim si, ze svokra by to od neho mohla zobrat tak najneutrálnejsie. a aj on by ju mal vediet zrusit/zneutralizovat tak aby uz tolko nechodila. Pripadne by ju mal otocit pri dverách, ze teraz nie je dobry moment aby prisla na navstevu. a ak by to nebol schopny urobit on, tak potom tvoji rodicia by mali byt trochu drsnejsie - pride pred dvere, ze prisla na navstevu - sorry mame uz program, nemozeme ta pustit dnu lebo za chvilu odchadzame, prichadza dalsia navsteva, ideme sexovat - cokolvek ale nepustit dnu, zavriet dvere pred nosom a na buduce nam radsej brnkni - su ludia, ktori taktnost neocenia. 😂

deti95060810
3. jan 2022

a čo tak povedať návšteve že máte iný program, idete na návštevu niekde inde, popr. idete už do postele... však nech sa otočí aj spred bráničky....

ukulela
3. jan 2022

Prepacte, svatka, my ideme spat, zavolame Rasta, nech sa vam povenuje este....

autor
3. jan 2022

@prasiatko30 ideme sexovat :D :D no sa smejem, to poviem muzovi nech povie, zarucene nepride uz potom .

autor
3. jan 2022

To je tak ked niekto.nema co robit doma, nudi sa a nema ani kamaratky.

desore
3. jan 2022

Niekoho mi to pripomina. Jednu moju kamaratku, ktora chodi ku kazdemu na navstevu, grilovacku a ani raz nikoho nepozvala k sebe domov. Ked to ludom zacne prekazat a slusne ju odmietnu, najde si inu obet a pokracuje vo svojej volnocasovej aktivite. 😂

janickacrazy
3. jan 2022

Kúp jej psa alebo ju prihlas na jogu, aby mala čo na práci. 😉

veroniak12
4. jan 2022

Alebo presne tak komicky ze joj, zakazdym ked ste prisli sme si chceli ist pospasovat :D No nic :D

autor
4. jan 2022

@janickacrazy presne, konicky jej chybaju, alebo ten pes. Jej konicky su varenie, upratovanie, pecenie...len to je take ze ked je sama doma nema komu varit, piect a po kom upratovat. Ale ona nic ine robit nebude. A nenapada ma ziadna aktivita pre zenu vo veku 63 rokov, co by ju zaujalo. Myslela som ze piect na zakazky kolace a torty, len ona tovsetko robi len aby bolo, cize ked som porovnala kolace objednane a jej, tak to bol dost rozdiel, ci uz chutovo a hlavne vyzorovo.

janickacrazy
4. jan 2022

Ja som mamu prihlásila na krúžok šikovných rúk a to mala už skoro 70 rokov vtedy, chodila tam 3 roky a veľmi ju to bavilo. Potom ho žiaľ zrušili, lebo učiteľka išla do dôchodku. Skús niečo pozrieť.

autor
4. jan 2022

@janickacrazy tak toto je super 🙂 pohladam, mozno cez leto daco take bude....u nas v kniznici boli vzdy utorky rpe seniorov, ako trening mozgu. Nechcela tam chodit, ze ma roboty. Ale to bolo zadarmo, teraz skusim.dat ako poukazku uz zqplatene.

yasmeena
4. jan 2022

chybaju jej asi rovesnici-preto vyhladava tvojich rodicov...vezmite nejakeho psika do docasky-pomozete aj jemu,ale aj jej,pretoze psickari sa bezne zoznamuju s mnohymi inymi ludmi...a mozno si najde kamaratku nielen na vencenie ale aj trkotanie..ona zjavne nechce byt sama,aj keby sedela ticho u niekoho,poznam takych dochodcov...s tymi konickami-bohuzial vela ludi je prazdnych,nic ich nezaujima...s tym vela nenarobis,je zbytocne mat privelke iluzie...este mi napadol klub dochodcov...

autor
4. jan 2022

@yasmeena no nasi su od nej o 15 rokov mladsi, kedze ona mala deti neskoro. A psa , to neviem, to by ma vyhodila aj s nim, skusim sa muza popytat, ale byva v byte a v byte podla nej pes v ziadnom pripade. Aj ked to by bolo fakt idealne riesenie, aj spolocnost a aj by sa mala o koho starat.
Kluby dochodcov, toznie tiez fajn.
A konicky, ako ja tiez nemam ziadny staly konicek akomoj muz, ale hladam rozne napady a skusam rozne veci. Ako napr nebavilo by ma malovanie, alebo hranie na nastroj az tak.do hlbky, ale parobrazov som si namalovala do domu, a na par nastrojoch viem hrat tak priemerne. Ze skusim vsetko, prebvaim sa pritom.kolko chcem a hladam dalsie.

luccija
4. jan 2022

@desore presne takú mám aj ja🙂ona má ľudí na šport, na letné kúpanie v bazéne, grilovačky, na kino, na domáce suroviny .....ale ona nema hanby v sobotu ráno si nájdem správu čo budeme robiť a, keď odpíšem po hodine napíše, že už si rýchlo niečo našla, lebo nechce sedieť doma🙂)poznám ju od strednej školy a u nej som bola zopár x.Ona takto točí asi 15 ludi.Autorka a koľko x takto chodí?je to nepríjemné, ale asi sa cíti sama Vaši jej musia dať troška najavo, že nie vždy to je vhodné.Spravte jej vnúča🙂)asi ako zostala na dôchodku má veľa času a nevie čo s ním....

desore
4. jan 2022

Navrhy celkom fajn, ale nie pre 63 rocnu zenu. Klub dochodcov je skor pre starsie vekove kategorie, 75+.
Ona ma este aktivne zit, dovolenkovat, chodit na turistiku, bicyklovat, len potrebuje spolocnost. Dajte inzerat a najdite jej partnera. 😉

janickacrazy
4. jan 2022

@desore no teda u nás v klube dôchodcov sa organizujú zájazdy na rôzne miesta, cvičia jogu, spievajú na oslavách, chodia aj na turistiku, robia si rôzne posedenia, pečú spolu koláčiky, aktivít majú vela a sú tam aj 60-rocne ženy

autor
4. jan 2022

@luccija haha, urobime vnuca a bude u nas naoplatku sediet a neda nam.pokoja, lym to bide take male. Nepoviem.keby mame deti ze vacsie, ze ich vezme na vylet, zmrzku a tak sa s nimi pobavi. Ale take male spi a bude viacmenej nas otravovat a to nechcem.

desore
4. jan 2022

@janickacrazy No neviem, v mojom mieste bydliska tam chodia ovela starsi. Byvam v susedstve, tak vidim. 🙂 Samozrejme, ze ziju spolocenskym zivotom, ale ona je este mlada. Jej vrstovnici lyzuju, hraju tenis, chodia do jazykovych kurzov. Absolutne ine myslenie, ved 10 rokov je jedna generacia.

autor
4. jan 2022

@desore asi to zalezi od mesta, kde aka kategoria dochodcov chodi a co robia. A ak by tam boli len 75+ tak by sa tam asi necitila dobre. Pozistujem ako je to v naosm.meste

eeffka
4. jan 2022

@desore do klubu dochodcov,teda zien som chodila na worshopy aj ja ako 35r 🤣🤣🤣 cize moze prist kto chce, nasi chodili na vylety, hackovali, kazdu stredu pijales =kava cas domace kolace, tvorive dielne,vianoce velka noc.... cize popytala by som sa, klub dochodvov, klub zien, kniznice, napr dnes mi prislo ze univerzita 3.veku od 55r, zacina semester o 3t ( mama ma poslala dakam 🤣), kym nebol kovid bola na besedach v kniznici s cestovatelmi, robila ikebanu.. v ULUVe zacinaju jarne kurzy...

autor
4. jan 2022

Baby, dakujem za rady a napady. Poradim sa s muzom o tom, ze ako jej pomoct a co by ju bavilo. Lebo rodicia jej mpzu povedat a ona si najde inu obet. A takto hadam vyriesime problem aj do buducna. Len to muz bude musiet vybavit a jej dohovorit, ze jej to pomoze, predsa len je to jeho mama a od neho to asi vezme, uvidime

desore
5. jan 2022

@eeffka To je super, ze ta workshop obohatil, ale skoncil a netravis tam svoj volny cas. Mne je luto dochodcov, ktori nemaju priatelov a cele dni pozeraju televizor.

autor
5. jan 2022

@desore Ale naucis sa nieco, moze sa to stat tvpjou zalubou a tiez spoznas novych ludi, z ktorych sa mozu stat kamarati a budes sa s nimi atretavat pravidelne.

autor
5. jan 2022

@eeffka jej vdaka za rady 🙂 univerzita tretieho veku znie fajne, len pre svokru to teda nie je, tiez by ma poslala kdesi. Ale pockam.kym.rodicia budu 55+ a budu mat darcek

eeffka
5. jan 2022

@desore no tak ale ja som tam prisla len ked prezentovali navonok, realne je to sidliskovy dochodcovsky , v realite zensky klub, ako som pisala stretavali sa pravidelne a myslim ze aj 1x za tyzden je nieco na co sa da tesit + individualne skupinky sa vyriesia same.
pre dochodcov je to presne o tom spoznat ludi navolno a mozno mi niekto sadne.
asi si take este neriesila, lebo ja ano pre mamu (zije sama) a ked umrela babka , chvilu mala moju mensiu apotom uz isla do skolky a tiez nevedela co so sebou, tak som pozistovala vselico
pred koronou chodila do miestnej kniznice , na tie dielne, + som je nasla cvicenie pre seniorov, tam chodila rada aj sa nasmiala ( len pre info mama ma cez 100kg, a ucastnici 50-70, bolo to skor take zakladne ponatahovanie sa, ziaden prudky sport, skor psychogygiena), boli na sportovej olympiade seniorov 😅 no dost toho bolo, len treba hladat , pytat sa a clovek sa vselico dozvie co je v jeho okoli aj ked o tom nevedel, lebo ho to nezaujimalo
ano viem ze korona, ale v obmedzenom mnozstve sa stale nieco najde a raz to prejde.

@autorka tu je link na tu nasu univerzitu, len pre zaujimavost , neviem odkial si ale urcite bude nieco aj u vas
https://vkjb.sk/univerzita-tretieho-veku-2022-p...
+ rozne akcie, ak by som sa naozaj nudila tak by som tam chodila:
https://vkjb.sk/podujatia/

monka105
5. jan 2022

Nič, keď to nevadí vašim, prečo tebe áno?

eeffka
6. jan 2022

@monka105 vies ja mam svorkrovcov co stale robia nieco co vadi mojej mame. A ona sa stazuje mne, 100x som jej povedala nech to povie im a raz a navzdy to skonci. Co je to 10min trapnosti za klud? Ona je slusne vychovana 🤣 tak sa stazuje mne.

monka105
6. jan 2022

@eeffka ja som reagovala na autorkin príspevok. 🙂 Keby sa mi mama stále sťažuje a nič nerobí, tak ju stopnem hneď na začiatku ako začne. Zbytočné mrhanie časom a energiou. Ty jej nepomôžeš a keď s tým nemieni nič spraviť ona, aj tak sa nič nezmení.