Ahojte dievcata, potrebujem sa vyrozpravat, vcera sme sa pochytili so svokrou.ale od zaciatku.byvame u nich v rod.rome.my s priatelom a dcerkou sme dole,oni hore.nikdy som s nou nemala dobre vztahy,jedine mozno kym sa nam nenarodila mala,predtym ked som si s nou sla zapalit alebo kupila liter vina a pritakavala jej ku vsetkemu, bolo vsetko fajn.v july sa nam narodila mala ,v novembri som sa s nou pohadala,vykricala mi ze som s priatelom vraj koly peniazom.a pritom zaraba 800€..nepoviem keby zarabal 2000 a ale dobre ma proste urazila a od vtedy som s nou prehodila len par slov a to tiez len ohladom malej,nic viac.cera vo mne zacalo zase vriet,prisla ze si ide hore k sebe zobrat malu,vravim jej zoberte jej tam aj cajik aby pila,a ona ze nie ze jej mam dat teraz ze ona jej nebude davat pit.kusla som si do jazyka a dalej vravim a zoberte jej tam aj nejake hracky,uplne to odignorovala a odisla.nehovorim ze jej skoro spadla z ruk a hovori jej "Lila" co som jej povedala ze si to neprajem,pred rokmi mali psa Lila mpide to blbe. Vcera ma vytocila neskutocne.na chodbe su schody k nim hore tak tym ze mala uz lozi chceme dat zabranu.a dosla za mnaou a zjapala ze chceme cely dom rozvrtat,ze v tom dome sa vychovali styri deti a nebolo treba zabranu ze to sa rozum zastavuje, ze to je na smiech ze som na materskej doma a neviem si ustrazit dieta,akoze mam pocit ze som uplne neschopna ze potrebujem zabranu,ja neciem ale nepoznam cloveka co by mi povedali ze je to zla a nepotrebna vec.no a proste si pridem po vcerajsku ako neschomna zena...a moj priatel tam len stal a nepovedal pol slova ani ze by jej povedal daky argument preco je to dobre. Pritom on nema nejake dobre vztahy s nou. A on tam len stal a nakoniec povedal ze vsak ked nechces aby tam bola zabrana tak nebude...akoze coze? A este ma zdrbal ze preco som na mamu lricala?! ???!!! Akoze coze? Ja som zufala uz 😠😡😕😕😢 poradte mi co mam robit
Odsťahovať sa od svokrovcov. Bývanie s rodičmi/svokrovcami funguje len výnimočne. Na muža sa nehnevaj, že tak reagoval. 99% mužov tak reaguje, ak stoja v spore medzi matkou a manželkou..je to pre neho extrémne ťažká situácia. Porozprávajte sa o tom v pokoji a s porozumením. Ak nevychádzate so svokrovcami, najjednoduchšou cestou je nájsť si vlastné bývanie.
Je ešte jedna cesta..ťažšia..pokora a rešpekt..na oboch stranách.
Pokiaľ tvoj muž bude strkať hlavu do piesku a tváriť sa ako mŕtvy chrobák, mamička bude viac a viac protivnejšia.
Myslíš, že tvoj muž dokáže odstrihnúť pupočnú šnúru s mamičkou a šli by ste bývať inde?
@misirinka, mozno budem hnusna, ale mali ste si poriesit vlastne byvanie predtym nez ste si poriesili dieta. Ja by som hento netrpela. Ja som rada ked svokru nevidim jak je rok dlhy a keby sa k nam mala nastahovat, zbalim sa aj s malou a uteciem, alebo budem taka hnusna, ze sama utecie aj cez zavrete dvere. Nenecham si nicit zivot, stacilo za slobodna...
nejdem nikoho obhajovat, ale... mozno by stalo za zamyslenie, ci svokra naozaj nema v niecom aj pravdu - ak vychovala 4 deti bez zabran na schodoch, tak sa to asi da - vtedy ziadne zabrany neboli, maximalne ohradka a zatvorene dvere - ale nesedeli cely den na konovi maminy ako my.... na zabavenie dietata netreba vzdy hracky - staci prazdna plastova flasa, knizka a ruky a rozravanie riekanok atd atd
a ked sa ti nepaci ako vola vase dieta - z liliany je proste vzdy skratka lili alebo lila, na to sa hnevat nemozes 🙂
@misirinka zabezpečiť si vlastné bývanie. Svokra je doma a má právo rozhodovať o tom, aké zmeny sa v jej dome budú robiť. Tvoj frajer je medzi ňou a tebou, nečudujem sa, že nevie, čo má robiť, ako sa rozhodnúť, komu chytiť stranu, ona je mama, ty si mama jeho dieťaťa. Ak sa vy dve neviete dohodnúť, nečakaj, že on bude riešiť vaše problémy a že ti dá pred mamou za pravdu. Iné by bolo, keby bola svokra u vás. Ale nie je, ste vy u nej. On je síce doma, ale dom je, predpokladám, stále majetok rodičov a teda vyskakovať a pretláčať nejaké svoje móresy nie je na mieste ani z jeho strany.
pozri, faktom je, ze byvas u priatelov maminy, cize u cudzích ludi, v cudzom dome... a este chces si urcovat co ano, co nie... pritom mozes byt rada, ze ti dovolili nastahovat sa k nim...
kde si mala rozum ked si si dala spravit dieta frajerom bez toho aby ste vôbec mali vlastne byvanie? Co mas za priatela, ked aj napriek tomu, ze si mu dala dieta, si stale len jeho priatelkou a ani o byvanie sa nepostaral?
jedina rada - ostahovat sa, osamostatnit sa, prevziat za seba zodpovednost....
@jasminet, nie Jani, ja som pisala, ze si mali poriesit vlastne byvanie, az potom dieta a ze keby sa k nam dotrepala svokra, tak bud vyhodim ju, alebo utekam ja. Nam to ciastocne hrozi, tak viem o com pisem. Ale nezniesla by som ju, nastastie ani muz. Radsej by som asi dozila v base jak s nou pod jednou strechou 🙂 Chyba je, ze byvaju u svokrovcov. Tam nie je co viac riesit.
@misirinka vsak kupte samorozpernu branicku na schody. ak ju dobre namontujes, drzi pevne. naco hned vrtat a robit prieky?
hladaj rozumne kompromisy namiesto fucania sa.
a daj si pozor, aby si nerobila zbytocne rozbroje z malickosti len preto, ze ti uz materska kvapka na mozog. to je casta diagnoza matiek na MD. upadnu do svojho mikrosveta a uvedomia si to, az ked idu zas do prace, ze doma obcas riesili aj prkotiny ako svetovu katastrofu a robili preto zbytocne riaden vietor.
co sa tyka toho, aby priatel drzal hlavne tvoju stranu - vezmi si svoju dceru a jej muza, zeby byvali u vas (az raz budete mat vlastne, alebo teda tento dom zdedite/kupite). a mily zat si nieco vymysli, ty povies NIE, lebo podla teba to bude blbost a dcera ti povie: "ale ano, maminecka, bude po jeho, on je mudry, on vie najlepsie. a ty chod hore a bud ticho. nevies, co je spravne."
vsak by ta rozdrapilo, ze "akoze coze?!!!" on sem dojde a bude sa chovat akoby nie on, ale ty si bola v podnajme?
Ako napísali baby, ist do vlastného
Všetko uz bolo povedane....vlastne byvanie. A uprimne? Ako ani moja mama a svokra by nadšením neskakali keby som im u nich doma začala vrtať do schodiska atd ....predpokladám, ze ste sa jej na tu zabranu ani nepytali, ale rovno išli na vec. Si v dome niekoho iného tak šuchaj nohami. To je dnes taka moda....mat dieta s ,,priatelom,, a byvat u svokry a nadavat. OK, viem aka je v niektorých regionoch situácia...ale on pracu ma, ty máš rodičák a mate jedno dieta. Prečo byvate u svokry? Lebo je to zjavne pohodlnejšie....alebo nevidim iny dovod. Ak krivdím tak sa ospravednujem.
pod takýmito temami si vzdy predstavim tie uputavky na zameny manzeliek... vacsinou jednoduchsi ludi s iq takmer na bode mrazu, vztah pravdaze "druh a druzka", ani sa poriadne nepoznaju, deti prilis skoro...a co sa tyka zeny biedne vzdelanie, ziadna prax ci kariera..skusenosti... z rodnej dediny takmer nevystrcila nos
@mima4 ako napisala @sardinka335 to je teraz take moderne....
Inak, nejdem sa teraz zastavat nikoho, ale nie je to ziadna vyhra, ked clovek chce mat uz pokoj, najradsej by bol, aby odrastene decko uz byvalo vo svojom a este si dotiahne svoju polovicku, do toho male dieta, stari chcu mat uz pokoj a nie byt obmedzovani a ruseni. Aj to dost vyhroti situaciu a potom su podrazdeni. A ked nemali nikdy dobry vztah ako mohla dopustit, ze bude u nich byvat. Mali si poriesit najprv byvanie, ajked prenajom jednej izby a nie trpiet. Dieta sa da naplanovat, dieta nie je choroba, kt. pride nahle a necakane. Tiez poznam takych, nemali nic, odisli do UK akoze zarobit, tam si splodili syna, lebo na SK sa im nedarilo 3,5 roka splodit (a nemali ani len v podnajme jednu izbu). Z UK odisli, lebo tehotnej nechceli dat byvanie, dosli na SK, a rodina staraj sa. Nakoniec dostali socialny byt na 3 roky, a uz maju tretie neplanovane decko a svokra skace, rozvaza deti, cela rodina je v pohotovosti a beru to este ako ich povinnost, no nemam slov.
@natalym nezovseobecnujem, nic sa neda generalizvoat na vsetkych, ale proste pre tuto skupinu zien je podstatne typickejsie, ze su mentalne mimo, a aj socialne, obvykle z neusporiadaných rodin, ani nemaju chyru o rodine, o ulohe muza v rodine, zeny v rodine... velmi skoro preto odchadzaju z domu, velmi skoro maju deti, hlavne s frajermi, nasackuju sa k rodine frajera... a potom čumia a divia sa... ze ta pilcherova im nevychadza....
@mima4 ak zarobí 800e, tak urcite sa da zobrať v banke úver a riesit situáciu, v LM si mozu kupit 2izbovy byt a mozu si robit a zit podla seba
A nie byt "zúfalá" zo svokry, ktora im este ďalšej strechu nad hlavou
Nechápem celkom logickým pochodom jej priateľa, s mamou nevychádza uplne najlepsie a este tam donesie priateľku a dieta
A ze sa @misirinka vobec čuduje, ze sa jej priateľ nezastal....mamka by ho asi chytro uzemnila: milý syn, zober si priateľku, dieta a chodte si bývať niekam inam, ked sa vam nepáči
Ale no tak babenky. Nebudte hnusne. Ved toto je mlada generacia, iny styl - ina doba. A co ze si ju zatial nezobral? Ved v dnesnej dobe uz nie je manzelstvo moderne. A co? Aspon usetria na sudoch a mlady ked ju kopne do prdele (po case nedajboze) tak sa nemusi delit s majetkom. Ona skonci s holou ritou, s deckom na krku...a tadaaaaaa.. to je zivot moderny. Taky chlap vie velmi dobre preco sa neligoce prstienok na ruke!
@katka1981 jaj mam tiez taku jednu kamošku - ma 3 tie dieta, ako inak fajn baba, ale teda nemat mamu tak neviem ...ako viem - no musela by sa postarat sama, ale takto jej to vyhovuje. Babka s dedkom rano zavezu deti do školy, poobede idu s nimi zo školy na kružky....robia im nakupy v Kauflande a autom donesu az ,,do papule,, a mna sa pyta ze či nejdem kočikovat lebo ved čo bude robit kedze deti dojdu az večer domov. No nemám čo ine cely den robit.Moja mama by ma kopla do riti az by som jej nohu osrala....ako moja mama pomoze, aj svokra, ale zneužívať sa ani jedna neda. A tak to ma byt.
Lebo zvyčajne je to tak, ze mladí idu domov stale ako na hotove - sak mama pomoze....a potom salamovou metodou navyšuju poziadavky. Ako nehovorim, ze to je pripad dotyčnej, ale toto vobec nie je nejaka zriedkavost. Proste kolko ,,babiek,, čo vidim skaču a chuderky doma na RD neviem čo robia. Tam ma 1 dieta a babka chodi pomahat, variť, upratovat...sak pri 1 nemam čo robit. Ale moja chyba - sak keby som bola taka ,,svička,, tak tiež by som to mohla viac vyuzivat, len mi to neda ked viem ze si to mozem spravit aj sama a budem mamu nahanat čo sa nadrela uz dost. A okrem toho ta moja hrdost...holt...tak mi treba, musim kmitat.
a je úplne super,ked tu chce niekto diskutovať,pýta rady a nereaguje...potom sem o 2 dni napíše len stručne podakovanie len tým,ktorý sú na jej strane a blbé komenty ošomre 😀
Máš žiť sama, vo ssvojom vlastnom pribytku a nie visieť starým ľuďom na krku! Hanba! Byt svokrou/matkou spolužitie nedovolim a hnala by som ta lopatou do vlastného!!! Máš dieta? Máš muza? Sa staraj a vo vlastnom! Dieťa dokáže urobiť každý,ale postaviť sa na nohy,to už bolí čo? Smutné
@pribinak
no len je pohodlnejsie nechat sa zivit maminkou (ano, prave to byvanie) ako prevziat zodpovednost za seba a nebyt prizvikom. Plus ked spravil priatelke dieta, tak ma zodpovednost minimalne za to dietatko. Asi cakaju, ze bude on dedit... no to moze byt aj o 30 rokov...
a hlavne, treba mysliet aj na to, ze kebyze sa rozidu, tak ona odide s holou ritou..a detmi na krku..
nechcem posudzovat ostatných, ale fakt nechapem, ako moze byt zena taka najivna a blba ako tago... ako keby zila v uplne inom svete.
@dominika6 pride nás spucovat.... 🙂
Si v cudzom dome, a pokiaľ si do toho domu neinvestovala financie,vlastne,nie priatelove, tak sa zial musis riadiť tým,čo ti povie svokra. Pokiaľ to chceš zmeniť,tak choď do práce,zainvestuj do vlastného bývania,a tam sa chovaj ako doma. Iné riešenie nie je.